Kıymetli dostlarım uzun zamandır gitmeyi pilanladığım derin su avına bu ayın 20 sinde nihayet gidebildim sabahın kör ışıkları altında limandan cıktığımda saat 5 av yerine geldiğimde saa 6 idi her şey musaitti av icin tek bir şey değilmiş onuda takımı suya attığımda anladık cok fazla dip akıntısı vardı öyleki teknem gün doğosundan esen rüzgara karşı akıyordu yinede daniz ana bizi boş göndermedi iyi kötü bir şeyler verdi iki saatlik av sonrası dönmeğe karar verdim zira 200 metre derine bıraktığım 500 gr lık takım icin 350 metreye yakın bir örgü misina gidiyordu.iyi seğirler rastgelsin. http://www.youtube.com/watch?v=pPOg9uL9y-8
Gerçekten büyük zahmet aslında; o kadar derın suya kadar gitmek çıkrık çevirmekten kolları ağrıtmak ve karşılığında bir tabakla geri dönmek bana ancak yeter Yalnız Rauf Abi dikkatimi çeken oltadaki iğne sayısı,su derin olduğu için çabuk yem yenilemek yerine çok iğneli yapmak avantajlı olabilir tabi...Yalnız kaç iğne vardı merak ettim..???
Rauf Abi buyuk zevkle seyrettim. Hem video cidden cok profesyonel hazirlanmis, hem sizin oznel balikciliginizi cok guzel ifade etmis.Cikriginiz mukemmel calisiyor. Gercekten boyle derin suda yapilan avcilikta buyuk avantaj. Size derin su avciligi yapmis bir balikci olarak onerilerim olacak. Eger uzun ince kursunler yerine yumurta seklinde kursunlar kullanirsaniz misina sismesi cok daha azalacaktir. Yapilmasi cok basit. Hanimlarin saclarinda kullandigi firkete denilen siyah tokanin uclarindan 90 derece kivirip firdondu gecirin. Sonra bir yumurtanin sizri tarafini hafifce kirip bu firketeyi bu delikten gecirip yumurtayi hafif islak kuma veya topraga gomun.Bir cezvede kursun eritip(acik havada ve lutfen dumanini almamaya dikkat ederek.Belki biliyorsunuzdur cok tehlikelidir) yumurtaya firketeyi soktugunuz delikten bosaltin.Firketenin yumurtanin icine dusmemesi icin bir kiprit copuyle delige T seklinde sabitlenmesini hatirlatmam lazim.Kursununuz hazir.Koyverirken arada misinayi tutarsaniz oltaniz kendini daha toplayarak dibi bulur. Daha buyuk yem ve igneyle denerseniz cok buyuk suprizlerle karsilasabilirsiniz. Ozellikle aksam gun batimi ve sabah gundogumu civarinda cok degerli baliklar gelebilir.Birde balik bulucunuzla cevrede o derinlikte tepelik yapan yerler bulursaniz o civarlarda mutlaka olta atin. Kesifci bir insansiniz. O derinlige demir atmak mumkun degildir. Eger prasut gibi bir duzenek yaparsaniz veya buyuk agzi genis teneke bir bidonu(eskiden hamal sepetleri kullanilirdi) guzelce kalin bir ipe baglayip 7-8 m kalamayla salip, teknenin basina baglarsaniz akis hiziniz cok duser.(Ne kullaniyorsaniz dibini 15cm capinda delmeyi unutmayin) Ismini bilemediginiz balik cok iyi gormeme ragmen buyuk bir ihtimalle ulkemiz denizlerinde yeni yeni tutulmaya baslayan kiraliyet bayrak baligi (royal flagfish-Aulopiformes filamentosus) hakkinda bu linkte bilgi var. Karsilastirir ve bize bilgi verirseniz sevinirim. http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=12087 Bu nefis paylasiminiz ve cok degerli balikciliginiz icin sizi birkez daha kutlar, saygilar sunarim. Dahasina rastgele..
Rauf abi elinize sağlık çok güzel bir paylaşım ve av videosu . Ayrıca pratik hareketiniz hazır olan takımı takıp zaman kaybetmeden ava devam etme çok güzeldi.Derin su çıkrık avı için çok bilgili bir paylaşım teşekkürler.
Rauf ağbi takımların ve tekniğin ile büyülüyorsun inanki tebrikler ustam ellerinden öperim senden çok şey öğrenicez bilgi ve tecrübelerini ,ve avlarının paylaşımını sabırsızlıkla bekliyoruz saol abi
Rauf Abi mükemmelsin yine. İnşaallah işlerden başımı bir kaldırabilirsem, bir gün yanınıza mutlaka uğrayacağım beraber balık avlamak için. Siz den öğreneceğim çok şey var. Görüşmek dileğiyle sağlıcakla kalın.
7 iğneli takım vardı bunlardan birisi mazmuz icin kullanıyordum diğer 6 iğnede bu balık icin yemin sert kısımları takılır.valla balık geldimi pek yorgunluk olmuyor ama 3-4 defa takımı boş cektinmi işte o zaman bu teknik hic cekilmiyor .selamlar
Müjdat arkadaşım ben bilginin paylaşılmasını bilgisini paylaşmayanlardan öğrendim!ne zaman takıldığınız bir şey varsa sorabilirsiniz bilgim varsa izah edebilirim bildiğim kadar bende sizin gözlerinizden öper selam ederim.
Hüseyin ustam kurşun yapma önerinizi zevkle yapıcağım daha evvel değişik kurşunlar dökmüştüm ama yumurtadan bir kalıp hic aklıma gelmemişti. evet o derinliğe demir atmak mümkün değil yalnız sizi dediğiniz siteme benzer bağzı denemelerim oldu ama cıkrığın teknik özellikleri teknenin burnunun veya kıc tarafının akıntı veya rüzgar istikametine dönmesi nedeniyle örgü ipi sarmam cok gücleşiyor. sizinde bildiğiniz gibi akdeniz acık bir deniz olduğu icin hava ve deniz durumları ani değişiklik arz eden bir yapısı olması nedeniyle o kadar uzakta gece avı benim ufak tekne icin rizikolu .gördüğünüz gibi mümkün olduğu kadar erken sabah balığına cıkmaktayım aslında her zaman böyle verimsiz gecmiyor.aslında daha kalın takımım var ama o gün denemedim inşallah bir dahaki sefere. tespitiniz doğrudur muhteşem filama yüzgec olarak tükceye cevrilmiş bir balık türü akdenizde sıkca tuttuğumuz lokum balığı denen türün bir akrabası sanırım. royal flagfin yarel ismi lokum balığı denilen akdenizde sık bulunan bir akrabası sanırım. ilginize teşekkürler her zaman eleştiri ve önerilerinizi beklerim selamlar.
Abi insaallah muhtesem cikriginizla bize yeni ve ilginc turde baliklari gosterme sansina erisirsiniz. Elbette odulleri(trofe) de. Paylasimlarinizi hasretle bekliyecegim. Elbette deniz isi sakaya gelmez. Once tedbir ve sag duyu. Saygilar sunarim degerli Abim...