didim için yardım

Konu, 'Bölgeler' kısmında ilkerbesyo tarafından paylaşıldı.

1. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    dam quick fienessa S70, Cormoran 360 cm bigfishing teleport, virax 360 kamış sualtı dalış malzemeler
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    Merhaba Ünver Bey

Aramıza hoş geldiniz. Ben de uzun yıllar Didim' deyim. Ama son 5 senedir evlenip Kayseri' ye yerleştiğim için ancak arada fırsat buldukça ailemi ve arkadaşları ziyaret bahanesiyle balığa takılabiliyorum. Didim ' de genelde Kamacı restaurantın arkasında ve iskelenin çevresinde Didim' in amatör balıkçıları olta atarlar. Siz de vakit buldukça eminim ki orada kafa dengi arkadaşlar edineceksinizdir. İskelenin karşısında olta malzemesi ve yem satan selahattine ' de selamımı söylerseniz size elinden gelen yardımı yapacaktır. İyi insanlarla tanışacağınıza emin olun. Size şimdiden Didim' de rasgele derim. Özellikle Kamacı restaurantın arkasından sabırla beklemeyi bilirseniz iyi trofeler alacağınıza eminim.
    İyi akşamlar dilerim.

2. fox777

fox777 ünver erdoğan

tşk ederim özcan bey

mrh;
    ilginize tşk ederim bahsettigim gibi ben 3 günlük balıkçıyım biraz merak biraz zaman geçirme biraz spor bunların bileşkesi beni balıkçılıga itti diyebiliriz aslında didim e 4-5 senedir geliyorum ama sadece yazları geldigimden balık olayına meraklanmamıştım bu sene erken geldm yaz bitti daha dönmedim de zamanımızı degerlendirelim istedik aslında çok da memnunum şimdi araştırma dönemindeyim malzemeleri ögreniyorum arada 1-2 balık da yakaladıkmı deymeyin keyfimize arkadaş olayı dediginiz gibi çıkıyor şimdiden 1-2 arkadaşla merhabalaşmaya başladık ama hem nette hem de balıkcılıkla ugraşanı bulmak da çok zor:)) selamlar saygılar..

3. fox777

fox777 ünver erdoğan

mrh;
    ilk avımı paylaşayım istedim de..ama fotograf ekleyemedim.

4. fox777

fox777 ünver erdoğan

5. fox777

fox777 ünver erdoğan

tşk ederim yardımlarınız için..
    zargana da geldi..

6. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    dam quick fienessa S70, Cormoran 360 cm bigfishing teleport, virax 360 kamış sualtı dalış malzemeler
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    Merhaba Ünver bey

Güzel balıklar tebrikler. Zarganaları nasıl tuttuğunuzu bilemiyorum ama benim bir yöntemim var boş yok. 2 cm ara ile 12-14 no sinek çapraz iğneden hırsızlı bir takım yapıyorsunuz. Bunun köstek boyu ( 0,08 misina boyu iyidir. 0,15 i geçmeyin) mümkün olduğunca uzun olmalı. Ben yaklaşık 1,5-2 kulaç yapıyorum. sonra araya bir bulrag ya da ağır şamandıra koyarak uzağa atıyorsunuz. Uzakta çok irileri vardır. Çok yavaş çekerken arada küçük atlamalar yapıp bikaç saniye bekletiyorsunuz. Yem olarak da orada bolca bulabileceğiniz sardalyanın sidikliten kuyruk altına kadar olan kesimden kurt formunda 5 cm kadar parçalar kesip 2 iğneye birer ucundan takıyorsunuz. Balık yeme asıldığında sakın tasmalamayın, bırakın biraz götürsün; sonra tabiri caizse adeta balıkla oynayarak sakince kıyıya alınız. yanınızda geniş bir kepçe olmasında fayda var, çünkü sudan kestiğinizde çok çırpınıp düşebiliyor. Arada mutlaka misinayı kontrol edin dişleri ile yıpratabiliyor. Bu aralar levrek çıkması lazım. Tutan oluyor mu görüyor musunuz ?
    Rasgelsin.

