Dörtyol/İskenderun/Arsuz/Samandağ/Hatay Hattı

Konu, 'Bölgeler' kısmında ceranımoo_ist tarafından paylaşıldı.

1. alişan

alişan Alişan

En İyi Avı:
    eh işte Allah ne verdiyse
    Adamın biri geldi, sardalyayı kokutacan dedi, bağırsağını takacan, atacan dedi mais levraana dedi :)
    Sevgili dostum bilge ben de ne düşünüyom biliyonnu

Senin GES var ya mesela, onu dostum ekmek arası balık değil de
    Balık arası ges yapacan. Yani balığı yaracan, GES i içine sokacan. Yemi yani nasıl diyeyim
    iyice balıtacan böyle

Yani sahten balık kokacak dostum annıyoo ?
    Hiç denedin mi bilemiyom
    bence elli atıştan sonra belki yüz
    tekrar resetlenecektir
    yani sahten pis pis balık kokup etrafı rahatsız etmeyecektir.
    Ama balık tuttuysan
    Göğsünü gere gere kokut her tarafını be dostum
    koksun be baba. ama hem tutamamışın, hem elin balık kokuyo
    bu çok rezil bi duygu işte
    Benim en çok yaşadığım duyguydu
    atçek le tanışmadan önce
    Şimdi sadece, balık tutarsam elim kokuyor
    Fakat bu son yöntemle, yani henüz denemediğim bu yöntem sayesinde
    yine kokacağım galiba
    Ama her şeyin başı tabi
    Allah ömür verirse sağlık verirse, fırsat verirse demek lazım
    Balık verirse de fena olmaz, çok oldu kamışım u olmayalı be :)
    pardon n olmayalı

2. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Vay seni n diyem olasan. Yine coşturdun a'şam a'şam. Gönlünün zenginliğine, fikrinin keskinliğine zeval gelmesin gubani.:p ;)

3. metallurgist

metallurgist Gültekin Güler

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    tek resim olduğundan rapor açmadım ama açarım akşama. demirçelikten yabani çupra ve malanur. 2 adet daha çupra varda bunlar yarım kiloluk 30 cm

4. bilge kağan

bilge kağan bilge kağan tomas

Favori Kamış:
    lineaeffe rapid cx spin 2.05, DAM 2.40, okuma V system 2,40 spin
    Favori Makine:
    okuma trio 30s, okuma avenger 30a, Okuma Raw 65, daiwa sweepfire E 4000
    En İyi Avı:
    alabalık 3 kg, turna 2 kg, levrek 3 kg, çipura 1,2 kg, zargana 95 cm ( 990 gr. )
    geçen pazar sen aklıma geldin, bir parça sardalyayı sahteye sürüp attım ama gene de bir şey olmadı, dediğim gibi sahte işinde en önemli şey aksiyon. bak balıklar gidip kurşundan yapılmış jige saldırıyo. hele zarganalar jigin hastası, hemen her atışta kıyıya kadar dişleye dişleye geliyorlar.

5. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    alabalık 3 kg, turna 2 kg, levrek 3 kg, çipura 1,2 kg, zargana 95 cm ( 990 gr. )
    maşallah, ne güzel yatıyorlar. akşam ben de idç sitedeydim ama balık işi yoktu bacanağın bir çayını içip geldik. o da anlattı, epeyce çipura almış. onun yakaladıkları 300 gr. civarı, ama o balık tutmadan pek anlamaz. yani onun o çipuraları aldığı yerlerde ben de bir deneme yapmak isterim. cüruf sahasının altından almış. bu hafta işim var ama önümüzdeki haftalardan birinde yatılı olarak sitedeyim, oraları bir yoklarım ;)

6. metallurgist

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    oradan aldım bende yabanileri. plajdan uzak atışla 70 80 metre harmadarları aldım plajdaki çupralar ufak. akıntının ordakiler daha iri. haber verirsen bende katılabilirim size ama akıntıya inmek ölüm geliyor.

7. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    bizimki 20-30 m attımı seviniyor :) ulaşımı zor da olsa ben de akıntının orayı avlamayı seviyorum. orda her türlü balığın trofesini yakalama şansı var. ömrü hayatımda yakaladığım en büyük çipurayı ordan almıştım, dalgalı bir denizde kıyıdan sadece 8-10 uzaktan hemide. geldiğimde sana haber ederim, müsait olursan gideriz. hem sohbet olur hem de senin bölgedeki tecrübelerinden faydalanırız ;)

8. metallurgist

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    tecrübe olupta biz burnumuzun dibindeki meraları bırakıp nerelere gitmişiz. geçen kış farkettşm şimdilerde meralar kapanıyor birer birer

9. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    her zaman söylüyorum, eğer ben sitede olsam başka hiçbir yere ihtiyacım olmaz. zaten diğer yerler kurcalana kurcalana balıklar oltaya bile bakmaz oldu. sizin oraların kıymetini bilmek lazım.

