Dergi çıkarımı ve belgesel çekimlerim hk.

Konu, 'Genel Konular' kısmında Vedat Abayoğlu tarafından paylaşıldı.

1. ozkan_askan

ozkan_askan ÖZKAN AŞKAN

Favori Kamış:
    Alba star 3,90 - Alba Star İstanbul 1942 4,20 cm. D.A.M 2,70 cm. telespin, Alba Star Apache 2.40cm
    Favori Makine:
    Okuma Boxter 65 , Alba Star KK 55 , Lineaeffe rapid seal fd 40 , shimano hyperloop 25
    Ülkemizde maalesef hepimizin ortak hobisi tutkusu olan sportif olta balıkçılığına değinen TV kanalı yok neredeyse. Birkaç belgesel görmüştüm o kadar. Bu nedenle Vedat Üstadın tecrübelerini aktaracağı tv kanalını sabırsızlıkla bekliyorum. Aynı zamanda dergiyi de tabii.
    80 sayfa dergi yeterli sponsorluk ve reklam ilanı alınabilirse çıkartılabilir diye tahmin ediyorum. O kadar distribitör firma ve marka var . Mutlaka destek vereceklerdir.

2. Bana kimin ne dediğinin önemi yok, ben sana yine "BÜYÜKSÜN VEDAT ABİ" diyeceğim. Tüm ekibe başarılar dilerim. Selamlar :)

3. mehmetar79

mehmetar79 Mehmet

Kolaylıklar diliyorum Vedat abi :)

Takipteyiz...

4. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Tevfik

Çok uzun süredir muhtelif platformlarda tecrübe ve birikimlermle,arada dert ve gailelermlede sizlerle,siz gönül,doğa ve balık ve avı tutkunlarıyla beraber oldum.

Çoğu kere benzerlerini,balıkcılıkta daha ileri ülkelerde imrenerek izlediğimiz muhtelif video,resim,makale,karşılıklı fikir teatileri gibifaaliyetleri,bizzat ve haklı olarak yurdumun balıkcıları vede doğa severleri içinde ortaya koymanın,yada en azından biryerlerinden başlamanın zamanının geldiği kanısındayım.

Biirikimlerimin,yaşıma rağmen istek ve gücümün buna yeteceğine inanıyorum.

Zamanında Yaban TV girişimlerim başlamıştı.İlk ve beğenilen bölümden sonra maalesef bana sıkca edilen'' meyve veren ağaç taşlanır'' mantığı bu faaliyetimin sona ermesine sebep olmuştur.

Ancak bu kere başaracağıma inanıyorum.

Zira karşımda oluşan çete mensupları tarafımdan bir şekilde elimine edilmişlerdir.

Onların kısır,alt yapısı olmayan,etik hiç olmayan,faaliyetleri,başta iyiniyetim ve konu hakkında yarım asrı çoktan geçen ve bilfiilde denizle velhasıl tüm sucul yaşamla içice geçen yaşamımın,hemen hergün bana yüklediği ilave güç karşısında,tüm forumlardan ellerini,ayaklarını çekmelerine ve daha fazla zararlı olamayacak şekilde sona ermesiyle nihai noktaya varmıştır.

İyi niyetimin en büyük göstergesi,tüm faaliyet ve uğraşımlarımda PARA faktörünün asla ve asla ön plana çıkmaması konusundaki titizliğimdir.

PARA kazanmak ilkönce bazı üyelere şirin,babacan,paylaşımcı görünmek,sonrasındada kafadengi tiplerle bu durumu nakte çevirmek gayesi olmamalıdır..

En acıklı misali ise,bir zamanlar işte en büyük forumuz,en çok üyeye sahibiz,en kaliteli üstadların buluştuğu forumuz gibi sloganlarla ortaya çıkanların sadece ve sadece üyeler üzerinden para kazanmak esas gayesinin su üstüne çıkmasından sonra düştükleri acıklı durumlardır.

Yüreğim ve bleğim tüm ortaya koyduğum sair birikimlerimle birlikte başarı yolunda yardımcım olacaktır.

Sizlere,senin gibi ağabeylere,gençlere itimadım vardır.Yanımda olacağınıza eminim.

Mahçup olmamak için tüm gayretimle uğraşacağım.

Sevgi ve saygımla kal dostum.

