Dikkat Trofe Çıkabilir (13.03.2011) Gökala Avı 2

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında Sven tarafından paylaşıldı.

1. Sven

Sven Ali Yiğit Özkan

En İyi Avı:
    5710gr Levrek(ve hala canlı)
    Selam kıymetli Forum dostlarım.

Avın hikayesine geçmeden önce sizle bu ava iştirak eden Etem Abiyle 1 gün önce geçen diyaloğun aklımda kalan bir parçasını paylaşmak isterim. Cumartesi akşamı telefonum çaldı. Ağır gribime rağmen açmam gereken bir telefon olduğunu düşündüm ve isteksizce telefonun yanına doğru gittim. Zaten ne zaman hasta olsam yorgun olsam birileri benden hep bişey ister diye hayıflanmaktaydım yürüdüğüm birkaç saniyelik yol boyunca. Telefonun elime aldığımda arayanın Etem Abi olduğunu gördüm ve boğazımı temizleyip tüm nezaketimle telefonu "Ne var?" diye açtım :D Şaşkına çeviren bu nezaket dolu cevaplamadan sonra bir kaç saniyelik garip sessizlikten sonra Etem Abi biraz sıkılarak ve bocalayarak cevap verdi.

Ve işte diyalog;

Etem : Ne "eveti olm" uyuyyomuydun?
    Ben : Yooo
    Etem : Canın falan mı sıkkın?
    Ben : Yooo
    Etem : İyimisin peki?
    Ben : EVET
    Etem : ....(gergin bir sessizlik)
    Ben : ....(yeterince kastığımı düşünüyorum ve düzeliyorum hemen :D)
    Etem : Ya Yiğit durduk yerde niye arızaya bağlıyosun? Neyse dinle hele beni; şu gökala avını tekrarlıyalım diyorum ben?
    Ben : Olur Abi, hem belki bizde ustalar gibi seri yaparız.:D
    Etem : Olur. ama bu sefer doğal parkurları tecrübe edelim.
    Ben : Tamadır Abi, ben varım. Hem bi görelim bakalım biz bu işi öğrenebilmişmiyiz.
    Etem : Tamam o zaman yarın sabahtantan Oltacı da buluşalım, ben yarın bizi fotoğraflıycak kişiyide getiriyorum.
    Ben : Abi foroğrafçı ne iş? Kim ki o?
    Etem : Ya benim askerden izne gelen yeğenim ona da iyi gelir temiz hava.
    Ben : Tamamdır Abi sanah 9da ben Oltacıdayım...

Ve sabah söz verdiğimiz gibi Oltacı da idik. Ahter Abimle muhabbet ederken Etem Abi ve yeğeni sevgili Tutku geldi, kahvaltımızı ederken başladık Ahter Abi ye psikolojik baskı yapmaya bizimle gelmesi için. Fakat bilirsiniz iş varsa bu ibadetin bile önüne geçermiş. Doğal olarak avında önüne geçti ve ustamız çok istemesine rağmen bizimle gelme imkanın olmadığını söyledi. Ahh bunu söylerken ki o hali hala yüreğimi dağlar, elinden oyuncağı alınmış çocuk gibi bakıyordu gözleri. Mazlum ve hayal kırıklarıyla dolu... Ve yola çıkmak üzere arabamıza bindik ustamızın duygu dolu bakışları içerisinde, gerçekten vicdanımız parçalanıyordu. Ama en fazla 10dk sürdü. Balık aşkı bu, her şeyi unutturuyor sonuçta değilmi ? :D

İşte "O an" dedikleri bir poz. Bahsettiğim mazlumluğu yakalamayı başardım ve sizinde durumu daha iyi anlamanız için buraya koyuyorum :D

Uploaded with ImageShack.us

Neyse, yolumuza devam ettik. gönlümüz şen ve umut doluydu. Şendik çünkü biz bu gökalayı sevmiştik, umutluyduk çünkü büyük balık yakalama şansımız vardı bu parkurda, ki zaten öyle oldu :D