10. mehmetoztoprak

mehmetoztoprak mehmet

bende ıskenderun lımanından cıkıyorum balık buldukca duruyoruz gecen gece gittim bol bol istavrit 1 tanede lüfer tuttum. çupraları 20 metrede tutuyoruz ama ufaklar yaklasık 200 gram cıvarında. kıloluk tutmak nasıp olmadı ıskenderunda

11. metallurgist

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    kayalıkta takılır diye gitmiyordum akşam gene yabinin biri gelirken kaya altı yaptı gitti takım. şimdilerde plajı yeni yaılan organize kapattı. akıntının orayada demirçelik liman yatırımı yapıyormuş anlayacağın en fazla 1 sene daha akıntıya sokarlar gibi geliyor. sonra hepten giremeyiz. plajın girişine tel örgü direklerini çekmişler arasından geçirdim. akşama sabaha tel örgüde çekilir girilmez olur. belkide çektiler bile gitmeyeli 5 gün oldu

12. metallurgist

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    aslına bakarsan 2010 senesinden önce balık yakalayamadığım için bende tekneye özenmiş bir tekne ile balığa çıkmıştık arkadaşlarla. 4 kişi 5 kilo cerbit yakaladık. sabahtan akşama kadar. şimdilerde cerbitten çok kılkuyruk mercan çıkıyor ayrı mesele. yakaladığımız balıklar 150-200 gram arası idi. birdaha da tekneye hiç heves etmedim. aynı arkadaşlar ayarla bir organizasyon yapalım diyor. yahu kıyıdan yapalım bak kıyı daha bereketli. en azından benim için bereket yakalanan balığın sayı veya kg olarak çokluğu değil kalitesi vede boyutu. hal böyle olunca teknede aradığımı bulamadım. her avda 4-5 parça balık salıyorum ortalama salarken görenler sen yemiyorsan bize ver diyorlar. yani ne gerek var teknede birde 35 kulaçtan yukarıya çekene kadar balık çatlıyor şişiyor salsan bile yaşaması çok zor. hiç özenmiyorum açıkçası. tekne ilede büyük boyutlarda yakalanan balıklar var fakat kayasını bileceksin vaktini bileceksin.

uzun sözün kısası büyük balık istiyorsan kıyı derim başkada birşey demem. mesela aralık girdimi kıyıda çupra bulamazsın ama kayalık bölgelerde trofe boylarda sargoz yapmaya başlar. yani her balığın bol olduğu bir mevsim var kıyıda. atçek için mesela kıyılar şimdilerde müsait olması lazım ama hafif çalkantı şart. akşam denedik ama deniz göl gibi idi

13. mehmet0625

mehmet0625 Mehmet

Favori Kamış:
    okuma v system 240cm 10-40
    Favori Makine:
    shımano exage 4000 fd
    En İyi Avı:
    Lambuka 63 CM
    gültekin üstat iskenderunda denize dökülen su ağzı nerelerde var iskenderun merkeze yakın neresi var suyun denize dökülen yerlerinde büyük balık olurmuş diyorlar ne diyorsun bu işe yada sen denedinmi öylesi yerler denediysen oraların verimi nasıl oldu

14. metallurgist

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    öncelikle üstad mevzusu için daha çok ekmek yememiz lazım. sonrası yelken kulübünün yanından dere akıyor denize sonuçta orasıda akarsu ağzı. balık varmı sorusuna kısmet diyorum. büyük balık varmı dersen ordan çeşitli tekniklerle büyük balık avlayana rastladım. mesela lüfer için adam şişirmiş balonu bağlamış çelik tele tüm sübye veya kalamar salıyor denize 150 200 metre oltasına alana rastladınmı hayır ama sonuçta adam almışki deniyor. tabi o balonu 150-200 metre göndermek için en önemli şart rüzgar dağdan esecek. o derenin içi kefal dolu. mutlaka avcı balık geliyordur oraya ama ben daha ordan alan görmedim. pekte gitmişliğim yok açıkçası. başkada merkeze yakın yer yok. varsa karaağaç taraflarında ama yok bildiğim kadarı ile malzemeci söylemişti. karaağaca giderken bir askeri lojman yaptılar. ordan denize bir borumu ne giriyomuş herhalde arıtma borusudur. botu bağlıyorlarmış boruya bayağı balık alan varmış ama benm içim elvermez ordaki yerleşik balığı yemeye

15. mehmet0625

mehmet0625 Mehmet

Favori Kamış:
    okuma v system 240cm 10-40
    Favori Makine:
    shımano exage 4000 fd
    En İyi Avı:
    Lambuka 63 CM
    bu dediğin yer kanalın denize döküldüğü noktamı yoksa farklı bir yermi

16. mehmetoztoprak

mehmetoztoprak mehmet

ama ben yerımde durmuyorum balık cıktı cıktı cıkmadı dolasıyoruz bıraz daha soyle 3 5 metre daha derıne genelde tutuyorum guzel gecıyoru buyuk balık hevesım vardı oda baracuda ve bır tane luferle bıraz duruldu her pazar azıyor ama :) yarın olacagı gıbı sabahtan yol gorunuyor sanırım bana

17. agumentin

agumentin ahmet ucak

s.a.
    hayırlı sabahlar değerli forum üyeleri
    mehmet0625 ben evet urfadayım ve sizinle tanışmayı çok isterim
    ancak tatlı su balığı avını kesinlikle sevmiyorum
    sen bozovada ne avlıyorsun keyif alıyormusun yayın yılan balığı sazan falan var diyorlar durum nsl?
    yani ş.urfada balığa gitmiyorumyani daha gitmedim. ama hani alabalık falan olsa kesinlikle düşünmem.
    adıyamana giderken fıratın üstünden geçeriz ya orada derimki mutlaka alabalık olmalı çünkü yazın ayağımı sokamıyorum uzun bir süre o suya
    ama ne bir kıpırtıı nebir atlama nebir oynama ve de nedebir balık tutan adam hiç hayat yokkkk.
    bilge kardeş yavvvv
    senin şu jig denemelerini ilgiyle izliyorum. sana haddim olmadan bi tavsiyede bulunsam.
    bu küçük jiginin arkasında üçlü vardır muhtemelen.
    o üçlüyü ister çıkar ister tut ama sen herkesin kullandığı jig iğnelerinden kullansan bence o büyük balıklardan birini takipte bile tutabilirsin bence dene.
    kullandığın jig 5 cm lik se eğer jigi ortalayacak şekilde bir iğne birde 7 cm lik bir kolaa iğne bağlasan belkide denemişsindir neyse bir fikir işte.
    bide bilge ile gültekin yav siz tam kamera sahibi olması gereken insanlarsınız. sizden çok şeymi istiyorum bilemem ama şu balık ortamlarını çekseniz kafa lambalığı gibi kamera koyuyorlar şapkalara onlardan alsanız ve bizim gibi adamlara belgesel tadında görüntüller sunsanız.
    nese sabah gaza geldik heral selamlar.

18. metallurgist

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    evet orasından bahsediyorum

19. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    kardeşim o tarafta da zevkle at çek yapabilirsin. dün gece de bir arkadaşımla konuştum, istanbuldaydı, adıyaman'a yerleşmiş. orada 3 no mavi benek meps ile şiraz ve şabut avlanıyormuş, 20 kg'a kadar yakalayan var diyor. yakalama zevkini aldıktan sonra da ister ye, ister serbest bırak ;)

jiglerin küçüklerinde orijinal 3'lü iğne oluyor. ben maria 12 gr hariç diğer jiglerin kuyruğuna tekli iğne bağlayıp kafalarına da asist tekli iğne bağladım.

kameraları da araştırdım ama çok para onlar ya :( belki ilerde o da olur :rolleyes:

20. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    pazar sabahı balığa gidecektik, bacanak arayıp geceden gidelim de yemli de deneyelim deyince saat gece 1 de barınağa vardık. barınak içinde aşırı bir kovalamaca vardı, bacanak ona aldanıp iç tarafta kaldı ve sahte attı, ben de dış tarafta yemli attım. sabaha kadar çok sayıda küçük balık yakaladım. çok küçüklerini saldım. bu yakalama salmaların arkası kesilmeyince tebliğde vicdani limite dahil edilen melanur ve ısparozların 17 - 18 cmliklerini aldım :eek: . işin doğrusu bu sefer biraz etçilik yaptım.
    balıkların içinde balık diyecek bir tane 23 cm çipura ve 21 cm melanur vardı. toplamda 1,5 kg kadar balık vardı, raporlamaya gerek duymadım.

