Çizelge-5 İçsularda Zaman Yasakları İLLER YASAK DÖNEM Adana, Adıyaman, Antalya, Aydın, Batman, Denizli, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, İzmir, Kahramanmaraş, Kilis, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Osmaniye, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak 15 Mart –15 Haziran ========================================================================== Afyon, Aksaray, Amasya, Ankara, Balıkesir, Bartın, Bilecik, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Düzce, Edirne, Eskişehir, Isparta, İstanbul, Karabük, Karaman, Kastamonu, Kırıkkale, Kırklareli, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Kütahya, Nevşehir, Niğde, Sakarya, Samsun, Sinop, Tekirdağ, Uşak, Yalova, Zonguldak 1 Nisan–30 Haziran ========================================================================== Artvin, Bingöl, Elazığ, Erzincan, Giresun, Gümüşhane, Kayseri, Malatya, Ordu, Rize, Sivas, Tokat, Trabzon, Tunceli,Yozgat 15 Nisan–15 Temmuz ========================================================================== Ağrı, Ardahan, Bayburt, Bitlis, Erzurum, Hakkari, Iğdır, Kars, Muş, Van 15 Mayıs – 15 Ağustos ========================================================================== evet arkadaşlar listedende anlaşılacağı gibi bazı illerimizde sezon hala açılmadı dikkatli olalım
Dünde bu mevzu olmuştu ama aklımda kaldığına göre bu sadece bu işin ticaretini yapanlara yani ağcılar içindir.
Bu linke bakın ve başlığını dikkatli okuyun. 10 uncu madde http://www.tarimsalpazarlama.com/mevzuatoku.asp?Kod=115
gürol abi o sirküler 37/1 bizi ilgilendirmiyor zaten çünki o linkin bizimle alakası yok sen birde 37/2 amartör balıkçılğı düzenleyen su ürünleri sirkülerini okursan bizi ilgilendirdiğini görürsün abi
Yasak amatörler için bitmiştir. (Değişiklikten önceki sirkülerde biten yerlerde) 37/2 nolu sirkülerde böyle bir değişiklik görünmüyor. Çizelge-5 İçsularda Zaman Yasakları İLLER YASAK DÖNEM Adana, Adıyaman, Antalya, Aydın, Batman, Denizli, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, İzmir, Kahramanmaraş, Kilis, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Osmaniye, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak 15 Mart –15 Haziran Afyon, Aksaray, Amasya, Ankara, Balıkesir, Bartın, Bilecik, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Düzce, Edirne, Eskişehir, Isparta, İstanbul, Karabük, Karaman, Kastamonu, Kırıkkale, Kırklareli, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Kütahya, Nevşehir, Niğde, Sakarya, Samsun, Sinop, Tekirdağ, Uşak, Yalova, Zonguldak 1 Nisan–30 Haziran Eski sirkülere göre halen devam eden yerler(1 Temmuz itibariyle) Artvin, Bingöl, Elazığ, Erzincan, Giresun, Gümüşhane, Kayseri, Malatya, Ordu, Rize, Sivas, Tokat, Trabzon, Tunceli,Yozgat 15 Nisan–15 Temmuz Ağrı, Ardahan, Bayburt, Bitlis, Erzurum, Hakkari, Iğdır, Kars, Muş, Van 15 Mayıs – 15 Ağustos http://www.kkgm.gov.tr/sirkuler/37-2.html Ama ticari sirkülerde arkadaşımızın bahsettiği değişiklik yeni eklenmiş. Zaman, boy ve ağırlık yasakları MADDE 22- (1) Sazangiller zaman yasağı; a) Adana, Adıyaman, Antalya, Aydın, Batman, Denizli, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, İzmir, Kahramanmaraş, Kilis, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Osmaniye, Siirt, Şanlıurfa