dicle nehrinden beklenen resimler kedi balığı -mezopotamya yayını

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında barakuda55 tarafından paylaşıldı.

  1. Kenjifujima

    Kenjifujima Kenjifujima

    Yaş:
    37
    Mesajlar:
    1
    Şehir:
    London
    Sanırım balıklara Türkçe isimler verdiğimizden Boyle karışıklık oldu Tera Online CDK
     
  2. mufi

    mufi Muvaffak İŞMEN

    Mesajlar:
    3.332
    Şehir:
    İzmir
    Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
  3. pitbull

    pitbull Furkan Güner

    Mesajlar:
    1.212
    Şehir:
    Ankara
    Favori Kamış:
    Shimano Alivio BX 2.70- Shimano Alivio BX 1.65
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000 RB- Okuma Pro SPA 25
    En İyi Avı:
    Turna-52cm
    Ben de ilk baştan bu yana onu diyordum :). Latincesini filan bilmediğimden demek istediğimi net olarak anlatamamıştım.

    Abi sende bu balıkları iyi araştırıyorsun :). ''Emekli bankacı'' yazısını görmesem sizi ''su ürünleri mühendisi'' zannederdim :).

    İnsanın balığı her yönüyle tanıyarak avlaması ayrı bir keyif.. İnternette o kadar araştırdığım balığı yakaladığımda, onu incelemek, su içindeki hareketlerini öğrendiğin bilgilerle karşılaştırmak filan benim çok hoşuma gidiyor.

    Artık yerel türlere yöneldim bende.. Akvaryumda yerel balıklarımızı beslemeye başladım. Doğadan topladığım bitkileri, hayvanları (sucul olanlarını) eve getiriyorum :). Pek bilinmeyen bir canlıyı gözlemlemek ve o canlıyla ilgili edindiğim bilgileri başkalarıyla paylaşmak hoşuma gidiyor :).

    Konun dışına çıktım biraz, kusura bakmayın :). Şu balıkların ne olduğunu hala kesinleştiremedik galiba? :) :D.
     
  4. mufi

    mufi Muvaffak İŞMEN

    Mesajlar:
    3.332
    Şehir:
    İzmir
    Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Yanlız bu konular çok hassas konulardır.. dogadan derken dere göl ırmak vs den aldıgın canlılardan bahsedirorsun.. dogadan aldıgın bitki ile akvaryumcudan aldıgın balıgı aynı ortamda tutma için o bitkinin çok temiz olmasına dikkat etmen gerekir steril bitkileri akvaryuma koyman gerekir.. ayrıca dogadan aldıgın bir balık ile akvaryumcudan aldıgın balıkları aynı yerde yaşatman dogru olmaz.. dogada bir sürü farklı mikro organizma vardır..
    ayrıca

    A suyundan aldıgın balık ile B suyundan aldıgın bitkiyi aynı yerde tutarsan ikisinden birisinde mevcut olan ters bir hastalık mikrop vs ölüme neden olur..

    daha da önemlisi .. A suyundan aldıgın balıgı B suyuna salamazsın yasal değildir ve ayrıca bilimsel açıdanda sakıncalıdır..bu işler çok araştırma isteyen ce bilimsel sonuçlar ile yapılabilecek olaylardır.. bence sen yine akvaryum balıklarından vazgeçme.. saglıklı ve temiz bir akvaryum yap.. diger balıklarda kendi sularında kendi dünyalarında yaşasınlar..bir gülden alıp akvaryuma koydugun balık nasıl olursa seni şehrin göbeginden alıp bir köyde yaşatmak ta öyle olur..

    şahsi kanaatim ,azıktır deredeki balıgı 60 cm lik yere hapis etmek..

    kolay gelsin
     
  5. pitbull

    pitbull Furkan Güner

    Mesajlar:
    1.212
    Şehir:
    Ankara
    Favori Kamış:
    Shimano Alivio BX 2.70- Shimano Alivio BX 1.65
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000 RB- Okuma Pro SPA 25
    En İyi Avı:
    Turna-52cm
    12 senedir akvaryum hobisiyle uğraşıyorum abi, böyle konulara çok dikkat ediyorum. Akvaryumcudan aldığım 2 farklı balık bile aynı akvaryumda yaşayamıyor. Bunun pH'ı, yem istekleri, su sıcaklığı, akıntı tipi, derinlik, dekor vs. bu konular filan çok önemli.

    Doğadan aldığım canlıları iyice gözlemledikten sonra eğer uygun ise diğer tropikal balıkların yanına koyuyorum. Uygun olmayan balıklar için farklı akvaryumlar kuruyorum.

    Bir sulak alandan diğer sulak alana canlı nakli yasak, zaten bakamayacağım balığı almıyorum. Eğer böyle bir hata yaparsam da aldığım yere geri bırakırım. Bu konuya da çok dikkat ediyorum. Bazen çıkıyorlar ''ben x gölüne y balığı aşıladım'' diyorlar aşırı derecede sinir yapıyor bende :).

    Benim amacım yerel türlerimizi korumak ve tanıtmak. Ülkemizde o kadar güzel endemik balıklar var ki... Bu balıkları koruyacağımız yerde bu canlıların doğal alanlarına balıkçılık için değerli olan (sazan, turna..) balıkları salıyoruz. Bunu devlet yapıyor en başta, doğru düzgün araştırmadan.. Dışarıdan ithal balık alacağımıza kendi yerel ırklarımızı besleyelim, tanıtalım, dışarıya biz satalım. Ama nedense elin elindeki kıymetli oluyor.

    Mesela Aphanius Mento : Ülkemizde üreten bir kaç kişi var.
    Aphanius Burduricus : Murat Sağdıç başta olmak üzere bu balığı üretmeye çalışanlar var.
    Aphanius Faciatus
    Barbatula Barbatula : (Ben besliyorum) Bu balığa benzer balıklar ithal ediliyor.

    Daha sayabileceğim bir sürü balık var.. Mesela son zamanlarda kayabalığına (gobius niger) taktım :).

    Evet, balıkları hapis etmek var birde.. Akvaryumculardaki çoğu balık akvaryumda doğup büyüdüğü için içimiz pek acımıyor ama doğal ortamından olunca insanı düşündürüyor haliyle. Ancak bu balıklara gereken değerin verilmesini istiyorsak bazı şeyleri gözden çıkartmamız lazım. Benim bu yaptığım aslında Amatör Balıkçılık ile uyuşuyor. Biz de keyfimiz için, aç olmadığımız halde balık avlayıp yiyebiliyoruz, tuttuğumuz yavru balıklar geri salamadan ölebiliyor. Bence bazı şeylerin oluşabilmesi için bazı şeylerden fedakarlık etmek gerekiyor sayın abim :) Haksız mıyım? :). Allah'a çok şükür yabancı ülkeden de akvaryum balığı getirtecek gücüm var, ama yerel türlerimizi bu hobiye kazandırmak istiyorum :).

    Saygılar..