Avlağımıza vardığımızda geçen günlere oranla baya bir değiştiğini gördük. Çalışmalar var idi, akarsuyun sağında yamaçların dibinde ki bizim hapishane dediğimiz alan 2 ye bölünmüştü. Ekipmanlarımızı hazırladıktan sonra ilk denemeleri 2 numara kızmızı benekli Mepps ile gerçekleştirdik. Geçen avımızın yorumlarında eklediğim gibi burda ki hayvan kesinlikle bu bir çok merada müthiş avlara imza atan Mepps'e uyanmıştı. Ne kadar saklansakta, liderlerimizi görünmez misinaya çevirsek te takipler çok kısa sürmekte ve kesinlikle bir ambarlama gerçekleşmemekteydi. Neyse ki yeniliklere açıktık. Zaten sonuçta kimin derdi balık yemekti ki? Bizim amacımız yeni aksiyonlar yaşamak ve yem stilleri denemek idi. Öyle de oldu, avımızda ispanyol kuyruk silikonlar, kertenkele silikonlar, Savegear'ın larvamsı damaklı sahteleri, Maria Princes'in Little Bit metal kıyı jigleri ve daha niceleri denendi. Üstelik çalışmayan bir seçimimiz olmadı. Gün boyunca toplamda 30dan fazla çeşitli boylarda yakışıklıyı oltamızla sudan çıkardık ve yine bir çok takibin yanı sıra hallice bir rakamda da combalak esnasında kurtulan gökala oldu. Adrenalin yüklü güzel bir gün ve müthiş bir avdı. Çabalarımızın mükafatı olarak toplamda 11 gökala sofralarımızı şenlendirmek için bizimle Antalya'ya geldi. Yani anlıycağınız her sorumlu avcının yapması gerektiği gibi yiyeceğimiz kadar balığı almanın yanısıra erişkinliğe ulaşamamış gençleri ve yavruları olmaları gerek yere yani suya geri iade ettik. Fotoğrafçımızın ara ara kaybolmalrı sebebiyle son dakika müdahalesiyle geri salımlardan 1 tanenesini kayda almayı başardık, bunu sayfanın en altından izleyebilirsiniz.

Ek olarak parkurun güzelliklerinde çok etkilendiğimi belitmek isterim. Genel olarak durağan yerleri seçmek çok daha güvenli geldi bizlere ki zaten balığın yayıldığı alanı bulduktan sonra başka alanları denemek gereksiz ve saçma idi bizce. Bu meranın içlerine doğru yürürken suyun kaval kemiğimin olduğu hizalarda ilerlerken önümden kaçışan yüzlerce gökala yavrusu(1-2cm) burada önümüzdeki senelerde de balık olacağına dair ümitlenmeme sebep oldu. Yine aynı merada ilerlerken gördüğüm kurbağlar ve yanlışlıkla yuvasına bastığım bacak boyunda ki mığrı aniden çıkışı ile farklı bir hazzı ve korkunç bir telaşı bana yaşattı. Açıkçası bu bölgede mığrı olabilceğini düşünmemitim ve bu akdar iri olabilceğini bilmiyordum bu hayvanın. Her adımım ayrı bir şaşkınlık ve hayranlıkla geçerken artık sizi sıkmıyor ve o anlardan bir kaç foto paylaşıyorum...

Okuduğunuz için teşekkür ederim...

Öğle yemeğinden önce restoranın önünden deneme atışları yapıyoruz. Amaç balıktan ziyade akıntıya karşı olan dayanıklılığımızı görmek ve tespit etmek atacağımız noktaları...

Akıntıyla olan aktivasyon insanı gerçekten yoruyor, çardaklarda dinlenirken Eten Abi her zamanki gibi eline yapışan olstasıyla hala suyu dövüyor.

Şelalenin döküldüğü yerden yakalanan bir ufaklık.

Ve nihayetinde yorgunluğun ardından gelen dinlence ve karnımızı doyurma faslı, baktıkça karnımın acıktığını hissediyorum :)

Rus kafileyle gelen ve dikkatleri üzerine çeken devasa papağan :)

2. Sven

Sven Ali Yiğit Özkan

En İyi Avı:
    Konu devam ediyor...

Yemek sonrası nereye gideceğimizi kararlaştırıken, sanırım yemek biraz miskinleştirmiş :)

Avlağımızın içerisine kadar uzanan yarım ada keşfediyoruz ve kısa bir yolculuktan sonra vardığımız süper verimli bir nokta(mığrısı ve yavruları işte tamda buraya ulaşmaya çalışırken gördüm). Alabalık avında çok büyük önem taşıyan kamuflajı bakın ne de güzel uyguluyorum.
    Bataklığın içinde bulduğum birden derinleşen bir yamacın ağzında soteye yatmış avımı bekliyorum...

Şisst, sessiz ol, ürküteceksin alayı :)

Ve yakaladım :D

Bulunduğum alandan av partnerimin çekilmiş bir resmi...

İadesi gerçekleşen ufaklıklardan birtanesi.

Ve sizlere meradan çektiğim bir kaç resmi göstermeden önce bize güzel ve adrenalin dolu dakikalar yaşatan yakışıklıyla başbaşa bırakıyorum. Bu yakışılıyı iribaş formundaki jigli silikonla yakaladık. Fakat çok ince ve bizi garantiye alan bir ayrıntıdan da bahsetmek isterim. Bu boydaki bir hayvanı kandırmak çokta kolay olmuyor çünkü yaşadıkça bir çok etkeni deneyim etmiş oluyor. En önemli avantıjımız ve birden dezavantaja dönüşen şey 0.10 Berkley Crystal örgü ipimizin önüne 7metre fluoro carbon koymamız oldu(0.18). Böylece ala sahteyi çeken bir etken göremedi ve yoklamaktan çekinmedi. Fakat bu kadar ince bir takımla 3.2kg gelen bu hayvanı çekmek gerçekten hayli zordu. Silikonun sonuna eklediğimiz hırsız niteleğindeki 8 numara iğneli ve 5cm uzunluğunda ki yine fluoro carbon hırsız iğneyi ambarlama sonucunda yutması sonucunda işimiz çok daha koaly oldu. Yani trofe avlarda görünmez misinaların, ince takımların yanısıra hırsız iğnelerde başarı için büyük bir etken diye düşünüyorum.

Ve yine belirtmek isterim bu avı soğuk kanlılıkla tasmalayan ve hırsızın etken hale gelmesini sağlayan, diğer bir deyişle balığı yakalayan Etem Abi mi can-ı gönülden tebrik ediyorum. Hiç hırsına yenilmeden yeri geldi hayvanı kıyıladı yeri geldi kamışı ve makineyi bana devr edip çok tehlikeli bir yamaçtan tehlikeye girip köklere karışan aşırı ince misinayı kurtardı. Balığı bindirmektan suyun dışına almaya kadar geçen yaklaşık 20 dakikalık tehlikeli uğraşı müthiş bir beceri ve özveriyle gerçekleştirmenin yanı sıra emanet ettiği ucunda trofe olan oltasıyla benide bu hazza ortak ettiği için kendisine sonsuz şükranlarımı birkez daha burdan sunuyorum.

Boyunu kıyaslamanız için porsiyonu biraz geçen bir alayla yanyana resmi. Acaba burdaki yaptığım işaretin anlamını kim çözecek. Merakla bekliyorum yorumlarınızı ve tahminlerinizi :D

Geçen avın intikamını almaya çalışırken, hatırlarsınız nede güzel gizlemişti tuttuğu iri balıkla yüzümü sevgili Etem Abi :D

Ve işte güne damgasını vuran adam :D

Trofeyi yakalyan silikondan geriye kalanlar :S

Bunlarda bizim gözümüzle meraya bakışımız, belki merayı çıkarmanızda yardımı dokunuz :)

Yakala bırak Videosu(yine gömemedim)
    http://www.dailymotion.com/video/xhl7tc_yakala-byrak-1_animals

3. zait41

zait41 zait adar

Favori Kamış:
    4 m alman balzer kamış
    Favori Makine:
    ekosima riyobi 6000 banax 3000 4000 makara
    En İyi Avı:
    1.5 kgeşkina 1980 gr çaylama
    raporunuz fotolarınız videonuz ve tabiki balığınız süper avlarınız daim olsun oltanız balıksız kalmasın inşaallah

4. fixahmet

fixahmet AHMET

Favori Kamış:
    Daiwa msp 270
    Favori Makine:
    Ryobi ecusima 4000vi
    En İyi Avı:
    sazan 5150 gr
    tebrik ederim. güzel mekan, güzel bir av. daha iyi avlar dilerim.

5. pirana19

pirana19 Serhat ÖZER

Favori Kamış:
    OKUMA SALİNA 240 10-40
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000CFB
    Hay Maşallah.. :) Valla çok güzel bi balık almışsınız. Slikon sahteye bu kadar ilgilimi bu balıklar ? bizim burada da bir gölde eser miktarda olduğu söyleniyor. Gidip bi denemek lazım.
    DAha irileri rastgelsin..

