Bu sefer ben de oldukça fazla lambuka gördüm Didim sahillerinde. Hatta zarganaların peşinden neredeyse karaya çıkacaklar? Bana da ilk denk geldi ve gerçekten çok hoş renklere sahip. Sahte üzerine güzel kaplama olurdu ama gel gör ki kıyamadım bu güzelliğe 25 cm boya göre oldukça etliydi ama ben yemeyi yine de tercih etmem doğrusu ismini duyduktan sonra Bu değerli bilgiler için çok teşekkür ediyorum. Yakaladığım derinlik sahilden yaklaşık 100 metre uzakta ve 5 metre civarıydı. Ben ismini duyduktan sonra bir daha yakalarsam pek yemeyi düşünmem. Yunuslara afiyet olsun Yemeyi tercih etmesem de lezzetini merak ettim doğrusu.
fare balığı bu. pek hayırlı bi şey değil. yıllar önce alanya ya balondan önce bu balık gelmişti. egeyede balon gelirse fena olur. akdeniz balon yüzünden eziyet.
Balık Kennyg'in dediği gibi ustura balığı. Ustura sıfatı sanılanın aksine dişlerinden değil sırt yüzgecinin ince ve düz şeklinden geliyor ama sırt yüzgeci de keskin değildir. Kumluk zeminlerde yaşar ve Trakonya gibi tamamen kuma gömülerek av kovalar ve saklanır. Avucunuzda tutamayacağınız kadar hareketli ve kaygandır ve incecil delikten geçerek kaçar, sanırım yöresel olarak fare denmesinin nedeni bu. Eti lapinden daha lezzetlidir. Küresel ısınmanın etkisiyle Akdenizde artık sıklıkla görülmeye başlanmış ancak daha kötüsü Egede Ayvalık dolaylarında bile oltama sıklıkla takılmaya başlamıştır. Umarım yanılıyorumdur ama usturanın Egede görülmesi gösteriyor ki malesef yakında balon balığını da Ege sularında görmeye başlayacağız.
Yakın mı, hangi yakın sevgili Serkan. Yıllar önce gündem edildi, Ege'de işlem tamam, sırada Marmara var Allah korusun. Detaylar özellikle 13. sayfada. http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=2548&page=13 .
Bu balık Ustura balığıdır, arkadaşlar. Kumluk alanlarda yaşarlar, korktuklarında kuma saklanma özellikleri vardır.