7. fox777

fox777 ünver erdoğan

mrh özcan bey ;
    öncelikle ilginize ve de yardımlarınıza tşk ederim aslında gerçekten de yardıma ihtiyacım var çok ögreneceklerim oldugunu biliyorum bunu da aslında istiyorum sürekli nette araştırarak birşeyler bulmaya ve de uygulamaya çalışıyorum anlattıgınız takım ilginç geldi bana ama kullandıgınız tabirlerden acemi oltacı oldugumdan pek bir şey anlamadım desem bana kızmazsınız umarım size zahmet bana çizerek gönderme imkanınız varmı veya cm gibi bildigimiz degerlerden bir de yapacagımız takım boyu ne olmalı kaç igne baglanmalı zargana topu 1 tane mi olacak igneler toptan ne kadar sonra başlayacak igneler arasına kurşun agırlık mı koyacagız hangi aralıklarla koyacagız igneler ana gövdeye mi baglanacak yoksa ana gövdeden uzanan bir misineye mi yaklaşık uzaklık ne olacak..
    başınızı agrıttıysam kusura bakmayın ..
    bu arada ben ipekle tuttum bazende tek igene zargana topu yem de solucan bahçe solucanı kullanıyorum..
    selamlar saygılar...

8. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    Rice ederim . Kızmak ne demek! Elimden geldiğince yardımcı olmak tabii ki isterim. Bizler Profesyonel balıkçılar değiliz ki. Adı üzerinde amatörüz hepimiz ve bir yerde görevimiz bildiklerimizi paylaşmak ve öğretebilmek. Zevk duyarım. Size evde bir takım hazırlayıp resimlerini çeker yollarım. Yalnız bana müsade şimdilik, çocuklar tepemdeler :) Yarın inşallah takımınız hazır .

İyi akşamlar.

9. fox777

fox777 ünver erdoğan

tşk ederim bekliyorum resimleri imalata ben de başladım dügümleri ögrenmeye çalışıyorum selamlar..

10. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Özcan bey, bi dakka-bi dakka !!

Bir teşekkür de bu kardeşinizden, kabul buyurunuz lütfen.;)
    .

11. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    zargana yemli takım

Merhaba Ünver Bey

Öncelikle kusuruma bakmayın dün yetiştiremedim söz verdiğim takımı. Malum evde 2 çocuk olunca pek kendimize zaman ayıramıyoruz. :) Şimdi size elimden geldiğince zargana avında kullandığım yemli takımı anlatmaya çalışayım. Yine de aklınıza takılan bir şey olursa sorabilirsiniz.
    Kullanacağımız malzemeler :
    2,5 metre kadar 0,08-0,15 mm kalınlığında naylon misina(iğneleri bağlamak için)
    2 adet siyah, çapraz uzun saplı 12-14 no sinek iğne
    1 adet en küçük boy fırdöndü
    1 adet batmayan cins spirolino 30 veya 40 gr(batmayan şamadıra da olabilir)

ilk olarak iğneleri 2 cm ara ile 2,5 mt.lik ince misinamıza bağlıyoruz (şekil 1/2)

Şekil1

Şekil 2

2,5 mt.lik misinanın diğer ucuna fırdöndümüzü bağlıyoruz(Resimlerde ben kısa bağladım Sizi yanıltmasın sakın.).
    Makinadan gelen misinayı spirolinonun boru kısmından sokup kalın kısmından çıkartıyoruz ve fırdöndünün diğer ucuna bağlıyoruz.Gezer şamandıralı bir takımımız oldu. Böylece takım hazır. Buradaki önemli husus balık yemi aldığında serbestçe şamandıranın içinden misinayı alıp götürüyor. Yani herhangi bir mukavemetle karşılaşmadığından huylanıp yemi bırakmıyor. Şekil 3/4

Şekil 3

Şekil 4

Son olarak Yemin takılması; Sardalyanın (İlk zarganayı yakaladığınızda aynı sistemi zarganayı yem yaparak da kullanabiirsiniz.) kuyrukaltı kısmından 6-7 cm uzunluğunda ve 0,5 cm genişliğinde ince ve düzgün şeritler kesiyoruz. Çok düzgün olmalı ki iğneye takılırken bozulmayıp zarganayı cezbetmeli. Kestiğimiz bu şeriti önce arkadaki iğneye3 kere düzgünce batırıp çıkartıyoruz, sonra uçtaki iğneye 2 kere batırıyoruz. Burada önemli noktalar var!! : Birincisi; yem düz durmalı. İkincisi; iğnelerin uçları farklı yönlerden yemden dışarı çıkmalı. Üçüncüsü; iğne uçları açıkta kalmalı. Şekil 5/6

