video sonlarinda yakalanan olcu disi baliklar suya atiliyor..yorum sizin http://www.youtube.com/watch?v=VPOT0PhiAVk
Adam küçüklerini geri salıyor..takdire şayan..sopayla vuruyor..ilk zaman kızdım ama bir hikmeti olması gerek
dogru söyluyorsun Bunlar kalkan degil.. pisi baligi irisi diyecegim geliyor ama daha ince yapilisi.halibut. denize atma sebebine gelince yasaklar... balikcilarin pek vicdani olmaz.. hele agcilarin pek ötesi.olmaz.. kota meselesi .. devlet bir kota koyar tekneye .. tekne o sene bu kadar tutacak .. bitti.. fazlasini yasaklar devlet== limana indirdigi baligin kilosu bilinir yani.ve arastirma vardir, satilan balik su tekneden gelmis .. bu cm de diye cezasi cok oldugundan kücükler geri atiliyor.. kara kas kara göz olayi degil yani..
Atlantik Halibuttu yassi baliklarin en buyugu. Ticari degeri cok yuksek.Olta balikcilari icin en degerli avlardan biri. Yukarda doslar iyi ifade etmisler. Birtek dekliyecegim duzenlemede olsa ciddi bir korumaci duzen kurup ticari balikciya o baligi geri saldirmayi becere biliyor mu.Olay budur...
bu balıklar kalkan değil bunlara kalkan diyende balıkçı değil bizim denizlerimizde olmayan başka bir tür olabilir bilmeden yorum yapılmaz
gokay bey ben actim konuyu ve ben kalkan dedim!!!neden dersen kalkana benzedigi icin...balikciligima gelince 13-14 yillik bir balikciyim ama sizin gozunuzde degil tabibursada cok cikiyor heralde bu baliktan baya cok yakalamissiniz gibi... zaten baligin kalkan olmadigi dha oncededn aciklanmisti ve bu bir paylasim sonucta elestiri ve onerilere acik bir konu...ama balikci degil lafi yanlis... saygilarimla
lütfen dikkat edelim.... balikci veya degil diye yorum yapmak size veya bizlere yakismaz.. yazdiginiz laflarin arkadaslarimiz tarafindan üzüntü ile karsilandigi belli .. lütfen özür dileyiniz.. herkesin balikciligi kendine olup bunu degerlendirmek veya elestirmek yetkisine sahip degilsiniz..Bilmeden yorum yapilmaz diye yazan siz degil misiniz.. siz de su anda bilmiyorsunuz ki o arkadasin balikci olup olmadigini... saygi cercevesi icinde hakaret icermeyen yazilar yazmanizi rica ederim GENC ARKADASIM..
Evet bu balık halibut ve Alaska'da çıkan en değerli balıktır. Bizim fabrikadan çıkış fiyatı o zaman en baba King Salmon'un, Silver Salmon'un toptan kg fiyatı 2,5 - 3 $ iken Halibut'un çıkış fiyatı 10.5 $'dı.... Tezgah fiyatı değil bunlar fabrika çıkış fiyatları. Tezgah fiyatını çok rahat 3 ile çarpabilirsiniz Bu balığın en lezzetli yanı ise, yanaklarıydı, iri bir halibutun yanak eti bir kişiyi çok rahat doyurur ve gerçekten çokta lezzetlidir. Orada ki bilinçli avcılık ve tabiki yasal yaptırımların ağır olması dolayısıyla ne güzel hala uzun yıllar boyunca yetecek balıkları var...