Selam sevgili dostlar İçinde bulunduğumuz ve idrakine çalıştığımız ramazan ayının girmesiyle meftun olduğum alabalık avlarıma gidemiyor ancak fırsat kolluyordum. Nihayet Pazar günü uzun zamandır beraber av yapamadığımız kadim dostum av arkadaşım Muharrem le beraber avlanma imkanı bulduk. Av esnasında Muharrem kardeşime yeni aldığımız aksiyon kamerasını beraber ilk kez kullandık. Avın en ilginç anlarını anlatmadan geçemeyeceğim. Küçücük bir gölette süpürme yaparak ard arda iki tane dağ alası yakalayıp salmıştım ancak gölette balık saldırmaya devam ediyor fakat bir türlü meppsi ısıramıyordu. Muharremin şapkasını (fileli olduğu için) göletin çıkış yerine koyup göletin içini elimle şöyle bir karıştırdım ve Muharrem de şapkasıyla ard arda iki tane dağ alası yakaladı ve saldı. Ve artık o şapkasından alabalık çıkaran adam olarak tarihe geçti. Bende ufak bir şelaleyi çıkarken sırt üstü suya düşüp su geçirmez telefonuma su kaçırmayı başardım( sarj kapağı hafif aralık kalmış) Bu olaydan sonra çektiğim fotolar biraz buğulu çıktı kusura bakmayın. Bunca aksiyona rağmen balık Avı oldukça kısır geçmiş limit üstü balıkları bulamamıştık. Dönüş yoluna girmiştik ki uzun süredir uğramadığımız yol üstündeki başka bir dereye birkaç olta atalım dedik. Aynı göletten iki adet limit üstü balığı önce ben sonra da o yakaladı birkaç resim çekip harika dere alalarıyla vücut olarak tükenmiş ancak kafa olarak dinç vaziyette evimize döndük. DSC_0025 by alapalukçu, on Flickr DSC_0024 by alapalukçu, on Flickr DSC_0023 by alapalukçu, on Flickr DSC_0022 by alapalukçu, on Flickr DSC_0020 by alapalukçu, on Flickr DSC_0018 by alapalukçu, on Flickr DSC_0017 by alapalukçu, on Flickr DSC_0016 by alapalukçu, on Flickr DSC_0015 by alapalukçu, on Flickr DSC_0014 by alapalukçu, on Flickr Meppsin tadına bakmak istemeyen 3 adet ala bize nispet yapıyor DSC_0027 by alapalukçu, on Flickr IMG-20140707-WA0006 by alapalukçu, on Flickr IMG-20140707-WA0001 by alapalukçu, on Flickr IMG-20140707-WA0000 by alapalukçu, on Flickr
Fotoğraflar, balıklar ayrı şahane de... Belli bir av disiplininde kendini yetiştirmek takdire şayan bir konu. Şahaneler ve disiplininiz için tebrikler...
Tebrikler..Resimler harika bir yer olduğunu anlatıyor..Eh böyle bir yerdede alabalık avı yapılır doğrusu...
Güzel yorumlarınız için teşekkürler Metin kardeşim En güzel trofelerin oltanıza takılması dileğiyle...
Çok teşekkürler Selim ağabey Yurdumun her yeri cennet. Ama alaların içinde yaşadığı mekanlar içinde hurileri de barındırıyor. Biz sadece resimlere aksettirmeye çalışıyoruz.
Hasretimden uzuun uzun bakıyorum fotolara. Ne güzel havuzlar onlar... Birkaç haftanın ardından C.tesi günü yakınlarında hasret gideriyor olacağım Birol. Rastgele...
Birol abi her zamanki gibi yine resital yapmissin mükemmel sahneler gercekten..kırmızılı güzeller daha bi guzel..reeling
Yavuz ağabey öncelikle teşekkürler Sanırım sen bayağı bir daralmışsın, umarım balık hasretini biraz hafifletebilmişimdir. Bazen ters tepki de yapabiliyor zira ben başkasının av yaptığı resimleri görünce daha çok gidesim geliyor,resmen gaza geliyorum. Sana yakınlarda bol trofeli avlar dilerim ağabey Raporunu heyecanla bekliyor olacağım.
Birol abi facebookta telefondan incelemiştim raporunu konuşmuştuk Şİmdi ayrıntılı inceleme fırsatım oldu. Gerçekten şahane fotoğraflar muhteşem bir manazara aynı güzellikte bir ala. Mepsin boş kalmasın rastgele
Çok teşekkürler Oğuz kardeşim Daha güzellerinin daha irilerinin daha güzel ortamlarda senin meppsine takılması dileğiyle...
Ya gerçekten guze avlar da yaa ben bunu anlamıyorum ışte bizim derslerde balıklar bizi görünce 10 metreden basliyo kaçmaya bu nasıl oluyo da sığ suda bu balığı yakalıyorsunuz ? Yemlemeden hemde bu sizi görmüyor mu ? Biz derenin akarina saklana saklana gidip çamur buluyorduk suyu bulandırınca bizi görmedigini düşünüyorduk misirla hamurla tutuyorduk üç beş tane ama bu gördüğüme hayret ediyorum , tek kelimeyle bu iş gerçekten basit ama basitlestirmek zor
Ümit kardeşim öncelikle teşekkürler. sığ suda balığı yakalamanın sırrı kamuflaj ve balığa kendini hissettirmemek. Alabalık eğer sizi hissetmez ve attığınız yem onu cezbedecek hareketlerle avlanma alanından geçerse muhakkak yeme saldırır. Ancak burda ki ince nokta şudur ki attığınız yem balığı ürkütmeyecek bu gibi sığ ve berrak sularda küçük numaralı meppsleri kullanmak gerekiyor. Rastgelsin...