internette dolaşırken shakespeare in sitesinde gördüm degişik bir makina http://www.shakespeare-fishing.com/products/reels/synergy_classic_1002_sc_reel.shtml
evet arkadaşım,harika makine. tv de seyrettim,bunda mandal yok,atarken misinayı boşlamak için alttaki düğmeye basıyorsun.
Otomatik olta makaralarının en eski tipi... Bu sistem olta makaralarının bir kol aracılığıyla gamsız sarıldığı ilk tiplerdendir. 30 yıl önce en yaygın makara tipiydi. Benim ilk makinem bundandı ve sık sık misina karışırdı. Şu an bunları en yaygın kullananlar cimri fransız ihtiyar balıkçılarıdır. Yeni tiplerinin ilk örneği, hatırlarsınız tv de bir zamanlar katlanan bir olta reklamı vardı, bol bol large mounth bass avlıyorlardı, kapaklı sarımda bir ilerleme yaşandığını gösteriyordu. Shakespeare hala kapaklı sarma sistemi kullanıyorsa bir bildiği vardır. Ama spin, surf ve çıkrık tip makineler içerisinde şahsen ben cesaret edip te bunu satın alamam...
Yakup kardeş çok güzel ifade etmiş,aynı makinadan bende de var.sakın heveslenip almayın,ben kolleksiyon olarak saklıyorum.
Sevgili Yakup abi; bu reklamı bende çok iyi hatırlıyorum. Elimizde misinamızın bile olmadığı yıllarda izlemiştim bu reklamı. Ve her izlediğimde sanki başka balıklar yakalıyorlarmış gibi hevesle izlerdim. O reklamlarda balık tutmakda çok kolaymış gibi yansıtıyorlardı. Hiç kullanmadım bu makinadan ama sanki netten edindiğim ilk izlenimim spinlerini tutmazmış gibi oldu bende.