Dev Sinagrit avı videoları Sivrice

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Vedat Abayoğlu tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Yapma sevgili Nuri,ne olur sen yapma,gönlüm bir başka kırılıyor,neredeki iki balık.
    Ben oltanın eğilmesinden kalama almasından dahi balığın dahamı iri yada dahamı küçük olduğunu anlarımki.

iki kişi iki balık aldık ve avı bırakıp döndük durum budur.Neden beni izahata zorluyorsunuz.

Yakında salma videolarınada başlayacağım.

Sevgiler

2. Erhan ALKAYA

Erhan ALKAYA Erhan

Vedat abi tebrikler,avlarınızın devamını diliyorum.
    sağlıkla kalın..

3. 33022

33022

Vedat Abi;
    Sanırım Sizinle konuşmak istediğim konuya Mustafa Abi değinmiş.Belki beni muhatap almak istemediğinizden cevap vermediniz ama söyleyecek bir kaç sözüm var sırf o yüzden görüşmek istedim.Amacım saygısızlık değil inanın yanlış anlmayın o yüzden.Sizin gibi değerli ve çok sevilen insanlara karşı bir hatam olamaz, bilmeden kırdıysamda affola.Ama gerçekten bazı şeyleri çok konuşmak isterim.Saygılarımla

4. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Ramazan

Mustafa geçenlerde aramıştı uzunca konuşmuştuk.İstersen sende arayabilirsin.En azından konuşma dili yazmadan daha iyi netice verir diye düşünmekteyim.

Tecrübeli bir balıkcı olarak,sizlere birşeyler aktarırken terse düşmek istemem.

Hadi ara beni

Sevgiler

Tel No;0536 546 88 16 Ev ;0286 723 44 25

5. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Vedat Ustam sizi bu benzersiz avlarından dolayı tebrik ederken, forum üyeleri olarak hepimizin ortak üzüntüsünü biraz olsun dile getirmek isterim.

İsim verilmemiş ama Orhan abimizin av şekliyle ve yaptığı paylaşımlarla ilgili olan eleştiriler hepimizi üzmüştür. Her yiğidin yoğurt yiyişi farklıdır. Başka forumlardaki tartışmalar orada kalsın. Biz sizi her zaman geçenlerde yaptığınız duygusal yazışmada olduğu gibi dostluk içerisinde görmek isteriz. Her ikiniz de forum üyelerinin gönlünde yeri ayrı olan çok usta avcılarsınız, aranızda ayrım yapmaya veya sizleri dargın görmeye hiç birimizin gönlü elvermiyor. En azından bir sorun varsa da bunu foruma yansıtmamanız daha doğru olur. Nasıl olsa o sorunun bir süre sonra çözüleceğini hepimiz biliyoruz.

Bundan sonra yapacağınız trofe avlarını da büyük hevesle bekliyoruz hocam, iyi ki varsınız.

6. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Aret

Bana kimse birşeyi ben istemeden yaptıramaz.Yani güzellikle herşeyi yapan hayır kelimesni lügadında barındırmayan bir yapıya sahibim.

Balık avcılığında kurnazım.Ama beşeri ilişkilerde kurnaz değilim.

Dolayısıyla kurnazca hazırlanan bir seneryoya yakalanıveriririm.

Forumlar benim hayatım.Siz hakiki amatörler ise yaşam gayemsiniz.

Başka forumlarda olmadık şeyler yazıpta burada canım,cicim,dostluk kardeşlik muhabbeti yapılması en azından samimi gelmemektedir bana.

Kabahatim ne olmuştur biliyormusun.

İstersen ara tüm forumlarda tekbir sinagrit raporu yokken,arka,arkaya sinagritler yakalayıp resimler yollayıp birde videolamaktır.

Ben onu halende sevmeye çalışıyor ve bünyeme kabul ettirme uğraşısı veriyorum.

İki lafla beni kafaya alıyor,özür diliyor,özür diletiyor sonrasında ise başka forumlarda inanılmaz kırıcı yazıyor.

Bu olmaz,olmamalıdır.