5. börteçine52

börteçine52 t.coşkun

Favori Kamış:
    lineeffe carıbbean 4,20- YOBOMAX BULDOG 4.20
    Favori Makine:
    OKUMA RTX65 - MISTIQUE MQ65 -MITCHELL AVOCET AV-C 2000S-Abu Garcia Cardinal 100u
    üstat tebrikler
    hayırlı olsun

6. gürbüz

gürbüz İbrahim

Favori Kamış:
    Shimano Catana MH 270-14/40 Lıneaeffe Magnıfıca 3.90 surf - Cormoran Bull Fıghter270
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000 SFC-Daiwa Samurai 3500-7i-Okuma Avenger 55-Shimano Exage 4000FC
    En İyi Avı:
    kofana-kırlangıç-pisi
    Vedat baba diyeceğim ; çünkü bu işe bıkmadan,usanmadan yıllarını veren bir üstada bu mertebe yakışır,sağol varol.

Gelişmeleri ilgi ve merakla bekliyorum,hayırlı uğurlu olsun.

Böyle bir çalışma için Allah size sağlık,sıhhat uzun bir ömür versin...

Saygılarımla.

7. .:EmR@H:.

.:EmR@H:. Emrah

Favori Kamış:
    AlbaStar 3.00 spın 60gr
    Favori Makine:
    SeaHawk sa50 5 bilye
    Vedat abi hayırlı olsun.Dergi yi merakla bekliyoruz.

8. Ege Demirağ

Ege Demirağ Ege Demirağ

Favori Kamış:
    Okuma Lure Mania 2.13 5-20 7''1
    Favori Makine:
    Daiwa megaforce 1000 A
    En İyi Avı:
    Önemli olan balığın büyüklüğü değil yaşadığın heyecandır.Heyecan ince misinayla tutulan balıktır-LRF
    Allah kolaylık versin dergi çok zor iş belgesellerinizi izleyeceğim :D

9. mustafa_06

mustafa_06 mustafa

Favori Kamış:
    D.A.M phyton spin 50
    Favori Makine:
    shimano nexave 4000FC
    En İyi Avı:
    97 cm Baracuda
    vedat amca senin gibi bizi aydınlatan üstadlarımızın hep böyle bi amaç uğruna bunca şeyi paylaşmasını inanılmaz bir taktirle karşılıyoruz.
    Sana dergi ve belgesel konusunda başarılar diliyoruz.
    sonsuz teşekkürler iyi ki seni tanıyoruz

10. KANCA

KANCA ümraniye atakent

Favori Kamış:
    LINEAEFFE FERRARİ EXTREME 2000 4.50 cm. 3 parça Cormoran Seacor SURFMASTER 4.20 cm 3 parça
    En İyi Avı:
    elimdeki levrege sordum benden daha büyügü var dedi
    hayırlı olsun VEDAT ağbi :thumb:
    ALLAH utandırmasın :thumb:
    ilk aminde benden olsun :eek:

aaammmiiinnnn :thumb:

11. JOHNY GUITAR

JOHNY GUITAR Deniz Erdeniz

bu başlığı görünce kesin Vedat ağabey dedim, Sevgili Vedat Abayoğlu üstadım, zamanında Yaban TV' den de belgeselinizi seyretmiştim, hep bu tür programları
    neden biz yapmayalım diyordum, Tecrübe ve birikimlerinizle bu işin üstesinden geleceğinizi ve layıkıyla yapacağınızı ve ekran başında bizlere tadında belgeseller sunacağınızdan adım gibi eminim, teşekkür ediyorum ve başarılar diliyorum.

12. sazankara

sazankara ali

Favori Kamış:
    hangisi tutarsa o:)
    Favori Makine:
    hangisi tutarsa o:)
    En İyi Avı:
    turna 3.3 kg
    Bu işe önayak olmak ve bu işi başarmak senin gibi bir üstada yakışır vedat abi Allah utandırmasın *** herşey gönlünüzce olur tüm ekibe başarılar.

13. doctor

doctor Ferdi

Favori Kamış:
    Italcanna futura
    Favori Makine:
    shimano twen power 8000 Pg
    En İyi Avı:
    Kofana 2 kilo 300 gr
    Hayırlı olsun güzel bir çalışma..başarılar dilerim..

14. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Hepinizin mesajlarınızı teker,teker okudum.

Teşekkür ediyorum,sağolunuz,varolunuz.

Ancak bir noktaya değinmeden geçemeyeceğim.

Balıkcılık aleminde köşe başlarını güya tutmuş olduklarını sanan,çoğunuzun malumu,kısır balıkcılık bilgileri,cılız avları,kendilerine verilmiş sahte ünvanlara aldanmış,dolayısıyla bencil davranışları dahada tetiklenmiş,neticede Facebook ortamının herkese açık değilde,sadece maalesef kendilerine inanabilmiş kişilerin girebildiği kapalı kutularına hapsolmuş,tanınmalarına,sevilip,sayılmalarına vesile olan Balıkcılık Forumlarına ihanetle,böylesine platformları terketmiş kişilerle,gerek görsel ve gerekse yazılı platformlarda etkin olmaya çabalayan kişilerden, herhangibir olumlu,yada olumsuz bir mesaj alamadım.

