Dörtyol/İskenderun/Arsuz/Samandağ/Hatay Hattı

Konu, 'Bölgeler' kısmında ceranımoo_ist tarafından paylaşıldı.

  1. metallurgist

    metallurgist Gültekin Güler

    Yaş:
    48
    Mesajlar:
    1.108
    Şehir:
    İskenderun
    Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    hafta sonu cumartesi yağmurlu idi bende araba ile gittim barınağa kayaların orda tepe lambaları yanıyordu ama yağmur bir dinip bir başlıyordu gidemedim. teknelerin rasından bırakma yaptım yemi yiyorlar fakat gelmiyorlardı. küçük balık sanırım. levrek olsa yakalanırdı. herneyse sonra 22:30 gibi yattım arabada. sabahın ilk ışıkları ile başladım at çeke. dediği gibi ilk olarak dörttaqşın akıntısında denedim. sahtem yeni aldım sea horse kırmızı beyaz renk kodunu falan bakmadım. çok takıldı. silikonlada atçek yapan vardı. onlarda alamadı. baktım sahteden olacağız barınağa gittim. allah o nasıl sahte barınakta gördüm aksiyon vermesem bile kuyruk sallaya sallaya geliyor. çok hoşuma gitti ama alan yok. teknelerde sırtı çekti onlarda alamadı. sonra baktım biri yemli tek iğne ve sardalye ile kefale atıyor. yanında oturdum biraz lafladık. kefallerin arasında levrekte olduğunu söyledi. bende hazır kefal takımı aldım 3 iğneli. daha ilkj atışımda bir adet ispendek bir adette kefal yakalandı. kefal gelirken kaçtı. kızmayın arkadaşlar ispendeği bırakmadım geri. sonra 5 kefal aldım 2 si geri düştü kayaların üzerinden. avı sonlandırdım. kefalleri yeme konusunda kararsızım. ben normalde hiç kefal avlamam ava levrek aşkına attım. yemesemde lüfere son deneme yaparım yaprak yapıp dedim. demem o ki barınakta yemli gelirse gelir. atçekle gelmeyeceğine bende kanaat getirdim.
     
  2. metallurgist

    metallurgist Gültekin Güler

    Yaş:
    48
    Mesajlar:
    1.108
    Şehir:
    İskenderun
    Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    aslında bende korkarım gece oralra gitmeye ama şu hırmıdarların aşkına gittim. barınakta pek sıkıntı olacağını tahmin etmiyorum. genelede hafta sonu millet oluyor orda hele yazın mutlaka balıkçı oluyor o yüzden bir nebze rahatlatıcı oluyor. allah tüm balıkçı kardeşlerimizi belalrdan korusun. sonuçta gündüzün şerri gecenin hayrından iyidir derler ya. ama sevda bu kanına işleyince durduramıyor insan kendini. o yüzden tekrardan diyorum allah cümlemizi belalrdan korusun
     
  3. alişan

    alişan Alişan

    Mesajlar:
    615
    Şehir:
    İskenderun
    En İyi Avı:
    eh işte Allah ne verdiyse
    Evet cümlemizi Allah korusun.

    Çok doğru Gültekin Bey. sanki barınaktaki bu balıklar ağız birliği etmişler sahteye vurmuyorlar.
    Don yememiş hele gelibolu sardalya nereden temin edilebilir dörtyolda :) ? boru kurdu bulamazsam diyorum.

    Balıkçılarla konuşup boru kurdu satmalarını sağlayabilir miyim diye düşünmedim değil. ta iskenderundan getittirmek yerine üç kuruş fazla verip dörtyoldan alabilsek ya.

    kefal oltasından kastınız nedir ? ne kadar uzağa attınız. sanırım rat ile şamandıralı üçlü kastediyonuz.


    yaprak sardalyalı düzenekte
    -kaç numara ne tarz iğne ve misina
    -kurşunsuz mu
    -iki iğneliyse yaprağın bir tarafına bir iğneyi, bir tarafına bir iğneyi mi gizliyorsunuz? yoksa her yaprağın kendi iğnesi mi var bir tane?
    -yoksa bir yaprağa bir iğne mi?
    -yaprağınızı nereden kaç metre ileri atıyorsunuz/atabiliyorsunuz? (teknelerin arasıysa orayı sormuyom. dibine bile atsan balık gelmesi ihtimal dahilinde çünkü.)
    -yaprak büyükse, yaprağa iki üç iğne sığar.
    -yaprağı küçük tutarsak, kurşun olmadığı için ileri sallayamayız?
    -büyük yaprağın bir ucuna tek iğne takarsanız, hadi levrek öbür ucunu ısırırsa, yaprağı alır gider, iğne yemden pırtar ? bu da işi şansa bırakır? bence sizin iğne 1 numara doğru mu? yaprağın boş kısmı da şansınıza öyle mi?
    don yemiş sardalyanın ise en sağlam yeri kuyruk kısmı bence. donlu sardalyaya mahkumsan, kuyruğa gizleyecen bir numara iğneyi öyle sallayacan öyle mi? tecrübenizden istifade anlatır mısınız
     
    Son düzenleme: 26 Nisan 2011
  4. alişan

    alişan Alişan

    Mesajlar:
    615
    Şehir:
    İskenderun
    En İyi Avı:
    eh işte Allah ne verdiyse
    merak ettiğim diğer konu ise, boru kurdu ile barınak girişine olta atanlar, beş tane olta sallayıp başını mı bekliyorlar. yoksa sallayıp elinde mi bekliyorlar. ortalama ne kadar bekliyorlar. yani barınakta yeme balık geliyor. anında bitirirse küçük balık evet. ama diğeri mesela yarım saat bekledikten sonra levreğin biri takılıyor mu, yoksa on dakikayı geçen yemden hayır gelmez deyip tazeliyonuz mu ?
     
