kısmetse Enez e gideceğim ve mırmır zargana levrek avlamayı düşünüyorum. Ama sürekli tatlı su balıkçılığı yaptığım için bu işten anlamıyorum. bana kolay bir takım söyleyebilir misiniz? bu zargana oltasını hazır bulabilir miyim ( ipekli olanı )? Mırmır ve levrek için en basit olta nedir? Bir de bende sabit kurşunlu büyük iğneli bi olta var onu kullansam levrekte iş yapar mı? Yem olarak hangi balığa hangi yem gider?
Zargana ipeğini alıp, 0,20 misinaya her hangi bir şekilde düğümleyerek bağlayabilirsiniz. Ana bedene içi su dolan şamandıralardan taktıktan sonra 1 mt kadar misina bırakıp zargana ipeği ile at çek yapabilirsiniz. Mırmır için mustad496 4-5-6 numara iğneleri tercih edebilir 3 lü dip oltası kullanıp, boru kurdu ve sülünez kullanabilirsiniz. Levrek avı için yine ince misina ve tek iğneden oluşan şeytan oltasını kullanabilir, yem olarakta canlı gamit, teke, mamun ya da sülünez kullanmanız mümkün.
Levrek avı ve oltası için yine aşağıdaki linki incelemeni öneririm. http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=897