diyalog..

Konu, 'Göller, Barajlar ve Akarsular' kısmında Birahas tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. kado_fire

kado_fire

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    1.2 kg kefal
    bence etkisi var..bu konuda bi anımı anatmak istiorum..bi gün tekneyle acıldık bi arkadas içerde müzik dinlio klasik hafif bi müzik biz balıkları 2 ser 3 er topluoz..daha sonra radyoda birden ismail yk 'nın bomba bomba calmaya basladı..bi anda ne balık kaldı ne bişi..:D

2. onurnl

onurnl ....

Favori Kamış:
    karbon kamis,shimano makara,fireline craystal misina
    En İyi Avı:
    turna 115cm,59cm capak,54cm tatlisu kefali,78cm kocaagiz,66cm sazan,82cm Sudak,39cm Levrek
    bu arastirmalarin hepsi balikci kardeslerimizin yararina.olmicak diye bisey yok cogu hayvanlar cesitli ses ve sozlerle cagirildigina gore baliklar neden olmasin???;)

3. N@mık

N@mık

Favori Kamış:
    Bilgi, Deneyim, Emek, Sabır ve Nasib
    En İyi Avı:
    Kocaman bir hayaldi kaçan

Onur kardeş sen...
    Uzun İnce Bir Yoldayım 'ı çalarsın artık... Malum Yılan Balığı:D :D :D

4. REİS

REİS Mahir Ersin

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Torikler-Kofanalar
    Niye?
    Hollanda'da iğne sıkıntısı mı başgösterdi?
    Yoksa elinde fazla miktarda toplu iğne var da onları değerlendirmek mi istiyorsun?;):p

5. kado_fire

kado_fire

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    1.2 kg kefal
    cok güsel bi yaklasım ustam..ama belli mi olur bi gün toplu igneyle avlanmaya mecbur kalırız..robinson misali:D :D

6. onurnl

onurnl ....

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    turna 115cm,59cm capak,54cm tatlisu kefali,78cm kocaagiz,66cm sazan,82cm Sudak,39cm Levrek
    bu sordugum iki soru cok onemli ve yararli bi soru bence ciddi anlamda tecrube eden varsa bilgilendirsin.mesala ben turnaya her zaman 50 cent cd sini alarak giderim ve hic bir zaman bos donmem.levrege uzun hava iyi gidiyor 'vs....:rolleyes:

saka bi yana bu ses olayi bence olmicak birsey degil gibime geliyor.katilan varmi bu fikrime?????yoksa hala sacmami:(

7. REİS

REİS Mahir Ersin

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Torikler-Kofanalar
    Onur

Aksi ispatlanıncaya kadar hiç birşey saçma değildir.
    Aslında sen Hollanda yerine Amerika'ya gitseydin, bu tip sorular üreterek araştırma departmanlarında acayip paralar kazanabilirdin.
    Şaka bir yana (Alınmıyorsun değil mi?) böyle soruların daima sorulması lazım.
    Yoksa hep dedelerimizin usulleriyle avlanmak durumunda kalırdık.
    Dedelerimiz yanlış avlanıyordu demiyorum, gelişme olmazdı demek istiyorum.
    Mesela çaparilere genelde tüy bağlanırdı, rengi de çoğunlukla beyaz, bazen de siyah veya kırçıllı olurdu.
    Sonra biri floş bağladı, biri yeşil renk uyguladı, biri çıktı buna gelin teli ekledi....
    Bunlar önceleri yoktu.
    Yani biri sordu kendi kendine böyle yapsam ne olur diye.Kaybı, deneme süresine eş, zaman kaybı olacaktı.Göl maya tutarsa daha çok balık demekti.
    Öyle de oldu.
    Müziğin bitkileri bile etkilediği anlaşıldı.
    Balıkları neden etkilemesin.
    Yalnız ters etki de sözkonusu olabilir ona dikkat etmek lazım.
    Toplu iğneden balık iğnesi yapmaya gelince, bu tip damağı olmayan iğneler var zaten.
    Sakıncası şu olabilir. Toplu iğne yumuşak materyalden olduğu için kolayca açılabilir.
    Düşünün, balık iğneleri kolay kolay açılmaz, ama istavrit, hamsi,sardalya gibi küçük ve zorlamayan balıklar tutulabilir pekala.
    Son olarak, toplu iğneden balık iğnesi yapmakla ne kazanacağız?
    Bu sorunun da cevabını verdik mi, herşey tamamdır.
    Nasıl, bilimsel düşünceye uygun oldu mu bu akıl yürütmeler?
    Onur Sağol.
    Sorularına devam et, sakın alınıp da sormaktan vazgeçme.

8. ZANDER

ZANDER

Favori Kamış:
    RON THOMSON HARD CORE ; Yayin icin ,Abu Garcia Cardinal 505 FR Freilauf Rolle Modell 2006 makina
    En İyi Avı:
    Sazan 17 kilo . Turna 11 kg 110 cm.
    Onurum, eger 50 CENT is yapmazsa, birda halay müzühini dene. bakarsin baliklar halay esliginde kendiliginden karaya cikabilir. Denemekte fayda var :)

9. onurnl

onurnl ....

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    ;)
    guzel bir aciklama olmus tesekkurler.bu tur veya buna benzer turdeki ilginc veda birazda ne gerek var dedirtebilecek sorulari cogu kisinin benim gibi merak ettiginden hic bir suphem yok.ben olaya biraz espiri birazda ciddiyet katarak sormak istedim.cok guzel bir cevap olmus ciddiyet ve espiri bir arada iste benimde bu tur sorularla almak istedigim cevap tekrar tesekkurler;)

10. onurnl

onurnl ....

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    bu ses olayinda sadece muzik anlaminda deil sinyal olabilir,radyo dalgalari olabilir,bizim duyamayacagimiz frekans vs... turu seylerden bahsediyorum

11. onurnl

onurnl ....

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    halayi denemedim ama en kisa surede fikrinden dolayi deniyecegim:confused:

12. selam arkadaşlar 2 gün aradan sonra yine geldim :) cumartesi pazar terkosa gittik ben,muratuysal,kuzenlerim fatih ve orhan gece orda kamp yaptık şimdi herkes soracak ne tutunuz diye anlatayım gitti yerleştik heycanla oltaları attık beklemeye başladık ne mi geldi tık yok tık yok tık yok evet arkadaşlar 24 saat gölde oltalarımız sudaydı ama bir tane bile balık yok turnaya kaşık attık oda yok burdan tavsiyem terkosa av için düşünen varsa ertelesin gölün suyu çekilmiş 10 metre kadar önce olta attıgımız yerler şimdi taşlık havada sıcak olunca balıklar gölün ortasına serin yerlere kaçmış onun için arkadaşlar bilgilendirmek istedim terkos planı olanlar varsa ertelesin .....

13. N@mık

N@mık

Favori Kamış:
    Bilgi, Deneyim, Emek, Sabır ve Nasib
    En İyi Avı:
    Kocaman bir hayaldi kaçan

Hamdi Hocam Bilirim TIK-YOK balığını

Bu aralar hep o çıkıyor...
    En zahmetsiz balıktır, ne yem ne çekme derdi ne temizleme derdi var ızgarasıda tavasıda kokusuz oluyo ev batmıyo abi yaaa..:D :D:D

14. smyrna

smyrna Sevil Kurtoğlu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    olacak inşallah
    Kolay!!!!

Ercan ,arkadaş bilgisayarda yazip yapıştırmış:) Oldukça basit ama çarpıcıydı:)

15. ZANDER

ZANDER

Favori Kamış:
    RON THOMSON HARD CORE ; Yayin icin ,Abu Garcia Cardinal 505 FR Freilauf Rolle Modell 2006 makina
    En İyi Avı:
    Sazan 17 kilo . Turna 11 kg 110 cm.
    :D Hamdi kardes ben sana demistim, birak capak yada turnayi diye, ne güzel yapicaktin bir cipüra avi, bakicaktin keyfine. Eeeee akilsiz basin cezasini, artik cüzdanlar ödüyor malum. :D

16. valla balık yoktu ama muhabbet ettik güzeldi yani....:)

17. onurnl

onurnl ....

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    muhabbette hasret kaldik burasi cok tenhalasti ya birden muhabbet kesildi nerdesiniz millet:( :confused:

18. Onur canın sıkıldı galiba
    Başla bakalım muhabbete gerisi gelir
    Gece erken :)

19. onurnl

onurnl ....

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    simdi senin tavla oynadigini biliyorum ve bu konu iyi oldugunu dusunerek soruyorum:zar tutmak icin bir teknik varmi yada ne tur bir takim ve yem kullanmliyiz en iyi mevsim nezaman olur diye olaya bir damardan giris yapalim gerisi gelir herhalde:rolleyes: ;)

20. Birincisi tavla oynarken mecbur zarı tutacaksın, sonra zarı nasıl atacaksın ki:D
    İkincisi sanal alemde böyle bir şansın yok.Belki vardır ama karşılıklı oyunlarda ben kesinlikle böyle birşey yapmama ve yaptırmam. Yani zar tutan olursa oyunu bırakırım.
    Ama seni bilmem bileğine güveniyorsan veya sanalda şansına güveniyorsan bir ara seninlede takılırız.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.