Diyarbakır Eğil Baraj gölü.

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında Phiuse tarafından paylaşıldı.

1. Phiuse

Phiuse Ömer Gündüz

Eğil baraj gölünden yılın ilk avı. Balıkların biraz sıska görünmesinin nedeni temizlenmiş olmaları.

Uploaded with ImageShack.us

2. zarganacı34

zarganacı34 önder

Favori Kamış:
    lineaeffe s-curve kamış+Okuma synex 660 makina, Lineaeffe fire spin trabucco makina
    En İyi Avı:
    Levrek
    Rast gelmiş bayağı şansınız açık olsun. Yılan balığı mı bu balıklar? Ne balığı olduğunu anlayamadım ben pek.

3. Phiuse

Phiuse Ömer Gündüz

Elimdeki yılan balığı. Diğerlerinin adını bilmiyorum. Bildiğimiz tatlı su balıklarından karma bir menü.:D

4. seyyah38

seyyah38 Hamza Doğan

Balıkların cinsini merak ettim, uzaktan pek anlaşılmıyor ama Dere Balığı veya Bıyıklı Balık gibi duruyor. Yakın çekim varsa koyabilirsen iyi olur. Yılan balığının sadece denize karışan nehir ve derelerde olduğunu sanıyordum ben. demekki iç sularımızda da varmış.

5. Phiuse

Phiuse Ömer Gündüz

Maalesef yakın çekim yapmadık. Telefon ile resim çektirdik. İnşallah bu haftaki avda yakın çekimler yapar koyarız.

Yılan balığı dicle nehrinde avlanması çok kolay ve boldur. Oltaya küçük bir balık takarsan mutlaka yılan balığı yakalarsın.

6. skymount

skymount Nuri ERTİK

Favori Kamış:
    Dam Spezipower 180
    Favori Makine:
    Abu Garcia 100U
    En İyi Avı:
    Yayın,35 kg.,Aras
    Bir dahaki raporlarda, mümkünse ,kalenin ve kral mezarlarının da fotolarını görmek isterim:)

Rastgelsin.

7. Phiuse

Phiuse Ömer Gündüz

Mutlaka çekerim resimleri.

8. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Hemşerim ;) birdahaki sefere balıkları yandan ve yakın net çekinde türlerine bakalım..

afiyet olsun

9. simendifer

simendifer Sennur

Merhaba,

avladığınız türlerin ne olduğunu göremiyoruz ama size bir hatırlatma yapmak isterim.

Diyarbakır ilinde Sazan, kadife, siraz, yayın, tatlısu kefali (akarsular dışında) balıklarının avlanması 1 Temmuz tarihine kadar yasaklanmış durumdadır.

Bölgenizde şu an avlayabileceğiniz balıklar doğal alabalık, gökkuşağı alabalığı, sudak, tatlısu levreği, turna ve akarsularda avlanılması şartı ile tatlısu kefalidir.

Bu saydığım türlerin dışında kalan tüm türlerin avı da (yılan balığı da dahil) 1 Temmuz tarihine kadar avlanması yasak türler arasındadır.

İlinizle ilgili tür, zaman ve yer yasakları için aşağıdaki linkten ayrıntılı bilgi edinebilirsiniz.

2/2 nolu amatör balıkçılık tebliği

Bundan sonraki avlarınızda bu konularda hassas davranacağınıza inanıyor, bereketli avlarınızın devamını diliyorum. :)

Keyifli paylaşımlar, rast gelsin...

10. Phiuse

Phiuse Ömer Gündüz

Aslında resmi öylesine çekmiştik. Foruma atmak sonradan aklıma geldi. Temmuz ayına kadar beklememiz gerekiyormuş. İnşallah bir dahaki sefere yakın çekim yaparız.

Bilgilendirme için teşekkürler.
    Sezon açıldı dedilerde rahat bir şekilde avlandık. Yılan balığı dedinizde temizlerken baya bir havyar çıktı yılan balığından, bu benide rahatsız etmişti.