Şekil 5

Şekil 6

Oltamızı fırlattıktan sonra şamandıra suya değmeden az önce misinayı gererek hafif çekersek şamandıranın ucundaki yemli takım suya deydiğinde bedene karışmaz. Sonra biraz bekleyip ( çünkü takımın düştüğü yerde balık varsa zaten gelip hemen kapıyor) sonra çok yavaş çekmeye başlıyoruz. Çekerken arada ani çekip bekliyor ve aynı harekete devam ediyoruz. Balık yemi alıp uzaklaşmak istediği anda hemen tasmalamayıp hafif boşluk verip yemi götürürken yutmasını sağlıyoruz( Bu yüzden şamadırayı sabit yapmayıp misinayı içinden geçirdik ki balık yemi götürdüğünde huylanmasın), Sonra adeta balıkla oynayarak yavaşça alıyoruz. Sudan kestiğimiz anda çok çırpındığından balığın düşmemesi için ya estetik bir hareketle kıyıya alıyoruz ya da en iyisi kepçeliyoruz. Ne kadar ileri atabiliyorsanız zarganaların boyu da o kadar irileşiyor Altınkum' da unutmayın.!

Sağlıcakla kalın.

Son düzenleme: 10 Kasım 2009
  12. fox777

fox777 ünver erdoğan

mrh özcan bey;
    elleriniz dert görmesin çok güzel anlatmışsınız tabiki en önemlisi de resimleyarek çok sağolun hava şartları güzel olursa tututuğum zargana resimlerini paylaşacagım:)))
    selamlar saygılar....

13. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    Rica ederim. Çok özledim Didim' i. Ben gelemiyorumşu sıralar, ama Sizden tuttuklarınızın, gördüklerinizin raporunu dört gözle bekliyorum. Bu aralar levrek çok gezer. Tutan oluyor mu acaba görüyor musunuz ?
    Selamlar .

14. alikemal

alikemal Ali Kemal GÖKTÜRK

özcan bey gerçekten güzel anlatım olmuş aynı takımı ben daha avcı olması için sinek iğneleri cromlu beyaz iğne aynen sizinki gibi hırsızlı yapıyorum ve kösteğide2 - 2,5 kulaç 0,15 fc misina kullanıyorum spirolino yerine piyasada satılan zargan toplarını tercih ediyorum spirolino yu hiç denemdim herçekten güzel bi tercih ama aklıma takılanbi soru var

acaba makinadan gelen bedeni spirolino nun içinden nasıl geçirecez genlede makindan gelen bedende klipsli fırdöndü sabit takılı olur spirolinonun lolipop cubuğu gibi ince ortası delik bi ucu var buradan fırdöndü geçmez her seferinde fırdöndüyü kesmek düğümlemek ayrı dert ve her seferinde de en kötüsü misna kaybı olucak heleki ip kullananlar için daha sıkıntılı olur sizce nasıl bi çözüm getirmeliyiz

gerçekten güzel anlatım ve fotoğraflamanız büyük incelik teşekkür edrim

15. fox777

fox777 ünver erdoğan

mrh özcan bey;
    takımı gece 12 de yaptım sabah da erken kalktım ama liman çok dalgalıydı ben de gezi teknelerin durdugu yerde attım ama orda da dalga ve de su bulanık oldugundan bir şey bulamadık takımı degiştirip dip attım birkaç gez yem de hazır geldi denizden kıyıdan topladım balıkları;)) ama netice olarak bir şey tutamadık
    levrek olayına pek raslamadım hatta konuşanlardan bile duymadım genelde millet gece 12-1 gibi gelip sabahlıyorlarmış onlar tek tük çupra kefal karagöz alıyorlarmış ama genel konuşulan eski yıllara göre balık azmış bu arada selamınızı selattin bey mazemeciye ilettim sizle ilgili hatırladıgı uzun saçlımıydı sorusuydu ben de şahsen tanımadıdımı netten tanışıp yardımseverliginizden bahsettim bilginiz olsun selamınızı ilettim..
    selamlar..saygılar..

