Del Babam, Del...

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında balli tarafından paylaşıldı.

1. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Del Babam, Del…

Buz üstünde adım atılacak yer bırakmadı, her yeri deldi İsmail.:eek:

Geçen yıl balta ile 10-15 delik delen şimdi bulmuş buz deliciyi (İce Auger) hiç durur mu? Tek,tük birkaç asılsız av gününe iştirak etmiş onlarda da yeterli gıdayı alamayınca iyice soğumuştu avdan. Bir de araya hastalık girince hepten boşlayıvermişti balığı. Fırsat bu fırsat, kim tutar İso’yu? Aralıklarla deldiği delikler yetmemiş olacak ki, delinmiş delikleri yanından yöresinden de delerek iyice genişletti. Olta atmaktan çok elinde deliciyle o delik senin bu delik benim akşama kadar deldi durdu. Bir orduya yetecek kadar delikle günü tamamladı. Bizden sonra gideceklerden alacağı hayır dualar İso’ya yeter de artar bile.:D

Acılı güveç öncesinde, ağız yakan kaşarlı mantarları cennetlik vücutlara gönderirken yemek sonrasında da buz durumunu kolaçan etmeye karar verdik. Ful kadro idik. Lokman müdürüm, Delioğlan İsmail, Ahmet ağabeyimiz, Muharrem hocamız. Perşembe gününden hazırdık.

Baraj bendinin üstünden ilk keşifte sinyaller olumlu. Keçi çevikliği ile kayalardan sekerek kıyıya ilk varan İsmail oldu. Hemen 10 kg.lik kayayı kaldırıp buza vurmasıyla “bu iş tamam” kararına varmamızın ipucunu almış olduk. Hoca durur mu? Önce tedirgin, sonrasında yıldırım hızıyla buz üstünde bir tur atıp sağlamlığını teyit etti.:thumb: Artık Cumartesi gününün gelmesini bekleyebilirdik sabırla…

Cuma akşamı süren telefon trafiğinde, hocamızın, yarın bizlere eşlik edemeyeceğini bildirmesi moralleri biraz bozsa da “sağlık olsun” demekten başka elden gelen bir şey yoktu. Zira hocamız çok sevdiği bir dostunu rahmet-i Rahman’a uğurlayacaktı.:eek:

4 kişi, gün sonunda 10 balıkla ayrıldık, 10 ay bekleten maşukumuzdan. Balık nazlıydı. Yoğun-istekli vuruşlar olmadı pek. 6 adette iade yapıldı yavru gökkuşlardan.

Şubat ve Mart avlarımız buzda devam edecek hayırlısıyla.;) :)

https://www.youtube.com/watch?v=QqDAXc4QUcw&feature=youtu.be

2. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Bende delikleri ilk gördüğümde, teknoloji ne kadar ilerlemiş yusyuvarlak delen yeni bir balta türü icat edilmiş sandıydım. :D Zira daha önceleri baltayla delerdiniz.
    Videoyu seyredince olayı kavradım, videoda görülen arkanızdaki duran sanırım alabalık çiftliği. :D Ben olsam çiftliğin üstünü delerdim. Hem arkanızdan gelecek olanlardan da dünyanın duasını almak garanti. :D
    Çiftlik sahibi beddua etmezse, cennet garanti gibi bişey. :)

Oradan da balık tutamazsanız zaten olta atmayın. Ayrıca keyifli başlayan rapor dank diye bitmiş, Allah'tan fotoğraflar güzel.

Buzda avları daha fazla görmek ve okumak dileklerimle rastgelsin. :)

Birde bişeyi merak ettim? O şey çiftlikse, o kadar yaklaşmak yasak değilmi Nuri abi? Deniz de pek yaklaştırmıyorlar da!!!

3. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    3cu fotograf mickey mause deligi galiba :) pek sanatsal bir delik olmus :D

Tebrikler sevgili Nuri abim, kalemine ( veya klavyene) saglik..

4. zucchero

zucchero Bora

Favori Kamış:
    Cormoran Bull Fighter 2,10mt 10-40gr, Shimano Alivio CX 2,10 7-21gr
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000SFC, Daiwa Sweepfire 2500
    Nuri abim tebrikler... Sen de olmasan üzerimizdeki şu pası atamayacağız...

5. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Abi tebrikler hakikaten de zınk diye bitmiş rapor azcık daha uzayaydı iyiydi ne de güzel okuyoduk :) Daha güzel avlar dilerim abim

6. HastaRuH

HastaRuH Erkan

En İyi Avı:
    55cm zargana--60 cm Lüfer (Kofana)--70 cm 3.750 gr Levrek
    Eline yüreğine sağlık abi. Rapor şahane delikler 10 numara daha ne olsun :)

7. cihansavas

cihansavas cihan

Favori Kamış:
    bıomaster 2.77
    Favori Makine:
    vanquısh 3000
    ellerıne oltana saglık buz tutmus golde av da cok guzeldır bızım boyle bı sansımız yok

tekrar tebrıkler

8. asenol

asenol ahmet şenol

Favori Kamış:
    fly
    Favori Makine:
    fly
    Helal olsun be abi. Kara kş demeden azimle çalışmışsınız. O gökalalarda dadından yinmez valla :) Ellerinize sağlık, teşekkür ederiz.

9. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    kendisinin dizayn ettiği muhtelif kamışlar
    Favori Makine:
    çançinçon çinişi makineler
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    Bende Volkana katılmaktayım:) kafesin üzerinde avlanmak en doğru tercih:D tek delik yeterli olacaktır sanırım:)

10. İnan01

İnan01 İnan Köse

Favori Kamış:
    Daiwa Crosscast 2.59 28-84 / Major Craft Skyroad 2.44 7-23
    Favori Makine:
    Shimano Twinpower HG 4000 / Shimano Stradic Ci4 3000
    En İyi Avı:
    Balık
    Harika görüntüler, harika balıklar ve tabi ki yine Nuri abimin klavyesi :) Gönlünüzce avlarınız daim olsun inşallah. Nicelerine :)

11. Nixdorf

Nixdorf Ayhan

Favori Kamış:
    N.S. KN Saltwater 802M, Savage Gear MPP 2,51
    Favori Makine:
    Daiwa Legalis 3000 SH, D.A.M. Quick FZ 30
    Nuri abim sizin yaptığınız sadece av değil, tam anlamıyla sevdiklerinle güzel zaman geçirmek. Balıklar için tebrik etmeye gerek yok, geçirdiğiniz güzel zamanı tebrik etmeli.
    Saygılar...

12. faruk 1905

faruk 1905 ömer faruk akpınar

Favori Kamış:
    remixon telesurf smart 420
    Favori Makine:
    remixon ultra surf 6500
    En İyi Avı:
    40 cmlik kefal
    Abi bende tebrik ederim buzda balik avlamayi televizyon da görürdüm derdim acaba nasil zevklidir gölün üstündesin istediğin yerden del sal oltayi siz onu yaşamıssiniz üstelikde alabalik tutarak gönlünuzce
    keyifli nice avlar dilerim (sakıncası yoksa alabalik bu mevsimde ne yiyerek oltaya geliyor yani yem olarak ne kullandiniz )Daha iyileri Rastgele

13. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Görünen kafes boş bir kafes, içinde mahsül yok yani abicim. Çiftlik sahibi sürükleyerek kıyıya getirmiş. İşe yarayan bir kafesin en az 10 metre derinliğinde bir toru olması lazım ki içinde balıklar rahat etsin. Kıyıya yanaşık vaziyette iken kafese balık koyamaz, falan-filan.

Hem zaten yetiştiricilik yapılan kafeslere 100 metreden daha fazla yaklaşmak yasal değil. Sizin oradaki kafesçilerin itirazı da haklı bu açıdan. Onlarda muhakkak balık vardır. Veya olmasa da torlara zarar verilmesini istemediklerindendir.
    Kafes konusuna bir not daha düşeyim: O gün avlağa jandarma geldi. Selam verdiler balık av durumundan konuştuk tam o kafesin yanında. Rastgele dilekleriyle ayrıldılar sonra.

Buz delme işinde terfi ettik sevgili hocamız sayesinde. Rahatlık varmış. Videoda saydım 40-45 saniye de bir delik açılabiliyor. Tabi açan İsmail olunca böyle. Ben de deneyeyim dedim, bir-iki döndürmeye çalıştım ancak 1,50 boyla 1,80 lik burguya hükmetmek mümkün olamadı anlayacağın. Burgu işi boyumu aştı.:D :eek:

Raporun bıçak gibi kesmesine gelince, haklısın. İçimden hiç yazmak gelmiyordu ancak bir yandan da o kadar süre beklemişiz, imkan da bulduk sonunda dolayısıyla arada kaynayıp gitmesini de istemedim bu günün. Bir iki satır, birkaç foto ile tarihe not düştük böylece.:)

Teşekkür ederim gözüm, daha güzel av günleri sizlerle olur inşallah.;)

14. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Çok güzel bir gün yaşadık; tüm dostlara daha güzellerini dilerim. Özellikle senin bu türden bir av yaşamanı ve gönlünce balıklar avlamanı çok isterim sevgili Roy. Sağolasın, varolasın.;)

Delik geniş olursa daha fazla balık gelir diye Lokman müdürüm deldi o deliği ve dediği gibi de oldu. 5 balıkla günün en fazla balığını alan oldu, nasip.

15. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Teşekkür ederim sevgili Bora. Fevkinde güzellikler sizlere inşallah...:)

16. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Güzellikler sizlerden canım benim, sağolasın.:) ;)

Uzun soluklu raporları ben de pek severim ancak okuyucu olmak başka, yazan olmak daha başka. Tercihim okur olmaktan yana zira ben yaşlı ve yorgun biriyim. :D

17. msalih

msalih m.salih

nuri abim
    emeğinize sağlık hem fotolar hem video çok güzel
    ayrıca barajdan balıkla dönmeniz beni ayrıca sevindirdi
    selam ve hürmetle abi

18. baskentli1

baskentli1 İsmaiL

Favori Kamış:
    En ucuzu :)
    Favori Makine:
    Honda CBR 600F :)
    En İyi Avı:
    Turna 9,5 KG
    Nuri abim eline yüreğine sağlık :) Özlemişitim hoş yazılarını sefa oldu

19. Plankton

Plankton Salih

Tebrikler Nuri Abi , fotoğraflar harika :) Deliklerde ayriyetten güzelmiş :D

Rastgelsin reeling

20. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Sizlere de nasip olur inşallah Erkan hocam, çok teşekkür ederim.:)