abi saat 3 - 4 gibi çıkarsanız, kıyıdan da 400 - 500 m kadar açılırsanız çipura ve en azından gümüş yakalayabilirsiniz. açığa gittikçe kırmızılar artıyor sanki. not : az önce hayat hastanesinin yanındaki bir markette kılkuyrukların üzerine '' mercan '' diye yazılıp 13,90 TL olarak etiketlenmişti. bunu görünce bir an duraksadım ve balıklara baktım. tezgahtaki arkadaş eğilip yavaşça '' abi bunlar mercan değil, kızıldenizden gelen başka bir balık sakın aldanma '' dedi. ben de teşekkür edip zaten bildiğimi ama fiyata şaırdığımı söyledim, balıkların içindeki tek mercanı elime alıp gösterdim ve yürüdüm.
Selam herkese,hayirli ramazanlar.Yaklasik ayin onbesinden beri barinak ve civarinda balikga gidiyorum,sonuc gumusten baska bisey yok.Dun yine kayinco ile otururken yarin oruca kalkacagiz deyip 2gibi barinakta aldik solugu.Kaynana tabi kiziyor bu arada evde durdugunuz yok diye. Tabi plansiz cikinca yanimiza tavuk falan almadik,barinaktan karides aldik.Bu sefer barinagin sag tarafina gittik ve distan atmaya basladik oltalari,kayinco basladi gumus cekmeye boylarida iri iri.brn bitane mirmir yakaladim gayet iri,zaten son baligim oldu.Bir suru vurus aldim ama hic cekemedim. Ama aklim hep ic kisimda teknelerin arasindaydi.Takim kesti yok koptu derken,bi tane 3 igneli bir takim yaptim,saat 6,30 gibiydi ic tarafi bi denyeyim sonra gidelim dedim kayincoya.Atladim duvardan,bizimki duvarin uzerine uzandi.Taktim iri iri kalan karidesleri,iri takiyorumki suya atacam cunku,neyse 3-5metre teknelerin arasina salladim.kucuk bir iki vurus oldu baktim en ustteki karides yok.Yeniledim karidesi ayni yere salladim,bikac dakika sonra guclu bi vurus ce tasma baligi aldim.İri bisey oldugu belli mesafe yakin misina bir oraya bir buraya gidiyor,sardim tabi ben sok,koca bi levrek oltada.kardesle levrek fena sasirdim.Hemen o heycanla kayincoyu uyandirdim.Karidesler yeniledim ayni yere bi daha salladim,bu sefer 15 dakika kadar surdu ve vurus geldi.Bi tasma balik yine oltada;bu seferki daha kucuk bi levrek.Benim heycan bi milyon tavan yapti.Yemi tazeledim salladim,oltanin ucunu tekneye yasladim kalan karidesleri ayikladim,zaten 6-7 tane kalmislar.Oltayiyasladigim tekneden aldim baktim olta takir takir saydiriyor,kaldirdim bi tane 250 gr belki fazla cupra ben ikinci soktayim tabi.Yine attim oltayi,bayagi bi bekledim ama sonuc yok.Telefon geldi arac satisimiz vardi,Antalyadan alacak kisi gelmis biz onu 10gibi beklyorduk.Apar topar toplandik eve gelip ustumuzu degistirdik,dogru carsiya.Aksam olctum arabadaki metre ile,buyuk 37 cm,kucuk 23cm idi. Valla arkadaslar hala soktayim, karidesle levrek olurmu ben cozemedim.Cunku daha once hic levrek tutmamistim
Olur olur. Canlısıyla avlayan çok ölüsüyle niye avlanmasın. Kayaların üstüne yapışan çin şapkası midyeyle çupra sargoz karagöz alınıyorsa karideslede o alınır. Balık bu... Gözlüğü takıp 2 metre misinanın ucuna 3 köstek takımı karidesle yemledim yüzerek gezdiriyorum. Küçük çupralar melanurlar karidesleri düşürüyo tabi. beni asıl şaşırtan 10larca balığın parlak kurşuna saldırmasıydı.
