selam benımde bır ıstakozum var ama daha bır yaşında inşallah oda buyuyup sizinkı kadar olur sın ıstakozunuz devasa buyumü banagöre he bide tek başına oldugunu gördüm benım ıstakozum balıklarrımla beraber yaşıyo
bu ıstakoz arkadaşın sonunu hiç iyi görmüyorum zira 3 sayfalık mesajın 2 si tadı nasıl havasında allah kolaylık versin istakoz kardeş
Bendede geçen sene mavi kerevit vardı arkadaşımda görüp almıştım rengi çok hoşuma gitmişti ( sanki elbise muhabbeti oldu rengi hoşuma gitmişti falan ) Tanesi 15-20 ytl civarıydı izmirde... Temsili resmi :
Abi bu kerevitler suda yüzebiliyorlar mı yoksa sadece dipte mi yemlenip yaşıyorlar?içinde kerevit te bulunan bir gölde ava gidicem de ondan soruyorum takımlarımı vereceğin bilgiye göre ayarlıycam.
Erdem yem dibe değecek olursa mutlaka yakalarsın; oltana balık vuruyormuş gibi olur ama çok yavaş ritimlerle sallanır şamandıran 5 dk. müsaade et sonra yavaşça çek kıskacından mutlaka yakalanır. Rast gele...
Abi yakalamak için değil yakalamamak için sormuştum yemlere musallat oluyorlar fena halde..yani yemi dibe oturtmazsam alamaz di mi?teşekkürler.
O yemlerle beslediğiniz hiçbir canlıyı kesinlikle yememenizi öneririm. Ama değişik bir uğraş olmuş, delikanlı doğal hayatta o kadar büyüyemezdi. Eğer doğal yemlerle beslediğinizi söyleseydiniz ne de güzel pişirme şekillerini anlatırdım...
Üstad doğal ortamdanda aynı büyüklükte olanları çıkıyor zaman zaman.Ayrıca bendekide bir nevi doğal ortam oluşturup beslendi tavuk eti,solucan,alabalık yemi,ölmeye yüztutmuş balıklar vs gibi;dolayısıyla endişenizi gerektirecek bir durumu yok yani hoş o artık aramızda değil yemeye fırsat olmadı Rast gele...
Burak merhaba ,Mehmet abi şuan offline olduğu için sana cevap veremeyecektir, siteye girdiğinde mutlaka soruna cevap verecektir.
Özür dilerim sotunuzu kaçırmışım malesef tesis denilebilecek bir düzen değil sıradan bir havuz ve akvaryumlardan oluşuyor bence tesis denilemez...
Ben de evdeki 4 akvaryumumdan 1 tanesinde kiraz karideslerden besliyorum..En büyüdükleri boy sadece 2 cm Şu an itibarıyla bir sürü de yavruları oldu..Ayrıca anne babalar yavruları yemiyorlar.. Alttaki fotoğraf kendi akvaryumumdan dişi kiraz karidesine ait(yumurtalar beyaz beyaz görülüyor)