arkadaşlar dun kepenez için gittigim akarsuda bol miktarda dargın vardı. hemde hatırı sayılır boylarda en küçüğü 1 kiloya yakındır. ama ne yaptıysam oltaya alamadım. sinek , solucan , ekmek , tavuk ciğeri , balık iç organı , bögürtlen , incir parçaları... hiç birine dönüp bakmadı bile. bu hayvan ne yer neyle beslenir?
http://www.youtube.com/watch?v=jU8-gccWdQ4 ; dargın balığı dedikleri bu galiba mufi abi . gölü pek bilmem ama bu galiba alabalık yavrusu
sagol muvaffak abey.. heerkes solucan yazmış yeme. belki bizim solucanları begenmediler. ama hamurla denemek lazı bi dahaki sefere.
biryerlerde vardı 4 bıyıklı raporu.....en son tutulmuştu..nerdeydi??? bunlar tipik iç su balıkları..sinameki değildir..ne versen kabul eder..bre...bildiğim kadarı ile..ama senin gördüklerin o an itibari ile tok yada ruhsal durumları farklı olabilir.
kum balıgı yada mil balıgı dinir bizde cok lezetli bir balık tutmasıda cok zevkli oluyor.solucan ve hamur ile tutuluyor genelde.
bu balığı çok tutdum ben çocukluğumda yemli yemsiz biz buna pisi balığı deriz, taşlık ırmağın içinde yürürken ayağımızın altına denk gelirdi,ayağı fazla oynatmadan elimizle yakalardık otluk bölgelere soğan çuvalından yaptığımız kepçe ile daldırıp çıkarırdık, fare,sazan ama en çokda bu balıkdan çıkardı hiç unutmam hayatımda tutduğum ilk balık bu idi,toplu iğne solucan ve yorgan ipi ile yaşım 6 idi o dönem
ruhsal durumları bozuk olabilir çünkü tok degiller suyun üstünde şapır şapır bişeyler yiyolardı. deli ettiler aksama kadar. heralde dalga geçiyolar benimle dedim içimden solucan ve hamurla bi deneme daha yapıcam.. sonucu buraya yazarım tutarsak işallah raporunuda yaparım.
Az haşlanmış boncuk makarna, tek kanca. Hafif şamandıralı takımı dibe yakın sarkıtalım. Tuzsuz delibekir, ikinci ismi: Makarna canavarı.mrsparkle
makarnayı hiç kullanmadım avda.onun için aklıma gelmemişti. makarnanın siftahınıda yapıcam sayende nuri abi
Makarna kullanımının tek olumsuz tarafı evde haşlarken cevap bekleyen bakışlara bunların balıklar için olduğunu izah etmen veya edememendir. Merada bekirden eminsen, vay geldi o bekirlerin bıyığına.
annem alışkın evde yapılan acaip şeylere. sezon başında yüzlerce boili yaparken yardım bile etti bana bekirden eminim cok bakıştık 1 metre mesafeden. agaç dalından mızrak yapıp atmayı bile düşündüm. bugun ogleden sonra gidicem yarın aksama dönüne rapor yazdırcak balıgı yakalarız işallah.
biz de de adı kumcu (latince adı berber)olarak geçer eti lezetlidir kumlu çakıllı ve akıntılı yerleri sever dip balığıdır yüzede pek rastlıyamassınız en iyi avlanma yemi solucandır kaşarpeynirini de çok sever .
hayati abi dün gittim kaşarıda denedim. yine olmadı... kurşunun düştüğü yere aniden toplanıyolar sonra aynı hızla uzaklasıyolar. belki 80 - 100 balık var sürüde izliyorum yukardan. ama bi dahaki sefere cok farklı bi yemle gidicem. yuvarlak hap kadar çapı olan cikolatalı bugday ve mısır gevreği götürücem. güzel kokusu var sert oldugundan düsmede oltadan.suya girincede bikac dakika dayanır iğnede dagılmadan. başka denicek yemim kalmadı bunuda yutturamazsam bırakıcam peşini hayvanın
Ben yine az haşlanmış makarna diyeceğim. Haşladıktan sonra üzerine biraz vanilya gezdirip iyice karıştır. Takımı yukarıda anlattım zaten. Nasıl olur yahu, bekir makarna canavarıdır?
valla eren ne diyeceğimi ve ne tavsiye edeceğimi bilemiyorum ben herzaman soluncan ile avlanıyorum iyi sonuç alıyorum sonbahar kış aylarında hamsi ile iri kumcular yakalıyorum sana rast gele. deneylerinde başarılar hangi yemden randıman alırsan haberim olsun .
Abisi İtalyan makarnası diyecektin.... Balık bizden önce AB li olmuş.. baksana ... adıda bekir değil artık.. belluci..olsun...