Tevfik Ağabey, kısmet olursa, bir gün aynı masaya oturmak nasip olursa o zaman işte ilk defa görmüş olursun "Ohhhhhh Beee" diyeni.
Size eşlik etmekten ve aynı masayı paylaşmaktan onur duyar ve mutlu olurum Kenan kardeşim. Sek alırım, masadada, R. nın kötu tadını bastırıcı meze istemem.hihi hihi
alkollu içeceklere karşı olsamda reklamda hoşumuza giden bir mesajın olması iyi olmuş tabi ama söylendiği gibi bedelini ödeyip reklem veren firmaları düşününce bu reklamın afişe edilmesi etik değil bencede. rakıyı sevmem, içenede karışmam ama içip sarhoş olanı severim
Bizi ne alkolün zararları. ne topluma zararı veya faydası ilgilendiriyor. içen içer içmeyen ağzına sürmez bizce önemsiz. önemi. Bir alkollü içki firması bu işe destek veriyorsa. diğer sektörlerdende hayli destekler alınabilir. bakıyorum o günden beri nerde. o zaman reklamın iyisi kötüsü olmaz. bize bir alkollü içki firması ile bu konuda destek veriyor. bizim yanımızda hareket ediyorsa. eyvallah demekten ellerinize sağlık demektan başka birşey düşmez. Görüşümüz ne olursa olsun. içeriz içmeyiz.kötü deriz iyi deriz. ama bana 2. destek veren ve böyle bir reklamı yayınlayan firmanın varlığından söz edin. tebrikler iyi pazarlama tekniği, sonuna kadar güzel destek, sonuna kadar iyi reklam ne derseniz deyin. Benim burada gördüğümü sizde görmeye çalışın orada 4 adet balık var. sadece ve sadece gereken olan şey gerisi siz bağlarmı bağlamazmı. beni hiç bağlamıyor. hedef balıklar bumudur sonuna kadar budur
İşim gereği uzmanlık alanım olduğu için bu konuda fikirlerimi beyan etmek istiyorum. -Herşeyden önce yemek olsun içki olsun yada herhangi bir aktivite olsun ondan zevk almak tamamen zevk almayı bilmekle olur. Damak tadı ise sadece zamana bağlıdır. Doğru zamanlarda doğru şekilde gerçekleştirilen deneyimler bize deneyimimizin güzel ve zevk verici olduğu fikrini oluşturabildiği gibi tersi olaylarda bunun kaçınılması gereken bir durum olduğu fikri yaratabilir. Örneğin şu cümleleri çok duymuşsunuzdur. 'Balık tutmak ne kadar sıkıcı,ne kadar anlamsız. Saatlerce oturup boş boş beklemek.Bana çok anlamsız geliyor.'' gibi cümleleri çoğumuz duymuşuzdur. Nasıl oluyorda bizim tutku derecesinde bağlı olduğumuz bu aktivite bu insanlar için böylesine bir çileyi ifade ediyor. Bunun nedeni bu insanların geçmişte balık tutma deneyimini tamamen yanlış bir şekilde yaşamış olmalarından yada böylesine güzel bir deneyimi hiç yaşamamış olmalarından kaynaklanıyordur. Dünyada ki tüm alkollü içeceklerin tadının ilk başta herkese kötü acı ve yakıcı geldiği malumdur. Ama tüm bu olumsuzlukların arkasında barınan hazzı hissetmek zaman içinde tekrarlanan ve uygun ortamlarda uygun şartlarda usülüne uygun olarak deneyim yaşamayla mümkündür. Gördüğünüz gibi rakı içmek ve balık tutmak arasında pozitif bir kolerasyon olup haz alma açısından birbirlerine çok benzer özellikler göstermektedirler ki bu yüzden çoğu balıkçı aynı zamanda iyi bir rakı içicisidir. İyi bir rakı içicisi olmak ise sandığınız gibi çok içmek değil kararını bilmekle alakalıdır tıpkı iyi bir balıkçının balık tutmakta kararını bilmesi gibi.... Rakı içmek ve balık tutmak arasında buna benzer bir çok benzerlik ve yakın ilşki söz konusudur. Lafı daha fazla uzatmadan sözümü bilinçli balıkçı olmak kadar bilinçli rakı içicisi olalım ki bizden sonra gelen nesillerde büyük balıklarla büyük rakılarla tanışabilsinler diye bitiriyorum. Rakı içecek olana bazı tavsiyeler Rakı aperatif bir içkidir mezesiz olmaz. Rakı fondip yapılmaz yudum yudum içilir. Rakı soğuk içilir ama içine buz katılmaz. Rakı içmeden önce çorba içilmez. Balıkla birlikte alınması mahbuldür, balık yoksa kırmızı et,oda yoksa tavuk eti ama mutlaka yanında et olmalıdır. Tek başına içilmemesi tavsiye edilir.İllede muhabbet şarttır. Efkar varsa canın çektiyse ancak 2 tek atılabilir. Heryerde herkesle rakı içilmez. Uygun koşul ve ortam kollanmalıdır. Mubabbete talip olanla içilir. Aşık olanla,aşk acısı çekenle,çok dertli olanla,kendini bilmeyenle ,adap erkan bilmeyenle, saygısızla,cahille,içmek için içenle,ALKOLİKLE, illede rakıdan zevk almayı bilmeyenle RAKI İÇİLMEZ.....