Bilge madem kepçe yoktu keşke bu kadar vakit kaybedeceğine balığı kamışla bi anda karaya atsaydın Ben kıyıda değilde yüksek bir yerdeysem ve balık 50 cm den büyük değilse kamışın ucunu suya iyice yaklaşana kadar sarıyorum ve kalamayı iyice sıkıp hooop karaya sallıyorum. Kamış vsystem 240 misina da 0,26 okuma seabass. Tabi kepçe en sağlıklısı ama kepçe yoksa balığı fazla debelendirmemek lazım bence. Daha iyileri rastgelsin.
şuan iskenderun yağmur yağıyor meteoroloji sayfasından denizin durumuna bakıyorum bayağı dalgalı aklımdan ne geçiyor biliyormusunuz ne balık vardır şimdi deniz kenarında olup balık avlamak vardı...
balığı çıkarmadaki en riskli yoldur. yoksa benim ana beden 14 kg çekerli lineaeffe 0,15 örgü, lider ise 19 kg çekerli 0,37 nippon ghost. kırılmasından yana korkum yok. ama o yönlemle ne turnalar, levrekler, hele de alabalıklar kaçırdım da, ondan sonra kepçesiz dolaşmaz oldum ya. bu gün yine aynı yerde aynı balığı yakalasam, yine balığı yorarak kenara yanaştırırım. ama elimle tutmak yerine çantamdaki kargaburnunu grip gibi kullanıp çenesinden tutarım, ( aslında mehmet söyledi ama ben gevşek davrandım, çünkü iğne oldukça derin saplanmış gözüküyordu ) yine de kaldırıp atmam. çünkü balık bitkin vaziyette iken, ben dikkatlice yavaş yavaş kaldırdığımda yırtılan o ağız, balığın güçlü zamanındaki asılmada kesin yırtılırdı. zaten attığımı varsayalım, balığın düşeceği yerde onu ben tutana kadar taşların arasına girer ve oradan almak imkansızdır. ama sahillerde, sığ yerlerde genelde kepçe kullanmıyoruz, dalgada daha zor oluyor. misinayı uzun tutup dalga geldiğinde geriye doğru yürüyoruz ve dalga çekildiğinde balık kumda kalıyor.
Aklımdaki birkaç soruyu yanıtlarsanız sevinirim: 1. Tebliğ her yıl yenileniyor mu? Tebliğe ulaşabileceğimiz birincil bağlantı adresi verebilir misiniz? 2. Tebliğde yer almayan balık türlerinin boyutu ne olursa olsun alıkonulabilir mi? 3. İskenderun Barınağı dediğimiz yerin girişinde "Balık avlamak yasaktır" tabelası var. Yağmurlu bir havada önünden geçtim, içine girmedim. Balık avlanmıyorsa tabela neden var, tabela varsa neden balık avlanıyor? Bu barınaktan at-çek yapmak için nereleri önerirsiniz? Bir de barınağa arabayla girebiliyor muyuz? 4. Sahildeki Teysir'den başlayıp Yelken Kulübü'ne kadar olan şeritte at-çek ile balık alınabilir mi? 5. At-çekteki öncü misinanın esprisi nedir? İllaki kullanmalı mıyım? 6. Yan tarafta yazılı kamış ve makineyi kullanıyorum. Makinenin üzerinde 150 mt kadar Okuma SeaBass 0.26'lık misina var. Misina uzunluğu ve kalınlığı yeterli midir? Şimdiden teşekkürler...
arkadaşlar yarın ben erciyes balıkçılık ile birlikte balığa gideceğim akşam 8 den pazar sabah 8'e kadar gelmek isteyen varsa birlikte gidebiliriz?
Az önce sabah sporundan döndüm. Sabah sporu diyorum çünkü en ufak bir vuruş bile olmadı. Yelken Kulübü'nün oradan 1-1.5 saat arası at-çek yaptım. Su üstülerden başladım. Az dalarlı sahtelerle devam ettim. Herhangi bir vuruş olmadı. En son geçenlerde aldığım GES'i denemek istedim. Dip yapısını bilmediğimden takılabilme ihtimalini göz önüne alarak ilk atışımda hemen sarmaya başladım. GES'lerin su üstünden geldiğini bilmiyordum. Bayağı şaşırdım. Çekmeyi kestiğim anda batmaya başlıyordu. Ve herhangi bir aksiyon vermeye gerek kalmıyor. Normal bir sarış hızıyla gayet güzel geliyordu. Ağır olduğu için atış mesafesi de güzeldi. GES'i tuttum ama balıklar tutmadı o ayrı... Benden önce biri silikon atıyordu. O da bir şey alamamış. Yine benden 10 dakika önce gelen bir ekip vardı. Yemli atıyorlardı. Onlar da ben ayrılana kadar bir şey alamadı. Çay ağzı olması nedeniyle biraz daha hareketli olur demiştim ama kısmet... Sabah erken kalkmak... Güneşin, dağların arkasından doğuşuna şahit olmak... Deniz havası teneffüs etmek... Pancar motorların sesini duymak... Spor yapan insanlar... İşine gitmek için koşturanlar... Hele de bir kayanın üstüne oturup şöyle denize karşı bir sigara tüttürmek var ya! Her şey güzeldi ama o sonuncuyu yapamadım işte! 1.5 yıldan fazla oldu bırakalı, unutamadım daha mereti!
