dikilitaş raporu

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında turna91 tarafından paylaşıldı.

1. turna91

turna91 Furkan

En İyi Avı:
    sazan 6.5kg
    Avlanacağımız bölgeye sabah 6:00 civarında vardık, uzun bi yemleme yaptıktan sonra 2 şer iğneli dip oltalarımızı solucan ve hamurla suya gönderdik.Sazan zilleri çalması için beklenirken peş peşe 2 turna yakaladım saat 09:00 civarında sonrasında gelen çok küçük limit altı turnaların suya bırakılmasıyla geçen gün sonunda aralıklı zamanlarla gelen 3 sazan ve 2 turna (birisi salınacaktı fakat kaşığı çok kötü yuttuğundan oracıkta can verdi) ile avımızı sonlandırdık

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 19 Temmuz 2011
  2. aksakal

aksakal RAFET DOĞAN

Tebrikler

Güzel bir gün geçirmişsiniz. Tebrik ederim.

3. odemisli

odemisli ilker

Favori Kamış:
    albastar
    Favori Makine:
    dam
    En İyi Avı:
    her av iyidir. :D
    tebrikler güzel av olmuş.

4. HakanDurgut

HakanDurgut Hakan

Favori Kamış:
    SavageGear Bushwhacker XLNT 240cm 10-40gr
    Favori Makine:
    SHIMANO Stradic CI4 3000F
    En İyi Avı:
    88cm 4kg Yayın (spin takım ile)
    tebrikler daha bereketli avlar nasip olur inşallah.

5. yalcinsuvak

yalcinsuvak Yalçın Şuvak

Favori Kamış:
    Shimano Catana BX 270
    Favori Makine:
    Remixon Teben SR 400
    En İyi Avı:
    Sazan 17.5 Kg
    Furkan merhaba,

Öncelikle haftasonu anılarını bizlerle paylaştığın için teşekkür ederim.Çok güzel ve sportmenliğe yakışır şekilde bir av yapmışsın.Fakat senden ricam raporlarında mümkün mertebe avlak ismi verme hatta avlağı tanımlayıcı fotoğrafları siteye koyma.Çünkü malum sitemize iyi niyetli ve bu işe gönül vermiş insanların yanısıra art niyetli bohçacı diye tabir ettiğimiz insanlık dışı yaratıklarda takip ediyor.Sonra bir bakıyorsun ağ ve tırıvırıcılar anında talan ediyor.Hafta sonu ben de dikilitaştaydım ve bir baktım kuytu bir yerde adam güpegündüz ağ atıyor.Adamı uyardım fakat köyün adamı olduğunu ve burada ona kimsenin birşey yapamayacağını söyledi.Jandarmayı aradaım adam üzerime yürümeye kalktı ama dersini aldı.Sana tavsiyem bu tür olaylarla karşılaşmaman ve avlaklarımızı koruma altına alabilmemiz için tedbirli davranman.

Rastgele iyi avlar dilerim.

6. alphinist-fisherman

alphinist-fisherman Basri

Favori Kamış:
    Albastar
    Favori Makine:
    Albastar
    En İyi Avı:
    Yayın balığı,8kg
    Furkan kardeş çok güzel av yapmışsın tebrikler.Küçük balıkları salmanızda ayrıca bir güzellik.Ancak bende avlak ismi verilmemesi konusunda Yalçın kardeşle aynı duyguları paylaşıyorum.Çünkü avlaklara gelen herkes bizim gibi av yapmak için gelmiyor,çeşit çeşit yöntemlerle (ağ-tırıvırı-zehir-serpme vs.) yöntemlerle küçükleride suya salmayarak balık neslinin kökünü kurutuyorlar.
    Tüm bu hobiye gönül vermiş arkadaşlar olarak nerede avlanırsak avlanalım,balık yakalayalım yada yakalamıyalım benimde ricam avlak ismi vermeyin arkadaşlar,rastgele.

7. avcızahir

avcızahir ZAHİR TUZ

Favori Kamış:
    shakespeare
    Favori Makine:
    D.A.M
    En İyi Avı:
    5.500 gr.turna
    bulunduğunuz yerin tam karşısında en son bir ay önce geldiğimde 3 tane zibidi 200 metre ağ bıraktılar parça halinde 100 metre bir 100 metre bir suya bottla girip atıcaklardıki botun hava kaçırdığını farkedince hemen alelacele sudan çıkmaya çalıştılar bizde o ara jandarmaya haber vermek için telefonlarımızı çıkardıkki bu olay patlak verdi şerefsiz adi herifler bir an evvel çıkalım düşüncesiyle sanırım botu tamir eder yine gireriz diye düşündülerki ağı tamamen suyun içine atılar can pahasına dışarı çıktılar ama ağ mantarsız olduğu için suya gömüldü jandarmayı aradık gelen olmadı müdahale ettik tekrar suya girdiler ancak ağlara olaşamadılar her iki ağda suya gömüldü allah bu ve bunun ibilerinin belasını versin beddua etmesini sevmem ancak o botun kıyıya çıkmasın düşüncesiyle ettiğim beddualar tutmadı tutsa hiç gözüm arkada kalmazdı üstünden 1 ay geçti bu olayın o ağa takılan balıkların sayısını tahmin bile edemeyiz bu söylemlerim aslında hepimize ders olsun lütfen avlaklarımızı sölemeyelim fotolarla belirgin yerleri arkamıza alıp resim çekmeyelim resim için uygun pozisyonlarda resimlerimizi çekelim şuan bu forumu okuyan yüzlerce bohçacı olduğundan adım gibi eminim çözüm olmaya bilir bu sölediklerim ancak bu çabamız elbet birgün meyvesini verecektir avından bahsetmedim özür dilerim kardeşim sadece içimi dökmek istedim o olayı hala unutamadım lütfen anlayışla karşıla avların daim olması dileği ile allah yar ve yardımcın olsun saygılar

