diyalog..

Konu, 'Göller, Barajlar ve Akarsular' kısmında Birahas tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. CIneKoP

CIneKoP

Favori Kamış:
    MITCHELL Pro8000/ Lineaeffe 3,90/ + AlbaStar 3,5/ Daiwa GS9/ Misina Kurşun vs ;)
    En İyi Avı:
    Kofana(1990-1998) -Palamut(2006)-Martı(2003 o hala gözküyüzünde;))
    işleri zormuş :D saygılar

2. steelrock

steelrock Burak

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Mercan-Ağırlığı mühim değil,ben onun gelişini sevdim...
    Eline sağlık Bülent abi,kopardın yine bizi pc başında :D
    Can abicim bu sefer iptal olur kesin :p

3. NoFe@R!!!

NoFe@R!!!

Favori Kamış:
    TÜRK İCATLARI
    En İyi Avı:
    Kofana Tartmadım :)
    Eğlenceli bir iş ama :):)

4. serhatcenk

serhatcenk

zor iş zor....:D

5. beta izmir

beta izmir

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Kolyoz,Gopez,Mercan ve DOSTLUK
    Bülent abi süpersin yine....;)
    Bunlar birer mesajmı yoksa sadece bilgimi....:confused: :p

Burak diyorum,fotoğraf diyorum....Anladın sen onu....:D :D :D

6. süper

süperya valla koptum gene

7. steelrock

steelrock Burak

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    :p anladım sanırım,lakin anlamamazlıktan geliyor gibiyim :D

8. değerli modlarımız gerçekten büyük özveri ile çalışıyorlar eğlenmek tabiki de onların hakkı. magazine düşen fotoğraflara göre değerlendirmemek gerek. şu an bile kaçı nelerle uğraşıyor. bu konu başlığını görünce bile bela geliyor demişlerdir..:) taktir etmek lazım . benim gibi oturduğu yerden sallamak kolay.. ama onlar geceleri gündüzleri karışık .. özelleri bile.. :) :) :)

9. emrecan

emrecan Emrecan

Favori Kamış:
    Shimano
    En İyi Avı:
    turna 95 cm
    eline sağlık abicim keske o anları kareleyebilseydin cok merak ettim o halini hasan abinin:D:D:D:D

10. steelrock

steelrock Burak

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Kaynaşma gecemizde çekilen fotoğraflardan ne kadar zor bir iş üstlendiğimiz ve yaptığımız fedakarlıklar anlaşılıyor sanırım :p
    dansımız var,merdanemiz-önlüğümüz var...var oğlu var :D
    Canım abim şimdi "fedakar olurken dikkat et"demezse iyi :D

11. AKIN74

AKIN74

Bülent Abi yine döktürmüşsün Tebrikler....:D

Favorim 1. resim .......her ihtiyacını karşılamalı....:p

12. simendifer

simendifer Sennur

Konuyu görünce aynen şunu söyledim "offf yine ne var kahretsin" :D Çünkü tam da bu başlığı gördüğüm şu dakikalarda, diğer sitede yayınlanan çalıntı konularla ilgili yazı yazıyordum diğer foruma :) Ondan öncesinde de, ağaç kampanyası için listeyi düzenlemiştim yeniden. Dedim ki, "biri bitmeden biri başlıyor of ya offf" :) Bülent abi bari başlığı biraz daha yumuşak yazsaydın, valla bir an içim sıkıldı ilk gördüğümde :eek: Bazen kolay görünüyor ama gerçekten zor arkadaşlar inanın. Gecenin üçünde çok uyandırıldım ben, uyandıranlar bilir :)

13. mcelikkaya

mcelikkaya murat çelikkaya

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    arkadaki çalılar
    çok güzel teşekkürler

14. Eczacı

Eczacı

Favori Kamış:
    olta
    İşte aşkın fotoğrafı

İtalya'nın kuzeyindeki Mantua kasabasında yapılan arkeolojik kazılarda üzerinden 5 bin yıldan fazla zaman geçen ama görenleri bugün bile şaşkına çeviren bir aşkın kalıntıları bulundu. Bir kadın ve erkeğin birbirine sarılmış kemikleri arkeoloji ekibini bile şaşırttı. Kalıntıların bulunduğu kasabanın Romeo ve Juliet'in aşkına konukluk etmiş olması olayın esrarını daha da artırdı.