cevaba 3.sorunuzdan başlayayım cevap3: barınakta balık avlamak yasak denilsede millet girip avlıyor arabayla giriş 5 tl ama bisiklet ile yada yaya olarak girebiliyorsun tabi ordaki güvenlikçilerin tanıdıkları oranın daimi serseri soytarısı her türlü bedava girip çıkabiliyor oranın işsiz güçsüz serseri birkaç daimi elemanı var ne zaman gitsem elemanlar orda buda demektirki hemen hemen hergün ordalar sabahta gitsen akşamda gitsen ordalar bir defa birbirlerine bıçak çektiklerine bile şahit oldum. kafa hoş nede olsa... barınakta balık çıkıyor arasıra ama ben ortalama 20-30 gidişimden birinde ancak yenilebilecek balıklar alabiliyorum orda kaşık ve silikon ile bir kaç defa at-çek yöntemi ile balık aldım. 4. Sahildeki Teysir'den başlayıp Yelken Kulübü'ne kadar olan şeritte at-çek ile balık alınabilir mi? evet alınır yazın orda zarganayı canlı yüzdürüp avcı balıklar alan oluyormuş ama ben hiç alamadım ayrıca at-çek ile o aradan avcılar denk gelirse sahteye atlar 5. At-çekteki öncü misinanın esprisi nedir? İllaki kullanmalı mıyım? onun amacı şok dedikleri olay olması lazım sahteyi savururken ileri atmak için uyguladığın kuvvet kamışın ucunda bir kaç metrelik misinaya bindiği için en uca şok denilen misina uygulanır bu benim bildiğim kadarı. 6. Yan tarafta yazılı kamış ve makineyi kullanıyorum. Makinenin üzerinde 150 mt kadar Okuma SeaBass 0.26'lık misina var. Misina uzunluğu ve kalınlığı yeterli midir? uzunluğu bana göre iyi bahsettiğiniz markayı denemedim ama kullananlar memnun genelde kalınlık ise at-çek için ideal benden bu kadar bu işin profesyonelleri daha iyi açıklayacaklardır saygılar.
dostum senden bir ricam gidersen ava gittiğin tekneden içindeki ortama yakalanan balıklara kadar fotoğraflarsan sevinirim çünkü tekne büyükse ortam iyi ise balık vuruşu olursa bende gelmek istiyorum ilerleyen haftalarda sebebine gelince küçük teknede beni deniz tutuyor ondan tekne büyük olmalı ki dalgada çok sallanmasın yoksa midemin içindekiler yayık ayranı gibi oluyor ortamda çok önemli bu iş zevk işi ortam kalabalık ise bir tat alamazsan heleki hesabını bozacak bir iki seviyesiz olursa teknede günün zehir olur o açıdan fotoğraflarını merakla bekleyeceğim güzel bir organizasyon ise ilerde tanışma ve beraber avlanma fırsatıda olur ***. saygılarımla.
tamam abi ben bugün gittim sordum bulamadım yer sonra anıtın arkasındaki teknelere gittim sordum zar zor ayarladılar bugün bakacagız işte eğer güzel olursa gideriz yine tekne turuyla yada olmadı barınaktan buluruz balıkçı teknesiyle gideriz çünkü bugünkü ortamı bende merak ediyorum bizde.bide büyük tekne var onuda 10-15 kişi toplanılıp öyle kiralayabiliriz tekneyi kişi başı 25-30 lira tutar artık siteden sağlam kişilerle toplanıp bur organizasyon yapılıp gidilir hem tanışma olur hemde zevkli olur
dostum dün gittim ortam çok iyiydi ama bi türlü balık denk gelmedi sabaha karşıda fırtına çıktı geri döndük.çok fena sallanıyordu tekne bir an yan yatacağız diye korktum valla ama tek sıkıntı vardı oltalar akıntıdan dolayı karışıyor.bütün gece dolaştık hani iyi balık yakalayan oldu ama genel itibariyle toplamda 2 kilodan az tuttuk 14 kişi zaten kimisi atmadı bile bi süre sohbet filan edenler oldu yada güzel iskenderunun gece denizden manzarası güzel oluyor.balık sabaha karşı yaptı ama ondada fırtına çıktı diye geri döndük. balık olarakta 2 tane çipura tutan oldu 1 kaya balığı ,1 tane baya güzel büyük gümüş levrek gibiydi bide bol bol kırmızı
Ortam güzelse gerisi laf-ı güzaf... Önümüzdeki günlerde şöyle güzel bir organizasyon yaparsak ben de katılabilirim. Gezi teknesinin zevki ayrı olacaktır. Gerçi 15 kişi bayağı kalabalık. Rüzgarlı havalarda oltaların karışması sinir bozucu olabilir. Sakin bir havada açılmak gerek. Bir de merak ediyorum, herkes tek olta ile mi çalışıyor? Çift takımla avlansak sorun olur mu acaba?
