Dişli yoksa Dişsiz var :) Rize bayram tatilimiz.

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında ozkan79 tarafından paylaşıldı.

1. berkur

berkur şükrü

Favori Kamış:
    SHIMANO SURF LEADER 450 BX-G 3 PARÇA
    Favori Makine:
    shımono exage-ryobı epplause-shımono power aero fılegentd.
    En İyi Avı:
    lüfer+palamut.
    özkan geçmiş olsun kimseye bir şey olmaması tesellisi .avların vede sunumunda güzel olmuş güzel karelerle bizi başbaşa bırakmışsın levrek denemelerinin başarıyla sonuçlanmasıda güzel olmuş tebrikler.:thumb:

2. ozkan79

ozkan79 özkan

Değerli arkadaşlar sayın abilerim,hepinize tek tek teşekkür ederim,

rapor biraz aceleye geldi tam detay yazamadım,

kaza anında ben ve Eser araçda değildik,akrabamız Servet araçda idi kafasından bir kaç darbe soyulma,sağ kolu dirseğinde şişme ve darbeye bağlı morarma sırtındada bir kaç yerden ezilme ve darbe aldı,Eser ve ben o anda deniz kenarına inmiştik Servetde bize eşlik edecekti,lakin kazaya sebep olan araç sahibi (konuştuğuma göre) uykusuz idi,bizim araca vurduktan sonra bizim araç 20 metre kadar ileri sürüklendi (el freni çekili olmasına rağmen) çarpan aracın geldiği yönde hiçbir lastik-fren izi yoktu,bu demek oluyorki çarpan arkadaşımız direksiyonda uyuya kalmış,

tahmin ediyorumki hiç frene basmadan el freni çekik olan araca 80-100km hızla çarptı,

şükürler olsunki ne servetde nede Artvinli hemşerimizde kalıcı bir hasar oluşmadı,

kaza olduğu anda iki kaza zedeninde bilinçleri yerinde değildi hiçbirşey hatırlamıyorlardı hastahanede kontrolleri beyin tomografisi vs vs temiz çıktı ve taburcu oldular gerisi malum,tekrar şükürler olsun ALLAHA.

bu levrek avımda yaşadığım bir kaç tecrübeyi buradan paylaşmak istiyorum,

cuma-cumartesi-pazar-pazartesi-salı-çarşamba ve perşembe, işte bu günlerde hava hep açık ve güneşli denizde çok sakindi,rüzgar genelde lodos esiyordu (karadan denize doğru) deniz bu denli durgun ve berrak olunca levrek alma ihtimalimin az olduğunu biliyordum,cuma ve cumartesi günleri rüzgar poyraza döndüğünde benimde şansım döndü,

gelen dalgaların kıyılara yığdığı bulanık sular levreğin habercisi olmuştu benim için,

Vedat abinin yazdığı gibi levrek gerçektende karabolcü bir balıkmış,

denizin sakin olduğu pazar günü rüzede bir kaç dere gezdik yazdım ama liman gezdik yazmayı unutmuşum :D

pazar günü Rizespor satadına yakın olan limanda su üstü sahtesine ve dalarlı sahtelerede takip aldım,özellikle dalarlı sahteye levrekler sürüler halinde takip yapıyor ama atlamıyorlardı,muhtemelen bu canlılarında bir avlanma zamanı var bunu iyice gözlemlemiş oldum,o anda yanımda silikon raglo vs yokdu belki bunlar ile yada canlı yem ile balık kandırabilirdim,

Rizede akşam ezanından sonrada çok denemelerim oldu gerek bulanık akan derelerin ağzı gerek temiz akan dereler olsun gece ne bir takip nede bir vuruş vardı,

cuma günü ilk aldığım balığı kıyıdan 20 metre açıkda bulunan bir kayanın dibinden aldım,cumartesi günü aldığım 2 balığıda hemen kıyıda bulundan dökme kayaların önünden aldım hemen kıyıda:eek: raporumda kaçırdım,iğneden kurtuldu olarak yazdığım balığıda kıyıya paralel bir atışda almıştım. bu durumdan benim çıkardığım mantık levrek bir kıyı balığıdır.

bazı forumdaşlarım iğneler eline batabilirdi aman dikkat et özkan gibisinden yazmışlar saolsun varolsunlar,lakin ben riskleri göz önüne almıştım,bu riski almasam o videoları çekemeyecektim.

buradan Vedat abiye tekrar tekrar teşekkür ederim,levrek avı hakkında yazmış olduğu bilgiler gerçektende altın değerinde,saolsun varolsun.

