Daiwa shore line shiner Z

Konu, 'Sahte Yemler' kısmında Onur Şerefhanoğlu tarafından paylaşıldı.

1. BANDIT

BANDIT Murat Akçasoy

Favori Kamış:
    Okuma V-System 3.00m 20-60gr
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra C3000HG
    Selçuk senin yüzünden :) North Craft aldım birtane. Bahsi geçen Z nin aynısı ve işçiliği harika. Fiyatıda 9,90$ kargo beleş :D tavsiye ederim. Pahalı rapala konusuna gelince aslında arkadaşlarım haklı. Çok para vermeye gerek var mı? diyorum fakat dönüp çantama bakınca en dandik rapala maxrap :)

2. antares

antares ahmet

En İyi Avı:
    lepistes
    shore line shinner candır..
    bir tarihte sarozda arkadaş shore liner sardine ile şov yaparken biz avucumuzu yaladık.Nedeni ise rüzgara karşı müthiş denge sistemi sayesindeki erimi ve daları oldu.. Elimizdeki damaklılar istenilen mesafeye asla düşmedi..ges gidiyordu sadece ama o da hikaye..ne aksiyonu var ne daları..
    Mutlaka avlak tipine göre çeşitlilik gösterecektir kullanılan sahte ; ancak kendini ispatlamış cvsi sağlam olan ürünler ile şansımız her zaman daha fazla.
    Ayrıca kalite ürünlerin çakmaları balığı kandırabilir ama beni kandıramıyor..Bu yüzden çantamda yer vermiyorum. bir kaç kere aldım ve pişman oldum..

3. adminselo

adminselo selçuk

Favori Kamış:
    Lineaeffe s-flex 4206 4.20--SHIMANO YASEI SEA BASS 2,70 -MH- 10-50 GR, Shimano Scimitar 300 cm
    Favori Makine:
    Penn Affinity 8000, Ryobi NAXO 8000
    En İyi Avı:
    4 kg Levrek ---1.800 gr Kofana
    Valla North Craftlar ı imitasyonla karıştırmamak lazım argesi ve işçiliği sağlam ve tanınmış bir marka her nekadar ülkemizde çok tanınmasada.İyi bulmuşsun fiyatıda özelden aldığın linki atabilirmisin bu ara sephia almaya çok niyetlendim bende 122 dolara buldum kargo kampanyasıda varda gümrüğe kafam takıldı bakalım kararsızım exagede gayet iyi makine hihi Ayrıca maxrap dandik değil:laughing: Yazılan çizilen markaların hepsine nal toplatır;) hihi

4. adminselo

adminselo selçuk

Favori Kamış:
    Lineaeffe s-flex 4206 4.20--SHIMANO YASEI SEA BASS 2,70 -MH- 10-50 GR, Shimano Scimitar 300 cm
    Favori Makine:
    Penn Affinity 8000, Ryobi NAXO 8000
    En İyi Avı:
    4 kg Levrek ---1.800 gr Kofana
    Ahmet bey aslında kendiniz anatmışınız olayı avlağa göre sahte anlatmak istediğim bu zaten o meranın şartları o sahteye ihtiyaç duyuyormuş başka bir merada aynı şov başka rapalalarla da yapmak mümkün.

5. BANDIT

BANDIT Murat Akçasoy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra C3000HG
    Haklısın dandik yanlış kelime "ucuz" demem daha yerinde olur. Gümrük mevzuuna fazla takılma, şansın varsa hiç sorunsuz gelir paketin. Hem 122 dolar limiti aşmıyor o yüzden dert etme. Linki yolluyorum birazdan.

6. HastaRuH

HastaRuH Erkan

En İyi Avı:
    55cm zargana--60 cm Lüfer (Kofana)--70 cm 3.750 gr Levrek
    selçuk hocam linki bizde görseydik iyi olurdu. merak ettim :)

7. BANDIT

BANDIT Murat Akçasoy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra C3000HG
    Erkan hocam bendende isteyebilirdin linki. Tanışıyoruz ennihayetinde yabancı değiliz :)
    Yolladım sanada.

8. Tompot

Tompot Bülent

En İyi Avı:
    Horozbina
    Daiwa Shoreline Shiner Z120F ve Z140F dalma derinliği çekiş hızına göre 30-120 cm dir. Z120LDS ise 50-140 cm dalar. Bu iki Z serisi 70 metre üzeri uzun mesafeler için tasarlanmıştır.

Az dalmasını istiyorsanız R49 ve R50 SSR F-G serisini tercih etmelisiniz. Bunun dışında SL10FG 12FG 14FG 15-60 cm dalma özelliklerine sahip. Bir altı R40FG, R40SG, R50

Konuyu sadece Z serisi olarak görmemek gerekir. Z97F 97 mm boy ve 14.3 gr ağırlığı ile daha uzun atışlar yapabileceğiniz 30-80 cm dalma özelliğinde.

Tüm bunların yanında renk de çok önemli. Sahtenin rengi sadece balığın çevrede beslendiği balıklara göre seçilmez. Birincisi günün saatlerine, havanın açık ya da bulutlu olmasına, suyun bulanıklık durumu ve rengine göre seçilir.

