diyalog..

Konu, 'Göller, Barajlar ve Akarsular' kısmında Birahas tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. celen.mustaf

celen.mustaf

Favori Kamış:
    kamış el oltası
    En İyi Avı:
    akya+çipura,1400,1100gr
    deniz beni çağırıyor

Sağol Burak kardeş bilirim yaparsın,bir terslik olmazsa uğramayı düşünüyorum akşama doğru (güneş rakı burcuna girmeden):D :D :D

2. Abi sabah sabah rakı lafını duymak istemiyorum:eek: :D 16 bardak nescafe içtim ,hala içim dışım rakı kokuyo:D :D :D

3. AKIN74

AKIN74

Günaydınlar...Günaydınlar...:)

Süper bir gece olmuş Arkadaşlar, neşeniz her daim böyle olsun...:)

Gönlümüzde kalbimizde sizlerleydi, bu böyle biline Kardeşlerim...;) ;)

4. steelrock

steelrock Burak

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Mercan-Ağırlığı mühim değil,ben onun gelişini sevdim...
    Cola...uyanır uyanmaz hemde,süper oluyor ;) :p

5. celen.mustaf

celen.mustaf

Favori Kamış:
    kamış el oltası
    En İyi Avı:
    akya+çipura,1400,1100gr
    deniz beni çağırıyor

Bi tek rakı iç bişeyin kalmaz:D

6. AKIN74

AKIN74

Burak Cola alkolsüz olanından mı kardeş....:D :D :D

7. steelrock

steelrock Burak

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Mercan-Ağırlığı mühim değil,ben onun gelişini sevdim...
    Ben sek içtim,isteğe göre servis yapılabilinir tabii :D

8. nadirtürker

nadirtürker

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    30 kg yayın
    Rakı

Efendim düşününce farkına vardımki biz Mehmet arkadaşımla beraber 1990-1995 arası alibey barajına belki yüzlerce defa gitmişis ve baya enterasan maceralar yaşamışız.İşte onlardan birisi.Bir müddettir avlandığımız yerde aşağı yukarı biz yaşlarda efendi recona uyan zararsız Ali adında bir arkadaşla karşılaşıyoruz bu vesileyle ahpap olduk tabi.Yine bir hafta sonu biraz geç saat on,onbir gibi Ali yanında daha yaşlıca birisiyle çıkıp geldi.Yanındakinin abisi Hasan olduğunu,Hasan abinin balıkla suyla denizle alakasının olmadığını hatta yüzme dahi hiç bilmediğini yanlız akşamcılık huyunun olduğunu Ali'lerde misafir olduklarını ordaki kadın kalabalığından dolayı Ali'ninde methi üzerine muhabbete takılırım düşüncesiyle geldiğini yemek esnasında öğrendik.Hasan abi sanırım temiz havanında etkisiyle kısa zamanda neredeyse 70'liğin dibini buldu.Bir müddet sonrada birkaç metre gerimizdeki ateşin yanına yatmaya gitti.Saat iki gibi zillerden birisi fırlayıp suya düştü,koşup baktığımızda Ali'nin oltalarından birisiydi.Ali balığın baya büyük olduğunu hırçınlığından muhtemelen kara sazan olduğunu yaklaşınca on metre kadar önümüzdeki yarın altına doğru dalma eğilimi gösterdiğini heyecanlı,heyecanlı anlatıyor bizde elimizde kepçeyle bekliyorduk.Tam o esnada yanımızdan süratle bir karaltı geçti ve suya daldı beş,altı metre kadar göbek hizzasında gittikten sonra diz altına inen suda
    bir miktar koştu ve topa atlıyan kaleci gibi havada uçtu dizlerinin üzerinde kucağında kocaman balıkla doğrulup 'YAKALADIM,YAKALADIM'diye bağırdı ve tekrar suya düştü.Ali 'abii' diye bağırdığında azımın açık çenemin düşmüş olduğunun farkına vardım.Ali= abi bırak balığının a??? boğulacaksın gel buraya Hasan abi=bırakmam ben yakaladım onu deyip suyun içinde debeleniyordu.Ali'de suya atlayıp abisinin yanına gitti,ama bir türlü abisini doğrultup gelemiyorlardı.Ali adeta yalvarırcasına= abi bırak şu balığı.Hasan abi=bırakmam ben yakaladım, sen kaçıracaktın.Ali bize doğru biriniz yardım edin Allah aşkına diye seslenince çaresiz bende yanlarına gittim.Hasan abiyi sudan dışarı çıkarttık ve o hiç bir şey olmamış gibi kucağında balıkla yerine yattı.Ali'de üzerini battaniyeyle örtüp ateşe odun attı.Sabahleyin çayı demledik kahvaltılıkları çıkarttık gece tuttuğumuz birkaç tane levreğide kızarttık.Herşey hazır olunca Ali abisine seslendi.Abi kalk kahvaltı yapıyoruz.Hasan abi battaniyenin altından kafasını çıkarttı,birkaç saniye sonra 'Bu ne lan'diye bağırdı.Kalkıp yanımıza geldi.Ali'ye ne şimdi bu şakamı,ne soktun lan pis balığını koynuma diye bağırdı.Ali ne zaman,abi bak diye söze başlıyacak olsa 'sen beni buraya aleme şaka malzemesi yapmayamı getirdin ulan'diye lafı azına tıkıyordu.İçimden tut şunu ensesinden sok suyun içine ayık kafayla nasıl oluyomuş diye geçiriyordum ama zavallı Ali şekilden şekile giriyor sanki aklımdan geçenleri anlıyor gözleriyle aman diliyordu.Keyfimiz kaçmıştı hemen toparlandık kuru bir hoşçakalın deyip ayrıldık.Bir hafta sonra yine aynı yere yaklaştığımızda bizim mekanda birilerinin olduğunu farkettik.Yanlarına vardığımızda bunların Ali'yle abisi olduğunu gördük, Ali hemen koşarak yanımıza geldi,abi nerdesiniz yahu siz gelirsiniz diye birsürü boş olta sapladım kaç kişiyi kovaladım.Olduğumuz yerde kala kaldık canımız sıkılmış suratımız asılmıştı,Mehmet'le göz göze geldik,onunda aklından aynı şey geçiyordu, bir bahaneyle burdan gitmek,o arada Hasan abi bize doğru geldi 'ya çocuklar biliyorum bozuksunuz ben sonradan geçen hafta olanları hatırladım size karşı mahçubum çok ayıp oldu kusura bakmayın,deyince ortam yumuşadı.Neyse bizde yerleştik,oltalarımızı attık.Sıra geldi yemek faslına.Hasan abi= çocuklar size özel(geçen hafta mevzusu olmuştu)az acılı çiğköfte yaptım,o sırada çantasına uzandı ve ekledi rakıda içeriz dimi.Biz hep bir ağızdan=HAYIIIIR?
    Sonrasımı Sorarsanız Söylerim
    Saygı ve Sevgilerle

