Derbent; Ne Yapacağı Belli Olmaz [19/02/2012]

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında kurbagaprens tarafından paylaşıldı.

1. kurbagaprens

kurbagaprens Ergin DEMİROĞLU

Favori Kamış:
    Major Craft Solpara 274 up to 50.gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic C3000HGFK
    En İyi Avı:
    1 cm Lepistes
    Av Ekibi: Ergin DEMİROĞLU, kengin
    Av Mevkii: Derbent Çitlembik Bahçesi
    Av Saati: 13:30-17:00
    Av Ekipmanı: Şamandralı tek iğneli olta tk. Çeşitli döner kaşıklar

Sevgili dostlar. Son birkaç avımdan boş dönünce, Nisan'a kadar derbente gitmeyeceğim demiştim. Sabah uyandım baktım hava güneşli ama maalesef soğuk. Demir Bey'i(oğlum) dışarı çıramayacağıma göre evde küs küs oturacaktım. Sağlam bir kahvaltı yaptım sonra çayımı yudumluyordum ki telefon çaldı. Bizim acemi Kamil!... Hadi derbente gidelim dedi ve saate baktım 12:00 civarıydı. Fişek gibi yerimden fırladım ve 10 dakika sonra kendimi arabada buldum. Bu Kamilin gudubetsizliğini bilirsiniz. Benim gibi nasipsizle bir araya geldiğinde derbenti düşünemiyordum bile. Yolda zaten ikimizde boşa gidiyoruz ama evde oturmaktan iyidir diyorduk.

Ki derbente vardığımızda malum tesis dibi mesire yeri gibi olmuş, tanıdk aradı gözlerimiz ama görememiştik. Derken ilerleye ilerleye yolumuz kızkayasının gerisinde bir avlağa takıldı. Oturduk, yerleştik. Ben yemli yaparken kaaaaamil de döner kaşığını atmaya başlamıştı. 7-8 kişi daha bizim sol ve sağımızda avlanıyordu. Derken döner kaşıkla bir kaçırış izledim. Ve diğer hiç bir yemli oltanın hareketi olmadığından bende döner kaşığımı çıkarıp atışlar yapmaya başladım. Show değilse de kaçırdıklarımız çok keyif veriyordu. Kaçan balığın ardından kahkahlar savurup eğleniyorduk. Bafralılar heralde bu deliler nerden geldi deyip halimize gülüyorlardır. Kaçmalarına biraz da biz izin veriyorduk çünkü balıkların boyları pek muntazam değildi. Hatta tutup saldığımız balıkları gören ve hiç balık yakalayamamış biri "Adam koca balığı saldı siz de bebeleri yakalıyorsunuz" dediğini duymuştum. Derken sırayla çat pat birkaç balığı alıkoyduk. Akşam üstü koltuk altıma kadar girmiş diğer arkadaşlar çalışıyor-çabalıyor ama balık alamıyorlardı. Ben bir yemli takımla bir kaşıkla aldıkça bir adım bir adım dibimizde bitmiş hatta malzeme çantamın dibinden atış yapmaya başlamışlardı. Fakat o'da kar etmedi. Aslında aldığım her balık hemen hemen önlerindendi. Ama olmayınca olmuyor işte. Akşamüstü kar atıştırıp soğuk rüzgar artınca toparlanıp Samsun'un yolunu tuttuk.

Herkese rastgelsin.

2. balıkçı44

balıkçı44 erkan

En İyi Avı:
    sazan 8 kg alabalık 3.50 kg
    ilk tebrik benden güzel av olmuş soguktan gidemedigimiz şu zamanda güzel bi teselli oldu :)

3. erdinc

erdinc erdinç allı

Favori Makine:
    shakespeare
    Tebrikler. Hava temiz, su temiz, trafik yok, balık da olunca ne güzel. Derbent'e devam..

4. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Ergin tebrik ederim birader, harika gökkuşlar avlamışsınız. Nasip dediğin bu olsa gerek, nice gözalıcı balıklara inşallah. Kengin kardeşimize de selamlar.:)

Yalnız hiç iyi olmadı bu. Bizim hoca (KorkutAta) bunları görünce 2 yıl daha yaşlanacak kesin. Malatya'dan avlanılan 4 baba alabalığa bir hafta iç geçirip durduydu. Alabalık diye-diye minareye çıkıp, ağzına geleni söyleyecek sonunda.:eek: :D Çoook bunaldı, "accayip daral geldi" hocaya, hayırlısı Allah'tan.;)

5. kurbagaprens

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    1 cm Lepistes
    Çok teşekkür ederim. Keyifle izletebilmişsek ne mutlu bize.

Kesinlikle. Bazıları için ha evde kalmak hapis yatmakla eşdeğerdir. Geç gittik ama güzel gitmişiz.

Nuri Abi seni de Hoca'mı da ancak baraj kenarı paklar artık. Oralar hala kar buz ise biz buralara bekleriz. Balığımız da, azığımız da çoktur... Sağlıcakla

Ayrıca Aleyküm Selam. :) İletirim.

6. UZM-36

UZM-36 Mahmut Ç.

Favori Kamış:
    Okuma Alümina 240 cm spin kamış - energy carbon 3 m -lineaeffe 2.10 m spin kamış
    Favori Makine:
    Okuma Octana OT-40 8 bilyeli
    En İyi Avı:
    (CEYLAN PALAMUTU 1.250 KG) (LÜFER 1 KG) (LEVREK 1.KG ) (SAZAN 53 cm)
    Tebrikler, güzel balıklar, daim olması dileklerimle rastgelsin.

7. can akgün

can akgün CAN

Favori Kamış:
    SHIMANO CATANA CX SPINNING 240 M 10-30gr SHIMANO BEASTMASTER CX SURF TE 4.30 200gr
    Favori Makine:
    SHIMANO ULTEGRA CI4 10000 XSA SHIMANO EXAGE 4000 FC
    En İyi Avı:
    1580 gr sazan
    ergin abi tebrik ederim .
    yanlız yanıbaşınızdakillerin balık tutamamasının ruh halini çok iyi anlıyorum.adamlar dumura uğramıştır :eek: bende kuşadası güzelçamlı sahilinde yemli av yaparken etrafımdakilerin abi nasıl yakalıyosun ne yem takıyosun sorularına çok maruz kalmıştım:D :D :D doğru takım ve doğru yem veeee birazda bilgelik süpersin abi .balıklarda bayağı yakışıklı :D :D :D

8. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Tebrikler, güzel balıklar ve güzel av.

Nicelerini temenni ederim, rastgellsin...

9. metallurgist

metallurgist Gültekin Güler

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    güzelmiş hakikaten balıklarda gördüğüm şey alabalık çiftliğimi yoksa arkada gölün içiinde yani ordanmı kaçıyor onlar yoksa oranın yerli balığımı?

10. KorkutAta

KorkutAta Muharrem

Favori Kamış:
    D.A.M FZ SPIN 215 CM
    Favori Makine:
    Okuma Flame 20
    En İyi Avı:
    sazan, 13,1 kg.; gökkuşağı alası, 2 kg.
    Şu anda iş yerimdeyim ve fotoğrafları göremiyorum, ama söylenenlerden fotoğrafların nasıl iç gıcıklayıcı olduğunu tahmin ediyorum. Minareye çıkma meselesine gelince, cemreleri bekliyorum, cemrelerden sonra da balık tutamazsam sen o zaman seyret gümbürtüyü: "Ola Tortum Gölü! Ola kar demedim, kış demedim her hafta sana geldim; ola makarnadan alabalık yemine kadar her şeyle seni yemledim; ola kaşığından dip oltasına her yöntemi denedim..."