Yani ben bütün bildiklerimi,avlarımı,videolarımı sizlere anlatırken,üstelik kim isterse gelsin diyerekten bu avların bilfiil heyecanını yaşatabilme imkanını sizlere sağlarken,düşün hele bozuk morelle ne kadar başarılı olurum.

Yaşadığım bölgede zayıfım.Maddi gücüm yok.Sofra hazırlayıp rakı içtirip kuvvetli hale gelemiyorum.

Dolayısıyla sevincimi,heyecanımı,avımı,resmimi,bildiklerimi,tecrübelerimi sizlere aktarırken arada canımı olağanüstü sıkan bu durumdanda dem vuruyorum.

Bana bunu çok görmeyiniz.

Yok illaki aksini savunursanız,o zaman benim biraz dinlenme zamanım gelmiş demektir,isterseniz bir müddet yazmıyayım.

İyiki varsam bukadar yıpranmamak gerekir.Her raporuna tebrik yazdım maalesef en ufak bir karşılık görmedim.

Tekleyin bakın haklı olduğum ortaya çıkacaktır.

Duygusuz birisi değilimki.Benim yerime olsan ne yapardın hele bir söyle,belki seni örnek alırım.

Sevgimle kal

7. mehmetc

mehmetc memo

Favori Kamış:
    Tsunami trophy surf, Grauvell Teklon Concept Spin, Gloomis IMX Surf
    Favori Makine:
    Aero technium XT, Shimano twinpower 5000PG, Penn Fierce
    En İyi Avı:
    Ironfish
    ............vedat agbi ama soz vermistin bir baska konuda foruma yansitmayacagim bu konulari diye....................... boyle okuduk resimler yolladin, biz sizi hep boyle gormek istiyoruz.. baska yerde olanlar baska yerde kalsin..

......avlarinizin devamini diliyorum Ustadim.. Ferhat kardesimizi zaten forumda tanitmislardi, enfes avlari var, ona da nezdinizde rast gelsin...

8. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Sayın Ustam,

Ben bu site haricindeki forumlara okuyucu olarak dahi girmiş değilim. Aidiyet duygusu gelişmiş bir kişi olarak tek bir forum üyesi olmak bana yetiyor, bu sitenin kapsamı ve moderasyon kalitesi de benim ihtiyaçlarımı karşılıyor.

Çok şükür ki bu site sayesinde sizler gibi değerli ustaları ve pek çok dostu tanıdım. Fikirlerimi de sadece bu forumda gördüklerim, okuduklarım çerçevesinde şekillendiriyorum. Detayını bilmediğimiz konular hakkında yorum yapmak bize düşmez. Önceki mesajda bahsettiğim gibi, bazı sorunlar varsa da bunları yansıtmamanın sizin ve sevenleriniz için daha doğru olacağını düşünmüştüm. Siz ise canınızı sıkan durumları bizlerle paylaşma ihtiyacınızı belirtmişsiniz.

Elbette ne ben, ne de forum üyelerinin hiç biri sizin sıkıntılarınızı dinlemekten sıkılmaz. Bizim endişemiz, bu tartışmaların sizin moralinizi ve motivasyonuzu olumsuz ektilemesidir. Sizin içinizden gelen her ne ise lütfen o şekilde davranın, bizim size örnek olma gibi bir durumumuz söz konusu olamaz.

Benzer uğraşlar içerisindeki her insan arasında tatlı bir rekabet olması doğaldır. Bu sitedeki her üye, kendi çapında birileriyle rekabet içerisinde. Siz ise bu rekabetin "şampiyonlar ligi"ni oluşturuyorsunuz. O yüzden dinlenmek, yazmamak gibi sözler asla kabul edilemez. Yapılan avlar, gönderilen raporlar ve paylaşılan bilgiler zaten her şeyden değerli. Butun forum üyeleri olarak her bir raporunuzu ve paylaşacağınız bilgileri hevesle bekliyoruz, onun dışında paylaşacağınız konular varsa da hiç birimiz dinlemekten usanmayız, yeter ki bunlar sizin moralinizi bozmasın.

