Denize Niyet Tatlısuya Kısmet....

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında Ossy tarafından paylaşıldı.

1. Ossy

Ossy Cihan

Tarih : 11/02/2011 saat:15:00-16:30
    Yer: Antakya'da bir akarsu...
    Takım: İlk göz ağrım kamış, Remixon Makina, Kefal takımı.
    Yem : Ekmek.

Hafta içi havaların güzel olmasından dolayı pazar günü kuzenim ile tekne ayarlayabilirsek olmadı kıyıdan deniz avı planları yapıyorduk. Bir hafta boyunca her gün güneşin verdiği sıcaklık ile bu hayali kurduk. Hayaller ile hafta içi takımlarımı hazırlardım. Yemi cumartesi günü ayarlayacaktık.
    Cumartesi sabah Takımları arabaya koydum. Görev yaptığım ilçeden hareketle 2011 model oğlum Muhammed Harun'u merkezdeki doktora kontrole götürdük. Daha sonra annemi arayıp annemlere geçtik.
    Saat öğle 13:00 gibi görev yaptığım mesai arkadaşlarımdan birisi beni arayıp iş olduğunu, listede benim nöbetçi olduğumu söyledi. Geçen hafta nöbetçinin raporlu olduğundan bir hafta nöbetin kaydığını geçen hafta nöbeti benim tuttuğumu anlatsamda, sonuç vermedi, ilçede ikamet eden bir arkadaşı aradım, oda müsait olmadığını söyleyince sinirlerimin had safada söylene söylene (arada müstehcen sözler söylemedim (:) ) yeğenimide alarak ilçeye doğru hareket ettik. Tam merkezden çıkışta ilçede olan arkadaş arayarak 30 dak. müsait olduğunu, evraklar gelirse hemen hallede bileceğini, 30 dak beklememi söyledi.
    Bende tekrardan merkeze döneceğime (10 km yol geldiğimden ) havanında güzel olmasından yol kenarındaki bir çay'da ( dere) durdum. 11 yaşındaki yeğenimde yanımdaydı. Arabadan inip çay kenarına geldiğimde balıkların etrafa kaçıştığını gördüm.
    Gözlerim bir anda açıldı. Biraz çayın yukarı tarafına yürüdüm. Diz boyundaki çayda balıklar etrafa kaçışıyordu.
    O sırada oradan geçmekte olan amca sayılıacak abime bu çayda balıkmı var nerden geldi diye sordum. Adam var olduğunu, yukarıda balık çiftliği olduğunu, bir kaç ay önce yağmurda selden çiftliğin taştığını balıkların da o çiftlikten kaçtığını söyledi.
    Bunu duyupta durmak olurmu, Hemen bağajda bulunan oltamı alıp hazır 3 lü dip takımını çıkardım. Ancak yem yoktu. Aklıma internetten aldığım ama şu ana kadar hiç bir işe yaramayan sahte tatılı su solcanı aklıma geldi. Hemen onu çıkatıp oltaya takıp dereye bıraktım. sazlıkların arasından balıkları gözlüyordum. Ama yeme yaklaşıp geri dönüyorlardı. Hiç birisi vurmadı.
    Genelde denizde avlandığımdan tatlı su avcılığında acemiydim. O yüzden balıkları cinsinden tanıyamıyordum.
    Yeme vurmayan balıklar ekmeğe gelirmiydi? ama oda arabada yoktu. yeğenim Hasan'ı orada bırakıp araçla az ileride yol kenarında bir markete gidip ekmeği aldım. Acaba işe yararmıydı. İlk ekmekten bir kaç parça koparıp çaya attım. :eek:
    Gözlerim açılmıştı, balıklar su üstündeki ekmeğe saldırıyordu. Takım çantamda olan kuzenimin ama bende kalan kefal takımı aklıma geldi. Hızla takımı çantamtan çıkarıp,ekmeği takıma sardım. Su ile buluşturdum.
    Aradan 5 dakika geçmeden ilk ismini bilmediğim balık karadaydı. Arkasından 2, 3, 4, 5, eğerki takımı çözmek vakit almasaydı 20-25 tane balığı kenara alırdım. Tuttuğum balıkları tekrar bırakmayı düşündüğümden su kenarında canlı olarak tutuyordum. 2 tanesi o sırada kenarda bulunan livardan kaçmayı başardı.
    Kuzenimi aradım ancak müsait değildi.
    Daha sonra yeğenimin büyük ısrarı sebebiyle kenara aldığım balıkları eve götürdük. Kısacası Yeğenim ile birlikte değişik 1:30 saat geçirdik.
    Pazar günü havanın yağmurlu olacağını ve tekne ile çıkmanın uygun olmadığını formdan yakup arkadaşımızın sayesinde öğrendim. Zaten hevsimi de almıştım. Denizi ileri bir tarihe attım.

Makina yanımmda olmaddığından evde resimlerini çektim. Fotoğraf makinasını arayıp bulana kadar annem balıkları temizlemiş. (:)

Not: Balıkların cinsini bana söylerseniz sevinirim...

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us

Son düzenleme: 13 Şubat 2011
  2. ugur58

ugur58 UGUR

En İyi Avı:
    1.5 kilo mırmır.sıra lüferde...
    güzel av ama balıkların cinsini çözemedim:(

3. melanqoliq

melanqoliq FATİH KOÇ

Favori Kamış:
    Okuma Salina SeaSpin, Lineaeffe master jig
    Favori Makine:
    Shimano Hyperlop, Ryobi Ecusima 3000vi, Okuma Salina SA 2 16000
    En İyi Avı:
    Sülemem nazar değer :D
    Vayyyy Cihangir kardeşim nasipte seninde raporunu okumak varmış..
    Ellerine emeğine sağlık dostum benim..
    Bizim yavrular kısmetleriyle geldiler bak görüyonmu. :)
    Çok güzel balıklar tatlı su kefaline benziyo ama arkadasla baktık tam bilemedik, inşallah devamıda olur raporlarının..
    neşen ve keyfin daim olsun tebrikler kardeşim..
    not:balıklar sanırım Şiraz Cihangir..
    Konevi (Veysel) kardesim saolsun buluverdi hemen..

Son düzenleme: 13 Şubat 2011
  4. konevii

konevii veysel

5. mehmet y.

mehmet y. mehmet

tabrikler abi kismetin devamlı olsun...

balıklar tatlı su kefaline benziyor sanırım...

6. Sebastian

Sebastian Murat Yıldız

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40
    En İyi Avı:
    2.750 gram yazılı orkinos 3 kilo şeytan gridasi sayısız zargana turna sinavrit ve niceleri
    köprülü kanyonya antalyada zamanında yakalamıştım, ama ozamankiler küçükdü bunlar güzel miş rastgele :)....

7. murakour

murakour MURAT

Favori Kamış:
    Remixon
    Favori Makine:
    Banax
    En İyi Avı:
    lambuka 4 kg civarı
    güzel av olmuş elinize sağlık......

8. Ossy

Ossy Cihan

teşşekkkür ederim kardeş. Valla bende çözemedim. Aynısından görsem içim rahat edcek ((:)

Evet bizim yavrular kısmetleri ile geldiler...

Saolasın abi. Daha iyileri senin olsun diyecem ama zaten her zaman hayranlıkla raporlarını okuyoruz.
    Bulduğum yerde cennette birdahakine yolun aşağı tarafını ve daha yukarıyı deneyeceğim... ((:)
    Gelirsen bu taraflara beraber gideriz.. Bekliyorum ona göre..

Teşekkür ederimm abi. Daha iyileri sizlerin olsun..

Dediğin resme baktım şirazın ağzı daha toplu bizimki daha uzun. Renkleri ve gözleride farklı gibi... Gerçi üstad sizsiniz. Siz daha iyi bilirsiniz...

Teşekkür ederim kardeş darısı başınıza...
    Tatlı su kefalide olabilir. Örnek resim arıyorum şu anda... Üstadlardan da bekliyoruz. Veysi abi Şiraz dedi.. Şu anda adı şiraz.. (((:)

Örnek resimleri var ise gönderirsen sevinirim. İnan çok merak ediyorum. Sizede rastgele...