11. KorkutAta

KorkutAta Muharrem

Favori Kamış:
    D.A.M FZ SPIN 215 CM
    Favori Makine:
    Okuma Flame 20
    En İyi Avı:
    sazan, 13,1 kg.; gökkuşağı alası, 2 kg.
    Eyvallah kardeşim, asıl çok olan sizin cömertliliğiniz, gönül bereketiniz. Biz balığa gitmiyor değiliz, her hafta sonu Tortum Gölü'ndeyiz. Ama bu sene Tortum Gölü'nden tek bir alabalık alamadık. Bu yüzden çıldırmak üzereyiz (üzereyim:D ). Mesefa iki saatlik gibi bir yol olsa durmaz sizin oralara gelirim valla.:)

12. fixahmet

fixahmet AHMET

Favori Kamış:
    Daiwa msp 270
    Favori Makine:
    Ryobi ecusima 4000vi
    En İyi Avı:
    sazan 5150 gr
    tebrik ederim. güzel balıklar yakalamılsınız. daha iyi avlar dilerim. güzel bir ekip oldunuz siz kamil ile. çitlembik bahçesini de çok merak ettim, içim içimi yiyor şu anda :) :)

13. lorel

lorel İLYAS SÖYLEMEZ

Tebrikler,her zaman rastgelsin.

14. zeytinn25

zeytinn25 murat

En İyi Avı:
    3.5 kğ 62cm alabalık
    tebrikler güzel av olmuş o soğuklarda iyi cesaret etmişsiniz. bizde kös kös oturuyoruz evde. şamandıralı oltada yem olarak ne kullandınız ??

15. kurbagaprens

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    1 cm Lepistes
    Çok teşekkürler

Çok teşekkürler.
    Adamlar hamur taktığımızı biliyorlar ama kaşık için çıldırıyorlardı. Zaten sağda en uzakta olan bitanesi bile bile kaşığıma takıp kendine çekti. Şöyle üstten aşağı bir güzel süzdükten sonra da bıraktı. :) Ama sorun kaşıklarında değildi. Kaşığın dibe çok yakın çekilmesi gerekiyordu. Onlarsa takılmasın diye son sürat çekiyorlardı. Oysaki ben 1 tane kaşık taktırdım. O'da misinam karışmıştı onu açarken dibe battı.

Çok teşekkürler daha iyileri sizlere nasip olsun.

Aslında arkadakiler çiftlikti. ilk gittiğim bir avlaktı. Daha önce faal olduklarını biliyorum ama o gün yemleme yapılmadı aynı zamanda da hiç kıpırdanma yoktu. Gökalalar aslında yıllar önce kurulan çiftliklerden kaçma. Ama artık doğallaşmışlar diyebilirim. Kaç kez yavrularını ve yumurtalarını fotoğraflama imkanı bulmuştuk. Çiftlik kaçkını olanları temizlerken anlayabiliyorsunuz zaten. Çünkü midelerinden pelet yemden başka birşey çıkmıyor ve kokuyorlar. Bunlardan hiç birinde böyle bir şeye denk gelmedim. Kimi zaman havuzlar patlıyor o zaman oltacıya gün doğuyor günde 40-50 hatta 60 balık alanlar oluyor.Sağlıcakla

Abi bu durumla geçen sene çok karşılaştım. Git gel boş dön az da değil 80 km barajın arası. Her hafta o yolu git gel elin boş dön. gidip geldiğine değil şamandranın bir kaz bile batmamasına üzülüyor insan. Bizim burada çay balığı ile birlikte çok hareketleniyor. Nisanın ilk haftası. Size de öyle bir güne denk gelmenizi dilerim. Sağlıcakla.

Abi uzakta olsa imkansız değil. Ama eğer sazan merakınız varsa bu yıl yerel Samsun'a özgü bir forum olarak Altınkayaya güzel bir organizasyon yapmayı planlıyoruz. Ufak çaplı bir yarışma şeklinde olacak. Eğer katılım tatmin ederse gelecek yıllarda geleneksel olarak resmileştirmeyi düşünüyoruz. Kamp kurulacağı için 1 belki 2 gece de konaklama imkanımız olacak. Derbent'e de Alabalık için yılda 1-2 defa organizasyonumuz oluyor. Bu yıl ilkini balıksız bir günde gerçekleştirmiştik ikincisini bol olduğu günlere denk getirmeye çalışıyoruz. Bu ikinci organizasyona ve sazan organizasyonuna bekleriz. Sağlıcakla.

