herkese hayırlı avlar. okuldaki işimiz bitince yine yollara düştük. birkaç hafta önce yakaladığımız o tuhaf balık 2 defa yine oltamıza takıldı. bu defa deha fazla resim ve video aldım. avlak: darende tohma çayı yem: ekmek içi ekipman: 0,20 mm tek iğneli dip oltası süre:3 saat balıklar: 15 tane dere sazanı, 3 gökkuşağı alası ve 2 yaratık... video linki: http://youtu.be/v9FVqYnu90o
yayın olmadıgına eminim...yayının kuyruğu yüzgeçleriyle birleşiyor.. ama 8 bıyık dedigimiz bodur yayın yavrusu olabilir..
Vantuzlu yayın balığı yöresel ismini bilmiyorum ama Türk düşmanı bir bilim adamının verdiği bilimsel ismi Glyptothorax kurdistanicus Yakup Erdem beyden alıntıdır belirtmeden geçmeyeyim
Artık nasıl bir avlaksa sazan alabalık yayın ne ararsan var .Ben öyle bir yer bulsam o çayı her gittiğimde öper saygıyla selamlarım.
lütfen alı koymayın harika bir popülasyon oluşmuş bir avlağınız var onlar yayın familyasından ,daha çok büyücek
Yayın olduğunu sanmıyorum. Bu arada inşallah geri salmışsınızdır suya inşallah, bir de yaratık demeniz pek hoş olmamış.
yakalanan balıklar suya iade edildi. zaten eklediğim videoda da görülüyor. yaratık dememin sebebi de ilginç oluşundan dolayı
Arkadaşlar bu balığı yöre sakinleri yemiyor,olta attığınızda yemlerinizin çoğunu tüketen bir balık ve suyun dışında kolayca ölmüyor.yani soyu tehlikede değil.25 cm. kadar büyüğünü yakalamışlığım vardır.litaretürde bodur yayın diye geçiyor.
bende bu balıktan yıllar önce karabükte araç çayında tutmuştum bikaç defa solucana iyi geliyor ama böyle küçük oluyor büyümüyor birde benim tuttuklarım daha koyu renkliydi ama yemedim çaya geri attım canlıyken