Saygı ve sevgilerimle,

Aret

9. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sabır taşı gibi olmam gerekiyor sanırım,ama olamıyorum,keşke olabilseydim.

Sevgiler

10. Bandırmalı

Bandırmalı mustafa

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    karagöz (1,500gr)Kırlangıç (2kg) Minekop(3kg) Levrek (2kg)
    be abi kafayı taktığımı nereden çıkardın ve bu kanıya nasıl vardın :confused: açıklarsan sevinirim :)

videolar birbirinin devamı olabilir ama orada senin bu balık öbüründen büyük demen bende bu kanıyı uyandırdı oltanın ucundaki balığın büyüklüğünü ağırlığını yanındaki arkadaşın bilecek hali yok ilk balığı sen çekmediğine göre :confused: sakın bana kamışın eğilmesinden kalama ayarından makinenin zorlanmasından balığın kafa atmasından gelen balığın büyük olduğunu anladım falan deme dediğim gibi sadece senin oradaki konuşmandan bu kanıya vardım o kadar ;)

keşke olsa :cool: tebliğ dışı olmaması acaba insanlara güvenmi veriyor yavvv nasılsa tebliğ dışı bölümü yok istediğim gibi av raporu yayınlarım deme hakkınıda vermiyor sanırım ;)

aranızda geçen konuşma şataşma neyse hangi platformda yaşadıysanız orada halletmeniz sizler açısından en doğru olanda budur ;) çünkü sizin gibi yıllarını suyun kenarında geçirmiş çoğu üyelerin idolü olmuş sizleri örnek almış bu insanlara kavgalarınızı böyle platformlara taşıyarak değil birbirinize destek olarak örnek olmanızı beklerim :)

amaç zaten polemik yaratmak değil ki :eek: son zamanlarda senin yaşadığın sıkıntıları gördükten sonra koskoca vedat abayoğlu bu durumlara düşmemeli diye sadece kendi adıma üzüldüm o kadar :eek:

sevgi ve saygılarla:)

11. canfafal

canfafal can

En İyi Avı:
    orfoz 9,86 kg
    sevgili vedat bey;

yine bir forumunuzda lise yıllarınıza ait andıçınızı eklemiştiniz. o günlerinizden bu güne deniz ve balık aşkınız aşikar. her paylaşımınız bizler için ayrı heyecanlar yaratıyor.
    Şahsen benim için jig tekniğine merak sarmam takım edinmem ve kısıtlı olsada gittiğim avlarda yaşadığım heyecanları ben size borçluyum. çünkü tamamen sizden öğrendim herşeyi.
    bereketli sofrasına herkesi davet eden saygıdeğer bir şahsiyetsiniz. çünkü biz biliriz ki çoğu avcı avı kıskanır ve paylaşımda zorlanır. paylaşmaksa erdemdir ve paylaşan avcıda avcılıkta en üst safaya gelmiştir.
    değerlendirme yaparken sizi takip eden insanları düşünün yazmama gibi bir hakkınız yok çünkü bizi buna alıştırdınız.
    ayrıca ben biliyorum ki sizin yerinizde kötü niyetli biri olsa bu beceriyle nice katliamlar yapıp sezonuna göre kilosu 50-60 tl ye havada kapılacak bu balıkları satarak ciddi kazançlar sağlar ki siz bu işi ibadet gibi yapıp günahtan sakınanlardansınız.
    daha nice yazılarınızı okumak ve daha öncede belirttiğim davetime icabet etmeniz sizinle avlanma isteğimin gerçekleşmesi ümidiyle (hatta ben bu avda sizi seyretsem yeter :) )
    sevgi ve saygılarımla
    can fafal

12. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Mustafa

Mesajının son paragrafını ele alalım sadece;

Ne demişsin,koskoca Vedat Abayoğlu bu durumlara düşmemeli.:confused:

EE,bu durumda senin gösterdiğin çaba ne manaya geliyor.