Sağol fixahmetim. sağlıcakla. Aslında bildiğin bir avlak. ;)

İlyas Abi teşekkürler. Samsun'a kış aylarından düşersen mutlaka beklerim. Beraber olta sallamak isterim. Senin arada gelip gittiğini biliyorum.

Teşekkürler. Alabalık hamuru. Burada malzemecilerde hazır olarak satılıyor ama bazen kendimiz de yapıyoruz. Balık unu -veya pelet yem suda bekletilerek- mümkün olduğunca az su, zeytinyağı-veya balık yağı- yumurta vanilya ve sim'le yapılmış macun kıvamlı bir hamur.

16. md_2705

md_2705 Mustafa

Favori Kamış:
    Okuma Alumina Spin Kamış 210cm 5-25GR
    Favori Makine:
    Spro Passion 710 6+1 BB Alu Spoel, Shimano Exage 4000 FC 4XSSS+1
    En İyi Avı:
    Alabalık 30 cm.
    Tebrikler...Şu soğukta ne güzel görüntüler...Maşallah devamı gelir inşallah...

17. er41han

er41han Erhan

En İyi Avı:
    İstavrit, Kefal, Mırmır
    O soğukta, güzel balıklar almışsınız tebrikler, daha güzellerini yakalamanız dileğiyle, herdaim, RASTGELE...:D
    Merakımı çekti sormadan edemiyeceğim, tarif ettiğiniz malzemelerin oranları ne kadar olmalı..? eşit miktardamı hepsinden, yoksa farklımı..? birde sim demişsin bu sim çaparide kullanılan ip şeklindemi yoksa, toz ve pul şeklinde bayanların düğünlerde falan yüz ve saçlarında olur parıldayan öyle bir simmi...Teşekkürler...:D

18. kurbagaprens

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    1 cm Lepistes
    Çok teşekkürler. Daha iyileri sizlere nasip olsun.

Çok teşekkürler. Size daha iyileri rastgelsin. Tarif ettiğimde genelde göz kararı kullanıyorum malzemeleri. Ama Aslolan hamurdur. Dolayısı ile tali malzemeleri kesinlikle abartmamakta fayda var. 2 Avuçluk hamur için 1, yumurta 2 tatlı kaşığı zeyinyağı, 1 çay kaşığı vanilya. kullanabilirsiniz şim içinde bizde balık malzemecilerde satılıyor hanımların da kullandığı toz sim. Su ne kadar az olursa o kadar iyi. Bir nevi su böreği hamuru gibi yumuşak ama macun kıvamlı olacak. Küçük bir tüyo vereyim. İlk seferde kıvamının tutturamazsanız biraz pamuk ilave edin. Kıvamı yerinde olmasa bile iğnede durabilmesi için pamuk lifleri son derece yardımcı olacaktır. Bir kez taktığınız yemi defalarca atabilirsiniz.

Yalnız dikkatinizi çekti mi?
    Oje kullanıyoruz: rapala boyamak, paslanan halkaları sudan korumak için
    Bayan çorabı kullanıyoruz yemleme yapmak için
    Sim kullanıyoruz hamura katmak için.
    Toka bullanıyoruz kamışları tutturmak, 3'lü iğneleri tutturmak için
    Artık varın gerisini siz düşünün :)

19. er41han

er41han Erhan

En İyi Avı:
    İstavrit, Kefal, Mırmır
    Teşekkürler, bilgilendirdiğiniz için...Herşey gönlünüzce olsun, oltanız balıksız kalmasın....:D

20. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Maşallah .. nice güzel avlarınız olsun ...