16. drayetkin

drayetkin ahmet

Favori Kamış:
    Shakespeare uglystick 2.70,
    Favori Makine:
    Abu garcia stamina 25
    merhabalar özcan bey,
    kısmetse şubat tatilinde 1hafta akbük capris otelde kalacağım.. bu otelin önünde bir iskele var.. kumluk bir bölge.. burası hakkında fikriniz varmı?
    didim ile akbük arasında avlak olarak çok fark varmı?
    kusura bakmayın soru yağmuru oldu ama belli ki tecrübeleriniz çok..ben istanbulda oturuyorum ve levrek tutmak hiç nasip olmadı..acemi şansı belki olur diye bayağı heyecanlıyım.....tekirdağdan gelen levrek raporlarında rapala kullanılıyor hep... rapala yada silikon ile atçek şeklinde avlanmayı mı önerirsiniz,yoksa canlı yemmi tercih edeyim??
    şimdiden teşekkürler...
    selamlar.....

17. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    Merhaba Ahmet bey,
    Rica ederim tabii ki soracaksınız. Capris otelin hemen arkasında ufak bir koy vardı. Oradan kıbrıs tabir ettiğimiz takım ile sardalyeyi tüm olarak takıp levek aldığım olmuştur. Ama eğer imkanınız varsa ve araç bulabiliyorsanız, kazıklı koyuna gitmenizi tavsiye ederim. orada güzel çupra da alabilirsiniz. Ayrıca balık çiftliklerinin arasında bulabileceğiniz müsait taşlık yerlerden de yine kıbrıs oltası ya da 3.lü yemli takım ile canlı teke ve mamun kullanarak iri mırmır ve kaba lida alma alma şansınız var. Ayrıca eğer sabırlıyım beklerim derseniz de yine kıbrısa ekmek takarak ( ama ekmeği sarmayacaksınız , ekmek içinden bir çimdik koparıp bir tarafı püskül olacak şekilde arkadan iğneye bastırarak takacaksınız. Böyle iri kefal ve sarpa alma şansınız var. Şubat ayında levrek yumurta için kıyıya çok yanaşır. Kıyıdan uygun sahtelerle ile atçek yapabilirsiniz.Çok uzağa atmanıza da gerek yok. Didim' de gezer kurşun ile (50-80 gr arası) kıbrıs takımına(3-4 iğneli, köstek boyu enaz 50 cm ve flurocarbon misina, iğneler çapraz kısa pala 4-6 no) tüm sardalyayı sararak deneyin, Didim'in levreği bu düzeneğe alışıktır. :) Altınkum tarafına da giderseniz şayet iskelenin sağındaki kayalıklardan deneyin derim, ama urada 100 metrenin üzerinde atış yapmanız gerekir. Bir de Didim' de taşburundan mevsimine göre denk gelirse çok iyi levrek alıyorlar. yalnız limanın içine doğru mümkünse kurşunsuz sardalya yemli atıp sabah erken ya da akşam havanın kararması ile beraber beklemeniz gerekir. Yardımcı olabileceğim başka bir konu olursa sorabilirsiniz. Selamlar.

18. drayetkin

drayetkin ahmet

Favori Kamış:
    Shakespeare uglystick 2.70,
    Favori Makine:
    Abu garcia stamina 25
    Özcan bey teşekkür ederim. Önerileriniz doğrultusunda hareket edeceğim. İnşallah nasip olursa rapor olarak geri döner:).
    Ancak ben bu kıbrıs takımını kefal için çok duymuş olsam da malüm istanbul kefalini kediler bile yemediğinden bu takımı pek bilmiyorum.. Fırdöndüden sonra kurşun sonra tekrar fırdöndü, yaklaşık 1 kulaç florokarbon misina bunun enucundan başlamak üzere 1 er santim ara ile 3-4 iğne bedene bağlanacak??(bunu malzemeciler yapar mı yada hazırı var mıdır??)
    Bir de liman içi, kurşunsuz sardalye demişsiniz, bu su üstü bir yöntem yanlış anlamadıysam.
    Yoruyorum kusura bakmayın..Acemilik başa dert..:))

Son düzenleme: 21 Aralık 2009