İşte bu zihniyet,her alandada emsalleri sıkca görülebilen eksik zihniyetle aynıdır.

Güç ve cesaretimi sizlerden almaktayım,tekrar teşekkür ediyorum.

Sevgi ve saygımla kalınız

15. drclnie

drclnie Cihan Gumrukcu

Yaban tv ye balikcilikla ilgili programlar cok azaldi......... diye mail le kafalarini utulemis biri olarak merakla bekliyorum Vedat amca basarilar dilerim.

16. merkury33

merkury33 HASAN

Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90
    tebrikler başarılarınızın devamını bekliyorum. bugüne kadar size nasıl bir teklif gelmemiş hayret ediyorum doğrusu. forumlara girmeyen, hatta haberdar bile olmayan binlerce kişi var. Birilerinin balık avının ne olduğunu ve ayrıntılarını, balıkları nasıl koruyabileceğimiz detaylarıyla anlatması gerekir. sizin bu konuda öncü olabileceğinize eminim, çünkü pek çok seyi sizden öğreniyoruz

17. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Üstad, Allah kolaylık versin bu girişimlerinde, keşke oralarda, sana yakın bir yerlerde olsak da bir ucundan tutabilsek bu işlerin, sana en azından işin hamallık kısmında yardımcı olabilsek, seni yormasak.

Ama yorulacaksın, kolay değilki bu işler. Yine de bilirim ki sen bu uğurda çok yoruldun, o sakalını bu uğurda ağarttın, bu işin de üstesinden layıkıyla gelecek, bizlere çok değerli hazineler bırakacaksın inşallah.

Kitabını kaç kez okudum bilmem. Hala salonumda sehpanın üstünde durur, asla bir yere kalkmaz. Zaman zaman tekrar açar rastgele birkaç konunu okurum. Bu dergi de inşallah gerçekleşirse, aynı şekilde salon sehpamızın demirbaşı olacak, kaç sayı olursa olsun oradan kaldırılmayacak. :)

Belgesellerin de bizi o hep özendiğimiz, "keşke bizde de yapılsa, yurdumun sularındaki yerel türleri, yerel olarak geçerli yöntemleri gösterse" dediğimiz yabancı yapımlara bağlı kalmaktan kurtaracak.

Yalnız bu işler son derece yorucu olmasının yanında maddi olarak da oldukça ağır işlerdir. Bilemem ne yaptın nasıl çözdün de yapabilmektesin ama eğer sana, kesene bir zararı dokunacaksa bence en azından dergi için cüzi de olsa maliyetlerini karşılayacak kadar bir ücret belirlemelisin. Hem bu şekilde ömrü de daha uzun olabilecektir diye düşünüyorum. Bunu kesinlikle, hiçbirimizin "bizim üzerimizden para kazanıyor" diye düşünmeyeceğimizi bilmelisin. Sonuçta dergilerin bedavaya basılmadığını hepimiz biliyoruz. İçindeki bilgilerin altın değerinde olacağını da. ;)

Allah kolaylıklar versin, her dileğin, isteğin gerçek olsun inşallah...

18. rapalacikral

rapalacikral ali

Abilerin abisi hayırlı olsun.
    Çok büyük iş yaptığın-büyük hizmet.

19. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Aykut

Haylidir seni tanıyorum.İngiltere forumlarındanda arkadaşız.Gayet kültürlü,yorumları hemen herzaman yerinde kıymetli bir arkadaş ve amatör bir balıkcısın.

Dolayıısıyla buradada görüldüğü gibi yorumların gayet yerindedir.

Ancak bu kadar iyiniyetli paylaşımlarıma rağmen,hemen her türlü suçlama ve laf dokunmalarla karşılaşmış birisi olarak,maddiyatın kelimesi bile beni irrite etmektedir.
    Mümkün olabildiğinde bu işten maddi bir beklenti beklemeksizin çıkarmaya gayret edeceğiz.

Elbette arkamda bana bunu öneren bir destekcim vardır.İşin finansal bölümü ona aittir.

Ha sözünde ne derece durur,sonuna kadar götürürmü şimdiden birşey söylemek mümkün deyil.

Bakalım altından ne derece kalkabileceğiz,zaman gösterecektir.

Sevgimle kal