Maşaallah, abi bu ne yaw, yakalandığı iyi olmuş bu yoksa günde rahat 4-5 kilo balık yer. Gölde balık kalmaz valla...
bizim sularımızda keşke olsa ama...bilinçsiz avlanmalar bizim sularımızda bu kadar büyümesine müsaade etmez diyorum....
bundan yaklaşık 25 sene önce semtteki balıkçı tezgahında hiç unutamıyorum o boyda bir turna görmüştüm.
Darisi basimiza ama "armut pis, agzima dus" le olmaz bu isler. Akademisyen arkadaslardan ricam , bize yardimci olsalar da ogrensek. Kac tur turna var. Bu kadar buyuyen turnalar bir tur olmasi yuzunden mi? yoksa beslenme kosullari mi boyle buyumeye yol aciyor?Bilmekte fayda var diyorum. Bana bu turna farkli bir tur gibi geldi.Gecenlerde Isvecten Yakaladigi turnanin resmini gonderen arkadasimizin turnasina cok benziyor.
bu resimdekı sırtındakı çizgileri yüzgeçlerindede olan bu tipler sanırım alparslan abinin de bahsettiği gibi ayrı bi tür ve yabanci sitelerde de gördüğüm kadarıyla bu tür baya iyi büyüyor bide şu durum söz konusu dış ülkelerdeki insanlar tuttuğu balıkların hepsini götürmüyor evine iki tane kartlaşmamış ama büyük sayılacak gibisini aldımı gerisi zevk işi yakalayıp salıveriyor bundan dolayıda balıklar hem yeterince büyüyor hemde yakalnmaktan sankı korkmuyor öyle bişey bizim ülkemizdede olsa ne balıklar çıkar oltaları suya alıp giden balıklar olur
kesinlikle düşünce farkı var yabancılarla aramızda. kendilerine yettiği kadarını alıyorlar. belki de onu bile almıyorlar. av işini tamamen zevk için yapıp geri salıyorlar. dolayısıyla balıklar azalmıyor. bir de bize bakalım. yüzlerce balık tutulsa marifetmiş gibi eve götürülüyor. balık mı kalır bu vahşete?
bizim sularda bu kadar mümkünmü .yasak dönemdede av yaparlarsa balık nereye kaçacak.daha 30-35 cm bile olmadan delikanlı iken tutulursa .onların baba,dede olmadan işleri bitiyor.burdaki balık da bayağı yaşlıdır.
super balik bir gun Hollanda turna rekorunu mutlaka kiracagim.kendi rekorum 115cm.Hollanda rekoru 125 olmasi lazim
Dehşet bir Turna gerçektende bizim arkadaşlardanda bu boyda tutan olur iyişallah veya Onur yapar bir güzellik bekliyelim de görelim
çok dehşet bir balık, bizim iç sularımızdada olduğunu düşünüyorum , bilinmeyen bazı göletlerde bizim burada Turna rekoru kaç santim , bilen varmı arkadaşlar
Balik gercekten cok buyuk.Keske bizim sularimizda da olsa boyle canavarlar. Ama oldugunu zannetmem belki eskiden cok eskiden vardir,zaten boyleleri olsa bile bilincsiz avcilik yuzunden yazik olur.
rekoru kirarsam ilk is buraya gondermek ve 2. olarakta burda her ay cikan beet adinda balik dergisi var oraya gonderip yarismaya katilmak.ama diger taraftan bu boyda bir baligin fotosunu cekmek icin bir kisi kesin sart.en son tuttugumun boy resmini cekemedim cok agirdi kaldirmak icin.