DALDIRMA YÖNTEMİ İLE SAHTE ÇALIŞMAM

Konu, 'Malzemeni Kendin Yap (Keşfet & Paylaş)' kısmında muratbzk tarafından paylaşıldı.

1. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Bu doğru, her sahte hızlı çekmeye gelmez. Ama hızlı çekebildiğin bir sahte her zaman iş yaparken, diğerleri biraz hasbel kader iş yapar.

Şöyle bir şey hatırlarım, iğneye sigara izmariti takıp attım, tahminene 30 - 40 parça filan lüfer, bildiğin lüfer aldım. Çok uzakta değil, Sarayburnunda. Çok geçmişte de değil, 2005 senesi filandı sanırım.

Ama bu, sigara izmariti takır takır balık alır demek değil. Bir an gelir, bir sebepten, öyle denk gelir.

Önemli olan, olabildiğince çok yerde ve zamanda tatmin edici balık alabilen sahte. Bu açıdan lüfer iyi huylu bir balık. Renk vs. aramaz pek, hızlı çekilirken abes durmuyorsa, bana mısın demez genelde.

Kaşıklar demişken. Biraz kalın kaşığı fosforlu yeşille, pembeyle vs. boyamayı denemek iyi netice verebilir.

2. muratbzk

muratbzk murat

Favori Kamış:
    Vercelli Spyra Ultima G2 Surf -Awa Shima Spin
    Favori Makine:
    Daiwa Saltiga Surf 5000-Spro Passion 730
    En İyi Avı:
    plankton
    Sigara izmariti olaına güldüm, inanırım :)
    Zamanında kıyıdan üstelik bildiğimiz istavrit kafasıyla zokayla çok kofana almışlığımız olmuştur ama dediğim gibi zamanında, şimdi ise av zahmetli herşeyin olsa bile alamıyorsun yukarıdaki konumda örneği verirken 10-15 kişinin arasından o balığı almak önemli...
    Lümen folyo adı altında satılan ve pahalı bir malzemeyi kaşıklarda yapıştırmak suretiyle bu sene kullananlar ve performans alanlar oldu yukarıda dediğiniz gibi fosforlu yeşile çakıyor ışığı yiyince. Biraz geç ele aldım bu konuyu tamda balığın kıt zamanına denk geldi, neyse ilerde çeşitli denemeler yapacağım.