İskeletlerin bulunduğu bölgenin Cilalı Taş Devri'ne ait bir bölge olduğu sanılıyor. Uzmanlar şimdi buldukları bu kemiklerin gerçek yaşlarını tespit etmeye çalışıyor. Arkeologlar ilk aşamada erkeğin herhangi bir nedenle öldüğünü, kadının ise onun yanına uzanarak intihar ettiği tahmininde bulundu. Ancak esrarı laboratuvar çalışmaları çözecek.

Valdaro Nehri yakınlarında yapılan kazının lideri Elena Menotti, daha önce böyle bir şeyin bulunmadığını söyleyerek "Bu eşsiz bir görüntü" dedi. Menotti, daha önce buna benzer buluş yapıldığını ancak kemiklerin bir anne ile çocuğuna ait olduğunu vurguladı.

Daha önce birçok kazıda çalıştığını söyleyen Menotti, "Bu işi 25 yıldır yapıyorum, Pompei de dahil bir çok ünlü kazı alanında çalıştım. Ancak daha önce hiçbir şey beni bu kadar heyecanlandırmamıştı. Bu bulduğum en özel şey" dedi.

ROMEO VE JULIET'E Mİ AİT

5 bin yıl önce Mantua bataklık bir bölgeydi ve bir çok nehrin kesişme noktasında yer alıyordu. Avcılık ve balıkçılıkla hayatını devam ettiren halkın yaşadığı bu bölgenin bir diğer özelliği ise Romeo ve Juliet'in hikayesine de evsahipliği yapması.

Kitapta, Romeo düşmanı Tybalt Capulet'i öldürmek üzere Mantua'ya gittiğinde Juliet'e aşık olmuştu. Kasabanın tarihin en büyük aşklarından birine ev sahipliği yaptığı düşünüldüğünde binlerce yıllık bu iskeletlerin Romeo ve Juliet'e ait olduğu iddia ediliyor.

William Shakespeare'in eserlerini yaşanmış halk hikaylerine dayandırdığı düşünüldüğünde iddianın gerçeklik olasılığı da artıyor.

kaynak:Hurriyet.com.tr

15. tek kelime

mükemmel!...

16. amatörötesi

amatörötesi

Favori Kamış:
    2 kamış 2 makina detaylara girmeyelim
    En İyi Avı:
    Kocaman kocaman istavritler
    çoooook çok eski zamanlarda daha ICQ bile yeni yeni çıkıyordu chat populerdi, Superonline'ın lokum kanalında (tanıdık çıkarmış şimdi o kanaldan) mod luk yapmıştım. itiraf edeyim dertsiz başınıza dert almaktan başka birşey değil.

Oflu hocanın da dediği gibi "Para mı veriysunuz bağa ula"

Kolay gelsin (mod) arkadaşlar, iyi ki varsınız.

17. Eczacı

Eczacı

Favori Kamış:
    olta
    Marmana Denizi alarm veriyor

Marmana Denizi alarm veriyor

Ege ve Karadeniz arasında "Biyolojik koridor" özelliği taşıyan Marmara Denizi’nde, kirlenme parametresi olarak en sık kullanılan bulanıklık oranlarının son 3 yılda yüzde 80 oranında arttığı bildirildi.
    Türk Deniz Araştırmaları Vakfında (TÜDAV) görevli Yrd. Doç. Dr. Bülent Topaloğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir iç deniz olan Marmara Denizi’nin, Ege ve Karadeniz arasında yer alan bir geçit olduğunu söyledi.
    Ege ve Karadeniz arasında bir "Biyolojik koridor" özelliği de gösteren Marmara Denizi’nin, bu iki farklı nitelikteki su kütlesini birbirinden ayırırken, aralarındaki tür geçişini de düzenlediğini ifade eden Topaloğlu, Marmara’nın her iki denizle de tam bir etkileşim içinde olduğunu kaydetti.
    Topaloğlu, Marmara Denizi’nin son yıllarda giderek kirlendiğini, bu kirliğin de evsel, endüstriyel ve gemi kökenli olduğunu belirterek, "Marmara Denizi, adeta açık bir kanalizasyona dönüşmüştür. Çünkü, arıtma yapılmamaktadır. Marmara kıyılarında Türkiye’nin önemli endüstri tesisleri yer almaktadır. Bir diğer önemli kirlilik kaynağı ise Tuna gibi büyük nehirler aracılığıyla Karadeniz’den gelen kirliliktir" dedi.

