Avı temmuz sonu ağustos başı başlayan 400 gramı bulan ve 30 santimi geçen eşşek istavridi tabir edilen balık şöyle yakalanıyor: bir defa canlı karides bulmanız gerekiyor, liman içlerinden ya da kıyılardaki yosunluklardan çıkarmak mümkün. İki köstekli dip oltası hazırlıyoruz (köstekler 35 cm 0.20, beden 0,25) yem iki türlü akılabilir: birincisi kuyruktan canlı kalacak şekilde (kıpkıp) ikincisi kafatı koparıp iğneyi kuyruktan kafaya doğru yürüterek olta dibe yavaş inmeli ve apiko tutulmalıdır. izmarit gibi vuruş beklenmemeli. balığın yemi götürdüğü his edildiğinde olta 1 kulaç çekilip yakalanmalı yavaşça çekilmelidir. av yerleri yaklaşık 7,8 kulaç kayalık kırmalık yerlerdir Rast gelsin
Sayın Ateş Bey ben bu sene izmirde göztepe sahilinde çapari ile bazen üç dörttane porsiyonluk tabiri ile eşşek istavridi almıştım bu bilgiye de öğrenmek çok güzel oldu. Bilgi paylaşımı için teşekkürler. iyi avlar..
eşşek istavrit için gece avı: ışıklı şamandıraya 0,25 ten 1 kulaç boy ve 8-9 siyah çapraz tek iğne gece karanlığında mendirek yamaçlarına 3-5 mt önünüze teke ile yapacağınız sortiler sizi şaşırtabilir.
Geçen sene Eylül ayında bol balık yakalarız diye Gökova körfezinde bir hafta mavi yolculuk yaptık. Tekneler çok hızlı yolaldıkları için seyir esnasında birşey yakalamak mümkün olmadı ama konakladığımız koylarda sabah erken çapari denedim. Önce ince çapariye şiddetli bir vuruş aldım, tam sandala çekecekken kaçırdım. O arada diğer taraftan saldığım ve sandala bağladığım çinekop çaparisi aklıma geldi ve tam 4 adet porsiyonluk balık aldım. Önce Lüfer olduğunu sandığım balıklar birde baktımki bildiğimiz istavritin büyükleri. Meğer Eşek İstavriti deniyormuş, ben de o zaman öğrendim.
Nisan mayıs ayları boyunca göztepe sahilinden güzel istavrit avı yaptık. Haziran da balık azaldı temmuzda ise artık kimse çapari atmaz oldu. Avlarımdan seçtiğim 2 iri istavrit resmi.
bir azman ve takımda benden selamlar bu azmanda her sene tutulan balıklardan birisi 5 cm lik silikon ile tutuluyor rastgelsin boy 35 cm
dün eski foçada avlaırken 7 tane denk geldi. canlı bulamadığım için ölü karidesle avlandık. karidesin kuyruk kısmını kullandık fakat istavritlerin ağzından hediyesi olarak garip bir şey çıktı beyaz renkde mamun tarzı ama farklı birşey. (2 sinin ağzından çıktı)
azman istavrit bakın arkadaşlar bir hafta evvel alanyada mercan oltamı yukarı cekerken yolda atlayan ıstavrite buyrun.tabi bir tane idi ve istavrit capariside yanımda yoktu.gerisini getiremedik.tam boy 33 cm.
İstavrit bunlar işte Tebrikler Rauf, iyi balıkmış Bu resmi eklediğimizde ablam sitede değildi Mustafa, o yüzden ne zamana ait olduğunu bilmiyor malesef Ama balık senin olunca onun için farketmiyor biliyorsun
slm bende izmirdeyim bu balığı ekim gibi pazarda görüyordum ama bizim göztepe sahilinden yakalandığını bilmiyordum.bu balık ekimde de gelirmi .gelirse nasıl bir takım ile tutmak gerekir.bizim sahildeki balık malzemesi satanlarda bunun çaparisini bulmak mümkün mü?
Onur arkadaşım bizim zaten göztepe sahilinden aldığımız istavritler bu hafta mukemlel derecede idi.. sailde hazır çapari takımı yeşil fosforlu olanlarından al sabah ve akşam üstü iş yapıyor suaralar başladı.sana iyi avlar.