denizin kime ne vereceği belli olmuyor :)

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında mcm tarafından paylaşıldı.

1. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Gümüş peşinde zargana bolca bulursun. Ama denizin ne vereceği belli olmaz..

Levrek arayacaksan, kaya balığının bol olduğu, kefal yavrularının sevdiği yerleri tercih et derim. Gümüş pek fazla levreğin iştahına hitap etmez..

2. mcm

mcm

Hımm, kusura bakmayın ben anlamamışım, ben gümüş fileto sunuyordum balıklara ;)

tilt oluyorum kaya balıklarına zaten, küçücük ağızlarıyla o kocaman iğneye nasıl giriyorlar anlamadım, yazın bol bol kefal aldıklarını da söylediler aynı yerden, şu anda her taraf gümüş, dip oltasına da kaya balığı 4 te 4 yapıyor, kefal yavrusu göremedim ama tahminen vardır.Sizin önerileriniz ışığında denemek gerektiğini varsayıyorum, doğru zaman sabah erken saatler midir?

3. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Sabah erken saatler, akşam güneş batarken ve 2-3 saat sonrası genelde idealdir. Canlı kaya balığının sırt yüzgecinin dibinden 1, 1/0 numara iğneyi geçirin. Derinliğe göre bir kaç kulaç öteden batıramayacağı bir şamandıra bağlayın, dibe kaçamasın hınzır. Sonra salın canlı canlı gitsin. Sizde avınıza filan bakın. Şamandıra batınca, tamam olur iş. Bu takım acayip iş yapar ama sorun biraz açığa atmak gerekmesidir. Sığ yerlerde hiç denemeyin. Dik kayalık yerlerde faydalı olur ancak..

Yada, kaya balığı yerine başka bir balıktan, tercihan kefal yavrusundan bildiğimiz bırakma yapmayı deneyin. Şamandırasız, bolca boşluk vererek yapılandan..

Hatta bu suda beklerken, büyük silikon kurt, rapala vs. ile biraz at çek yapın. Levrek varsa pek sever bunları..

4. mcm

mcm

Hıımmm, buranın dibi kumluk.

Bırakma nasıl oluyormuş, ben bir araştırayım bakayım.

İstavrit ve mezgitten başka balıkların peşine düşünce biraz eksik kalıyor takımlarla ilgili bilgiler :)

Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için.

5. enjoy39

enjoy39

Favori Kamış:
    kamış
    En İyi Avı:
    yayın 19 kğ
    tebrikler devamı gelir inşallah