DOLUNAYDA LEVREK ZOR AV

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında timursen89422 tarafından paylaşıldı.

1. timursen89422

timursen89422 timur

aykutun dediği gibi, bu sene güzel avlara imza atacağınızı düşünüyorum... biraz azim ve kararlılık birazda avlakları okuma konusunda volkana kulak verirseniz bu iş tamamdır:) gönlünüzce avlarınız olsun:)

2. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Ne gördüysem onu yazıyorum. Bahtsızlık ta işin içinde ama bence çoğu zaman gittiğiniz yerlerde doğru noktalara yerleşemediniz. Avlak okumaktaki tecrübesizliğiniz, artı sizi doğru şekilde yönlendirecek birinin olmayışı bir çok av gününü belki de boşuna geçirmenize neden oldu.
    Ben bu yönden çok şanslıydım. Çevrenin, avlak bölgesi itibariyle en iyilerinin desteğini gördüm. Nelere, dikkat ediyorlar, nasıl avlak okuyorlar, görme şansı buldum.
    Sonuçlarını bu sene almayı düşünüyorum, nasipse... :rolleyes: :p

Diğer konuda bişey yazmamışım ya, kamış baktığımdan atlamışım. :D
    Ben gelirsem çay muhteşem olur, kabul ediyorum. :D
    Umarım gelebilirim. Yeni avlaklar, yeni heyecanlar bana da çok keyifli geliyor. Sizler de güzel insanlarsınız, çok neşeli geçiyor avlar. :)

Ustaların yanında okumak değil, hecelemek olur benimki ama genede yakın birkaç avlakta faydam olabilir.

Herhangi bir avlakta görüşmek dileklerimle. :)

3. dental

dental ibrahim

Favori Kamış:
    okuma v spin 2.70 20-60 gr atar SHIMANO Vengeance Spin Shad 2.10 cmMH 10-40
    Favori Makine:
    ryobi ecusima 8000 vi Shimano ELF 3000
    En İyi Avı:
    75 cm baracuda
    anlıyorum ama

forumlarda hep şunu mu alsam bununmu alsam yazıyor.kullanan arkadaşlar tecrübelerini yazsa çok açıklayıcı ve yönlendirici olacak.mesela;

KAMIŞ;
    kullanılan boylarda yaşanan sıkıntı veya memnuniyet ,sahte atılırken kamışın kaç grmlık atarları atabileceği,

MAKİNA;
    bilya sayısı etken midir,kafa kaçlık olmalı, küflenmesi bozulması, balık yakalanmasında kaçırırmı,küflenmesi ne olur gibi.

MİSİNA;
    ip olursa mı iyi misina olursa mı...kaçlık olmalı..

ben hep araştırırken bakıyorum konu açılmış fakat muhabbete dönmüş.ne almalı tavsiye nedir diye başlamış , balıkçı arkadaşlar muhabbete döndürmüş.okumaktan canım sıkılmaya gözlerim ağrımaya başladı..bunun için sordum...balıkçı ustası yakalayan arkadaşlardan bire bir önerileri nelrdir öğrenmeye yeni oluşturacağım takımı kullanan,bilen avlanmış ve balık tutanlardan soralım dedik.inşaallah yardımcı olursun.
    :( reeling :cool: :)

4. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    :p Canınızı sıkıp, gözlerinizi ağrıttığımız için özür dileriz. :p

Yöredeki levrekçilerin içinde uzun süreler av yapmış biri olarak her ne kadar bana sormasanızda ben cevap vereyim.

Kamış : Genelde 2,40 - 2,70 arasında seçerler. %70 2,40'tır.
    Makina : Makinanın özelliklerine falan pek takılmazlar. Ellerine alır, 3-5 tur çevirirler, kolda boşluk varmı, hafif mi bakarlar, hoşlarına giderse alırlar.

Avlakta 10 kişiye sorsan 7'si kullandığı makinanın devrini bilmez. Kamış seçerken daha fazla özen gösterirler. Bilirlerki iri bir balıkta yükün babası kamışa binecek.

Misina : Geneli mono kullanır. (%75) Rüzgarlı havada, misina dolaşmasıyla vakit kaybetmek istemezler, hedef zaten çok uzakta değildir genelde. 5-10 metreden feragat ederler. 0,30 - 0,35 mm arası yaygındır.

Balığı tutan malzeme değil. Malzeme, avcıya konfor genelde. ;)

Malzeme Alacaksan :

Levrekçiysen, yalnız levrek tutacaksan, yalnız spin çalışacaksan 25'lik en fazla 30 luk 300 gr'ı geçmeyen makina al. Bilyası, zartı, zurtu bütçenle orantılı. (yedek kafası olsun)
    Birine ip birine mono sarar, havaya göre kullanabilirsin.

Kamış avlak yapısına göre değişir ama 2,40 hem su üstü sahte hakimiyeti, hem atış kabiliyeti olarak her tarzda ortalama performans vereceğinden en fazla tercih edilen boydur bence. Alacağın kamış ta 200 gr'ı geçmesin.

Su üstü çalışmayacağım taşıma sorunum da yok diyorsan 2,70 al. Çoğu 2,70 araba bagajına sığmıyor (parçalılar)

Hafif modeller tercih et. Ben Okuma V Systemden çok memnunum. Fiyatına göre bence başarılı bir ürün.

Benim en hafif takımım : 370 gr. :)

V System Kamış : 140 gr
    Spa Pro 25 Makina 230 gr.

Kamış aynı olmak kaydıyla makina değiştiriyorum arada.
    Şu sıralar Spro Red Arc 20'lik kullanıyorum levrekte. (280 gr dı sanırım)

Kuracağın takım 500 gr dan az olursa iyi bir takım olur. Ne kadar hafif olursa o kadar konforlu olur, keyif verir. Avının süresini uzatır. Dinlenme ihtiyacı duymazsın.

Son düzenleme: 21 Kasım 2013
  5. timursen89422

timursen89422 timur

bu konuyla ilgili pek çok kamış makine ve sahte denemiş tecrübeli ustalar size daha yardımcı olabilirdi aslında:)benim o ustalar kadar farklı takım denemişliğim yok ama benim takımlarda aradığım kriterlerden bahsedeyim inşaallah:)
    volkanda işi özetlemiş gerçi:D
    spin için:
    kamış:hafif olup yormamalı bende 270 ve 240cm birer tane kamış var. parçalılar teleskopiklere göre daha sağlam ama taşıma zorluğundan dolayı teleskopik kullanıyorum.atarları bana göre 10-30gr dan 30-60gr atara kadar kullanılabilir.
    makine: makinede hafif olup yormamalı bilye sayısı bana göre pek etken değil...
    kafa olarak 25 lik 30 luk ve maksimum 40lık uygundur trofe kovalıyacam diyosan 40lık olmasında fayda var fazla misina sarıp balığı yormada tamburda fazla misinan olur:) ben devir olarak 5 in üzerinde olmasına dikkat ediyorum
    makinada kalamanın akıcılığı güzel olmalı bence çünkü büyük balık gelip zorladığında kalama sıkıştırma takılma yapıyosa misinayı koparman muhtemel:) ben o sorunu okumanın makinelerinde çözdüm en ucuzunuda kullandım kalamalar saat gibi:) korozyonda yapmıyo pek
    misina:ikisininde avantajlı ve dez avanjlı yönü var bence
    ip :kuvvetli, vuruşları güzel hissediyorsun freni düzgün kullanmazsan ya kamışa zarar verirsin yada iğneyi açtırabilirsin rüzgarda da kuş gözü sorunu yaşayabilirsin
    misina:gam sorunun pek olmaz balığı yormada fazla zorlanmazsın dayanımı ip gibi değil tabiiki kaçlık dersen bana göre ipte 14-17 misinada hedef büyük balıksa0.28 altına düşme maksimum 0.35

6. Saydam_Adam

Saydam_Adam Seyit

Favori Kamış:
    Procatch Carbon Spin Kamış 2.70
    Favori Makine:
    Shimano Nexage 4000FC
    En İyi Avı:
    Levrek 3.5 kg Sinavrit 2.8 kg
    güzel levrek gerçekten abi maşallah kadir abiye katılıyorum bu arada :)

7. timursen89422

timursen89422 timur

size daha güzelleri rast gelsin:)