ilerleyen haftalarda hava-deniz tahminlerine önceden bakıp ona göre çıkıp çıkmayacağımıza karar verip öyle gidebiliriz hem tanışmış oluruz hemde güzel bir av yaparız umarım tekneciler hava kötüde olsa iyide olsa alacakları paraya bakacakları için her türlü götürmeye çalışırlar ama biz balık havasında güzel bir havada çıkmalıyızki tat alalım tekneciler alacağı paraya bakar olta karışmış tat almışsın almamışsın umurlarında olmaz aslında bu siteden güzel insanlarla önce bir hafta sonu güzel bir kara avı organizasyonu yapıp sonra da daha sonra yapacağımız avlar konuşulabilinir aslında zaman ve kısmet olursa yaparız birşeyler. ayrıca kendimiz bir grup olsak atıyorum 10 kişi olsak teknecilerle pazarlık yapıp 15 kişi yerine 10 kişi ile aynı paraya çıkabiliriz balık avına ve biraz daha para verirsek yemek ikram içecek vsss bile yaptırabiliriz
bencede olur kara avcılığı yapmak.ben sordum bikaç yere normal balıkçı teknesiyle kendi grubunuz olursa dedi kişi başı 25 liraya götürürüm sizi dedi ama belge lazım onada çünkü dün biz gezinti teknesiyle gitmemize rağmen sahil güvenlik etrafımızda döndü durdu sonra yoluna devam etti. hani bugün hava tam levreklikti ama gerekli aparatlar olmadıgı için ve at çek konusunda pek deneyimli olmadıgım için çok bulasmadım. bu zamanlarda iskenderun sahilinde baracudalar bolmuş onu duydum yeni sahte takımları ve kamış alıp bende at çek olayına girmek istiyorum artık
Amatör Balıkçı Belgesi'ni anlamıyorum ben arkadaş! Gezi teknesinde balık avlanıyorsa ve sahil güvenlik sormuyorsa burada bir yanlışlık vardır. Sırf, tekne gezi teknesi diye olacak iş mi? Bence burada yanlış bilgilendirme söz konusu. Belge isteniyorsa herkesten istenir. İstenmiyorsa kimseden istenmez. Üstelik tebliğde açık olarak "İSTENMEZ" diye belirtilmiş. Kimsenin günahını almak istemem ama müşteri diğer teknelere kaymasın diye söylenen bir şehir efsanesi gibi görünüyor bana... Yalnız koyu harflerle belirttiğim "Amatör balıkçılık turizm izni" belgesine sahip olanlar tercih edilmeli diye düşünüyorum. Gerçi sahil güvenlik bildiğim kadarıyla önce teknenin ismiyle sorgulama yapıyor; ona göre işlem yapıyor ya da yapmıyor. Her neyse konuyu bayağı dağıttım galiba. Güzel bir program yapalım...
yok abi zaten benim dediğim gezinti teknesi için değil normal balıkçı teknesi barınaktaki tekneler onlarda istiyorlar belgeyi yoksa gezinti teknesinde istemiyorlar.ben hani çekindim yine sahil güvenlik bir anda karanlıkların içinden çıkıp etrafımızda dönünce hani acaba isterlermi bi sorun olurmu diye düşündüm
dün yeni bir avlak keşfettik nato iskelesine gidecektik ilk başta ama artık kapatmışlar arabalar filan girmiyor içeriye kadar bizde hiç kimse yok diye pek şansımızı zorlamadık ondan sonra arabayla yavaş bir şekilde sağdan gidip balık tutabileceğimiz yer varmı diye bakıyordukki birkaç yere uğradık sonrasında daha ilk atışlarımızda çok güzel büyük mırmır gümüş geldi bikaç tanede küçük karagöz. sonra 1 saat boyunca tık yoktu saat 12 den sonra tekrardan yapmaya başladı. toplamda 2.5-3 kiloluk bir av oldu bizim için.