mehmet kardeş avlaklar çok verimle yerlere benziyor ama aşırı yosun var. burada nasıl avlanıyorsunuz ?
kardeş pazar günü gittim bende ilk defa dediğin gibi yosun çok ben kaşık ile gitmiştim bu yüzdende hiç bir şey tutamadım ayrıca turna için gitmiştim. bölgede karşılaştığım avcılar solucanda kullanıyordu.
zor değil hiç olmadı desem yeridir aşırı yosun var şamandıralı canlı yemin yeriymiş de biz bilemedik..
resimler çok güzel forumda sabit konu var yurdumuzun çeşitli yerlerinden resimler oraya ekleseydiniz daha güzel olurdu http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=9722
hehe Burası bizim köyün 2 km altı,tam çıkaramadım ama.Efendim Türkiye'deki her akarsu gibi, bizim Işıklı gölü ve Menderes için de "bir zamanlar bu su balıkla dolup taşıyordu, yorulurduk balık avlamaktan" minvalinde efsaneler anlatılır durur.Gerçeklik payı var mı yok mu diye düşünmüyorum çünkü o efsaneyi sonuna doğru da olsa bizzat yaşadım.Çandır Köyü nün berisindeki höyüğün dibinde sadece kaşıkla (ki o kaşıklar hakikaten yemek kaşığı boyutunda idi çünkü memlekette hiç malzeme bulunmazdı en azından bizim ilçeye gelmezdi) babamın her biri 2 kiloluk 5 tane turnayı 1 saatin içinde tuttuğunu hatırlarım.Babam : -eskisi kadar balık çıkmıyo demişti o balıkları tuttuktan sonra. Çünkü kendi çocukken oradan bir turnayı misinayı beline sararak çekebilmiş.20 santim uzunluğundaki teli önce ikiye sonra birbirinin üstüne büküp, uçlarını eğeyle sivriltirler, yaptıkları bu kancayı o akarsuda çok bulunan ve "ben" tabir edilen kızılkanat balığının içinden geçirerek turna tutarlardı.O balık kızılkanadı mideye kadar indirdiğinden kurtulma şansı olmazdı.Köyün kahvehanesinin önündeki dut ağacının dalına 30 kiloluk sazanların asılıp parçalanarak satıldığını bilirim.Kimisinin sırtı yosun tutmuş olurdu.Amcam zift kaplı teknesiyle tatlı su kereviti avlayıp satardı.3 kişi 3 saatte taşırlardı tutulan kereviti.Önce kerevitler küstü zaten,sonra turna ve sazanlar kayboldu.Göl ve menderes boz bulanık bir su oldu.Dinardan bıraılan deterjan atıkları ve havzadaki tarlalara atılan tarım ilaçlarının bir çekilde sulara karışması bitirdi ekosistemi.Son 5 yıldır turna ve sazan az da olsa yeniden görümeye başladı.Bu yakınlarda köye gitmeyi düşünüyorum, dönüşteyeniden yazarım detaylı olarak son durumu. sevgilerle
barış kocabaş kasabasında akraban varmı çünkü o köylü yaşar ve refik koçkaya benim çalıştığım iş yerinin ortaklarından ayrıca annemde oralı