Bak sevgili Mustafa,ben forumlarda herkesin yazdıklarına,çizdiklerine değer veren,koca gönlüme herkesi sığdırmaya çalışan bir yapıya sahibim.

Arada bazı kardeşlerime daha sıkı bağlanır tarafımda vardır.Böyle bir tarafı sendede gözlüyorum.
    Ballı ve Borwekci kardeşlerimize olan duyguların örnektir.

Sanırım Nuri yazın seni ziyarete gelmişti.

Şimdi gönlümde müstesna yere sahip bu kardeşimizin,son zamanlardaki bana hitaben yazdıklarına bakıyorum,içim acıyor.

Bu tutumunuz beni üzmektedir.

Forumlarda kerelerce bana yapılan uyarılarda,abi hiç olmazsa,teknede kaç kişi avlandınız bunu belirt denmiştir.
    Yani amatör tebliğe uydurulanabilir bir tarafı ortaya koyki,üyeler başkaca menfi bir düşünceye kapılmasın.

Yani bana dikte ettirilmeye çalışılan genel anlayış budur.

Peki ben ne yapmışım.İki kişi balığa çıkmışız.Bu ava Ferhatla çıkmasaydım zor alırdık o balıkları,O israr etmiştir çıkmışız,iki balık alıp dönmüşüz.

Şimdi bunun neresi tebliğe aykırı söyleyebilirmisin.Neymiş sen heyecanla söylediğim bir cümleden bu kanıya varmışmıssın.

Mademki nezdinde koca bir adamım,sırf kanıya kapılıp,millete anlatmaya çalıştığın kanaat nedir.
    Beni bu hallere düşerme çabasında olan bazılarının yapmaya çalıştıklarıyla ne farkı kalıyor bu durumda yazdıklarının.

Hele bir kere daha düşün.

Balık avcılığında kimsenin eremediği kadar uzun bir geçmişe sahibim.
    Keza halihazırdaki yaşantımda,balıklarla içice yaşamaktayım.
    Doğanın ta içindeki evimde hayvanlarım ve eşimle yaşamaktayım.Başkaca işim ve gayemde yok.
    Avlarım anlatırım,resimlerim videolarım sizlere yollarım.Hep herkesi davet ederim,en ufak bir maddi katkı beklemem,istemem.

Tecrübelerimin son zerresine kadar sizlere yardımcı olmakta anlatmaya çabalarım.
    Ben kendimi sizlere adamışım.

Daha ne yapayım be sevgili Mustafa.

Ha,bu işin etiğini,gediğini iyi bilirim.

Birileri kalkarda,bu noktalara aykırı hareket ettiğini gizlemeye çalışırda,birde sütten çıkma ak kaşık hüviyetine bürünmeye kalkışırsa,hepinizden evvel anlar,bir şekilde ortaya koyarım.
    Kimse benim kardeşlerime yanlış birşeyler göstermeye hakkı yoktur,ben böyle hissederim.
    Sen kıskançlığın,kötü rekabetin,insan bünyesindeki en bariz örneklerini taşıyacaksın ve bende seyirci kalacağım öylemi?

Yepyeni balıkcılık geçmişinin,hep yanlış ve eksik yüklenmiş bilgilerini matah birşeymiş gibi sunacaksın,gençlere,yeni heveslilere maalesef tesir edecek hemen her varyetenin adamı olacaksın bende seyirci kalacağım ha,

Yazdığım forumlarda ilah olmaya soyunacak ama görmediğimi,okumadığımı sandığın platformlarda bana nerdeyse küfürden beter tesir eden cümleleri avam ağızla yazacaksın,yok yaa.

Bana bir verene en azından iki veriririm.

Gönlüm ve dağarcığım buna müsaittir.

Safımdır,kolay aldatılırım,ama anlayınca tepkim sert olur.

Ne yazıkki yıpranıyorum,böyle yazarak beni yıpratıyorsun.

Yazmayayımmı,rapor resim falan yollamayayımmı,istediğin bumudur.

Belkide haklısındır.

Ama haksız olduğun en önemli nokta,değil yıllarını,hayatını suyla içice geçirmiş beni,sadece emekli olduktan sonra eline misina,olta almış birisiyle aynı görmendir.

