Arkadaslar benim yemlemedeki favorim yaprakhaldeki mısır kuspesi + haslanmıs mısır + beyaz un + tavuk besihanelerinde bulunan 45 gunde bir civcivi tavuk yapan tavuk yemi + kazein + vanilya ve yumurta karısımı tabi bunların karısım oranıda var bunlar suyla karıstırılıp hamur haline getirilmeli (ama cok sıkı bir hamur olmuyor) sonra yumurta buyuklugunde topaklar yapılıp botla yemleme yapanlar oltaları attıkları yere kenardan yemleme yapanlar ise camur ile karıstırıp el veya diger aparatlar ile yemleme yapabilir. Bu işlem avlanma gununden 2 gun once yapılır ise bence sansınız daha fazla olur.
Denemeye değer sanırım, Tarifini word'e attım en kısa zamanda deneyeceğim paylaşım için teşekkürler eline emeğine sağlık...
Bu konu hakkında hiçbir bilgim yok arkadaşlar ama kafama takılan bir şey var. Kazein ve tavuk yemi var bu tarifte. Bildiğim kadarı ile kazein yenilebilen ve yenmeyen kazein olarak ikiye ayrılıyor, bu birincisi. Elbette burada yenilebilen kazein kullanılıyordur ancak kazein alerji de yaratabiliyor. Bunun yanısıra bahsi geçen tavuk yemi de, hayvanların kortizonu diyebiliriz. Yani kendisi esaslı bir hormon ve ölçülü kullanılmalı. Bu durumda ; 1 - Bu tarz tariflerle oluşturulan yemlerle acaba doğanın dengesi bozulur mu ? 2 - Bu yemlerin etkisiyle iç sularda yaratılan beslenme değişikliği zamanla insanları etkiler mi ? 3 - Etkilemeyecekse, bu tarif hazırlanırken, her bir madde için kullanılması gereken dozaj nedir? Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlardan bilgi almak istiyorum. Şimdiden teşekkürler.
1. sorunun cevabını bilmiyorum ama 2. soru için bu şekilde ki beslenme değişikliğinin insanları etkileyeceğini sanmıyorum Sennur'um, Etkileyecek olsa yediğimiz tavuların tamamı bu tür yemlerle beslendiği için şimdiye kadar etkilenirdik 3.soruya da cevabı tarifi veren arkadaşımız versin
Aslında ben bunu merak ediyorum. Gerçekten etkilenmiyor muyuz acaba ? Yoksa kısa vadede etkilerini göremediğimiz için, etkilenmediğimizi mi sanıyoruz ? Belki de bundan 10 yıl sonra, ben 40 yaşında, daha hayatımın baharında iken, bunlar yüzünden silgiyi kafama yiyeceğim.
Tatlısularda kullandığımız yemlerden olup bu zaman kadar bir değişim görülmemiştir proteyin bakmından yüklü bir yem olduğu için balıklar için çok cazip halde olup tatlı su türlerinin hepsinin ( turna ve yayın ) hariç avcılığı yapılabilinbir bu yemle
Yıllardır bu tariflerle hazırlanmış yemlerle avcılık yapılmış olup bu zamana kadarda herhangi bir şekilde tatlısu türlerinde ne ölümler nede azalmalar görülmüştür. dozajlar göz kararıdır
İyi peki o zaman. Allah korusun 10 yıl sonra bana bir şey olursa, hastane masraflarını senden alırım. Hayatım boyunca hastane masraflarımı üstlenecek birinin bu cevabı vermesini bekliyorum sabahtan beri. Grip bile olsam bittin sen.
Peki tatlı su balıklarınıda 45 günde devasa yapar mı acaba bu yem o zaman yemleyip beklemek lazım daha büyük olsun hormonlu sazanlar
Beni de tatlı suya başlatacak bu tarif.Denizde tecrübem var ama.Tatlı suda yok.Turgay abi bana bi ders versen diyorum.