Dip oltası ve kamışlar hakkında

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında jarcalderon1 tarafından paylaşıldı.

1. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Olay simdi anlasildi. Makarayi niye gevsetiyorsun atarken?
    Makaranin etrafinda kolu çevirdikce dönen tel var ya, misinayi isaret parmaginla tutup o teli (klape teli deriz)açman gerek. O gevsettigin kapak büyük baliklari çekmek için baliga misina vermeye yarayan kaloma ayar vidasidir.

2. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    Yok canım inanmıyorum, teli açmadan mı atıyodun Ali :eek: :eek: :eek:
    eğer öyle ise 40 metre bile gitmesi mucize :laughing:

3. jarcalderon1

jarcalderon1 ali

Tel dediğiniz şey sanırım benim kilit dediğim şey. Tamam onu atmadan önce indirip, misinayı elimle bastırıyorum zaten. Yalnız ayar vidası derken aynı şeyden mi bahsediyoruz acaba. Ben, benim makinamda makaranın makineden ayrılmasını sağlayan öndeki sağa sola vidalanan kapaktan bahsediyorum. O tamamen solda sıkılı olduğunda makara dönmüyorki ...

4. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Berkan abi, arkadas tepe vidasini maximum gevsetip klapeyi açmadan makaranin gevsekli sayesinde atmaya ugrasiyor yazdigina göre. Neyse kamisi veya makinayi parçalamamis vidayi yalama yapmamis ( umarim ) en azindan

5. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Ali, o kilit dedigin tel makaraya misinayi sarmaya yarar. Atis yaparken kamistan makinaya gelen misinayi parmaginla tutup o teli yukari kaldirip açman gerek. Parmagini birakirsan misina bosalacak sekilde yani. O vidayi gevsetme. Bobin ve kapak firlar suya gider

6. jarcalderon1

jarcalderon1 ali

Orda bir problem yok. Sizin tel dediğiniz şeyi tabi indirip misinayı elimle tutuyorum. Ama öndeki kapak yani makarayı tutan şey tamamen solda sıkılı olduğunda makara dönmüyorki. Benim yanlış yaptığım birşey mi var acaba :)

7. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Tamam o kalama ayarıdır.. o sadece büyük balık çekerken balık misinayı zorlayıp ta koparıp kurtulmasın diye balığı yormak için gevşetilir, vida gevşekken makara balığın çekmesi ile serbestçe dönebilir.. sonuna kadar sıktığın zaman kolu çevirdiğinde makaranın dönmemesi diye bişey olmaması lazım, makinaya bakım gerekli olabilir. Vidayı sıktığında makara serbest olarak dönmez (kalama ayarı kapalı olduğu için) ama kolu çevirince sarma yapması lazım..

8. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Bak söyle anlatayim. Herhangi bir siteden herhangi bir makina resmine bak. O resimlerde kilit dedigin tel makinanin toplama pozisyonudur. Bu pozisyonda misinan o telin altindan bobine sarilir. Telin ortasindan tutup yukari çekersen açik vaziyette durur ve misina ile o telin irtibati tamamen kesilir. Bu makinanin bosaltma pozisyonudur. atisini yaptiktan sonra kolu çevirince otomatik olarak o tel toplama pozisyonuna geçer ve kolu çevirdikce misinayi bobine sarmaya baslar.
    Umarim yardimci olabilmisimdir

9. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    :thumb: :thumb: :thumb: çok iyi anlatım..

10. jarcalderon1

jarcalderon1 ali

Teşekkür ederim ama bunla ilgili herhangi bir problemim yok zaten :) Ama tekrar söyliyim, az evvel makineyide elime alıp denedim. Sizin kalama ayarı vidası dediğiniz, makarayı makine üzerinde tutan kapak. Ben bunu sonunda kadar çevirdiğimde makara kesinlikle dönmüyor. Dolayısıyla birkaç tur gevşetilmiş,dönmüş durumda duruyor bende. Atış felan yaparkende oynamıyorum bu vidayla zaten :p Ha siz bu kapak sonuna kadar sıkılı dahi olsa, makaranın dönmesi ile ilgili bir problem yaratmaz diyorsanız, demekki benim makinemde bir problem var...

11. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Makaranin dönüp dönmemesinin atisla hiçbir alakasi yok

12. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    atış sırasında makaranın dönmesi gerekmiyor zaten, teli açıp atış yapıyorsun, misinayı tutan parmağını gevşettiğin anda misina tamamen serbest kalıyor ve kurşun havada süzülmeye başlıyor :) teli kapatıp sarmaya başladığın zaman makaranın dönmesi gerekiyor.. ve tabi kalama vidası sonuna kadar sıkılı da olsa makaranın sarması lazım, sarma yapmayıp sıkışıyorsa makinende sorun var demektir..

13. jarcalderon1

jarcalderon1 ali

Yani atış yaparken, misina kendini ileri atarken makara kesinlikle dönmez mi ? Eğer böyleyse ben hakikaten hiçbirşey bilmiyorum demektir :) :) :)
    Aksine ben misina kendini ileriye atsın, daha iyi bir salınım yapsın diye birkaç tur döndürüyordum o vidayı...

Deneyip sonuçlarını buraya yazarım artık :) Balık konusunda yardımcı olamaycağım kesin ama birgün yolunuz Kıbrıs'a düşerse belki birşeyler ayarlayabilirim :D

14. ahtapot2

ahtapot2 Deniz

Favori Kamış:
    Okuma Cedros Telesurf 4,50 , Okuma Vsystem Spin 270 cm. 20-60 gr.
    Favori Makine:
    Okuma Avenger AV65 - Okuma PL865 - Daiwa Emcast Plus 5500 - Cabelas Tournament ZX4000A
    Dostum dip yapısı kayalık ve takılmaya müsaitse 3 4 köstekli tek takım yerine tek iğneli gezer kurşunlu takım öneririm..

Makaradan gelen misinaya gezer kurşunu geçirdikten sonra klipssiz fırdöndüyü takıp ortalama 2 metre bedene bağlayacağın tek iğne ile takımını hazırlayabilirsin..

Şamandıralı takım durgun suda güzel çalışabilir ancak dalgalı suda, rüzgarlı havalarda ve balığın neviine göre istenilen randımanı vermeyebilir..

Buna karşılık dip yapısı aşırı yosunluysa da şamandıradan başka sistemle çalışman mümkün olmayacaktır..

Ben senin yerinde olsam her iki sistemi de hazırda bulundururum ve denerim..

15. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    aynen öyle dostum :) teli aç, misinayı tut, atışını yaparken misinayı bırak, teli kapat.. hepsi bu :) :thumb: