Didim' deki ilginç balık?

Konu, 'Denizdeki Canlılar' kısmında diverozcan tarafından paylaşıldı.

1. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    dam quick fienessa S70, Cormoran 360 cm bigfishing teleport, virax 360 kamış sualtı dalış malzemeler
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    Bu sefer ben de oldukça fazla lambuka gördüm Didim sahillerinde. Hatta zarganaların peşinden neredeyse karaya çıkacaklar?

Bana da ilk denk geldi ve gerçekten çok hoş renklere sahip. Sahte üzerine güzel kaplama olurdu ama gel gör ki kıyamadım bu güzelliğe :) 25 cm boya göre oldukça etliydi ama ben yemeyi yine de tercih etmem doğrusu ismini duyduktan sonra :)

Bu değerli bilgiler için çok teşekkür ediyorum. Yakaladığım derinlik sahilden yaklaşık 100 metre uzakta ve 5 metre civarıydı.

Ben ismini duyduktan sonra bir daha yakalarsam pek yemeyi düşünmem. Yunuslara afiyet olsun :)

Yemeyi tercih etmesem de lezzetini merak ettim doğrusu.

2. albeton

albeton Ali

En İyi Avı:
    kötü av yok
    fare balığı bu. pek hayırlı bi şey değil. yıllar önce alanya ya balondan önce bu balık gelmişti. egeyede balon gelirse fena olur. akdeniz balon yüzünden eziyet.:(

3. Serkan.ist

Serkan.ist Hidayet

Balık Kennyg'in dediği gibi ustura balığı. Ustura sıfatı sanılanın aksine dişlerinden değil sırt yüzgecinin ince ve düz şeklinden geliyor ama sırt yüzgeci de keskin değildir. Kumluk zeminlerde yaşar ve Trakonya gibi tamamen kuma gömülerek av kovalar ve saklanır. Avucunuzda tutamayacağınız kadar hareketli ve kaygandır ve incecil delikten geçerek kaçar, sanırım yöresel olarak fare denmesinin nedeni bu. Eti lapinden daha lezzetlidir.

Küresel ısınmanın etkisiyle Akdenizde artık sıklıkla görülmeye başlanmış ancak daha kötüsü Egede Ayvalık dolaylarında bile oltama sıklıkla takılmaya başlamıştır. Umarım yanılıyorumdur ama usturanın Egede görülmesi gösteriyor ki malesef yakında balon balığını da Ege sularında görmeye başlayacağız.:(

Son düzenleme: 28 Kasım 2010
  4. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Yakın mı, hangi yakın sevgili Serkan. Yıllar önce gündem edildi, Ege'de işlem tamam, sırada Marmara var Allah korusun.:eek:

Detaylar özellikle 13. sayfada.

http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=2548&page=13
    .

5. obsession

obsession Selçuk

domuz balığı yavrusu diyesim var ama, emin olamadım...

6. Hakan Kılıçkeser

Hakan Kılıçkeser Hakan Kılıçkeser

En İyi Avı:
    Yengeniz
    Bu balık Ustura balığıdır, arkadaşlar. Kumluk alanlarda yaşarlar, korktuklarında kuma saklanma özellikleri vardır.