6. Sven

Sven Ali Yiğit Özkan

En İyi Avı:
    Zait Bey güzel yorumunuz için teşekkürler, beğendiğinize sevindim.

7. Sven

Sven Ali Yiğit Özkan

En İyi Avı:
    Ahmet Bey yorumunuz için teşekkürler.

8. Sven

Sven Ali Yiğit Özkan

En İyi Avı:
    Ben kesinlikle silikonların ve Maria Little Bite ların Mepps'ten çok daha fazla çalıştığına şahit oldum, hem de kerelerce :) Fakat belki de bu bizim meranın avcıalrının sürekli ezber bozmadan kırmızı benekli Mepps kullanmasından da kaynaklanıyor olabilir. Hayvan alışmış olabilir diye düşünüyorum...

9. bahadir37

bahadir37 Bahadır Aydın

Favori Kamış:
    LINEAEFFE OYSTER CAST KAMIŞ 3.90
    Favori Makine:
    Okuma Distance Surf 60 makine
    tebrikler çok güzel bir av olmuş daha iyileri rastgelsin

10. mehmetişbilir

mehmetişbilir mehmet

Favori Kamış:
    shimano catana
    En İyi Avı:
    5.250 gram levrek
    heyt bee balığa bak :)çok tebrik ediyorum abilerim üstadlarım çok güzel bir ekip işi olmuş :) avlarınız daim neşeniz bol olsun

11. dentex cem

dentex cem cem uludinç

Ali kardeşim tebrik ederim yine harika bir av serüveni yaşattın bize..

o yaptığın hareket bu 1.si devamı gelecekmiydi?

12. Sebastian

Sebastian Murat Yıldız

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40
    En İyi Avı:
    2.750 gram yazılı orkinos 3 kilo şeytan gridasi sayısız zargana turna sinavrit ve niceleri
    köprülü kanyon taraflarımı burasi? balıkda iyimiş rastgele

13. western222

western222 Süleyman

Favori Kamış:
    RON THOMSON TYRAN 2.70 cm
    Favori Makine:
    DAM QUICK EFFZETT 735 RD
    1 işareti ile balıın duruşu anlatılıyor sanırım....birbinin aynısı çünkü...tebrikler...

14. KorkutAta

KorkutAta Muharrem

Favori Kamış:
    D.A.M FZ SPIN 215 CM
    Favori Makine:
    Okuma Flame 20
    En İyi Avı:
    sazan, 13,1 kg.; gökkuşağı alası, 2 kg.
    Belgesel tadındaki sunumunuz için teşekkürler, balık için de tebrikler... Harika bir şey yakalamışsınız. İşaretin manası "1 dakika çekme, bekle, ben yapacağımı bilirim." olabilir.

15. stillborn19

stillborn19 Sezai

Favori Makine:
    Kamış:Linaffe,Captain,Remixon makina:Virax Charizma
    En İyi Avı:
    Sudak 3 kg
    Tebrikler çok güzel av

16. muhammer41

muhammer41 Muhammer YILMAZ

Tebrikler çok güzel bir rapor paylaşım olmuş.

17. Tarık ERSAL

Tarık ERSAL Tarık ERSAL

En İyi Avı:
    YANGELE BALIKÇI MODU :-))
    Tebrik ediyorum.
    Harika bir parça, harika bir rapor.

Bu koca ağızlı belalıyı emekliye ayırdığınız için o alandaki tüm su canlıları size minnettardır, eminim. :D

RASTGELSİN.

18. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı
    tebrikler..:)süper:)

19. mırmırgırgır

mırmırgırgır ERTUĞRUL

Valla gerçekten ağzım açık kaldı avlandığın bölgeyi çok iyi biliyorum burada suyun azaldığı zamanlarda ağ gererek balık katliamı yaptılar burada artık balık tutulabileceğini hiç düşünmemiştim aşka geldim en kısa zamanda oradayım.

20. uccrow

uccrow Ugur Can

Favori Kamış:
    daiwa sam fisher procaster 2.70 m
    En İyi Avı:
    turna 95 cm
    Cok güzel bir av. Tebrikler Ali :)