Davetsiz misafir

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında Bordor tarafından paylaşıldı.

1. Bordor

Bordor CAN BUGRA

Favori Kamış:
    Shimano Vengeance 270 MH
    Favori Makine:
    Okuma Safina Pro 40
    En İyi Avı:
    Lambuka,Yayın,Sudak limit üstü :)
    Herkese selamlar,

31 Ağustos tarihli "sınır altı salımlarımızı" paylaşmak istiyorum.

Salımlarımız ;

4 adet 25-30 cm boyutlarında Turna
    2 adet 15 cm Kefal

Biraderimle birlikte güzel bir pazar avı yapmak adına Ankaradan saat 07:00 sularında Kalecik tarafına yöneldik. Doğa harikası (fotoğraflarda pek belli değil) avlağımıza zorda olsa konuşlandık, zira sular bir süre önce yükselmiş ve daha sonra alçalarak avlağımızı çamur içinde bırakmıştı.

Yanımızda 2 adet Spin oltası, 2 adette her yol paris oltası götürdük.
    Yem olarak envai çeşit kaşık, rapala, silikon yemler ve solucan vardı.

İlk olarak sabahın erken saatlerinde ve güneş daha o yakıcı ışınlarını göndermeye başlamadan spin denemelerine başladık. Tabi biz daha yerleşmeyi tamamlamadan etrafta sürekli su dışına atlayan, sıçrayan balıklar vardı. Kefal arkadaşlarımız suyun dışındaki sinek ve böcekleri avlamaya uğraşırken, bizde kaşıklarımızla denemeye başladık.

Malum bir Avukat ve Mühendisin tamamen hobi amaçlı yaptığı ve yeni başladığı(kurallarına uygun olarak) bir spor olması nedeniyle takımlarımız bir çoğunuz için Amatör klansmanda olacaktır. Bu durumu mazur görün lütfen :D

Oltalarımız ;

1. Kamış-Makine;

Cormoran Black Master Spin - 2.10m - 5-25 Atarlı
    Shimano Sienna 2500 FD

2. Kamış - Makine ;

Shimano Vengeance AX Spinning 270MH - 2.70m - 14-40 Atarlı
    Okuma Safina Pro 45

Diğer iki oltam ise Bauer White 50 makine ve Remixon 2.70m 50-100 atarlı.

1. Set için 0.24mm Spiderwire Ez Mono kullanmaktayım.
    http://dogadayim.com/urundetay.aspx?id=2437

2. Set için ise ; 0.30mm Lineaeffe hikaru ultra fluoro carbon misina kullanmaktayım.

Kısaca takımlarımız bu şekilde.

Avcı materyallerim ise ;

Mapso döner kaşıklar

http://dogadayim.com/urundetay.aspx?id=1174

Mepps döner kaşıklar

http://dogadayim.com/urundetay.aspx?id=1083

Yukarıda gösterdiğim ürünler bir çok "giriş seviyesi" kaşığa göre daha çok av cezbetti. (Aldığım yere ait linkleri paylaştım, umarım reklam vb. algı sorunu yaşanmaz)

Daha önceki raporlarımdan bildiğiniz üzere su kenarının 20 metresine kadar asla ve asla elektronik eşya götürmüyorum. Zira yerimde duramadığım için ve sürekli suyla haşır neşir olduğum için elektronik eşyalar hep uzak duruyor. Bu nedenle pekte fotoğraf çekme fırsatım olamıyor, bu nedenle sizden özür dilerim.

Balıkçı çizmelerimi giymemle birlikte hemen suyun içerisine daldım, 2. takımda belirttiğim takımla spinlerime başladım. Bu sırada biraderim ilk turnasını tutmuştu.

1. takımda belirttiğim Carmoran takımı ona hediye olarak hazırlamıştım, spin konusunda benden tecrübesizdi, daha çok yemli avlanmayı biliyordu. İlk turnasını tutmasıyla birlikte iştahlandı.

Turnamızın boyu 26cm dolaylarındaydı, karışlama metoduyla ölçtüm. Tabi ki saldık balığımızı sınırlar dahilinde olmadığından.

Avımıza devam ettik, biraderin çekmiş olduğu fotoğrafta görülen sazlık diplerinden toplamda 4 adet turna avladık, sanırım bir balığı saldıktan sonra 2.kez tuttuk. Özellikle boyut altında avlanma söz konusu olduğundan dolayı avlarımızdan iğneyi çıkarırken hassasiyet gösterdim.

