Derin suda gelen barakudalar. 13 Kasım 2009 Sivrice

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında orhan kucukbicmen tarafından paylaşıldı.

1. LapinCash

LapinCash

Tamam teşekkürler.Peki ardaki farkı ben nasıl öğreneceğim kim anlatabilir.Yakup hocamın konusuna baktımda şidi ülkemizde bir zurna balığı var birde ıskarmoz var zurna balığı zargananın bir türü ıskarmozada deniz turnası diyorlar son zamanlardada barakuda diyolarmış en bunu anladım yanlışım varsa Yakup hocam bir el atarmısınız.

Son düzenleme: 14 Kasım 2009
  2. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Sevgili Emre, ben de senin gibi fazla birbilgiye sahip değilim,Yakup hocam en iyi ve doğru olanını söyleyecektir, hoşçakal, senin gibi evlatlarımız denizlerimizi ve balıklarımızı bizlerden daha iyi koruyacaklarına inanıyorum, Hoşçakal.:):):)

3. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Çok teşekkürler, sevgili Gürcan kardeşim, hoşçakal.:):):)

4. orni

orni sedat

En İyi Avı:
    3.5 kg laos
    Orhan Ağabeyim slm. Maaşallah baya güzel bir balık. Gözümlede gördüğüm ve sizinle bizzat böyle bir balık yakalamanıza tanık olduğum için artık bu videolar bana yabancı gelmiyor.
    Arkası yarın diyelim.:)

5. orni

orni sedat

En İyi Avı:
    3.5 kg laos
    Gürcan Kardeş, senden av haberleri yok mu. Bak benim yeğen doğanbeyde karadan 3 tane 300- 400 gr lık çipura yakalamış, haberin olsun.

6. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.
    Sevgili arkadaşlarım ve kardeşlerim, sayın abilerim...

tebliğimizde Scomberesox saurus latince adı ile "yanlış" olarak belirtilmiş, ancak türkçe ismi deniz turnası olarak yazılmış bir balığa limit vardır. geçmişte aynı hata lampukaya da yapılmış ancak bir sezon sonra düzeltilmiştir.

scomberesox olarak geçen balık aslen zurna balığıdır, zarganaya benzeyen ancak daha kısa gagalı ufakça bir hayvandır, nesil tükenmesi sorunu yoktur, denizlerimizde fert olarak da miktarı zaten azdır, ve bunun 60 cm boyunda olanına çok çok ender rastlanabilir, bu yüzden avı 60 cm ve 1 adet ile sınırlandırılmış balık türkçe isminde yazıldığı gibi deniz turnası, yani baraküdanın sularımızda bulunan cinsidir.

yani Sphyraena sphyraena bilim adlı balıktır.

bu avda yakalanan balıklar da bu cinstir. bu cinsin avı 60 cm min. boyda ve sadece 1 adetle sınırlandrılmıştır.

ancak konu hakkında tebliğde yapılan acemice hata (nasıl oluyorsa artık!) sebebiyle konuya kilitleme koymadan bilgilendirme mesajı atmam gerektiğini düşündüm. bu mesajı baz alarak ileriki avlarda bu balık avına heves eden tüm arkadaşlarımıza buna göre avlanmaları konusunda bir tavsiyede bulunuyorum.

hepinize iyi avlar; rastgele...

7. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Tamam, sevgili Kaan kardeşim, o zaman sadece bir adet, anlaşılmıştır, sirkülerde ne yazıyorsa döğrudur, Yakup Erdem hocamızda aynısını yazmıştı,
    yeni bir sirkülere kadar bir adet barakuda , şu anda zaten yoklar,:):):)
    hoşçakalın.:) :) :)

8. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Derin suda gelen barakudalar. 13 Kasım 2009 Sivrice

Sevgili arkadaşlar,
    Bu sabah tek başıma denize açıldım,hava tam balıkhavası,gene sırtıya bakacağım, sahte balık
    olarak Pracess 13 cm yeşil renkte olanı çekiyorum, uzun bir zamandan beri balığı arıyorum nihayet beklediğim an geldi bir vuruş aldım, çok güzel, tamam istediğim balık barakuda geliyor, her şeyinle balli bu bir barakuda, teknenin yanına gelincede gene hırçınlaşmaya başladı, teknenin altına doğru gidiyor, biraz yol verdim, tekneyi düzelttim, bu sefer hiç ara vermeden çekiyorum, direk olarak tekneye aldım, gene aynı yerlerde dolaşıyorum, barakudalar genelde orta sularda dolaşırlar bu sefer tam derinlerden aldım, balık yatak yapmış, fakak her sene yatak yaptığı yeri değiştirmiyor, ben de bunu senelrin verdiği bilgi ve tecrübem ile bildiğim için, hep aynı yerde alıyorum.:) :)
    Çok güzel bir balık avı yaptığım için çok sevinçliyim, sizlere de güzel balık avları dilerim, Sivrice'den çok, çok selamlar sevgiler.:) :) :)