ve Şırnak illeri sınırları içerisinde kalan bütün sularda 15 Mart-15 Haziran tarihleri arasında, b) Afyon, Aksaray, Amasya, Ankara, Balıkesir, Bartın, Bilecik, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Düzce, Edirne, Eskişehir, Isparta, İstanbul, Karabük, Karaman, Kastamonu, Kırıkkale, Kırklareli, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Kütahya, Nevşehir, Niğde, Sakarya,Samsun, Sinop (Değişklik RG 23.05.2007-26530 sayı) Tekirdağ, Uşak, Yalova ve Zonguldak illeri sınırları içerisinde kalan bütün sularda 1 Nisan – 30 Haziran tarihleri arasında, c) Artvin, Bingöl, Elazığ, Erzincan, Giresun, Gümüşhane, Kayseri, Malatya, Ordu, Rize, Sivas, Tokat, Trabzon, Tunceli ve Yozgat illeri sınırları içerisinde kalan bütün sularda 15 Nisan – 15 Temmuz tarihleri arasında, c) Artvin, Bingöl, Elazığ, Erzincan, Giresun, Gümüşhane, Kayseri, Malatya, Ordu, Rize, Samsun, Sinop, Sivas, Tokat, Trabzon, Tunceli ve Yozgat illeri sınırları içerisinde kalan bütün sularda 15 Nisan – 15 Temmuz tarihleri arasında sazangillerin avcılığı yasaktır. (Değişklik RG 23.05.2007-26530 sayı) ç) Ağrı, Ardahan, Bayburt, Bitlis, Erzurum, Hakkari, Iğdır, Kars, Muş, Van illeri sınırları içerisinde kalan bütün sularda 15 Mayıs – 15 Ağustos tarihleri arasında, sazangillerin avcılığı yasaktır. (Bakınız Harita-43) d) Bu maddede yer alan bölge sınıflamalarında, iki ya da daha fazla ili kapsayan durumlarda avlak sahası büyük olan ildeki yasak uygulanır. http://www.kkgm.gov.tr/sirkuler/37-1-1.html
yakup bey bizi bağlayan kanunlar 37/2 nolu sirkülerle açıklanıyor ama siz 37/1ticari amaçla su ürünleri sirkülerini baz alıyorsunuz olurmu öyle şey ozaman 37/1 sirkülere göre hareket edip parakete gerelimmi yasak devam ediyor...
Lütfen yukarıdaki mesajı okyunuz. Bir de şu altta sizin yazdığınız mesajı tekrar okuyunuz... Ne alakası var?
eee iyide değişiklik var diyen kimki zaten bende sirkülere göre yasağın bitmediği iller var diyorum senin yaptığın listeye göre c-ç deki illerde yasak devam ediyor diyorum ama sen başlıkta yasak amatörler için bitmiştir diyorsun ama altına yasak illeri yazıyorsun anlamadım
37/2 nolu sirkülere göre aşağıdaki iller için yasak henüz bitmemiştir arkadaşlar... 15 Nisan–15 Temmuz Artvin, Bingöl, Elazığ, Erzincan, Giresun, Gümüşhane, Kayseri, Malatya, Ordu, Rize, Sivas, Tokat, Trabzon, Tunceli,Yozgat 15 Mayıs – 15 Ağustos Ağrı, Ardahan, Bayburt, Bitlis, Erzurum, Hakkari, Iğdır, Kars, Muş, Van Bu yasak kapsamına ; Sazan, kadife, tatlısu kefali, şiraz, yayın ve (turna, alabalık, gökkuşağı alabalığı, sudak, tatlısu levreği dışındaki) diğer türler girmektedir.
İlk satırda ne yazıyor Allah aşkına bir oku... (Değişiklikten önceki sirkülerde biten yerlerde) Herkes anlasın diye font düzeltmekten bir hal oldum... Sizin konu ettiğiiz olayı pek çok kişi yeni bir değişiklikmiş gibi algılamamış mı. Ben de onu açıklamaya çalışıyorum.
allahaşkına sende şu yazıyı birdaha oku burada değişiklik diye bir ibare varmı kaldıki değişiklik sadece bölgeler ile ilgili yapıldı zamanla ilgili bir değişiklik yapılmadı ama sen değişikliten bahsederek herkesin kafasını karıştırdın konuyu açan benim benim bile kafam karıştı saygılarımla