Son düzenleme: 9 Haziran 2011
  11. skymount

skymount Nuri ERTİK

Favori Kamış:
    Dam Spezipower 180
    Favori Makine:
    Abu Garcia 100U
    En İyi Avı:
    Yayın,35 kg.,Aras

Ben de Antep gibi düşündüğümden 1 Haziran olarak düşünüp hata yaptım.
    Diyarbakır'da 1 Temmuzdan sonra açılıyor.
    Sanırım arkadaşlarımız da daha dikkatli olacaklardır.
    Uyarınız için teşekkürler.

Son düzenleme: 9 Haziran 2011
  12. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    Güneydoğu Anadoludaki yılan balıgının türü?? dicle nehri basraya dökülüyor..akdenizle baglantısı yok .. bakacaz bakalım neymiş.??

13. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
  14. Phiuse

Phiuse Ömer Gündüz

Evet hocam, ta kendisi. Ağırlıkta alttaki koyu renklilerinden var. Yukarda ki açık renklisine denk geldim mi hatırlamıyorum.

Ama alt resimdeki balığı iyi tanırım. Dikenli, güçlü ve zaptedilmesi zor bir balık.
    Halk arasında romatizma ve benzeri birçok rahatsızlığın ilacı olarakta bilinir. Kafa ve kuyruk kısmından dört parmak kadar kesilip orta kısmı yenilir. Etide diğer balıklara nazaran değişik ve lezzetlidir.

Saygılar.

15. simendifer

simendifer Sennur

16. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    Sennur kardeşime alkış..

17. cnytkaya

cnytkaya Cüneyt

Kusura bakmayın biraz geç oldu ama ben konuyu görememişim. Elimde Mastacembelus mastacembelus (bazı kaynaklara göre Mastacembelus simack) türünün resimleri var eğer eklemeyi başarabildiysem resimleri altta göreceksiniz. Hocam sizin eklediğiniz resimler de Mastacembelus cinsine ait fakat ikiside Dicle ve Fırat nehirlerinde hatta ülkemizde yayılış gösteren türler değil. Alttaki Mastacembelus favus isimli bir tür, üsttekini bilmiyorum. Eklediğim resimlerdeki Dikence yılan balıkları Diyarbakır - Lice mevkiinde yakalandı. Bunun dışında Siirt ilinde (Botan Nehri, Başur Çayı, Bağlıca Suyu, Kezer Çayı ve Zarova Çayı), Diyarbakır Devegeçidi Baraj Gölünde ve Batman Hasankeyf'te de bu türü bulunmaktadır.
    En karekteristik özelliği sırt yüzgecinin önünde 32-34 adet serbest dikenin bulunması ve brnunun ucunda üç çıkıntılı bir yapının bulunmasıdır.
    Ayrıca tadına bakma fırsatımda oldu. Gerçekten çok lezzetli..

image hosting jpg
    image upload
    image hosting png

Son düzenleme: 26 Ocak 2012
  18. xorto

xorto ali

Favori Kamış:
    dragon
    Favori Makine:
    pen
    En İyi Avı:
    aynalı sazan 3kg
    sennur hocam bildiğim kadarıyla diyarbakırda av yasağı 1 nisan ile 1 temmuz arasındadır yanlıs değilsem düzeltin.o yüzden 1 nisana kadar avlanılabilir diye biliyorum.

19. xorto

xorto ali

Favori Kamış:
    dragon
    Favori Makine:
    pen
    En İyi Avı:
    aynalı sazan 3kg
    bu arada ömer hocam bu balıkları neyle yakaladınız çünkü eğile bir kaç defa olatayla gittim orada oltaya balık hiç gelmiyor.siz hangi yemi kullandınız.

20. Phiuse

Phiuse Ömer Gündüz

Yem konusunu çok abartıyorlar aslında, oltaya balık gelecekse ekmeğe de gelir. En klasik yemi, ekmek kullanıyorum. Eğil baraj gölüne hafta sonu geldiyseniz balık yakalamanız biraz zor.

Eğil ilçesindenim, birçok noktasını bilirim. Yakalanan bölge; eğil baraj gölüne indikten sonra, iki km kralkızı barajına doğru yolaldık. Bostankars denilen bir bölgede yakaladık. Ordan boş dönme ihtimali yok. Biraz daha yukarılarda 5 km kadar yol aldıktan sonra 50 kilogramlık balık görmenizde mümkün.