İnsanın parasının bol olması,varlıklı olması onu bir yere kadar götürür o kadar.

Sevgimle kal

13. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Sabah sabah canım sıkıldı iyice :(

Neden böyle kıymetli bir ustaya saldırılıyor anlamış değilim. Dos doğru, özü sözü bir, defalarca hırsına yenilmişliğini ifade edip bir nevi günah çıkartan bir usta.

Siz ne yapıyorsunuz : Ustayı yaptığı uğraşıdan veya en azından forumdan soğutup, hem onu üzüyor hemde biz Vedat ustayı zevkle takip edenleri üzüyorsunuz.

Ne olmuş 2 balık tuttuysa. Bir haftadır forumda çinekop sohbeti yapılıyor, akını var falan diye. Hani çinekop avlamak yasaktı, yasa mı değişti. :(

Yöntemler soruluyor avlar resimleniyor falan filan.
    İki kişi 90 tane çinekop yakalıyor. Büyük kısmı 20 cm'den büyük gibi ama 20 - 25 tanesi çok belli ki 20 cm'den küçük. 90 balık dile kolay.

2 kişi iki balık almış diye bu neyin tepkisi anlamıyorum.

Kendinizi ustadan daha bilgili ve daha hassas buluyorsunuz sanıyorum :) Usta biliyordun limitleri de tebliği de merak etmeyin. :)

Bende bu forumla tanışana kadar limitsiz avlar yaptım. Tabi benim yaptığım limitsizlik küçük balıkları alıkoymaktı :) Şimdi olabildiğince dikkat ediyorum ama eski alışkanlıkları da yenmek kolay değil :)

Allah'tan bu aralar spin ava taktımda, bişey yakalayamıyorum. :)

Kaç Usta var forumda. Ustalarımıza sahip çıkalım lütfen. Sonra birbirimize çok sorarız ya bi Vedat Usta vardı diye?

Ayrıca sitem edildiyse de 60 küsür yaşlarında iki aynı bölgede yaşayan insan arasındadır, bırakın cevap verilecekse sitemin muhatabı cevap versin.

Vedat amcam videoları evden dün izleyebildim. Balıkları boşver de gülüşün mükemmeldi. O ne güzel bir sevinç öyle.

Allah bozmasın İnşaallah.

Son düzenleme: 22 Aralık 2011
  14. göksen inal

göksen inal göksen

Favori Kamış:
    okuma salina spin 2.40
    Favori Makine:
    pen pursuıt 3000
    En İyi Avı:
    henüz levrek yok
    Sevgili vedat abi gerçekten güzel açıklamışsınız. ben bir eğitimci ve aynı zamanda eğitim yöneticisi olarak gayet iyi anladım.biz eğitimciler öğrencilerimize sorarız anlamıyan varmı diye bu tam da öyle bir açıklama olmuş.anlamak istemeyenlerin kasti problemleri vardır diyorum.boş verin canınızı sıkmayın.kimin ne demek istediği zaten çok açık bir şekilde anlaşılıyor.sizleri bu forumda herzaman görmek isteriz vede çok şeyler öğrenmeye devam edeceğimize inanıyorum.siz vede sizin gibi abilerimiz olmasa , zaten bu foruma giripte milletin tuttuğu balıkları seyretmenin bir anlamı yok.ne bir açıklama ne bir paylaşım tuttuğu balığın resmini göstermekten öte bir işi olmayan insanların olduğu bu forumda olmanın zaten bir anlamı yok ki.
    Siz her zaman burada olun vede sevgi ile kalın.Hoşça kalın.

15. fredyss

fredyss FERDİ

Favori Kamış:
    Okuma salina seaspin, lineaeffe s-flex 15 kilos
    Favori Makine:
    daiwa crossfire, okuma travertine
    En İyi Avı:
    Turna 2,5 kg
    Vedat Amca,

Sizin tüm konularınızı merak içinde dikkatle okur sizden birşeyler kapmaya çalışırım. yaşım 32 ve 15 yaşından beri balık avlamaktayım ama sizdeki engin bilgi benim hiç birşey bilmediğimi ortaya koymakta.

