Doğumgünümde fena ıslandık ama değdi

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Aret tarafından paylaşıldı.

1. can akgün

can akgün CAN

Favori Kamış:
    SHIMANO CATANA CX SPINNING 240 M 10-30gr SHIMANO BEASTMASTER CX SURF TE 4.30 200gr
    Favori Makine:
    SHIMANO ULTEGRA CI4 10000 XSA SHIMANO EXAGE 4000 FC
    En İyi Avı:
    1580 gr sazan
    Dün akşam avın çok iyi olacağını söylemiştim.O yüzden çarşamba akşamına denk gelecek şekilde boru kurtlarını ısmarladım.Biraz ıslandık ama inatçılığımızın ödülünüde aldık.Dün akşam beni tek üzen şey forumdan arkadaşımız olan sevgili Uygarın erken kaçıp bu resitali kaçırmış olmasıydı.Bendeki resimlerde burada Aretçim senin resimlerin altına yapıştır.

Bu balığın maşallahı var koskoca vileda kovasının tabanı kadardı.

2. mağripli

mağripli Ali

En İyi Avı:
    32 istavrit :)
    Merhaba can; bakırköyde mi yaptın bu avı. Eğer öyle ise Bakırköyde nerde olta atabiliriz?

3. Uygar Arslan

Uygar Arslan Uygar Arslan

Sen bu işin ustası oldun artık...Tek kelimeyle benden sonra şov yapmışsınız..Ya bu kraçalardan kurtulmanın pratik bir yöntemi olmalıııııııııı:( Dün gerçekten çıldırdım ya

4. can akgün

can akgün CAN

Favori Kamış:
    SHIMANO CATANA CX SPINNING 240 M 10-30gr SHIMANO BEASTMASTER CX SURF TE 4.30 200gr
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    1580 gr sazan
    Uygarcım var tabi teke çıkarsak hiç sorun olmayacak.Sende olmalıydın yacyr

5. Uygar Arslan

Uygar Arslan Uygar Arslan

Bir dahakine senin takımı kopyalayacağım:)..Benim takımda vardı bi sorun ya da olta attığım yerde vardı problem..Neyse yemler benden bir dahakine..Kurtlar yani..Eğer erken organize olursak teke'yi de hallederiz..

Bu arada dönüşte sahil yolu bildiğin göldü ..Ciddi ciddi önümü görmeden geldim..:)

6. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    Nice yıllara Aret, harika bi av, balıklar çok güzel, bravo :clap2:

7. alaiye

alaiye sinan

Tebrikler mükemmel bir av olmuş. Maşallah diyelim :) İstanbulda yapılan eşkina avlarınızı gıpta ile izliyorum. Bizim buralarda yok malesef. Avlarınız daim olsun hep böyle olsun inşallah.

8. can akgün

can akgün CAN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    1580 gr sazan
    Hayır bakırköyden yakalamadım.Ama geçen hafta bakırköy sahilinden ispari ve eşkina almıştı.

9. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Teşekkürler. Can'a artık eşkinatör diyeceğiz, ne yapıyorsa istavrit çeker gibi eşkina çekiyor:)

Teşekkürler. Şamandıralı av bence de Boğaz'da rapala avından sonra en zevkli av çeşidi. Yaklaşık iki sene 2-3 Sargoz dışında balık yakalayamadan bu av türü üzerinde ısrar ettim. Sonuçta tüm doğruları bir araya getirip balık yakalamaya başladık. Raporda verdiğim detayları bir araya getirirseniz balık alacağınıza eminim. Rastgelsin.

Gerçekten öyle Uygar. Balığın başladığı anlarda orada olmaman senin adına bir şanssızlık oldu. Umarım bir sonraki avda sen de balığın ortasına düşersin. Tanıştığımıza çok memnun oldum.

Teşekkürler. Eşkina'nın sahteye gelmesi çok büyük tesadüf olur sanırım. Eşkina yüzen balıkları kovalauyacak bir yapıda değil. Siyahımsı rengiyle gece kamufle olarak, gece görüş yeteneği ve kısa mesafedeki hızı sayesinde kıraça gibi balıklara yaklaşarak onları avladığını düşünüyorum.

Çok teşekkürler. Size de rastgelsin :)

Selam Fatih, Eşkina'nın Karadeniz'de bol olduğunu biliyorum. Şamandıralı sistem hem kayalık yerlerde takılmaması açısından çok avantajlı hem de çok zevkli. Kesinlikle tavsiye ederim.

Yağmur bastırınca eve dönmemek lazım sonrası iyi balık yapıyor :D Sen bir süre sonra öyle balıklar yakalayacaksın ki bizimkiler yanında lepistes gibi kalacak. Ama sofraya yansıması açısından aynı şeyi söyleyemem. Her güzellik bir arada olmuyor maalesef. Hadi bakalım bekliyoruz kiloluk balıkların haberlerini ve fotoğraflarını.

Evet Kerem abi çok güzel bir doğumgünü hediyesi oldu. Uygun olduğun bir gün seni de bu avlara bekleriz.

Çok teşekkürler Hasan, sana da en iyi avları dilerim. Rastgelsin.

Teşekkürler, daha iyileri size olsun.

Evet Şennur, Sarpa'nın kafası iyi kafa yapıyormuş:) Saçmalayanlara Sarpa kafası mı yedin ya da kısaca kafayı mı yedin diye sorulabilir:) Şu konuyu bir detayıyla araştıracağım, zaten sarpanın da pek yenecek gibi bir kafası yok. Normalde balık kafalarını bahçedeki kedilere veriririz. Eğer yarın kedilerden biri saçma hareketler yapıyorsa söylenenler doğru olabilir:)

İyi dileklerin için çok teşekkürler.

