Dörtyol/İskenderun/Arsuz/Samandağ/Hatay Hattı

Konu, 'Bölgeler' kısmında ceranımoo_ist tarafından paylaşıldı.

1. SERKAN.ONT

SERKAN.ONT SERKAN

gerçi bu çupra levrek nasıl yakalanır saat kaçta gidilir olta ne kullanılır yem ne takılır sistem nasıldır hiç bilmiyorum. ama öğrenmeye çok hevesim var.

bu pazar(02-12-2012) sabah erkenden balığa gitmek istiyorum yok mu gelecek arkadaş ***???

2. metallurgist

metallurgist Gültekin Güler

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    bak şimdi elindeki donanımlar nedir bilmiyorum en azından tahmin ettiğim kargıya sahipsin. ben çok eskiden barınağın iç havuzundan ağcı teknelerin yanından çupra avlardım alırıdımda tek tük. yanımda 2 kişi kargı ile minicik iğnelere sardalya zerreleri takarak yarım kiloluk 700 gramlık kefal alırlardı. bende pek fazla aksiyon olmayınca banada önerdiler bari balık yakala diye ben kefalle yemli harici hiç ilgilenmedim. halada ilgilenmiyorum.

bir akşam abi sengittin gece 12 gibi 700 gramlık levrek yakaladım dedi adam. kısmet işi tabi ama şimdi diyorum gece ya barınağın uzun ucundan yada kayalıkların önünden şöyle canlı teke çıkartıp yine kargına 2 numara iğne takıp canlı tekeyle şamandıralı atsan levrek çupra sargoz illaki gelecektir. zaten ceyhan tarafında bu levrek tatlı suyada girdiğinden nehirde bu söylediğim taktikle dolu levrek alanları duydum. Denedinmi dersen hayır denemedim zaten kargım yok almayıda hiç düşünmedi. ama gündüz işin zor olmaz demiyeyim balık işi kısmet işi ama gece daha bol olur.

balık işi sabır işi istikrar işi kafa yorma işi rastgelsinreeling

3. mehmet0625

mehmet0625 Mehmet

Favori Kamış:
    okuma v system 240cm 10-40
    Favori Makine:
    shımano exage 4000 fd
    En İyi Avı:
    Lambuka 63 CM
    bende şunu sormak ve eklemek istedim sülünez ve yengece çupra iyi vuruyor bildiğim kadarıyla fakat iskenderunda sülünez çıkıyormu ve nerelerden çıkartabiliriz sülünezi ayrıca kayaların suya bakan kısmında çin şapkalarına benzeyenler midyemidir bilmiyorum ama onları çıkarttım bir kaç defa iğneye taktım içlerini hiç balık alamadım oysaki iş yapacağı söyleniyor bir eksikmi yaptım ayrıca sülünezi nasıl çıkartabiliriz varsa iskenderunda.

4. mır_mır

mır_mır Erkan

Favori Kamış:
    Ryobi KOMATSU 3.45m
    Favori Makine:
    Ryobi ECUSIMA 6000Vİ
    merhaba arkadaşlar. Foruma ktılalı bayağı bir süre oluyor ama yazmak yerine, şimdiye kadar incelemeyi tercih ettim.Adım Erkan. İskenderun devlet hastanesinde çalışmaktayım ve tam bir balık delisiyim. Hani bir alageyik filmi vardır ,Türk filmi. hıh işte o hesap:) şimdi makina kamış takımlar vs. profesyonel sayılır ama avlak bulmakta sorun çekiyorum. İskenderun barınağına takılırım genelde ve her gittiğimde en azz 5-6 çupra 150 gr.-200 gr. civarı tutar o sayıda mırmır alırım. fakat işi dahada büyütmek ve büyük balıklar yakalamak stiyorum. Amatörüm ama çok acemi sayılmam. Alinin boru kurtlarını kullanırım genelde ve iyi iş yaptığı söylenebilir. şimdi sizlerden bu konuda yardım bekliyor ve kısmet olurda iskenderunda balık tutan varsa yoldaş olmak isterim. genelde gece giderim fakat tek çekilmediği için çabuk dönerim. Hepinize rastgele. saygılar.

5. SERKAN.ONT

SERKAN.ONT SERKAN

birde gece gidelim bakalım ne çıkacak :) hava da bayağı soğuk oluyor ama yakalaarsam değer buna :) bir keresinde gece gitmiştik barınagın kısa kenarından bir balıkçı teknesinim üzerinden atmıştık birşey çıkmadı kısmet tabi..

6. barakuda33

barakuda33 Serkan USTUNDAG

En İyi Avı:
    turna 2.35 kg-eymir
  7. bilge kağan

bilge kağan bilge kağan tomas

Favori Kamış:
    lineaeffe rapid cx spin 2.05, DAM 2.40, okuma V system 2,40 spin
    Favori Makine:
    okuma trio 30s, okuma avenger 30a, Okuma Raw 65, daiwa sweepfire E 4000
    En İyi Avı:
    alabalık 3 kg, turna 2 kg, levrek 3 kg, çipura 1,2 kg, zargana 95 cm ( 990 gr. )
  8. mehmet0625

mehmet0625 Mehmet

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    shımano exage 4000 fd
    En İyi Avı:
    Lambuka 63 CM