Demek istediğim gerçekten değerli bir insansınız ve inanın sizi gerçekten bilenler bu size karşı olan yorumlar sonrasında sizin değerinizi daha iyi anlıyor.

Atalarımızın dediği gibi "güneşi balçıkla sıvayamazsın"

Her iki tarafında yazdığı yazılardan kimin daha alçakgönüllü olduğu kimin "(HAŞA) küçük dağları ben yarattım" dediği belli oluyor.

Beni kardeşin olarak görürsen sana kardeşçe demek isteğim şudur: kimsenin yorumlarını takma, bildiğin yol Türkiyedeki herkesten daha doğru bir yol.

Senin de belirttiğin gibi emekli olduktan sonra tutulan 3-5 balık + yaş ile üstat olunmuyor. Üstatlık gerçek tecrübenin yanında alçak gönüllülük, balık avının her türünde gerçek bilgi sahibi olmak ve bunları da uygulamada gerçekleştirmek ile oluyor.

Bu sebeple Ülkemizdeki tek gerçek üstat sensin. o yüzden üzme kendini amca.

Kendine iyi bak avlarını okumaktan mahrum etme bizleri.

Allah nasip ederse yanına gelip senle balık tutmayı çok isterim.

16. Cihan

Cihan Yetkili Kişi

Zaman göstermiştir ki forumlar, kişiler arasında geçen sorunları çözmekte hiçbir şekilde başarılı olamamıştır. Aksine, insanlar arsında bölünmeye, taraf tutmaya ve ayrımcılığa sebep olmuş, sonucunda ise hiç hoş olmayan durumlar ortaya çıkmıştır.

Bir ayrım yapılacaksa bu, amatör balıkçılık çerçevesinde, yapılan doğruları veya yanlışları gözeterek olmalı. Başka bir internet sitesinden yazılan yorumlara, bu siteden karşılık verilmesi, ister istemez bizleri sebebini bilmediğimiz ve üstelik, olayın dışında kalmamız gereken bir çatışmanın içine sürüklüyor. Bizler bunlara dahil olmak istemiyoruz. Bu platform kendinden sorumlu. Başka yerlerde yazılan, çizilen veya yapılan uygulamalara göre kişiler değerlendirilmiyor. Bizler adına her iki insanda öncelikle büyüğümüzdür. Kimin kişiliği nasıl, kim mütevazi kim ego düşkünü v.b. bizi ilgilendirmiyor. Burada insanlara ne öğretebiliyoruz, nasıl faydamız dokunuyor, sorgulanacak tek şey budur.

Tebliğe uygunluk konusunda da şunu belirtmek isteriz ki, öncelikle avı yapan kişinin beyanı önemlidir. Sonrasında gelişen olaylar, yine avı yapan kişinin açıklamalarına göre değerlendirilir. Ortada yasal olmayan bir av varsa yahut buna kanaat getirirsek, Ahmet veya Mehmet; konumunun ne olduğu pekte önemli değil, üyelik sözleşmesinde açık ve net ne yazılıysa, tereddütsüz uygulanır. Bu uygulama, forumun düzeni için elzemdir zaten. Aksi düşünülürse, bu kayırmacılıktan başka bir şey olmaz. Ayrıca bir avın tebliğe uygun olmaması, avı yapan kişiyi küçük düşürmez. Bu platformlar bunun için var. Ortada bir yanlış varsa, bunun doğrusunu göstermek için. Konunun kapatılması veya silinmesi, önemsenecek şeyler değil. Önemli olan, rapor sahibine değilse bile bunların birilerine faydalı olup, olmadığıdır.

Bu açıklamalar Vedat ağabeyin konusu için değil, genel olarak bakış açımızı biraz olsun anlatabilmek adına yazılmıştır.

Kişisel tartışmanın büyümemesi adına da, burada noktalayalım. Anlayışın için şimdiden teşekkürler Vedat ağabey.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.