8. guney

guney Güney

En İyi Avı:
    dostlarım
    tebrikler furkan kardeş.
    o gün sizin oldugunuz mevkıyı gören bir yerde ben de avlanıyordum. tabi biz fotograf çekemedik. neyse o bölgeden iyi balık almissınız. tekrar tebrikler....

saygılar

9. turna91

turna91 Furkan

En İyi Avı:
    sazan 6.5kg
    Bu avlak konusunda gerçekten yer söylememek konusunda çok haklısınız,Kızılcıhamamda çok güzel sazanlar yakaladığım gizli meraları zamanında çok paylaşmıştım ve 1.5 sene sonra gittiğimde gördüğüm manzara bana büyük bir ders olmuştu (Ne kadar gelen varsa hepsi tırıvırıcıydı artık o bölgeye) Forumda sıkıntı olmaz sanıyordum ama gizli bohçacılara karşı bundan sonra önlemimi alırım

10. guney

guney Güney

En İyi Avı:
    dostlarım

sayın abilerim.

ilk önce sızınle genel olarak aynı kanaatte oldugumu belirtmek isterim.

lakin bu avlak da karşit fikirdeyım demeyım de , bir önerim bir düşüncem var diyeyim. düşüncem o durki;
    ankara da bir kaç avlak saten kerkezın bildigi efendime söyeyeyim balık tutulucak sa ilk akla gelen yerler vardır burasıda oralardan biri, diye biliyorum. diyeceyım şudur şimdi o avlaga ne kadar çok kişi gider se o kadar oto konturol olur. hanı saten biliniyorya ve gidiliyorya. bizim ve bizim gibiler ne kadar çok olur sa o insanların (insan demek istemiyorum ama başka bir türede hakaret etmek istemiyorum.) iş o kadar zorlaşir. bir iki ihbardan sonra iyi ce azalır dıye düşünüyorum.
    dedigim gibi bu nu her avlak için soylemiyorum. devamli ful olan yerler için soylüyorum.

arada bir de arkadaş ;

çöplerimizi su kenarında birakmayalım,
    lütfen tuttugumuz küçük balıkları salalım,
    munkunse balıkların fotograflayalım, avın özetini siteye koyalım. :)))
    "agcı tırıvırıcı gördün mü size zahmet 156 yı arayı verelim insanlık namına "

dıyede hatırlatma yapılırsa. faydası olur...

neyse uzat mayayım benimki bir düşünce ...

saygılarımla...

Son düzenleme: 20 Temmuz 2011
  11. cografyacı

cografyacı İrfan Taner UÇAN

Favori Kamış:
    AlbaStar Nature 2780/350 kamış
    Favori Makine:
    Remikson Cardinal 60 makina
    En İyi Avı:
    Aslında çok düşününce anladım ki en büyük balığı yakalayamadım.
    Yorum................ çok şey yazacaktım ama maalesef iç sularda da, deniz kıyılarımızda da durum aynı, avlak adı verin ya da vermeyin; av yapılan yeri herkes biliyorsa zaten işgal başlamıştır(gizli yerler hariç). Önemli olan başka bir raporda da yazdığım gibi eğitim. Gerekiyorsa kolluk kuvvetlerinden başlarız. Anlatırız, anlatırız, anlatırız elbet birgün anlayan özümseyen biri çıkar.

Örnekle bitireyim; Yer Rize/Fındıklı akarsu Çağlayan deresi. Olay şöyle gelişiyor; Balkondan daha önceden tanıdığım birisinin balık tutmasını seyrediyorum. Bir ara oltası takılır gibi oldu, kopardı herhalde dedim, oltayı toplamaya başlayınca. Az sonra cümbür cemaat (palet-zıpkın takımlı biri, poşetten çıkarılan serpme ağ, yedek kamış taşıyan biri daha) geldiler. Adam başladı serpme atmaya, hemen telefona sarıldım.... (Sonuçta o balığı yakalayamadılar, polis gelene kadar da adamlar evlerine gitti bile.)

Önemli olan insanları, sorumluları bilinçlendirmek. İnsanların eskiden gelen huylarını kolayca değiştiremezsiniz. Ama yeni huylar , olumlu alışkanlıklar kazandırabilirsiniz.

Bu arada güzel bir av günü geçirmişsiniz. Tebrikler. Avlarınız daim ve bereketli olsun.

12. kral-ozcan

kral-ozcan ömer

En İyi Avı:
    7kg turna 100 cm ve 10 kg aynalı sazan
    Gardeşler tebrik ederim.Davmında rastgelsın.;)