sevgili mırmır bende iskenderun devlet hastanesi röntgen biriminden mehmet abin büyük balıklar yakalamak istiyorsan senin o küçük boru kurtlarına kocaman balıklar kolay kolay vurmaz zaten onun için taktik değiştireceksin şöyle düşün boru kurtları küçücük yakaladığın mırmırlar çupralar ne kadar aralarındaki boyut oranlarını düşün birde yakalamak istediğin büyükbalıkları düşün aynı oranda yem kullan yani büyük balıklar için canlı yüzdüreceksin yada sahtelerle trofe balıklar alacaksın yada ölü fakat büyük yemler büyük iğneler kullanacaksın ki büyük balık o zaman denk gelirse tat verir mırmır içn çupra için kullandığın iğnelere 5-6 kiloluk büyük balıkların vurma ihtimalli çok azdır vursa bile kurtulma ihtimalleri yüksektir vss geniş bir zamanda daha detaylı konuşuruz sevgili mırmır:D

9. altay_80

altay_80 FATİH

selam bende siteye yeni katılanlardanım istanbulda yaşıyorum ama yılda iki üç kez geliyourum iskenderuna şuan neler çıkıyor bilgi alabilirmiyim lüfer zamanı ama şu zamanlar

10. metallurgist

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    hoşgeldin fatih. genelde yemli avlarda çupra mırmır minekop alınıyor. lüfer levrek atçekle bayağı zor zaten burda 20 cm ve üzeri sarıkanat ve lüfer olmazbenim gördüğüm kıyıdan minumum 45 cm kofanalar var. oda biraz zahmetli vede sabır gerekiyor. genelde yasak olan iskelerden verimli avlar yapılıyor girebilirsen. kıyıda her zaman denk gelmez ama kısmetli adamsan ayrı

11. barakuda33

barakuda33 Serkan USTUNDAG

En İyi Avı:
    turna 2.35 kg-eymir
    Azonce haberde izledim. İskenderunda balik tutmaya giden bir arkadasimiz yuksek gerilim hattina oltasi takilip olay yerinde hayatini kaybetmis. Basimiz sag olsun. Goryntulerde denizmi golmu cozemedim ama yanindan tren raylari geciyordu, tren raylarindaki elektrige kapilmis. Allah sabir versin

12. mehmet0625

mehmet0625 Mehmet

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    shımano exage 4000 fd
    En İyi Avı:
    Lambuka 63 CM
    allah rahmet eylesin tren denizciler tarafından geçiyor orası olmasın bende bu akşam üstü balıktaydım yağmur yağdı eve döndüm üstelik 3-4 kiloluk bir balığı kıyıda görüp hiç bir şey yapamamanın derdi ile canlı balık attım sahte attım önüne hiç tık bile etmedi:eek:

13. mehmet0625

mehmet0625 Mehmet

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    shımano exage 4000 fd
    En İyi Avı:
    Lambuka 63 CM
  14. alişan

alişan Alişan

En İyi Avı:
    eh işte Allah ne verdiyse
    Hava bozacak diyorlar hadi hayırlısı belki levreyen olur yayınlar

15. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    alabalık 3 kg, turna 2 kg, levrek 3 kg, çipura 1,2 kg, zargana 95 cm ( 990 gr. )
    geçenlerde yine Türkiye'de benzeri bir kaza olmuştu. olay yerine ilk gelenler video çekmiş ama ben buraya eklemeyeceğim, çünkü çok kötü bir görüntü. dikkat etmek lazım :(

16. mehmet0625

mehmet0625 Mehmet

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    shımano exage 4000 fd
    En İyi Avı:
    Lambuka 63 CM
    o videoyu ben izlemiştim netten çok içle acısı bir durumdu allah yardım etsin ve allah bizleride korusun ***.

17. metallurgist

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    meftaya allah rahmet eylesin. denizcilerde tren rayına kaptırması için şu 6-7 metrelik göl kamışı umuzunda yolu geçmesi lazım enteresan. ecel gelmiş ne çare

18. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    O değilde, hanım az önce pencereden bakıp ; '' bu yağmurun arkasına iyi levrek yapar hooked '' :eek: dedi. beni mi yokluyor ne idk

19. ceranımoo_ist

ceranımoo_ist Yakup BULUT

Favori Kamış:
    okuma,linelife,remixon
    Favori Makine:
    Favorim Shimano Sahara 3000FD , Okuma İmpact 65,Okuma Eclipz ez 65
    En İyi Avı:
    levrek,çupra,yazılı orkinos, ceylan .....
    Hepinize merhaba, 6 sında Dörtyola geliyorum 12 sine kadar oralardayım, araba burda kaldı :( balığa giden olursa itinayla eşlik edilir yemler benden olmak kaydıyla. reeling

Görüşmek üzere... hooked

20. mehmet0625

mehmet0625 Mehmet

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    shımano exage 4000 fd
    En İyi Avı:
    Lambuka 63 CM
    hava yağmurlu ama deniz de felaket dalga vardı ben oltaları alıp gittim deniz kenarına çantayı hiç açmadan geri geldim o kadar dalga vardıki ve deniz o kadar çalkantılıydıki tahminimce ne küçük ne büyük hiç bir balık kıyıda duramazdı direk kayalara çarpar parçalanırdı o kadarki deniz manyamıştı. tabi iskenderun için konuşuyorum.