3. ozkan79

ozkan79 özkan

Merhaba Yusuf,

aslında bu duruma bende şaşırdım,sanırım kuş biraz rahatsızdı yanına yaklaşmama müsade etti bende şaştım kaldım :eek:

iyi forumlar.

4. ozkan79

ozkan79 özkan

Gitmediğin kabahat sayın abim :D

5. ozkan79

ozkan79 özkan

Sayın abim doğu karadenizde dişlinin D si yok banghead

geçen sene sarıkanatdan yıkılıyordu rize resmen ama şu anda tek balık dahi yok,

çayelinde büyükderenin orda eylül başı gibi gece yemli lüfer alınıyordu ama oda kesmişdi :(

rizede dip oltası atarsan tek tük tekir geliyor,liman içlerinde vs boru kurdu ile iri boyda karagöz çıkıyor,istavrit dersen o zaten hiç yok,seneler sonra ilk defa izmarit yakaladım rizede :eek:

derelere hiç gitmedim zaten,malum akarsular içler acısı birde ben oralara el atarsam ekolojik denge iyice bozulacak senelerdir dere avcılığı yapmıyorum azad ettim alabalıkları,

zargana var ama çoğu ufak zayii etmeye değmezler, gördüklerim bu şekilde.

6. ozkan79

ozkan79 özkan

merhaba üstad evet özellikle exage4000 tercih ettim kas yapım o gramaj için müsait ağır gelmiyor,kamış olarakda vSystemin 270 ini kullanıyorum sert olsun diyede 20-60 atarlısını aldım misina olarak powerline 0.12mm önüne 2-3 metre kadar mono 0.25-0.28 kullanıyorum.

7. barracuda53

barracuda53 oguz

Favori Kamış:
    lıneaeffe ferrari power
    Favori Makine:
    daiwa opus bull
    En İyi Avı:
    yayın 4.250 gr
    büyük geçmiş olsun hemşerim allah kayırsın daha farklı birsey olmamış avında çok yaşanası olmuş ağustosta ardeşendeydim yirmisinde bir hafta kaldım güzel levrekler aldım maalesef hala foto koymayı beceremedim onu da yapıcam inşallah.kazasız belasız avlar öncesana ve tüm diğer arkadaşlara dilerim saygılar

8. ozkan79

ozkan79 özkan

Teşekkürler,

ben aralık ayında tekrar gitmeyi düşünüyorum,şeytan dürtüyor :D :laughing:

9. KBenekliAla

KBenekliAla Oğuz Kaan

İmprezanın en sevdiğim renk ve 2. kasası geçmiş olsun. Umarım bundan sonra kazasız belasız olur çok güzel bir sunum olmuş avlarınız trofeleriniz daim olsun.

10. PAŞŞA

PAŞŞA Remzi

Favori Kamış:
    Vega Potenza Supercore,Lineaeffe Fury Caster
    Favori Makine:
    Daiwa Windcast Z 5000,Ryobi AP Power
    Özkan öncelikle çok geçmiş olsun Allah korumuş, raporunda tam belgesel kıvamında olmuş resimler harika, ve her zaman ki gibi ısrarla istemenin karşılığını da almışsın tebrikler her zaman kazasız belasız avlar dilerim...

11. cetinmeyrili

cetinmeyrili ÇETİN

Favori Kamış:
    Daiwa exceler 4.20
    Favori Makine:
    Okuma Raw 2
    En İyi Avı:
    21 sarıkanat
    Çok geçmiş olsun Özkan. Allah dermansız dert vermesin. Çok şükür ucuz atlatmışsınız.
    Bunun yanında rapor harika olmuş. Çok emek vermişsin belli. Emeğine sağlık.

