Derenin kraliçelerine devam...

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında ayetarantula tarafından paylaşıldı.

1. ayetarantula

ayetarantula BİROL TANGUT

Favori Kamış:
    DAM
    En İyi Avı:
    ALABALIK 2,5 kilo
    Sevgili kraliçe aşıkları

Bildiğiniz üzere derenin en güzel balığı olan kırmızı benekli kraliçe avlarıma yaklaşık 15 gündür ara vermiştim. Ara vermiştim derken kimse yanlış anlamasın, ala avcısı avlarına ara verse de içinde hep o avları tekrarlar . Gittiği derelere yeniden gider , yeniden planlar yapar hatta kaçırdığı balıkları tutmanın hayaliyle yaşar. Bana göre alabalık avcısı diğerlerinden biraz farklı olarak aslında alabalık aşığıdır. Eğer o aşk onun yüreğine yerleşmisse dereden başka yerde pek huzur bulamaz . Başka tutulan balıklar onu pek tatmin etmez, zaten başka balık avlarına da pek gitmek istemez… ne bileyim en azından ben öyleyim ve pek çok arkadaşımın da öyle olduğunu tahmin ediyorum. Neyse uzatmayalım anlayacağınız ben 14 gündür ala aşkıyla yanıp tutuşuyorum ve bu gün kadim dostum Muharrem’le dünden sözleşip balığa gittik. Aslında vardiyalarımız uyuşmuyordu arkadaşım gece vardiyasındaydı ama o da benim gibi bir ala aşığı, ala lafını duyunca iş falan dinlemez, iş çıkışı çıktık yola 2 saatlik bir yolculuktan sonra nihayet derenin kenarındayız.Ama o da ne! dere bulanık, mepps zor görünecek kıvamda.son üç gündür yağmur yağmadı.Sanırım derenin yukarılarında ormancılar çalışıyor.Olsun ya nasip deyip başladık at-çek yapmaya.İlk gölet oldukça büyük ben 4-5 atış yaptım ama tık yok. Muharrem kardeşim ilk atışında geliyor dedi, balık sudan bir zıpladı ki o zıplayışa ben hayran kaldım yaklaşık 30cmlik bir ala(şişkoluğundan gökkuşağı zannettim) meppsin ucundaydı. Kepçeyi hazırlayayım mı dedim gerek yok dedi ve kocaman alayı kıyıya çekiverdi benim düşecek diye yüreğim ağzıma geldi. Kıyıya çıkan balık harika bir kırmızı benekliydi ve göz alıcı bir güzelliğe sahip bir kraliçeydi.
    [​IMG]Hani balığı kıskanmadım da değil… Benim 5-6 atışımdan sonra arkadaşım bir kere atıyor ve balık onun meppsine kanıyor.. nasip dedim kendi kendime..

Uploaded with ImageShack.us
    İkimizin de yüreği kıpır kıpır bugün trofe günü galiba deyip kendi aramızda konuşuyoruz.
    At-çek leri daha bir şevkle yapıyoruz yaklaşık 2 saat ama tık yok. Sanki balıklar yer yarıldı yerin içine girdiler bize inat. Meppsimizi ne takip eden var, ne tadına bakan:)

İkimize de bıkkınlık geliyor. En iyisi diyoruz derenin yukarılarına gidelim ve bulanık olmayan bir kola girelim.Biniyoruz arabaya ve 20 dakika daha gidiyoruz nihayet ana kollardan birisi bulanık değil .Tekrar başlıyoruz at çek yapmaya bu sefer ben alıyorum bir tane limit üstü. Ancak bir süre yine boş geçiyoruz ve arkadaşım yine harika bir balık alıyor. Büyük bir şelalenin altında yemek molası verip nevalelerimizi yiyoruz.,manzara yediğimiz şeylerin tadını bir başka artırıyor …

Artık vakit iyice geçti ve akşam karanlığı bastırıp ayılar yiyecek aramaya başlamadan dönüş yoluna giriyoruz. İşte o harika derenin harika manzaraları ve olağanüstü güzel üç kraliçesi…

Uploaded with ImageShack.us [​IMG]

Kullanılan malzemeler:
    Kamış:ron thomson 1.80 2-20 gr
    Makine: cabelas ultra light 500
    Misina:0:18
    Kaşık: mepps aglia tw 2 numara, mepps xd 1 numara

2. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Ölmeden cennette dolaşmak denir sizinkisine.

İmrendim.

Sevgimle kalınız

3. ozkan79

ozkan79 özkan

Merhaba dereniz bereketli olsun:)
    Yazdiginiz uzere bulanik su ve atcekde balik pek randimanli olmuyor,seneler oldu o balikdan avlamayali ki zaten rizede derelerde de artik balik yok tutabilene ask olsun dereye olan kuskunlugumden 5 yildir alabaliga hic niyetlenmedim suni cay gubresi rize gibi yagisi suyu bol memeleketimin kokunu kazidi.afiyet olsun.

4. ozkan79

ozkan79 özkan

Birde insanlari uyariyorum bakin balik yok yapmayin etmeyin yaziktir gunahtir nesli tukendi biz korumazsak tamamen yok olur falan diyorum ama gel gorki serce parmagim kadar ala yavrusu yakaladiklarinda sanki yangindan mal kacirirmis gibi seviniyorlar banghead egitim sart.

5. erdinc

erdinc erdinç allı

Favori Makine:
    shakespeare
    Balık oltaya geldiğinde, tam sararken, arkadan Ayı gelse ne yapıyorsunuz. Veya yaparsınız?. Bu doğa harikası yerler neticede onların gezme alanları. Kolay gelsin.

6. aslan_kral

aslan_kral Kubilay

Bu aşkı sonuna kadar yaşayan birisi olarak son raporunuzdan beri bir daha ki raporunuzu heyecanla bekliyordum sonunda geldi... Ellerinize kollarınıza sağlık en azından resimlerle gideriyoruz kırmızı benekli özlemimizi...

7. alikatirci

alikatirci ali katirci

Favori Kamış:
    Basspro Bionicblade
    Favori Makine:
    Mitchell Blade Alu
    En İyi Avı:
    Turna 1.7 Kg
    Resimler harika....

Tesekkurler...

8. ayetarantula

Favori Kamış:
    DAM
    En İyi Avı:
    ALABALIK 2,5 kilo
    Çok teşekkürler Vedat ağabey

Biz ala avcıları çok şanslı insanlarız gerçekten. Bu güzel yurdun en güzel köşelerinde sevgilimiz olan alalarla buluşuyoruz...

9. ayetarantula

Favori Kamış:
    DAM
    En İyi Avı:
    ALABALIK 2,5 kilo
    Çok teşekkürler Özkan kardeşim

Beni en çok üzen şey mücevher kıymetinde olan kırmızı benekli karaliçelerin derede soyunun tükenmesidir. Ülkemiz,Rize ve sizin adınıza da ayrıca üzüldüm...

İnşallah insanlar bilinçlenir ve bu balığın ve doğanın kıymetini anlarlar yoksa çocuklarımıza derelerde balık tututuramayacağız.cyr

10. ayetarantula

Favori Kamış:
    DAM
    En İyi Avı:
    ALABALIK 2,5 kilo
    Teşekkürler Erdinç bey

Ben balığımı çekmeye devam ederim.
    Çünkü benim dağlarda gördüğüm en vahşi canlı insan ne yazık ki.Eğer siz onlara zara vermezseniz onalr size saldırmaz.(yanında yavrusu varsa koruma hissiyle
    hırçınlaşabilir ama siz fazla takip etmez)

11. ayetarantula

Favori Kamış:
    DAM
    En İyi Avı:
    ALABALIK 2,5 kilo
    Çok teşekkürler Kubilay kardeşim.

En kısa sürede özlemini duyduğunuz kraliçelere kavuşmanız dileğiyle...

12. ayetarantula

Favori Kamış:
    DAM
    En İyi Avı:
    ALABALIK 2,5 kilo
    Ben teşekkür ederim Ali kardeşim
    ne yapalım kraliçelerin mekanları harika...

13. mhakanbasar

mhakanbasar Mustafa Hakan BAŞAR

Favori Kamış:
    SHIMANO VENGEANCE SPIN 2,10
    Favori Makine:
    Spro Red Arc Tuff Bady
    En İyi Avı:
    turna 102 cm 8,5 kg
    Birol bey gene her yönü ile takdire şayan,örnek bir rapor ve harika fotoğraflar ile gönlümüzü şenlendirdiğiniz için teşekkürler.Daha güzelleri rastgelsin..
    Derenin debisi bir hayli yüksek daha irilerinin olabileceğini düşünüyorum ve sizden daha büyük bir alabalık bekliyorum haberiniz olsun..

14. simendifer

simendifer Sennur

Birol bey,

alabalık sevdanıza, avınıza saygınıza, avlağınıza hakikaten hayranlık duyuyorum. Alabalık aşkının nasıl olması gerektiğini, ayrı ayrı her raporunuzda bize net olarak gösteren arkadaşlarımızdan birisiniz. Bazı avlarda, insanların söylediğinden fazlasını avladıkları kişinin tavrından, paylaşımından ve yazışmalarındaki kafa yapısından anlaşılıyor ama siz tavrınızla, paylaşımınızla, kafalarda hiçbir soru işareti bırakmıyorsunuz. Hakikaten avına saygısı olan insan kendini belli ediyor. Sizi gönülden tebrik ediyor ve bereketli avlarınızın devamını diliyorum. Rast gelsin. :) (Bu arada, şu an o güzel yerlerde olamadığım için sizi kıskandığımı da açıkça itiraf etmeliyim. :))

15. cakir61

cakir61 Davut Cakir

En İyi Avı:
    48 cm derealası (kırmızı pullu) - 60 cm Turna 2 kg
    Ustam harikasın tebrikler :)

16. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Tebrik ederim süper avlaklar, harika balıklar. :) Şelaledeki avlanma şekline bayıldım. Zor ama çok güzel, imrendim. :)

Devamına rastgelsin... :)

17. ayetarantula

Favori Kamış:
    DAM
    En İyi Avı:
    ALABALIK 2,5 kilo
    O güzel yorumlarınız için çok teşekkür ederim Hakan bey

Dere tam olarak normal debisine ulaşmamış, mevsim itibariyle suyun daha az olması gerekirdi .Bazı yerlerde mepps suyun dibine ullaşmadan sürükleniyor.Büyükleri kandırmak onun için biraz zor.Bu derede daha önce daha büyüklerini yakaladım ve 40-45 arası bir trofe kaçırdım. Nasip bakalım denemeye ve at-çeklere devam...

18. ayetarantula

Favori Kamış:
    DAM
    En İyi Avı:
    ALABALIK 2,5 kilo
    Değerli ve güzel yorumlarınız için çok teşekkürler Sennur hanım.

Bu balığın peşinde 25 yılını geçirmiş biri olarak sizin yorumlarınızdan da aynı izlenimleri alıyorum.

Daha güzel avların, daha güzel avlaklarda,daha büyüklerine.daha güzel raporların sizin imzanızla gerçekleşmesi dileğiyle...

19. ayetarantula

Favori Kamış:
    DAM
    En İyi Avı:
    ALABALIK 2,5 kilo
    Çok teşekkürler Davut kardeşim.

20. ayetarantula

Favori Kamış:
    DAM
    En İyi Avı: