domuz gribi aşısı olalım ...(dr.tavsiyesidir)

Konu, 'Genel Konular' kısmında cogito74 tarafından paylaşıldı.

1. ergir

ergir ergir

peki neden kabul anlaşması yani sorumluluk alınmadığına dair kağıt imzatıyorlar.herşeyi bilinen normal bir aşı olsaydı hiç böyle bir şeye gerek duyulmadan herkes olacak denirdi.ama ilerde cıkacak her türlü soruna karşı kendileri risk altına girmemek için riski karşı tarafa yani olana yüklüyorlar.en azından ben böyle anlıyorum.
    bu anlaşmayı kaldırsınlar hiçbir yan etkisi yoktur herkes olacaktır desinler o zaman tamam derim.ama bu sorumluluğu almayıp aşı olana yüklüyorlar.

2. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.
    herhangi bir siyasi içerik kesinlikle taşımıyor :) tıptan bahsediyoruz şu anda, forum kuralları uygulamayı gerektiren herhangi bir durum olursa müdahale ederiz tabi ki.

konunun genel konular ana başlığı altında irdelendiğini de unutmamak lazım.

3. kilicbey

kilicbey İsmail Kiliç

En İyi Avı:
    MIRMIr. 1.5 Kg LEVREK2 Kg Köpekbalığı 1 metre.
    Nejat abi bu konu o kadar kolay kapatılacak birşey değil diye düşünüyorum ayrıca bu konu her ne kadar siyasi ayağı olan durum olsada netice itibariyle sağlık meselesi , üstelikte kitlesel bir durum söz konusu, yani genel konular.

4. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.
    ben de onu soruyorum zaten, diğerleriyle aynı mı değil mi diye...

5. ergir

ergir ergir

aynı olduğunu kesinlikle düşünmüyorum..yetkililer cıkıpta bu aşının insan sağlığına şimdi veya ilerde hiçbir şekilde zararı dokunmayacaktır diye tam yetkili ağızdan beyanat versinler o zaman bende hemen gider olurum.bunu diyemiyorlar cünki ilerde ne gibi zararlara yol acacağı belli değil.o yüzdende kimse sorumluluk almıyor.

6. akçin

akçin Hakan

zor işler bunlar zor büyük sorumluluk

7. nejat vardar

nejat vardar nejat vardar

İşte püf noktalartından birisi. Kaan ve İsmail kardeşlerim, bildiğim birşeyler var da ondan öyle dedim. Telefondan da olmaz ama birgün biraraya gelirsek yakında, anlatırım.

8. cogito74

cogito74 ibrahim

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    9 tane istavrit
    şimdi bazı konulara açıklık getirmek lazım. kuduz virusu grip virusu ile aynı ailendne degildir ve ne iyi ki hemen her virus antijenik yapısını degitirebilirken bazıları bunu yapmaz. yoksa gripten degil kuduzdan ölürdük.bazılarına bir kere geçirmek yada aşılanmak ömür boyu bizi bagisik yapar. tıbbı olarak nedenleri anlatmak uzun sürer cetrefilli bir konudur. 2.si kagıt imzalatma bahsine gelince budan 3 yıl önce saglık bakanlıgı bir çok şeyi degistirdi . kaldı ki ceza kanunumuzda degisti. şimdi ben ki herkes artık hastanelerede böyle onam formu imzalatıyoruz hastalarımıza.. mesela hastanın kanaması var kan takılacak onam formunu siz imzalamadan hastaya kan takmıyoruz. yada hasta nefes alamıyor solunum cıhazına baglanacak hasta yakınlarından onam alıyorum. giriste kabul ettigi butun tedaviler dışında risk teskil ettigine inandıgımız her işlem icin onam alıp öyle işlem yapıyoruz. nihayetinde bu aşıları saglık bakanlıgı dagıttı ve yan etkisi görüldügünde ki kişilerin dava etme hakkı var.USA da adjuvan bulunan aşılar allerjik yani lokal küçük raeksiyonlar gösterebiliyor diye kestirilemez yan etkisiden dolayı sigorta şirketleri davalarla ugrasmak istemediklerinden bu aşıları istemediker. yada gerekce ne ise şimdi bilmiyorum FDA onayı yok adjuvanlarda .. ama nihayetinde butun onay almalar bu sebeble yoksa kobaylık söz konusu degil. yani toplum yavas yavas alışmalı artık hastanelerede size yapılacak hersey icin onam formalrımız var matbu onları imzalatılacak. 3 yıldır ben öyle yapıyorum. ama riskleri anlatıp yapılası gerektiginden bahsedip öyle onam alıyorum. mesela kan takmazsam hastanızı kanamadan kaybedebilrim ama kan tranfüzyonunun riskleri var. işste testler çalışılmış dahi olsa AIDS olabilir hepatit ve diger tum enfeksiyonları kapabilir. allerji gelistirip anaflaksi olup hastayı kan taktigim icin kaybedebilirim yada bir dolu baska mekanizma ile böbrekler iflas edevilir. sistemede pıhtı oluşup beyne giden damarları yada herhangi tüm kılcalları tıkayabilir. bu risklere ragmen kan vermemizi kabul ediyormusunuz?? etmeyenine rastlamadim... tabii aşı ile benzer durum degil.
    bu konu daha cok tartışılır sanırım......

9. ozan

ozan Ozan

konu çok basit. her sene grip aşısı olanlar gider aşısını olur. benim gibi aşı olmayanlar da olmaz. yani her senekinden farklı bişey yok. 2 çocuğum var biri 8 biri 4 yaşında. aşı yaptırmayacağım. korktuğum için yada yan etkisi var diyemi hayır. her sene olduğu gibi olacak. geçen sene yaptırmadımki bu sene yaptırayım. bu yaygaranın arkasında büyük sermaye büyük para var. yoksa bu yaygaraya yapılan harcamanın 10 da 1 i ile afrikada açlıktan ölen insan kalmaz. günlük adam başı 2 litre temiz su ulaştırsak bi sürü çocuk isalden ölmez. bu kadar basit. eğer insanlar ölmesin diyorsanız buna çare bulalım. eğer ben ölmeyeyim diyorsanız ozaman aşı olun ya da olmayın o sizin bileceğiniz iş.

10. themad2

themad2 Serdar

Dünya Sağlık Örgütü ve Tabipler Birliği olun dedikten sonra zaten olunmalıdır diye düşünüyorum

11. kilicbey

kilicbey İsmail Kiliç

En İyi Avı:
    Norveçte domuz gribinden ölen 2 kişide yapılan incelemeler sonucunda malum virüsün mutasyona uğradığı tesbit edilmiş , şimdi yapılan onca masrafa ve aşılamaya ne olacak diye merak ediyorum, çünkü er yada geç mutasyona uğramış bu virüs buralarada gelecek.

12. kadrikalemci

kadrikalemci Kadri Kalemci

En İyi Avı:
    Kaçırdığım balık
    Başka bir mesele de; tamiflu isimli antivirale de direnç geliştirmiş örnekleri saptandı domuz gribinin.

Şimdi; bilinçsizce ilaç kullanarak; eski suşlarından yapılan aşıların, mutasyona uğramış-uğrayacak virüse etki etmeyeceğini bile bile herkese aşı olun aşı olun diyerek toplumu kafa karışıklığı ve belirsizliğe sürükleyenlere şunu sormak lazım:

Normal grip vakalarından bile düşük seyreden bir salgını bahane edip, piyasa oluşturarak trilyonları götürdükten sonra; gerçekte şimdi başlayacak salgına karşı ne yapılması önerilir? Tüm kozları başından tüketilmiş bir sağlık savaşında yeni ve dirençli virüsün alacağı canların hesabı nasıl verilebilir?

Çok üzücü..

13. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Penn spinfisher surf & Lineaeffe sorrento & Lucky Craft ESG II
    Favori Makine:
    Penn Surfmaster 750 & Shimano Ultegra XTB & Exage 4000fa & shimano twinpower 4000xg
    En İyi Avı:
    seni meraklı, hadi ordan... nazar değdireceksin..
    Önce virüsü laburatuvar ortamında yarat,

Bir hayvan veya insan aracılığıyla diğer insanlara bulaştır,

Ama ilaç ve aşı çıkarma, öncelikle insanlar panik yapsın, medyada haber yap,

Ardından kronik hastalığı olan bir kaç kişi ölsün, halk daha da paniğe kapılınca...

Aşıyı bulduk, üretime başladık diyip, insanlara duyur..

Medyada yap haberleri, paniğe kapılsın herkes ve aşıyı yaptırmaya koşsun..

Sonrada çıksın bizim bir kaç siyasetçi, lafı geveleyerek biz olmadık, risk grubunda değiliz falan, hatta bitanesi biz geçirdik gibi komik bi cümle kurdu, kimdi o unuttum ismini herneyse.

Ne güzel yav, virüsü yarat, sonra aşıyı piyasaya sür.. kimse kusura bakmasın ama tüm bunlar ticari. Yarın bir gün at gribi çıkar, eşşek gribi çıkar, onunda aşısını yaparlar merak etmeyin, hemde aşıyı bir günde yaparlar, nasılsa herşey planlanmış. Bizde paşa paşa oluruz aşıyı, eee nede olsa sağlık.

Kimsenin domuz gribinden öldüğüde yok, dikkat ederseniz ölenler kronik hastalığı olan insanlar, yani onlar domuz gribinden olmasada başka bir hastalıktan zaten bir şekilde zarar görürler veya yaşamlarını yitireceklerdi.. tüm organları sağlıklı bir insan bu gripten ölmez.

Ağzı maskeyle kapalı insanlara bu vakka yaşanmadan önce sokakta rastlayanlarınız olmuştur mutlaka, işte bunlar kronik hastalığı olan ve bu tür basit virüslerin bile vücut işlevlerini bozacaklarını bildikleri için bu şekilde gezmekteler.

Virüsün adını domuz gribi demekle domuzlarada haksızlık etmişler ayrıca, domuzlar sayesinde gelecekte insan vücudundaki tüm organlar tedavi edilebilecek. Bkz: kök hücre.

14. m-a-v-i

m-a-v-i Yasin

Konu hakkında bir uzman değilim, ama zaten uzman olanlarında bu konu ile ilgili bir fikir birliği olmadığı açık, konu hakkında ahkam kesmek bana düşmez elbette ben sadece dün mesaj kutuma düşen 10 larca e-postadan (eminim hepinize böyle yüzlercesi geliyordur) ;) bana ilginç gelen ve benim düşündüklerimi özetleyen bir mesajı paylaşmak istiyorum.

> HALKLARIN EN
    > GÜZEL GÜNLERİNDE
    > SOYULMASI
    >
    >
    > Dünyada 2000 kişi
    > domuz gribine yakalandı tüm dünya maske takma
    > yarışında. 25 milyon insan
    > AIDS e yakalandı kimse prezervatif kullanmak
    > istemiyor...

>
    >
    > ÇIKAR
    > SALGINI
    >
    > Domuz giribinin
    > arkasındaki
    > ekonomik çıkarlar nelerdir ?
    >
    >
    >
    > Dünyada her
    > sene milyonlarca insan malaryadan
    > ölüyor halbuki basit bir cibinlik (tül sineklik) onları
    > koruyabilir.
    > Gazeteler bundan bahsetmiyor! Dünyada her sene 2 milyon
    > çocuk ishalden
    > ölüyor halbuki 23 cc lik bir serum onları
    > kurtarabilir. Gazeteler
    > bundan bahsetmiyor! Kızamık, zaturrie ve diğer
    > hastalıklardan her sene 10
    > milyon insan ölüyor. Tüm bu insanlar daha ucuz
    > ilaçlarla kurtulabilir.
    > Gazeteler bunlarda da bahsetmiyor.!
    >
    > Bundan yaklaşık 10 yıl önce kuş gribi
    > çıktığında... bütün gazeteler bizi
    > bilgiye boğdu...
    >
    > Bütün diğer
    > salgınlardan daha tehlikeli...
    > Dünyayı tehdit eden salgın! Gazeteler sadece bu
    > tavukların korkunç
    > hastalığından bahsediyordu. Buna rağmen toplam insan
    > kaybı 10 sene de 250.
    > Yani senede 25! Normal grip senede yarım milyon can
    > alıyor. 25 e
    > karşı 500 000 !!
    >
    > Sadece bir
    > saniye: Niçin kuş gribinden bu
    > kadar bahsedildi? Çünkü bu tavukların arkasında bir
    > "horoz" vardı, büyük
    > ibikli bir horoz.
    Uluslararası Roche ilaç grubu Asya
    > ülkelerine
    > milyonlarca doz Tamiflu sattı, Ingiltere hükümeti
    > halkını korumak için 14
    > milyon doz satın aldı. Kuş gribi sayesinde Roche ve
    > Relenza, iki büyük
    > ilaç grubu milyonlarca dolar kar
    > ettiler.
    >
    > -Dün
    > tavuklarla, bugün domuzlarla
    >
    > -Evet bugün domuz gribi psikozu başlatıldı. Tüm dünya
    > medyası sadece
    > bundan bahsediyor.
    >
    > -Ekonomik global krizden bahseden, Guantanamodaki
    > işkencelerden bahseden
    > yok!
    >
    > -Sadece domuz gribinden ve domuzlardan
    > bahsediliyor...
    >
    > -Kendi kendime
    > soruyorum: Eğer tavukların
    > arkasında bir "horoz" varsa... domuz gribinin
    > arkasında büyük bir domuz
    > olmasın?
    Kuzey Amerikan Gilead Sciences Tamiflunun lisans
    > sahibi. Bu
    > işletmenin en büyük hissedarı ise tanınan bir
    > kişilik, Donald
    > Rumsfeld, George Bush dönemi savunma bakanı., Irak
    > savaşının
    > stratejisti... Roche ve Relenza hissedarları milyonlarca
    > dolarlık Tamiflu
    > satışı nedeniyle ellerini oğuşturuyorlardır. Gerçek
    > "Pandemie" (dünyayı
    > etkileyen büyük salgın) çıkar salgınıdır, sağlık
    > paralı askerlerinin
    > çıkarları. Çeşitli ülkelerin aldığı önlemleri
    > inkar etmiyorum.
    >
    >
    >
    > İşte burası bam teli ..Eğer domuz
    > gribi söylendiği
    > gibi gerçekten dünyayı tehdit eden büyük bir
    > salgınsa dünya sağlık
    > örgütünün başındaki kişi bu hastalıktan o
    > kadar tedirgin oluyorsa
    > (Margaret Chan adında bir çinli) neden o zaman bu
    > hastalığı dünya
    > sağlığını tehdit eden bir hastalık olarak ilan edip,
    > hastalığa karşı
    > savaşmak için jenerik türevlerinin üretilmesini
    > önermiyor? Roche ve
    > Relenzanın lisanslarının iptalini isteyip yerine her
    > ülkenin kendi
    > üreteceği jenerik türevlerini
    > üretmiyorlar?

15. kilicbey

kilicbey İsmail Kiliç

En İyi Avı:
    Ahhh Yasinim , eline diline yüreğine sağlık ,bunları dile getirmeyi bende düşündüm fakat siyasi bir çerçeveyi içerir diye dillendiremedim, yazdığın her kelimenin altına kayıtsız şartsız imzamı atıyorum.

16. smyrna

smyrna Sevil Kurtoğlu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    olacak inşallah
    Yok artık :p

AT GRİBİ GELİYOOORRRR...

At gribi virüsünün, kuş gribi virüsü ile enfekte olan tavuk ve kuşlardan, atlara, sivrisinekler tarafından taşındığını kaydeden Kerr, ''Virüs, attan ata geçmiyor. Virüsün, sivrisinekler tarafından sokulan atların kanına ya da yiyeceklerine karışması yeterli. Atlar üzerinde kesin öldürücü olan bu virüs, nadiren de olsa insan ölümüne neden olabiliyor'' dedi.

17. nejat vardar

nejat vardar nejat vardar

Koşup Domuz gribi aşısı olanlar At gribi aşısı da yaptırırlarsa yandılar.:cool: Şarbon iğnesi kullanacaklarmış;) :D :D