sevgili turnacılar hani hep balığın azlığından şikayet ediyoruz ya bunun en bariz etkeni bilinçsiz avcılar balığa gittiğimde gözlemliyorum bazı balıkçılık ruhu olmayan magandalar botla girip 100-200 metre ağı seriyor üstelik ağ gözü açıklığı o kadar küçük ki ne varsa alır geçenlerde böyle tiplerle neredeyse kavga edecektim yapamayın diyorum yazıktır diyorum anlatamıyotum adamın verdiği cevap ;babanın yerimi gümüş alıp turnaya atacaz ben anlamıyorum bu kadar uzun bir gümüş ağı ne gördüm ne duydum bunlarla mücadele edecek bir yol bulmalıyız jandarmayı arasak ne olacak bir defalık belki caza sonra yine atacaklar insanın kendi vicdanı olmalı yazık yazık çok sinirleniyorum sonra benim ve benim gibi düşünen insanlar üzülüyor su ürünleri sirkülerinde belirtilen boy ve miktarlarada uyalım ancak uymayanları ne yapacaz uyarsan ters cevap alıyorsun kavga mı edelim bu da bir yol değil zaten balığa hafta sonları rahatlamak stres atmak için gidiyoruz ben bunlara şahit olunca daha çok strese giriyorum geçen hafta adamın biri yaklaşık 20 cm'ilk turna tutmuş aldı attı kıyıya dedimki beyefendi balığı tekrar bırakmayacakmısınız hayır dedi bunla bi ufak bitiririm nasıl bi mantık anlamıyorum zaten 5 cm kafası gelir bi o kadarda kuyruk 10 cm kaldı içinide temizlersen 50-60 gr et için balığı hiç etmenin ne anlamı var Sizlerden ricam küçük balıkları bırakalım geri ve kesinlikle ağ tırıvırı kullanmayalım lütfen tabii önümüzdeki yllarda balık tutmak istiyorsak