sabaha karşı alişan kardeşim de geldi sohbet ettik, attık çektik. sabah daha su üstüne başlar başlamaz bir zargana bubble pen 80'e yapıştı. çırpınınca da misinayı kesti :mad: bu ay kaybettiğim 4. bubble pen banghead ama balık uzaklaşmadı suyun içinde bir iki kafa sallayıp sahteyi attı ve sahte de su yüzüne çıktı. alişanın verdiği moral ! eşliğinde rapala skitter pop ile sahte balık avına çıktım. balığın verimli saatinde avı bıraktım sahte peşine düştüm. övünmek gibi olacak ama 7 yıl çalılıkların altına, köklerin arasına, taşların kenarına meps atmam nedeniyle sahteyi nokta atışıyla atarım :D sonunda sahteyi yakaladım ve çıkardım :thumb:

alişan çabuk pes edip gitti, denizde oynak da olmayınca biz de pes ettik ve sahilde şansımızı denemeye karar verdik.
    ben su üstüyle, bacanak çapariyle biraz attık ama levrek de yoktu, yalnız barınakta azalan zarganalar sahile toplanmıştı. ahmet abi birini yakaladı ve eline alırken suya düşürdü, zargana tüyü bozup misinaya da çok hasar verdiği için sinirlenip çapariyi değiştirirken ben de intikam almak amacıyla çantamdaki bir zargana topunun arkasına kuyruk bağlayıp zargana avına döndüm :D

bir iki küçük zargana yakalama kaçırma macerası sonunda bir zargana asıldı ki kalama cayır cayır ötüyor. önce kuyruktan falan yakalanmıştır dedim, su sütüne zıplayınca baktım ki kılıç balığı gibi mübarek :eek: kalamayı tekrar ayarlayıp sara sara suyun dışına yürürken bir anda misina boşaldı banghead hah dedim gene alişan dalga geçecek. oltayı toplayınca gördüğüme inanamadım. zargana topunun halkası kendi ile birlikte kalıba dökülmüş sert plastiktendi. klips delikten geçmediği için misinayı doğrudan bağlamıştım, balık zorlayınca misina topun plastik halkasını bıcak gibi kesmiş idk

tabi kaçan balık büyük olur :D ben arabadan yeni bir top alıp yeni bir takım bağladım ve attım. yine büyük bir balık dolaşıyordu ama saldırmıyordu. mantarı 1 m. kadar sarıp balığı tahrik edince hemen geriye dönüp yemi kaptı, mantarı dibe batırdı. hooked hemen misinanın boşluğunu alıp iyi bir tasma vurdum ve balık çıldırdı, su üstünde zıplayıp duruyor. bu balık da diğerini araymayacak kadar iriydi. ben yine suyun 20 m. kadar içinde olduğumdan kıyıya doğru yavaş yavaş yürümeye başladım. balık misina alıyor, ben de misinadaki gerginliği korumak için yavaş yavaş yürüyüp hafifçe kolu çeviriyorum.

suyun dışına çıkınca balığı yavaş yavaş kıyıya yanaştırdım. balık yorulmuştu ama sığ yere gelince tekrar çıldırdı, o anda balığın iğneden kurtulduğunu hissetim :eek: abi balık gitti dedim, ama baktım ki hala oltada. balığı havaya kaldırıp misinayı kırmamak için ahmet abi geriden suya girip yavaşça denizden karaya doğru gelip balığın üzerine bastırdı, solungacından yapıştı.

balığı çıkarınca gördük ki benim balık gitti dediğimde iğne gerçekten balığın ağzının kenarını yırtıp çıkmış ve hemen sonra 4-5 cm geriden gözüne saplanmış :eek:

bu balık benim ve ahmet abinin gördüğü, yakaladığı en büyük zarganaydı, internette bile bu kadar irilerini pek görmemiştim. tam 95 cm ve ağırlığı 990 gr :thumb:

kıyaslama için bu balığın başını 65 cmlik normal bir zargananın başıyla yanyana koydum :) sadece kafası 26 cm

yakalama anı ve sudan çıkarış tam videoluk idi ama teknik imkansızlık nedeniyle sınıfının trofesi olan bu balığı sadece fotoğraflayabildik. :(