usta boşa şaşırma barınakta çıkıyo öyle mesela büyük bir gemi var barınakta sol tarafta ne olduğunu kestiremedim hala onun buru tarafından 2li uzun köstekli 7 nomara iğne nın ucuna yarıya börünmüş karidesleri tak bırak oltayı gez dolaş 15 dk da bir kontrol et illaki iyi bişeyler alırsın ben öyle yapmıştım benim oltayı kırdı yanimdaki amca çelik oltasını salladı kaçırmiyacam onu diye kaçırmadıda 1,5-2 kilo arası levreği çıkardı 10 dk geçmeden zoruma gittibanghead aldığınız levreklerde o geminin ta karşısından olsa gerek size tavsiyem 50-60 metre atabiliyosanız sol tarafdan en uca gidip açığa batıya doğru 50-60 metre sallamanız 300gr dan aşağı cupra çıkarmazssınız tabi diğer tür balıklarda gelebiliyo ama dikkat çekerken hızlı çekin takmayın oltayı kayalar çok fena orda :9 bereketli avlar dilerim
yau hangi barınaktan bahsediyorsunuz. soldaki gemi ? ne gümüşü, ne mırmırı, ne çuprası, ne levreği yau Maşallah dörtyol ise, benim 69uncu gidişim. kayda değer hiçbir balık tutamadım ben dörtyol barınağında. karidesle levrek geçen sene tuttum. çok dalgalıydı deniz. karides taktım on metre ileri attım. birşey tutamıyordum. en son kıyıcıkta hafif bir vuruş aldım. hele bekleyeyim dedim. ana ! kıyıya 1 metre bile yok havuzun içerisinde, deniz 3buçuk-5buçuk dalgalı denizde, kıyı havuzunda, hadi bir metre uzaklıkta balık gelmesine çok şaşırdım. beni göremiyordu balık demek ki çamurdan ayağının dibinde levrek tutmak mümkün olan bir şey değil de o açıdan diyom hadi şöyle söyleyeyim, levrek kadar akıllı ve keskin gözlü burunlu ve sensörü kuvvetli bir balık daha yok ya da azdır. bir metre beni sezememiş demek ki. 350-400 gr var herhalde bir levrekti. karidesle levrek tuttuğuma inanamamıştım. hem erzin midyesiyle tutmuştum bugüne kadar. karidesle daha önce (du bi dakga, yanık değirmenin burnaza döküldüğü tatlısuda yaşayan 100 gr lık levrekler var, onlar vuruyo karidese. iki tane tutmuşluğum var yalan söylemeyeyim şimdi hatırladım) fakat orası tatlısu ve benim attığım karidesli oltalara gelse gelse çatalkuyruk gümüş ve çipura gelirdi. midyeli birçok avcı var burnazda. onlar sana gülerler eğer karides atarsan. bunla levrek tutamazsın derler. Ki doğrudur. Fakat sardalyaya gelmeyeceğini hiçbiri garanti edemez. ama sardalya hele karides parayla alındığı için bu yola fazla tevessül etmezler. bedava midye varken. ama şimdi Allah var, midye çok avcı bir yem. midyeyle de ben çipurada verim alındığına denk gelmedim. varsa yoksa levrek gelir midyeye. ama tutulduğunu çok duydum ama ben midyeyle çupra alamıyorum. geçen seneki levrek http://www.youtube.com/watch?v=8li7OPCCU8M
insanın kısmetinde varsa her şey olur. yıllar önce afşin - yazıbelen ( hurman ) köyünde alabalık avlıyoruz. saatlerce attım çektim bir şey yok. suyun kenarında bir kütüğün üzerine oturup ayaklarımı sallandırdım, olta da yanımdaki ağaca dayalı, meps sudan 15 cm kadar yüksekte sallanıp duruyor. o anda köklerin altından çıkan kırmızı benekli bir ala suyun dışına zıplayıp benim mepsi kaptı al sana kısmet.
esasen balığın gelesi varsa her şeye gelir. hele levrek bazan suyun dışına sıçrayıp alır, bazen ayağının dibinde, bazen uzakta, hiç farketmez. oltayı sudan çıkarırken levreğin kaptığına birkaç kez şahit oldum. dalgalı denizde kıyıdaki köpüklerin içinde levrek yakalayabilirsin, hem de ayaklarının dibinden. dalgalı denizde kurşunsuz veya hafif kurşunlu oltalarla taze sardalya da iyi bir levrek yemidir. daha önceleri kurşunsuz olta - canlı teke ile aşığıma kadar suya girip önümden sargoz ve levrek yakaladığım oldu. burnazın ilerisinde toros gübre yakınında kaz tüyü çapariyi atmadan, kamışın ucunda sallanır vaziyette elimizle suda yüzdürüp 30 cm.lik ispendekler aldığımız oldu, amaaa ! bunlar hep eskide kaldı malesef midyeye gelince her balığı kandırabilen bir yem, kıyıda genelde gümüş, levrek, çatalkuyruk düşse de açıkta çipuraların, istavritlerin, mercanların vs. tek seferde mideye indirdiği bir yem. geçen yaz ıskarmoz bile tuttum midyeyle.
Balık olmadı mı olmuyor abi. Geçen hafta salı ben de burnazda su ağzı botla açıldım-tuzlanmış gazete arası sardalya iki kişi kürek çektim. bilge kağanın verdiği hevesle burnazı denedim. 3.45 te sudaydı botumuz. çaparimiz yoktu. keşke olsaydı. 4 kulaç en fazla gittik. 4 kulaçta minnacık bi gümüş geldi abi. bir tane de minnacık yine çakma mercan geldi abi. diğer kulaçları da taradık bekledik. 500-600 gr bit balığı yakaladım. yanımızda motorlu kocca bir ahşap tekne de uğraştı. adamlar saat 8-9 gibi bizimle birlikte kıyıya çıktılar. bence geceden kalma olabilirler, toplam 2-3 kilo balık alabilmişler. çoğunluğu kırmızı balık. kırk kere çalıştırıp söndürdüler motorlarını. kırk yer denediler. karidesim yok diye belki. midyeyi de toplamaya üşendik
şimdi iki hafta önce burnazdan açılıp toros gübrenin önünden 300 - 400 grlık antenli marcanlardan bir sürü yakalamışlar diyecem inanmak zor gelecek, gerçi ben bile zorlandım, ama yakalamışlar işte. amcanın tarifini önce kılkuyruk zannettik, ama telleri sırtındaydı deyince şaşırdık epeydir de denize gidemediğimizden doğrulamasını yapamadık. biz midyeyi kürek ve kepçe ile topluyoruz. bacanak bileğe kuvvet kumları kürekle alıyor, kepçeye atıyor, ben de kepçenin içine attığı kumu denizde yıkıyorum. yaklaşık 2,5 - 3 saatimizi alıyor idk
Aslinda sasirmiyorum artik soyle bi dusununce;baliklar aldigim teknelerin arasi envayi cesit balik yavrusu ile dolu levregin orda olmasi cokta anormal gelmiyor simdi Bilge yillar once demissin:bende yillar once kizkalesinde avlanirdim hergun,o zaman balik turlerini cokta bilmiyorum.toprak solucani ile avlaniyordum.mirmir catalkuyruk,cupra,saribalik, tutuyorduk hep.bi gece yine bu saydiklarimdan tuttum iclerinde hic bilmedigim ince uzun iki tane balik vardi.sabahin ilk isiklari ile insanlar yuruyuse basladi,yasli bi amca yana geldi ve varmi biseyler diyerek muhabbete basladi.O iki baligi gostererek neyle tuttugumu sordu.Solucanla dedim;hayir efendim olmaz o balik solucanla tutulmaz dedi.Hayda burdan yak;ya amcacin baska yemim yok silucanla tuttum dediysemse adam inatla,levrek solucanla tutulmaz dedi ve soylenerek gitti. Ogun o baliklarin levrek daha dogrusu ispendek Oldugunu anladim
bu aralar adana sahte balık dedikleri sahteler varmış onların adını çok duyar oldum onların fotolarını burda yayınlayacak birileri varmı acaba ve iskenderunda nerde bulabiliriz bu sahteleri kaç gr lıklarından kaç cm lik ve hangi renginden alalım at-çek için kullanabilmek adına.
geçmişte burnaz civarındaki göllerde yayın ve yılanbalığı avlarken benim de epeyce levrek tutmuşluğum var solucanla
kardeşim bahsettiğimiz sahte aşağıda linkini verdiğim sahte. osmaniye'de ve iskenderun'da aradım çok çeşidini buldum ama istediğim gibi değillerdi, ya çok büyük ve kabaydılar, ya da renkleri hoş değildi almadım. http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=45659
abimiz gitsin. aygazdan torosa sürsün. olmadı orhan abi gilin oralarda kimse eli boş dönmüyor bir ton balık çıkıyor. torosun ne kadar önünden acaba ? kulaç ? zaten balık orda. sınırı bizim köşe kayalık. burnaz sahilini takiben kuzeye yedi evleri geçinceki kayalık var. ben çocukken oraya giderlerdi. orhan abi gilin inan gilin oraya yaklaştıkça balık artıyor yani çocukken biz gerek duymazdık. gerek gölde çupra vardı gerek denizde. gerek gölde levrek vardı gerek deryada. fakat gidenler kayalıktan büyük çupra lagos kaya balığı neyim her çeşit büyük balık aldıklarını anlatırlardı. burnazdayken, sarısudayken filan derlerdi ki kayalığa git, balık esas orada ! torosun oraya bi gittik. arabamızı yolun kenarına tekinsiz kuş uçmaz kervan geçmez bi şekilde çektikten sonra kayalık ve otluk araziden aşağı 15 dk yürüyüşle inip toros gübrenin tam kenarı olan bir koy avlağı denedik. tam piknik yeriymiş dedik. kurban bayramı mıydı. Kasım 2010 olma ihtimali yüksek. buz gibi hava idi sabah erkendi. üç beş yazıyordu halbuki iki dörttü. burnazda yanık tearmen suyuna bağlı kürekli sandalın anahtarını dmi ye uyup eniştemden almadıklarına üzülmüştü halaoğulları. neyse toros sol kolumuzda kalarak olta attık tek bir vuruş ya da takip alamadık sağındaki kayalıkları da denediler dört koldan. z gibi t donduran soğukta balık namına, sadece küçük halaoğlu bi ara torosun kenar kayalarına doğru gitti geldi bi keşif yaptı, kayalıklarının dibinde trofe bir sürü kefal gördüğünü söylemişti başka bi numara yokmuş. dedik ki, yaza doğru buraya gelek. arabayla biri bizi atsın buraya mangalımız da olsun yüzelim de. her çeşit avı deneyelim çadır kuralım vb. tek vuruş yoktu, çünkü vuruş 29 ekimde yedi evlerin önünden çupra ve tral tutuyordum bir sürü. kasım ayında hiçbirşey vurmaz olduydu, torosun suçu yok, balıklar derine çekildi demiştik. ki doğruydu. bir botumuz olaydı bari bagajda diye de iç geçirmiştik.
hiiiç değil. anladım seni. ondan değil. shell gibi de değil. keşke internete birisi koymuş olsaydı bugüne değin. ah işte adanada olmasam. gültekin inan ilk işim seni aramak olurdu memlekete gidemedim bu hafta be. not: ben koymuşum. ama vidyo http://www.youtube.com/watch?v=iNacQ141fYI
şu arkadaşların (50 kg mercan, gelincik ve diğer cerbitler olmak üzere) avlandığı yer torosa ne kadardır ki ? http://www.youtube.com/watch?v=DxkxSraNRe8