Bu arada bulunduğum avlakta çeşitli balıklar vardı. Alabalıkta gördüm. Zaten konuştuğum kişiye ne tür balık var demiştim. Çiftlikte çok çeşitli demişti... Alabalık için yem bakıyorum şu anda... en iyisi nedir siz üstadlardanda yardım bekliyorum..... Ne tür yem ve takımlarla gideyim buraya....

9. Ossy

Ossy Cihan

Teşekkürler Bilader Daha iyileri senin oltana takılsın. Oltan su dan hiç boş çıkmasın (:)

10. konevii

konevii veysel

öncelikle üstadlıktan affımı dilerim.

haklısınız olabilir zaten biz de önce kefale benzettik ama renkten dolayı şiraz gibi gelmişti.
    rastgele..

11. murakour

murakour MURAT

Favori Kamış:
    Remixon
    Favori Makine:
    Banax
    En İyi Avı:
    lambuka 4 kg civarı
    amiinnnnn inşallah sağolasın ii dileklerin için.....

12. Ossy

Ossy Cihan

Estf abi, üstad sizsiniz, Biz bu sevdaya tutulalı 7 ay oldu. Siz yıllarınızı vermişsiniz..

Bu arada araştırıyorum da

şu balığa daha çok benziyor sanki... Araştırmalara devam..

not: ekmekle avladım...

13. konevii

konevii veysel

resim linki çıkmamış sanırım..

14. Ossy

Ossy Cihan

HTML:
    http://h_turker.web.ibu.edu.tr/balik/kolyoz.jpg
    buyur abi link burda

15. konevii

konevii veysel

evet olabilir.

16. koxford

koxford nada

En İyi Avı:
    nada
    Vallahi rüya gibi:) Paylaşımınızı çok severek okudum, resimlere zevkle baktım. Ne diyeyim, en iptal olan avınız böyle olsun:) Sağlıcak ve sevgi ile..

Son düzenleme: 14 Şubat 2011
  17. ufukmutlutan

ufukmutlutan mutlutan

En İyi Avı:
    65cm turna
    tebrikler.

Halk arasında Pullu yada Çay balığı denir. Ben akdeniz dışında bir yerde rastlamadım. Bol kılçıklı olmakla birlikte mangalda çok güzel tat veriyor. Afiyet olsun.:)

18. Dentice

Dentice Hasan Hüsnü DEDEOĞLU

Av için tebrikler....Fotolardaki balığa bizim bölgede 'Kivrin' deniliyor...Oldukça lezzetli bir tatlısu balığıdır...Bikaç post yukarıdaki resimdeki balık ise tatlısu sardalyası dediğimiz balık yakaladıklarınızla alakası yok yani...:)

19. sazancı

sazancı ibrahim

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    2.5 kilo sazan
    balıklar siraz halk ağzında sarı balık sarı sazan da denir ekmeği çok sever:) avınız için tebrikler

20. savas_ankara

savas_ankara Savaş YILDIZ

Favori Kamış:
    Remixon dolgu 230 cm, iki parça
    Favori Makine:
    Remixon Sunny 6000
    En İyi Avı:
    Yayın balığı, 3 kg (75 cm)
    merhaba,

ilk önce rapor ve fotoğraflar için teşekkürler.

köyümüz kızılırmak kenarında ve bu balıklardan kızılırmakta bolca mevcuttur, köye her gittiğimde bir iki pişirimlik yakalarız.

zamanında bu balıkları bende araştırmıştım,

bu balıklar tatlısu kefalinin bir türü,
    halk arasında çay balığı deniliyor,
    renkleri siyaha ve sarıya çalar, yalnız sarı olanların eti daha güzeldir,
    bol kılçıklı fakat eti lezzetli bir balıktır,
    boyları 50-60 cm kadar olabiliyor,
    yılda bir kaç kez yumurta yaptıklarını biliyorum,
    karınlarının içi simsiyah bir zarla kaplıdır ve temizlemesi de biraz zahmetlidir.