gectigimiz haftanin üc günü danimarkadaydim iki gece balik avina gittim helsingör limanina. ilk gece hava cok güzel deniz durgundu yanimda yem olarak burdan satin aldigim toprak solucanlari götürmüstüm ama hic ise yaramadi sonraki gün malzemeciden solucana benzeyen fakat arka kisimlarinda vantuz benzeri memeleri olan bir tür kurt satin aldik ordaki ismi kum solucaniymis ben ilk kez gördüm.o gece hava asiri derecede rüzgarli deniz cok dalgaliydi üstüne birde yagmur vardi balik avinda usta olduklarini söyleyen iki yegenimden önce ilk baligi ben aldim bu sayi 10 kadar böyle devam etti meger bizimkiler igneye kurt takmasini bile bilmezlermis yemlerimiz bitene kadar ben ismini bilmedigim 14 tane ayni tür iki tane farkli bir tanede kalkan olmak üzere 17 balik aldim yegenlerimde ayni rakami tutturdular ama yemlerini hep ben taktim simdi arkadaslar biseyi merak ettim birincisi kalkan haric diger baliklarin cinsi ikincisi ise ilk gün hava sakin oldugu icinmi balik alamadik yoksa yemlerimizden dolayimi.baliklar konusunda bilgi verirseniz sevinirim.makinayi yanimiza almadigimiz icin resimleri evde cektik baliklarin bir kismini ablamin elinden ancak kurtarabildik gelir gelmez soktu digerlerini tavaya ha birde unutmadan su kahverenk baliklarin karinlarindan kücük yengec yavrulari ve sizin teke dediginiz hayvanlardan cikti.
tadi cok güzel ve az kilciksiz idi eren kardesim,ama deniz baliklari arasinda tad olarak bence en güzeli mirmir.
tesekkür ederim baris.bende bekliyorum ustalari gelip okusunlar bunlarin künyelerinibizde bilelim ne yakalamisiz.
sanki kalkan değil de pisi balığına daha çok benziyor. kahverengiler de mezgit sülalesinden gibi geldi bana...
Merhaba Efe Ilk önce Tebrikler güzel Av olmus Bunlari tek basina yakaladiysan, güzel Netice!!! Ama bir kac kisi icin az Helsingör'ün Liman cikisinin sol tarafindan, acik Denize dogrumu avlandiniz??? Duvarin altindan mi?? Üst tarafindanmi?? Resimler: 1. Resim= hepsi Morina. Almanca= Dorsch veya Kabeljau. Danca=Torsk 2. Resim= Pisi, Kalkan degil! Almanca= Scholle 3. Resim= Mezgit. Almanca= Wittling. Danca=Witling 4. Resim= Bir Tava Balik. Almanca=Pfanne voller Fisch Kullandigin Solucan Türkiyede yok!!! Almanca ismi Watwurm. Hollanda ve Danimarkada Sandworm veya Zandworm olarak gecer. O avlandigin yerden, Yazin ve Sonbaharda kücük Yengec ile cok Güzel Morina ve Mezgit alabilirsin. Pisi daha ziyade Kurda gelir. Morinalar, cogu kez yakalandiktan sonra, karada Midelerindekini cikarirlar. Bundan neyi en cok yediklerini cikarabilirsin. Ona göre Yem kullanabilirsin. Bu arada Morinanin Boy Limiti 40cm, orada Biz 18-21 Ocak 2007'de Helsingborg'da Yarismaya katiliyoruz. Ilgi duyarsan beni ara. Rasgele
Ethem bey, mesajini aldim, ama suan zamanim yok ve ise gidiyorum, gelince yanitliycam sorduklarini. Tebrikler Efe...
Amma da geç kalmışım ha. Buradan Danimarka'daki balıklar hakkında ukalalık etme fırsatını kaçırmışım. Ama yine de ukalalık ukalalıktır, vazgeçmesem mi acaba? Efe, öncelikle çok iyi olmuş malları götürmüşsün afiyet olsun. Kalkan dediğin, bana göre pisi de değil, dere pisisi.pisi, biraz daha yuvarlakça olur. Dere pisisi, kumluk kıyılarda, dere ağızlarında , hatta içlerinde yakalanır.İstanbuldakiler böyle,herhalde orada da öyledir. Diğerleri için gerekenler söylenmiş zaten. Yarışmacı arkadaşlara başarılar dilerim.
tbrkler çok güzel balıklar,kahverengi olanlar güzel bir tiyo vermişler sana bi daha ki sefere teke ve küçük yengeçlerden deneyebilirsin gibime geliyo ,bakarsın durgun havadada vururlar
bütün arkadaslara tesekkür ederim.ayrica kalkan baligi dedigim baligi yassi olusundan ben kendim kafadan atmistim ama tutmamisustalar en iyisini bilirler tabiki.