saat 13.30 civarı hiç hesapta yokken ırmak kenarından geçerken kamışlarımı ve mepps takımlarımı hazırladım.ilk önce tavuk ciğeri ile deniyeyim dedim ama küçük balıkların tıkırtısından başka birşey yoktu.sadece bikaç çıra dedikleri kamışı kayınçoma verip mepps ile at çeklere başladım daha ilk denemelimde birşeyler asılıyor bende dipdeki yosunlara takıldığını düşünüyordum ve bi kaç denemeden sonra bu güzeli tuttum. Uploaded with ImageShack.us daha sonra at çek denemelerimde ilginç birşey oldu mepps de balık geliyordu ben yine alabalık zannettim ama bıyıklı ve ağzı aşağıya doğru bakıyordu civardaki balıkçılar bu balığın bu şekilde çok nadir geleceğini söylediler Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us buda balıkların son halii 2 saattlik güzel bir deneme oldu balık çeşidi çok ve güzel bir avlak keşfi oldu daha teşkilatlı ve geniş bir zamanda tekrar gidicem
bu arada alabalık değilmiş ismi galiba gökalaymış burdanda düzeltme yapayım ilk konum eksiklerim oldumuş olabilir şimdiden kusura bakmayın
Tebrikler, güzel alabalıklar. Gökala (= gökkuşağı alabalığı) da bir alabalık türüdür, yanlışlık yok Yalnız bıyıklı için yasak sezon sanırım ve üreme döneminde bıyıklının etinin zehirli hâle geldiğini bir yerden okumuştum.
Trakyada Miryana derler o balığa. Soyu alabalıktan geldiği söylenir. ama etinin zehirli olmasına gelince. yok öyle bişey. Güzel balıktır. Etli ve lezzetlidir. Dip balığıdır. yüzeyden yemlenmez. Hayret mepse gelmesi. tebrikler iyi av olmuş.
bıyıklı balığı hakkında bilgim yoktu.balıktan zehirlenmedik lezzetliydi.. bu arada avlak samsunda değil arkadaşlarkomşu ilde
Karıştırmışım, eti değil, yumurtaları zehirli imiş: "Üremeleri ilkbaharda suların 14 dereceye kadar ısınması ile başlar Bu dönem Mayıs, Haziran aylarına denk gelir. Yumurtlamak için yaşadıkları nehirde akıntıya karşı, üst kısımlara doğru göç ettikleri belirlenmiştir. Çakıllı hızlı akışlı, temiz sulu sığlıklar yumurta dökümü için uygundur. Yumurtalar dipte kalır, yaklaşık 2 mm çapında sarımsı renktedir. Yumurtaları zehirlidir. Zehir insanı öldürecek kadar güçlü olmasa da mideyi bozup hasta etmeye yeterlidir, yenmemelidir. " KAYNAK: http://www.avmarketi.net/biyikli-balik.html
Tebrikler çok güzel balıklar, raporlarda dikkatimi çekti sizin oralarda ve komşu illerde güzel alabalık çıkıyor, çok şanslısınız. Devamını dilerim...