abi davetin için teşekkürler, aslında bacanağımın da botu var ve birlikte açılıyorduk ama bu sene bir türlü işimiz rast gitmedi, açılamadık. inşaallah osmaniye'ye geldiğinizde tanışırız.
***selamlar dostlar bendeki sahte balıklar bunlar bunların ne iş yapabileceğini sizlerden öğrenmek isterim avlandığım yer iskenderun barınak civarları 1 ve 4 numaralı sahtelerle siftah yaptım kayış balığı ve barakuda yakaladım ama diğerleri ile nasip olmadı bu sahteler ile ne yakalayabilirim ve iş yaparlarmı daha bir trofe yakalayamadım gitti :-( şimdiden bilgiler için *** ler
Herkese selamlar.Tam anlamiyla osmaniyeye yerlestim.Ama hala internetim yok ,isallah onada bu hafta el atacam.Simdilik telefonla idare etmeye calisiyorum.Serif abi tebrik ederim cok guzel av olmus,Gultekin'inde dedigi gibi bi kac resim koysaydiniz valla gaza gelseydik.Cuma gunu balik bahanesi ile Dortyola kayinvalidelere gectik.Ben solugu barinakta aldim gece 1 gibi barinagin sagindaki derenin agzindaydim, 3 parca gumus,minicik minicik geri saldigim cupra ,mirmir ,levrek yavrusundan baska;1 tanede kemane tuttum. Cumartesi geceden pzar sabah yediye kadar yine barinaktaydim ama hic bisey yok.Kismet baska bahara artik. Herkese bol balikli gunler diliyorum
1 numara eskilerden beri lüfer için, dalgalı bulanık denizlerde levrek için kullanılan kaşık. ben onunla bir şey yakalayamasam da yakalayan çok. 2 numara daha çok tatlısularda iş yapabilecek bir spinner, turna ve alabalıkta işyapar, ama illaki denizde de meraklısı çıkacaktır. 3 numara hakkında pek bir şey söyleyemem, atışı, aksiyonu nedir, hangi derinlikte ne kadar etkili bir sahtedir çok emin değilim. 4 numara malum adana işi el yapımı sahte. bu sahteyi etıp hemen çekerek su üstünde, ya da atıp dibe çöktürdükten sonra jig dibi havalandırarak çekip levrek, lüfer, akya yakalayanları gördüm. ben de adanada çok aradım ama bir türlü kafamdaki modeli bulamıyorum 5 numara sanırım river2sea bubble walker, bu sahte ağırlığı ile gayet uzağa gidiyor. çekerken de üreticinin videosundaki gibi küçük ve seri vuruşlarla WTD gibi çektiğinizde su sıçratmadan, ama su üzerinde baloncuk yaparak ve sesler çıkararak geliyor. ya da popper tarzı kısa sert vuruşlarla su sıçratarak da yüzdürülebiliyor. bu tarz sahtelerle balık alan çok, ama ben geçenlerde ceyhan sugözü termik santralinin orda, birinisinin yozuri popperla 2-3 kg.lık bir akya aldığını görünce yeni yeni kullanmaya başladım açıkçası önceleri pek kullanasım gelmiyordu, şu an elimde 3 farklı model popper var ve avlarda daha çok şans tanımaya başladım. özellikle büyük balıkların küçük balıkları su üstüne zıplattığı zamanlarda daha etkili oluyormuş.
bilgilendirme için teşekkürler ve benim bir şey dikkatimi çekti at-çek le yakaladığım balıklar genelde sırtından yada boynundan yakalanmış oluyorlar şimdiye kadar sahteyi ağzına alarak yakaladığım avcı balık hatırlamıyor gibiyim acaba at-çek yöntemimdenmi kaynaklanıyor sahteyi sallıyorum sarıp 50-60 cm kamışı geri çekip tekrardan eski konumuna geri getirip sarmaya başlıyorum yani diğer adı ile zımba yapıyorum bence avcılar sahtenin çevresinde sahteyi keşfe gelirken zımba yaparak rastgele bir yerlerinden yakalanıyorlar tabi bunlar benim yakalayabildiklerim sahteyi keşfe gelipte yakalayamadıklarımı düşünemiyorum bile su içinde göremediğim için
Bilge başınız sağolsun birader ben iletimi önümüzdeki pazar için yazdıydım Şerif abi, balıkların resimleri be abi... Bu sitenin en önemli enstrumanı fotoğraftır. Bir siteyi resimler ve yenilerde videolar ayakta tutar. resimsiz anlatımlar hep beşinci planda kalır. Nasıl diyeyim. Uydurma av raporu yazsam ben, millet ağzının suyu akarak dinlerdi herhalde. (Başlasam mı ne?) Yani bunu şeye benzetebilirsin. Pembe dizilerin, hatta videoların olmadığı zamanlarda eskiden Beyaz Dizi okurlardı ya. (bir komşu teyzeyi Harlequin okurken hatırlıyorum) Gültekin dostum, MMK diyo, çupra diyo, lagos diyo, melanur diyo, mercan diyo Şerif abiyle takılın ben gelemiyom ah be, ahh. (Sanki her gelmeye torbam balıkla doluyomuş gibi)
her gitmeye bende dolduramıyorum. sen öyle bir anlatıyorsunki sanki ben senden çok balık yaklıyormuşum gibi. enler listesinde benim sadece lüfer var sende ceylan var, baraküda var, lagos var
dün akşam saat 22.30 da iskenderun barınağa gittim gece 02.00 a kadar at-çek yaptım yemli takım attım yem olarakta tavuk taşlığı denedim sonuç sıfır vuruş bile yok acaba tavuk taşlığı deneyen varmı ben denedim balık yok diyemi vurmadı yoksa taşlığamı vurmuyor onu merak ettim çünkü kimi zaman balık olmayınca karidesle bile gitsem vuruş olmuyor bu götürdüğüm tavuk taşlık yüzündenmiydi hiç balık vurmadı yoksa gerçekten balık yoktudamı vurmadı merak ettim üstelik deniz harika idi gece 01.00 a kadar ondan sonra biraz esmeye başladı ve gece 02.00 gibide yağmur tanelemeye başladı gibi toparlanıp geldim
ben şuna kanaat getirdim. balık azaldığı için onlarda seçici oluyor. boru kurdu sülinez hadi sardalya onun dışında zor. karides kullanmayalı herhalde epey 2 sene kadar olmuştur.
perşembe miydi, enişteyi aradım. 20 gündür aramıyordum. kendisi, her tür balıkçılıkta tam bir üstaddır. tuttuğu akyalarla (kendisi imtiyaz diyo) diğer her marka ve çapta balığın hesabı yoktur. 88 şubatında, kiloluk ceylanı bana tutturmuş olan kişi de odur. atmış küsür yaşındadır Maşallahı vardır. 88 de orta üç talebesiydim, doğup büyüdüğüm ankaradan eniştemin yanına idç ye şubat tatiline geldim ve o da beni balığa götürdü. üç metre galiba bi sandalı vardı. öğleden sonra liman ikinci boğumda Söndüren-7 (bilmiyorum hala var mı) yanından gittiğimizi hatırlıyorum, kayığın adı niye söndüren olsun ki demiştim kırmızı kocaman bir gemiydi. beş tane kiloluk ceylanı eniştenin sandalında yakaladım. Sandalın arkasından kaşıkla sırtı yapıyorduk. İki adet kaşık arkamızdan geliyordu, ardından zınk diye birşey oltama takılıyor, çekiyordum. Eniştemin kaşığı kötüydü sanıyorum. O yüzden olucak kiloluk beş balık da bana geldi. Bu ava biz öğleden sonra başladık hava kararınca bitirdik. şöyle hatırlıyorum, enişte sandalın direksiyonunu bana, sabit tutturdu namaz kıldı. ben kıbleye sabitledimdi sandalı, ikindiydi iyi hatırlıyom. Demek ki iki saatten az bir sürede yakaladık. O tutamadı ben beş tane tuttum. Ellerim bir şehir çocuğu için fazla tahriş olmuştu. Misinanın şeyi birkaç hafta sürmüştü. Ertesi gün pazar idi, gene aynı yere geldik, güneş yüzünü göstermediği için yalnızca iki tane tuttu. Ben değil. kendisi bu sefer. Benim elim yara olduğu için ben sadece öbür başka bir 15 tatilci hala oğlu ile üçümüz gitmiştik. İkimiz konuştuk, enişte sırtı yapmıştı. Güneş iki kere gösterdi yüzünü, ikisinde de aldı ceylanını velhasıl. Birkaç günlüğüne oğlunun yanına urfadaymış. dönmek üzereyim dedi. Botuyla kürek çekerek açılıyormuş. Enişte dedim, bu yaşta maşAllah, dedi ki Alişan beş dakika hafif tempo kürek çekiyorsun direk 22 kulaç oluyo, haritaya da bakmadım derinlik haritasına, neresi acep. her gitmeye banko 3-4 kilo yakalıyorum dedi. Yakaladıklarımın %60-70'i kırmızı balık olmak üzere diğerleri dedi. Dedim ben onaltı metre rekorum dedim, bazen o derinlikte bile vuruş alamıyordum dedim. Alişan dedi, benim gittiğim yer birden derinleşiyo, çok derin olduğu için dedi, alıyosun dedi. Kulaç 22 dedi yani. Boru değil. Orta metrajları deneyebilirsin, tüyle stivırt denersin, akya yavrusu gelebilir, kıyıda yok diye, açıkta turna olmaz mı sanıyorsun? Konu dışı: birisi yemsiz iğneyle açıkta çupra tuttuğunu anlattı bana bu arada doğruluk payı nedir?
