30 Ağustos günü tatilden yararlanarak arkadaşım ve aynı zamanda Uğurum olan Fedai ERKOCAOĞLU ile dereye gidip avlanmaya kadar verdik. sabahın ilk ışıklarında avlağımıza varmıştık derede alabalık avlayacaktık ve geceden Fedai'lerin bahçeden fazlasıyla solucan topladık. hemen oltarı suyla buluşturduk derenın sesi insana huzur vererek akmaya devam ederken benim oltam ilk Gökkuşağını yakaladı ardından iki balık daha yakaladım sonrasında balık vurmaz oldu ve konum değiştirerek başka bir yere gittik oradada ben dörcündü alayı çektim. Su çok berraktı ve balıkları göre biliyorduk gizlenip oltaları atıorduk ama bir tütl yakalayamıyorduk balıkları artık varlığımızdan rahatsız olarak kaboldular bizde farlı bir bölgeye gitmek için toparlandık. Bir ardaşım daha önceden bir ar tarif etmişti aklıma orası geldi ve o bölgeye gittik. Yer harika bir yerdi ve beni çok heyecanlandırmıştı. Fedai şudan balık hopladı diyerek setin orayı gösterdi ama karşıya geçmek ne mümkün ben pek oralı olmuyordum ama Fedai ıslarla oraya geçmek için bir yerler arıyordu. Oltalarımızı ata, ata derenin ters istikamatine doğru yürümeye başladık 700mt kadar ilerlediğimizde derenın karşı tarafına geçmek için bir yer buldukkarşıya geçtik ve aşağıya doğru inmeye başladık ben bir kaç güzel nokta bularak oralarda takılmaya başladım. Fedai ise hoplayan balığın peşindeydi fazla geçmedi Fedai Somonnn, Somonnn diye bağırmaya başladı, içinden Fedai ilk balığını çekti ve hayecandan sonan diye bağırıyor dedim. Sanına gittiğimde sözlerime inanamadım gerçekten bir soman çektişti ikimizde çok sevinliydik hemen fotoğraf çekindik. Ben daha hiç böylr bir balık çekmemiştim ve için içimi yiyordu suna bak dedim adam ikinci klez balığa geliyor ve somonuçekiyor bende hemen oltamı onun Somonu çektiği yere attım ve atar atmaz bir aladaha çektim ama aralarında çok fark vardı hiç tatmin olmaıştım. Aşağı yukarı derken birkaç küçük ala yakaladım ve tekrar suya bıraktım. Artık dünme vaktimiz yaklaşmıştı ve Somonu çektiğimiz yerde balıklar olduğunu gördüm tekrar oltamı salladım içlerinden birinin büyük olduğu belliydi birkaç denemeden sonra balık oltadaydı çektiğimde ise aynı boyla bir somon ve ikinci iğnede küçük bir ala vardı. Artık rahatlamıştım ilk büyük Alabalığım dı bu benim küçük olan zarar iğneyi iyi yutmuştu ve çıkartırken biraz zarar gördü yaşayamıyacağını düşünerek onuda alakoydık. Sonuçta 6 ala ve 2 Somon ile evlerimize döndük. Ama ardımızda bir Somon daha bırakmıştık. Sizce o kalan somona ne oldu dersiniz onuda bir başka av yazımda okuyacaksınız. Güzel ve bereketli bir av sonrası evde kahvemi yudumlarken aklımda günün anıları geçiyordu ama aklım o geride bıraktığım Somonda kalmıştı Bir başka yazıda görüşmek dileğiyle herkese RATGELE...
Tayyar kardeş merhaba, şu konu da önemli. İçsularda amatör avcılık MADDE 13 – (5) Akarsularda her türlü doğal yem kullanılarak alabalık avcılığı yasaktır. Sadece yapay yem kullanılarak avcılık yapılabilir.