Selam..yazın Danamandıra göletine sazan ve yayın avına gitmeyi düşünüyorum.Bu gölete daha önce gitmiş olan var mı acaba?Sazan hangi yeme alışmış durumda ne kullanırsam verim alırım?Tavsiye edebileceğiniz başka şeyler var mı?
danamandra gölünde bol mıktarda yayın var tavuk ciğeri takım ve sülük ile avlandım sonuç on numara iri solucan ile avlanan da var orada avlanmak için çarşamba veya perşembeden gitmek lazım başka türlü olta atıcak yel bulamayabılırsın her taraf sazlık ve olta atılacak bir ıkı yer var ben cuma aksamından gitmeme rağmen yer bulamıyorum
Sağolasın Sabri abi..Ben de hafta içi gitmeyi düşünüyorum zaten (hatta pazartesi bile olabilir ) yoksa zor geliyodu bana da Bu gölde yayının yanında sazan da var diye biliyordum ama sen gidip te o sazanı yakalamadıysan bize laf düşmez zaten..Yayın tutucaz demek ki
Konu biraz eskimiş ama Erdem yazın gitmeyi düşündüğü için yazayım dedim, konu tazelensin. İlk gidişimde bir keşif yapar, mümkün olursa fotoğrafları da gönderirim. Tayinim Danamandıra İlköğretim Okulu'na çıktı. Temmuz'dan itibaren oralardayım...
Teşekkür ederim. Şahsen çok sevindim çıktığına. 2 yıldır çıkmıyordu çünkü. 3. yılda da kısmet Danamandra'yaymış. Burda Diyarbakır'da pek balığa gitme imkanım da yoktu çok sıkılıyordum...
rasim danamandırada sazan balığı mısıra çalışıyor artı güzel kokulu küspe bulabilirsen yayında alabilirsin.ayrıca yayının çıktığı yer çok sığı anca bir insan boyu hadi rasgelsin
http://www.marmaraakvaryumkulubu.org/forum/index.php?topic=320.0 MArmak kulubünün danamandıra gezi fotoları çevrenin fotoğrafları genişçe var. İnceleyebilirsiniz.
merhaba arkadaşlar, Danamandırada hamurlu sazan avı yaptım sonuç iyidi.Yayın ben alamadım ama yanımdakiler baya büyük bir tane çektiler.Yayınada canlı balık kullanıyorlar.
danamandıraya bir kaç kere gittim, gölet çok ufak ve akansuyu olmadığından dolayı, balıklarında inanılmaz bir toprak tadı var...
işin ilginci küspeyle yayın tutan oluyor danamandırada şöyle ki: küspeye sazan balığı atlıyor, sazana da yayın. sonra küspeyle yayın tutma inancı doğuyor
Konuyu tekrar yenileyelim ve bu gölümüzün tebliğe göre avlanılması tamamen yasaklanmış göller arasına girdiğini hatırlatalım.