Merhabalar kolay gelsin , geçen seneden beri forumdayım ama bu bölge ile ilgili sayfayı yeni gördüm. ben reyhanlıda çalışıyorum am mersinliyim.Şans eseri dörtyolda balık avaı debemelerim olmuştu bence uygun meraları olan bir yer.Sezonu açtığımız için her hafta olmasada 2 haftada bir oraya geliyorum.Mera tavsiyesi kişiye özeldir o konuda talebim olmayacak ancak oralarda silikon meşhur,onların dışında nelere geliyor balıklar.bende muhtelif sahteler mevcut ama sınırlı zamanda geldiğimden hepsini deneyemiyorum..bilgi verirseniz seviniriz..
Bazen denk gelir. Denk gelir dediysem, fazla değil, bazen. Belki ömürde bir kere. Bizim stres efendi şamandıralı takımla derinlik yoklaması yapıyordu, oltayı nereye atsam deyi. Boş iğneye kasna geldi birden.
gerçekten çok haklısınız balık yok denizde inanın deniz kenarına gittiğim deniz suyunun bomboş olduğunu hisseder gibi oluyorum koca deniz olurda bir balık çıkmazmı ne zaman şevkle gitsem bir daha denize gitmeyecem diyerekten ayrılıyorum denizden ama hobi işte bir iki gün sonra acaba yine bir denesem mi diyor insan... bu 24 metre koşulu keşke 40-50-60.... vsss olsa da biraz küçük balıklar nefes alsa deniz kenarından ellerinde koca balıklarla oltalarıyla evlerine koşan çocuklar görsek keşkeee...
selamlar Mersinde bir ara bahsettiğim arkadaşım yine balığa çıkmış. Hala çupra almaya devam ediyorlar. Kurban bayramında nasipse gitmeyi düşünüyorum. Oralarda kullandıkları yemi sordum bana klasik yemleri saydılar sülünez, borukurdu. Ama bizim buralarda olamayn bişi canlı karides satılıyormuş Mersinde acayip sektör olmuş. Tanesi 20 krş aslında bu işi birisi yapabilir. Hemen hesap yaptım sandal 30 tl, canlı karides alsan100 tane 20 tl yok yavvv sen ne yapıyon.bu fiyata çık sonra pembe balık tut, balonla iğneleri kestir mümkün değil. Oralardaki çocuklar 150-200 topluyor sonra bir vatandaş onların hepini satın alıyoo.. 10 krş alsan millete 20 krş sat.yem canlı karides Mersinde müthiş satıyor diyor arkadaş.özellkle tekne ile açılanlar çok başarılı avlar yapıyorlar mış.Dörtyol iskenderun hattına alternatif bir yem kazandırmış oluruz hemde çocuklar harçlıklarını çıkarırlar.Kurbaa işi giibi millletin elinde fener bide file barınağın içi canlı karides avcısıyla dolar. Arkadaştan ısrarla fotoğraf istiyorum zannedersem az kaldı benim dırdırımdan kurtulmak için çekip yollayacak. Yav av raporu yayınlayacağım ama fotoğraf yok ne manası var diyorum. Düşünsene son av 3 kişi 4-5 kilo arası tek karakulak, 2 kg lık bir lagos ,15 parça 400 gr üstü çupra ama foto yokkkk. bu av kıyıdan ve canlı karidesle. selamlar.
Bide arkadaş toprak solcanıyla denizde balık mı turtulur diyenlere inat gitmiş ve denemiş o gece yaklaşık 6-7 çupra toprak solcanı ile almış.biz nedendir denemeyiz bilemem ama bence gayet güzel bir yem.hele bide onun şişleme yöntemiyle tüm şekilde iğneye geçiriyorlar yaaaaaa bence denemeye değer.
*** hemşerim urfada avlar nasıl ve toprak solucanını sen birde baraj gölünde dene ordada güzel sonuçlar verir ayrıca hangi ilde toprak solucanını denizde denedin öğrenmek isterim ayrıca canlı karides yakalama yöntem ve tekniklerini biliyorsan paylaşırsan iyi olur mersinde varsa iskenderundada vardır iskenderundada canlı karides yakalamak isterim ayrıca urfaya gidincede bozovada avlanıyorum sen urfanın neresinde av yapıyorsun ve neler çıkıyor senin gibi birini bu sitede bulmak güzel oldu daha çok paylaşımlarda bulunuruz ***. saygılar.
mersinde canlı karides diye sattıkları tekenin ta kendisi burdada fazlası ile mevcut. parmak büyüklüğünde pembe pembe oluyor. kaylıkların arasında yada tekneci arkadaşın dediğine göre iskelelerdeki lastikleri hızlıca kaldırırsan her lastikte 2-3 adet çıkarmış. ben denemedim. buda naçizane akşamki av raporum http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?p=1003869#post1003869
Helal olsun dostum. Benle alakayı kesince bak bir buçuk kiloluk minekop tutuyon. yanındakiler caba kaldı