9. Sabah sabah zevkle okudum abi,baya keyifli bir anlatım ve hikaye,sağolasın ;) :)

Eeee sonraa ?:rolleyes: :confused:

10. amatörötesi

amatörötesi

Favori Kamış:
    2 kamış 2 makina detaylara girmeyelim
    En İyi Avı:
    Kocaman kocaman istavritler
    gerçekten çok eğlenceli bir hikaye. sarhoşla uğraşması ne zordur bilirim.
    sabah sabah gülümsettin valla.:)

11. Taylan

Taylan

Favori Kamış:
    Her türlü sahte, 0,18 ip misina, Alba orient 210 kamış, Pasha 35 makina
    En İyi Avı:
    53 cm Turna
    Ağzına Eline sağlık Nadir abi. Devamını büyük bir merakla bekliyoruz :) :)

12. Eczacı

Eczacı

Favori Kamış:
    olta
    Nadir bey elinize sağlık çok beyenerek okudum,devamınıda bekliyoruz:)

13. mcelikkaya

mcelikkaya murat çelikkaya

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    arkadaki çalılar
    teşekkürler :)

14. Abdullah

Abdullah Abdullah

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    en kısa zamanda inşallah
    paylaşım için teşekkürler Nadir bey çok güzel di devamınıda bekliyoruz..:)

15. köroğlu

köroğlu ZAFER HASAN

Favori Kamış:
    270cm DAM Effzett Spin
    Favori Makine:
    Shımano Gatana
    En İyi Avı:
    Turna 5.350 kğ
    çok Güzel Bir Hikaye Eline Diline Saglik Zevkle Okudum.bizimle Paylaştiğin Için çok Teşekkürler

16. aterina

aterina

Favori Kamış:
    remıxon çelik sargı 4m
    En İyi Avı:
    en irileri:palamut,kırlangıç
    nadir abi süperinde ötesi:Ddevamı varsa bekleriz;)ama hasan abinin sudaki halini düşünemiyorum:Dve tabiki balıkla koyun koyuna yatışını:D:D:Dsüper ya:Dsabah sabah iş için doping oldu desem yeridir:D:D

17. can1963

can1963 Recep Can

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    turna 2,5kg
    Çok hoştu tebrikler sabah sabah neşelendim sağolasın

18. nadir hocam paylaşım için teşekkürler. ancak kültürümüzün neredeyse bir parçası haline gelmiş ve hayatımızda bir çok kere karşılaştığımız bu tür olaylar gayet normal.. önemli olan prensipler ben arada rakı içerim dostlarla yanlız alışkanlığım yoktur. dostlarımla bile içsek avlakta yada av sırasında alkol almayız. avımız biter kurarız soframızı edebimizle içeriz.. bir elde olta yada tüfek bir elde kadeh zaten olmaz olan ortamlarlada hiç işim olmaz sevgiyle kal..

19. zodi

zodi

Favori Kamış:
    sadece olta
    En İyi Avı:
    1.2 kg çipura. Kilo olarak ta 3 kişi 15 kg istavrit (tekneden)
    :) Çok güzel...
    Bizim bir arkadaş böyle kafayla halı saha maçı yapmıştı bizlerle. Gerisini tahmin edin. Kaleci yapmış yine kurtulamamıştık :)

20. Adminlik ve Modluk

sevgili arkadaşlar..
    site yönetimi zor iş. sanal ortamda bir araya gelmiş türlü eğitimde türlü kültürde onca insanla başa çıkmak herkesin harcı deyil.. an gelir onları eleştirmek zorunda kalırsak lütfen biraz düşünelim onlar sanal alemin gladyatörleri. yaşamları karışık .. zamanları dar..:D :D :D

admin dediğin bütün işlerini oturduğu yerden karşilar

Admin baktı klavyede uyuyamadı hemen yakın bir yerde uyumalı olaylara hemen müdahale etmek için

Admin rahatına biraz düşkün olmalı nede olsa bütün hayatı koltukta geçiyor

Admin susadığında yerinden kalmadan ihtiyacını gidermeli ..

Her pozisyonda bilgisayar kullanabilmeli

Olay çıktığında kolay yolu seçip evden kaçmamalı

Dışarı ekmek almaya bile gitse forumda ne olup bittiğini takip etmeli

alıntıdır...

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.