Çok teşekkürler İbrahim abi, sana da bereketli avlar dilerim.

Çok teşekkürler. Eskiden İzmir'de avlanırken Mamun alır ve kullanırdık. Karagöz gibi balıklar için harika bir yemdi. İstanbul'da bulamıyoruz maalesef. Şamandıra'da biz de fosfor kullanıyoruz, raporda belirtmek aklıma gelmedi. Gerçekten fosfor gece avında hem çok gerekli hem de çok keyifli.

Teşekkürler Seçkin. Derinlik 3 metre kadar.

Teşekkürler.

Teşekkürler. Aslında levrek farklı bir aileden. Minekop, Eşkina ve Granyöz sularımızda bulunan aynı ailenin 3 türüdür. Scianidae isimli bu ailenin Dünya genelinde tuzlu ve tatlı sularda yaşayan 275 farklı türü bulunuyor. Dipten beslenmeye uygun şekilde gelişmiş aşağıya doğru ağız yapısı bulunuyor. Dolayısı ile rapalayı kovalayıp yakalaması çok zor. Belki aykırı şekilde yakalanmış olabilir. Ama denk geldiğinde ağzına uygun balıkları yuttuğu bir gerçek. Ben de bir keresinde Kalender'de mantarlı çinekop takımı ile 30 cm. civarı bir eşkina yakalayan görmüştüm.

Özkan kardeşim teşekkürler. Senin de iyi haberlerini bekleriz. Yukarıda dediğim gibi Boğaz'da çinekop takımıyla Eşkina yakalayan görmüştüm. Tabii ki tesadüfi bir avdı. Boru kurdu veya tekenin yerini tutmayacağından eminim. Ancak dün bizim başımıza geldiği gibi yem bittiğinde ava devam etmek amacıyla kullanılabilir.

Uygar kardeşim senin takımında hiç bir sorun yoktu bence. Senin olduğun sürede biz de balık alamadık, balık başladığında ise yem yetiştiremedik. Ben yakaladığım eşkinaların hepsini son yarım saatte ve son birkaç yemle aldım.

Kıraça konusuna gelince tek çare teke. Tekeye kıraça veya diğer yanaz balıklar kesinlikle vurmuyor. Vuran balık mutlaka iyi balık oluyor.

Çok teşekkürler, daha iyisi sizlere :)

10. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Maşallah Aret, doğum günü hediyelerini fazlasıyla almışsın:)
    Nice mutlu ve bol balıklı yıllar dilerim...

11. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Aret

İlk önce doğum gününü kutlar,nice yıllara mutlu,bol kazançlı,bol balıklı ermeni dilerim.

Avınıza gelince hayli bereketli geçen avınızı tebrik eder,devamını dilerim.

Özel yazamıyorum,genelden yazsam belkide sizin avlak çıklar buda olmaz ama tamda bu ay boğazda bazı yerler hayli iri ve bol eşkina yapar.

Ufak bir tüyo Tarabyadan az evvel diyeyim.

Sevgiler

12. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Evet İsa abi, ilk hediyeleri deniz verdi:) Teşekkürler.

Teşekkürler Vedat ustam. Bu aralar gece avları için Marmara kıyılarına gidiyoruz. Bahsettiğiniz avlak evime çok yakındır, ününü duyup geçmiş senelerde Mayıs-Haziran aylarında çok sabahladım lakin tek balık rastlamadı. Durum böyle olunca balık alabildiğimiz meraları tercih ediyorum ben de.

13. balikci

balikci

Sana da mutlu yıllar Aret :)

Tüm ekibi kutlarım. Böyle balıklara, böyle ıslanma helaldir, candır. Heleki mutsu 4 gibi böyle minyatür bir çember ile böyle balıklar.. herhalde aldığım en küçük çemberdir ama ne hikmetse kullanmak içimden gelmiyor. Hedefi büyük turmak için bugüne dek 1/0 boydan küçük çember kullanamadım.

Bu arada sarpa kafası için şunu kesin ve net söyleyebilirim ki, EGE'deki balıklarda böyle bir endişeniz olmasın. Zaten çok hedeflenen bir balık değil. Dolayısıyla iri bir-iki tane geldiği zaman yemekten çekinmeyin :)

Dahasına rast gelsin Aret.

14. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Çok teşekkür ederim.

Çember iğnenin acemisiyiz, ilk başta 6 ve 7 numaraları almıştım çok küçük olduklarını görünce 4'ü aldım. Bizim yaptığımız avlar için ideal boy olduğunu düşünüyorum.

Sarpa'ya gelince, yedim ve bir rahatsızlık vermedi :) Ama bu kadar lezzetsiz bir balık olamaz, bir daha gelirse hemen iğneden çıkartıp denize geri göndereceğim. Eşkinaların lezzeti ise harikaydı :thumb:

Size de iyi avlar dilerim.

15. SazanAvcisi

SazanAvcisi Enes Bozkurt

Favori Kamış:
    liffea carbon 4.20 spirit surf Liffea Turna Fress 4.20
    Favori Makine:
    Okuma Salina 2 1600 Okumuma Trio 30S 12 kilo Cekerli
    En İyi Avı:
    Kısmetse lüfer;istavit 6 kilo ;izmarit 11 tane :D;kırlangiç 1 tane;sazan bıyıklı 1.5 kg;1 tane gümüş
    abi tebrik ederim inşallah banada nasip olur

16. Everalone

Everalone İbrahim

Favori Kamış:
    Mermaid 4.20Cm Surf (AlbaStar)
    Favori Makine:
    AlbaStar Double 60
    En İyi Avı:
    Şimdilik Tatlısu Levreği
    Gecikmeli olsa da Doğum günün kutlu olsun Aret, Mutlu Yıllar

Balıklar ise harika, tebrikler