Tüm bunlar birkaç firma tarafından denenip geliştirilmiş, diğerleri tarafından taklit edilerek fakat tam olarak beceremedikleri durumdur. Bu konuda Daiwa, Tackle House vs liderdir.

Her türlü sahteyle balık yakalamak denk geldiği içindir. Denk geldiği zaman 10 liralık sahte de tutuyor 100 liralık ta. Balık varsa hepsi yakalar gibi varsayımlar yeteri kadar gözlenmeden doğru değerlendirilmeden ortaya atılmış yanlış kabullerdir.

Elbette ki bu işe ayırdığımız bütçeye göre alım yapmak zorundayız. Ancak nerede ne zaman hangisini kullanılacak bunun için sürekli hem kendi atışlarımızı hem çevremizde avlananları gözlemleyip değerlendirmek gerek.
    Bunu yaparken de doğru değerlendirme yapmalıyız. Z serisi bir sitede 30-80 diğerinde 30-120 neden diye sorarken aralarındaki kod farkını dahi okumazsak yanılırız. Ama konuyu açan arkadaş merak edip sormuş. Bu da öğrenmenin önemli bir yolu. Bundan önemlisi de merak edip araştırmak, sormak.

Sonuçta amatörüz fakat bir amacımız var. Avlanmak ve bunda başarılı olmak. Ve hobimiz de verimli olmalı. Bu hobi çok güzel bir hobi. Ayrıca genlerimizde bulunan avcılık özelliğimiz nedeniyle çok güzel bir hobi. İster yaşamımızı sürdürmek için çalıştığımız konu, ister hobi olsun; ne yapıyorsak ayrıntılarını öğrenmek, uygulamak ve geliştirmek kendimizi diğer canlılardan üstün görüyorsak ölünceye kadar uygulamamız gereken davranışımız olmalı.

Bu arada Daiwanın Duck Fin Shad isimli yeni silikonunu levrek için her mevsimde öneririm.
    Renk??? Deneyin.:)

9. Onur Şerefhanoğlu

Onur Şerefhanoğlu Onur

Favori Makine:
    shimano ultegra
    En İyi Avı:
    pisi
    Bülent bey,sonunda beklediğim cevap geldi.Bu kandırıcı hakkında açıklayıcı bilgiler için teşekkür ederim.Birde benim asıl merak ettiğim bu kandırıcının 30 ve 120 cm aralığında gerçekten dalabildiğimi (sadece farklı sarım hızlarında,kamışın ucunu kaldırmadan)bir ikinci merak ettiğim ise bu sahte yavaş sarımda iyi aksiyon alabiliyormu.

10. Tompot

Tompot Bülent

En İyi Avı:
    Horozbina
    Ölçmedim bu nedenle bilmiyorum diyemem, yapan ölçmüş böyle yazmış. Güvenilir kaynak olduğundan doğruluğuna inanabiliriz. Her türlü sahteyi çekerken hıza göre dalma derinliği değiştiği gibi kamıştan sahtenin uzaklığı ve kamışın suya göre tuttuğumuz yüksekliğine göre bu değer değişiyor. Aksiyon bu sahtelerde her durumda var olan özellik. Çekme hızı yavaşladığında salınımlar yavaşlasa da bizim sardığımız her hızda oluşuyor. Shimanonun bazı sahtelerinde hız yavaşladığında salınımlar aşırı düşmekte bunu gözledim, artık shimano sahte kullanıp zaman kaybetmiyorum. Aksiyon bu kadar önemli mi dersen işte buna da kesin doğrudur diye yanıt veremem. Emin değilim çünkü. Denemelere, gözlemleyip, daha doğrulara ulaşmak için devam. Ve öğrendiklerimizi mutlaka anlatmalıyız. Aslanın yavrusuna avlanmayı öğrettiği gibi.

11. Onur Şerefhanoğlu

Onur Şerefhanoğlu Onur

Favori Makine:
    shimano ultegra
    En İyi Avı:
    pisi
    Bülent bey Özellikle yavaş sarımdaki aksiyonu sorma sebebim,bu tür ağır ve erimi iyi sahteler (daiwa için söylemiyorum bunu) genelde yavaş sarımda aksiyonunu kaybedebiliyor.Bu durumda bulanık suda avlanırken sorun oluyor.Bu sahtenin erimi çok iyi,ağır sarımdada güzel tepki veriyorsa çok avcı bir sahte olmuş.Daiwada renklere hastayım zaten :)

12. Egeli34

Egeli34 Murat

Favori Kamış:
    Vengeance 420 ,Kombat 420,potenzaSupercore420,UglyStick,Scimatar 270
    Favori Makine:
    Exage 10000fb,Affinity 7000,Salina 2,stradic 4000,pa fliegen
    En İyi Avı:
    ...
    Ağır sarımdada aksiyonlu gelen bir sahtedir. erim olarak kamışınız uygun atar atar aralığındaysa 60 metreye kadar istediğiniz yere atabilirsiniz.