Spinden yorulunca dip takımlarımızı atmaya karar verdik. Ben bölgede Kefal ve Turna olduğunu biliyordum ancak sazan varlığından haberdar olabilmek adına hazırladığım hamurdan (ekmek içi-yumurta-peynir) yemlerimi taktım. Birazda büyükçe taktım, zira ortalıkta harami kefaller kaynıyordu :)

Ne yazık ki bu takımıza Davetsiz Misafirimiz geldi. Allaha şükür tırnakları arasına "batmakla-batmamak arasında" kalmış bir iğne rastgelmiş, iğnenin batmasına müsade etmeyerek sudan çıkardım.

Kaplumbağamızın o bölgede nasıl yaşadığına inanamıyorum. Zira tropik iklim hayvanı olan singapur kaplumbağası Kızılırmakta yaşayabiliyordu.

Bu aslan parçasını saldıktan sonra, o hamurlu oltamızı bir daha gönderdik. Ve bir kez daha zil sesiyle irkildim, çekerken adeta trofe bir balık gibiydi ama mücadele etmiyordu. Tabi ki bir başka kaplumbağamız hamuru eşelerken ufaktan kendini kaptırmış, Allahtan iğne batması durumu söz konusu değildi. Sanırım kullandığım iğnelerin "giriş seviyesi" olması bizi olası kötü senaryolardan kurtardı. Ve kapluşlarımızın kalın derisi...

Derin bir oh çektikten sonra bir daha hamurla avlanmaya töbe ettim. Solucanlarımız ise harami kefaller tarafından adeta tırpanlanıyordu. Solucan takımlarımıza ise 2 adet Kefal yakalandı. 15cm-18cm arası olduğunu sanıyorum. (Karışlama ölçümüm sağolsun)

Bu arkadaşları saldıktan sonra güzelce mangalımızı hazırladık, salata-tavuk eşliğinde beslenmemizi bitirdik.

Balıklarımızın sınır altı olması nedeniyle avlak değiştirme kararı aldık, tabi bu sırada bulunduğumuz bölgeden görülen bir avlakta Ankaralı cengaverlerimiz tırıvırı avcılığı yapıyordu. Ne yazık ki gün boyunca tırıvırı ile avlanan birden fazla insan gördüm. İnsan da diyemiyorum ama....

Ve bu şahısların tutmuş olduğu sınır altı balıklar...

Kızılırmak sularının aktığı kıyılardan aracımızla 10km kadar gezdik. Zaman zaman durup, at çek yaparak trofe arayışımızı sürdürdük.

Akşam 6 sularında artık takatimiz kalmamıştı. Ve yola düştük.

Gördüğümüz turnalarıyla, kefalleriyle, kaplumbağalarıyla, yengeçleriyle ve haramileriyle oldukça güzel, doğayla başbaşa, soğuk suyun ayaklarımdan süzülerek geçtiği bir gündü.

Umarım herkesin daha iyi günleri olur. Rast gele.reeling

Ekli Dosyalar:

2. Bordor

Bordor CAN BUGRA

Favori Kamış:
    Shimano Vengeance 270 MH
    Favori Makine:
    Okuma Safina Pro 40
    En İyi Avı:
    Davetsiz Misafir

Ekli Dosyalar:

3. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Teşekkürler ve de tebrikler Can, heyecanın rapora yansımış.
    Kardeşe de selamlar, rastgelsin gönlünüzce.:)

4. gümüş06

gümüş06 Ahmet YABACI

ne güzel özenmişsiniz rapora.tebrik ederim.saldığınız balıklar büyüyerek oltanıza gelir ilerde.bilinçli ve güzel avınızız için teşekkürler.elinize sağlık.sevgilerimle.:)

5. Bordor

Bordor CAN BUGRA

Favori Kamış:
    Shimano Vengeance 270 MH
    Favori Makine:
    Okuma Safina Pro 40
    En İyi Avı:
    Teşekkürler. Fotoğrafta biraderim ilk balığının heyecanıyla :)

Selamlarınızı ileteceğim. Zamanla limit üstüne de çıkacağız inşallah.

6. hakankarahan

hakankarahan Hakan Karahan

Favori Kamış:
    Okuma v system
    Favori Makine:
    Daiwa Regal ,Shimano Exage, Okuma Safina Noir
    En İyi Avı:
    Yazılı Orkinos 3 kg.
    Doğayla baş başa güzel bir rapor. Spin takımlar gayet uygun seçim.Bu bölgede yine spin av şekli ile kefalleri de kandırabilirdiniz. 2 nolu meppsler,küçük balık ve böcek sahteleri ile keyfiniz ikiye katlanırdı, diye düşünüyorum.Bir daha ki seferde denemelisiniz.Keyifli ve güzel avlarınız olsun...