12. sessizdenizci

sessizdenizci Mustafa

Favori Kamış:
    Okuma Trio Rex 425-250, Okuma Safina-x Tele-Spin300, Ron Thomson Tyron teleskopik 270. mt
    Favori Makine:
    Okuma Avanger AV40, Okuma Safina Pro SPA 65, Lineaeffe Rapid Drake RD 30, Silstar
    En İyi Avı:
    Büyük balık kaçtı
    Öncelikle geçmiş olsun, böylesi büyük kazayı hafif atlamışsınız. Rapor ve resimler çok güzel, daha iyi raporları yakında yazacağından eminim ;)

13. laplace2006

laplace2006 ÜNAL

Favori Kamış:
    Shimano Yase SeaBass 2.70
    Favori Makine:
    Shimano Aernos 2500
    En İyi Avı:
    Kalkan 46 cm-2 kg/Kofana 41 cm
    üstad süper av olmuş tebrikler, kaza ile ilgilide Allah korumuş çok geçmiş olsun..
    Hakan'la daha önce levrek peşinde iken sizin memlekete gideceğinizi söylemişti ve tutabileceğinizi konuşmuştuk :D öylede olmuş. Sanırım sizinde ilk levreğiniz diye tahmin ediyorum bu duyguyu bir ben birde Hakan yaşayamadı :) burdan Hakanada selamlarımı iletiyorum, bizde tutacaz inşallah kardeşim buralarda :D

Dahasına rastgelsin buralardada kısmetiniz olsun..

14. ozkan79

ozkan79 özkan

Cok tesekkur ederim arkadaslar,ve degerli abilerim,

Bu guzel balik umarim sizin oltanizida şenlendirir,

Onun kalama almasi yokmu ahhhhhh anlatamayacagim,

su an icden ice geciriyorum 29 ekim sirket kapali 28 ekimdede izin Kullansam hafta sonu ile beraber bir rize kacamagi daha yapsammi diye :))))

15. Ersin1903

Ersin1903 Ersin

Favori Kamış:
    Okuma Salina Surf 4.20 / Okuma Salina Sea Spin 2.85mt
    Favori Makine:
    Ryobi TT Power 8000 / Tubertini Plus 6000 / Okuma Inspira 40
    Özkan abi tebrik ederim, levrolar oldukça yakışıklı çıkmış, avla ilgili videolar ve fotoğraflar oldukça güzel :thumb: Daha da güzelleri rastgelsin...

Ayrıca yaşamış olduğunuz üzücü kaza içinde çok çok geçmiş olsun abi, Allah beterinden korusun, güzelim araba haşat olmuş ama şükür ki sizlerin canına zarar gelmemiş...

16. arifengin

arifengin Arif

Benim ilk at cek avim olacak yazdiklarini okudum rizedeki dere agizlarina gidip bi sansimi denicem insallah bende basarili olurum

17. arifengin

arifengin Arif

Kamislari bagajami verdin hasar falan yok demi

18. Chaosad

Chaosad Levent

En İyi Avı:
    Levrek, 4.880 gr
    Üstad öncelikle geçmiş olsun, ciddi bir durum olmamasıyla teselli buldum ama aracada yazık olmuş:(

Güzel av raporun için tebrik ederim, giderken tutacağım demiştin arkasından azimle koşmuş ve güzel avlar yapmışsın :thumb:

Bu güzel balıkların senin gibi saygı duyduğum bilinçli ve doğaya saygılı bir amatöre kısmet olmasına ise ayrıca sevindim çok daha iyilerinin kısmet olmasını yürekten dilerim, avın ve avcılığın kıymetini bilen kurallara saygılı tüm amatör arkadaşlara rastgelsin!

19. ozkan79

ozkan79 özkan

iyi temenni ve dilekler için saolun varolun arkadaşlar,inşallah tutamayanlarda nasibini alır bu güzel balıklardan.

20. ozkan79

ozkan79 özkan

merhaba,

okuma vsystem kamış kullanıyorum bu kamışlar özel taşıma bazukaları ile satılıyor,bagaja verirken kamışlar bazuka içinde olduğundan herhangi sorun olmadı,

uçağa ucu ucuna yetiştik :eek:

nerede ise kaçırıyorduk uçağı banghead (trafikden) malum uçağa en son bindiğimiz için en son bizim bagajlar yüklendi ve trabzonda ilk bizim bagajlar gözükdü hihi hihi