"NESLİ AZALAN TÜR SAYISI 50’NİN ÜZERİNDE"
    Marmara Denizi’nin kirlenmeye karşı dayanıklılığını sağlayan etkenin Ege Denizi yoluyla gelen daha tuzlu ve nispeten daha temiz su kütlesi olduğuna dikkati çeken Topaloğlu, şunları söyledi:
    "Marmara Denizi, Karadeniz tarafından da kirletilmektedir. Ancak son yıllardaki çalışmalar Karadeniz’in de boğaz alt suyuyla az da olsa kirletildiğini göstermektedir. Marmara Denizi’nde nesli azalan türler 50’nin üzerindedir.
    Örneğin karides, yengeç, pina, sünger gibi birçok deniz canlısının nesli azalmaktadır. Bu azalmada kirlilikle birlikte aşırı, bilinçsiz ve yasa dışı avcılık da rol oynamaktadır.
    Kirlilik ölçümlerinde bir standart olmadığından karşılaştırma zorluğu yaşanmaktadır. Ancak, kirlenme parametresi olarak en sıklıkla kullanılan bulanıklık son 3 yılda yüzde 80 oranında artmıştır. Plankton patlamaları çoğalmaktadır. Özellikle yazın Yassıada ve Büyükada yakınlarında oksijen azalmasına bağlı toplu ölümler meydana gelmektedir. Bu ekolojik dengenin gittikçe bozulduğunu göstermektedir."

"MARMARA, BİR HASTA GİBİ BAKIM GEREKTİRİR"
    Topaloğlu, Marmara Denizi’nin hiçbir zaman Ege ve Akdeniz gibi pırıl pırıl deniz olmadığını, bunun da denizin karakterinden kaynaklandığını dile getirerek, şöyle devam etti:
    "Marmara Denizi, Akdeniz ve Ege’den farklıdır. Karadeniz, çok verimli bir tarla gibidir. Balıkçılığın çoğu burada yapılır. Ege ve Akdeniz ise biyolojik çeşitlilik açısından daha zengindir, ama verimli değildir. Marmara ise farklı denizler arasında adeta astımlı bir hasta gibi sürekli bakım ve ilgi gerektiren bir denizdir. Ölmüş, bitmiş bir deniz değildir, ancak çok kırılgan, hassas bir ekosisteme sahiptir. Sürekli dikkat edilmesi gerekir." Marmara Denizi’nin korunabilmesi için mutlaka "Marmara Denizi Makro Yönetim Planı"nın uygulamaya konulması gerektiğini anlatan Topaloğlu, Karadeniz ve Ege göz ardı edilmeden bütünsel ekolojik boyutlarıyla düzenli ve sürekli bir araştırma ve izleme programı oluşturulmasının önemine işaret etti.
    Topaloğlu, kaçak ve aşırı avcılığın önlenmesi, av yasaklarına uyulması, boy ve tür yasaklarının gözden geçirilmesi, ayrıca kum alımı ve kıyı tahribinin önüne geçilmesinin şart olduğunu da kaydetti.

KAYNAK:milliyet.com.tr

18. derya__kuzusu

derya__kuzusu Manyak Müjdat :)

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    yayın 4,5 kg.-4,kg.Lambuka
    Can cazım sen nerelerdesin be kardeşim özledim seni ben burdan uzaklaşmak istemiyorun pek ama arasıra sen uğra bari:):)
    O gülen yüzünü göreyim Araştırmacı Bilge adam seni severim biliyorsun.:):):)

19. Eyvallah kardeşim sağolasın ;) :) Zaten bi sabah hanımı çocuguda alıp Bornova seyahatine çıkıcaz:D Bülent abiye Onura Sana vs.vs. Bornova dost işgali yapıcaz nasipse;) :D

20. derya__kuzusu

derya__kuzusu Manyak Müjdat :)

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    yayın 4,5 kg.-4,kg.Lambuka
    başım üstüne beklerim çok sevinirim zaten yenge dükkanı biliyo:)

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.