  5. metallurgist

    metallurgist Gültekin Güler

    Yaş:
    48
    Mesajlar:
    1.108
    Şehir:
    İskenderun
    Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    Dostum bak sana kısa ve öz tüyo vereyim. Bahsettiğimiz gelibolu sardalyası falan optimum şartlardır. barınağın girişinde 2 tane malzemeci var biri Mustafa abi. boru kurdu getiriyor ama hafta sonları. pek talep olmadığından her zaman getirmiyor oda. getirmesinide ben tavsiye ettim. internetten numaralarını falan vardim. Diğeri Salo dayı. ondada yem ve malzeme var boru kurdu getirmiyor (bidiğim kadarı ile). Benim Mustafa abi ile telefonlaşırız. kapalı ise Salodan alışveriş yaparım. Baktım pazar sabah at çeke vurmuyor. adamın biride tek iğne ile kefal alıyor aralarında levrekte var deyince. gittim Mustafa abi kapalı Salo dayı açık. ondan bir hazır kefal takımı ver dedim. üç tane ufak iğneli 1 gramlık kıstırmalı kurşunlu takımı verdi. birde 0,25 misinalı kasnak ver dedim. yanınada 5-10 adet sardalye aldım. bağladım fırdöndüsü olmadan takımı kasnağa, çıkarttım kurşununu küçük küçük fleto yapıp kefalleri gördüğüm noktaya salladım. zaten sabahın erken saatinde balık aç saldırıyor anında. çökeceksin kayanın üstüne balık mümkün olduğunca görmeyecek. zaten içinde ispendek varsa kefallerle beraber saldırıyor. büyük varsa zaten küçük kefaller barınamaz orda:)

    gelelim kısa ve öz tiyolara

    1- takım illa marka ve ebat önemli değil. balık olsun yeter ve orda balık alanları izle aynısını yap:)
    2- elbette optimum yemler kullanmak performansı arttırır ama kısmet olduktan sonra pek önemli değil.
    3- hedef balığını malzemecine söylersen onlar yadımcı oluyor zaten.

    4- illa levrek gelsin dersen iğnen uzun pala olsun ve yemi büyük tak. varsa gelir. ama kefallerin arasındaki ispendekler sürü psikolojisi ile kefal saldırınca onlarda daha hevesli oluyor.

    5- kefalleri gördüğün noktaya temizlediğin balık kılçık ve kafalarını atarsan veya birazda fleto atarsan balık seni görsede kaçar hareketsiz kaldığın anda yeme geri gelir.

    en önemlisi sabah erken saatte gidersen daha saldırgan oluyor balıklar.

    ben şamadıralı kullanmadım. çünkü kamışı her hareket ettirdiğinde balığı ürkütüyorsun. kefal zaten en ufak tedirginlikte kaçar. hali ile levrekte öyle.
     
    Son düzenleme: 26 Nisan 2011
  6. metallurgist

    metallurgist Gültekin Güler

    Yaş:
    48
    Mesajlar:
    1.108
    Şehir:
    İskenderun
    Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    yemli takım içinse balığın bulunduğu yere atmışsan beklemezsin. mesela hırmıdar alırken. bu balık ne zaman ay göründü o zamandan sonra 1-1,5 saat muntazam av veriyor. ben 2 takımla çıkıyorum çipura ve hırmıdar avına. avlağını bulmuşsam ve vaktiyse zaten 2 oltaya yetişemiyorsun. birde yuttumu balığı kesmeye kıyamadığımdan takım yapmaya biele 10 dk fırsat kalmıyor. ardı ardına geliyor. zaten 15-20 dk bekleyip yemler bitmişse balık kestiğini anlayıp avı sonlandırırım genelde. ben genelde oltayı atar hafif boşluk bırakıp zili takar beklerim.
     
  7. simendifer

    simendifer Sennur

    Mesajlar:
    9.177
    Şehir:
    İstanbul
    Evet aynı kişiyiz de, nedenini anlayamadım. Alişan bey açıklar zannediyorum.
     
  8. seyfiklim

    seyfiklim SEYFULLAH

    Yaş:
    47
    Mesajlar:
    77
    Şehir:
    İSKENDERUN
    Favori Kamış:
    Ryobi
    Favori Makine:
    Ryobi ecosima 8000 4+1 rulman
    En İyi Avı:
    3 kg sazan-1.2 kg Harmadar
    Cumartesi akşam saat19.00-00.30 arsında iskenderun meteoroloji binasının karşısındaki kayalıklardan 1.2 kg bir harmadar( aynı yerde aynı kiloda ikinci harmadarım) 3 adet dil balığı ve 2 adet sarkoz aldım boru kurdu ve 2'li dip oltasıyla. Harmadar avında ayın etkisini bilmiyordum Gültekin beyin sayesinde bunu da öğrenmiş oldum. Bilgiler paylaşınca güzeldir Teşekkür ederim rastgele.
     
    Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 26 Nisan 2011
  9. UZM-36

    UZM-36 Mahmut Ç.

    Mesajlar:
    477
    Şehir:
    Tunceli- HATAY,Dörtyol
    Favori Kamış:
    Okuma Alümina 240 cm spin kamış - energy carbon 3 m -lineaeffe 2.10 m spin kamış
    Favori Makine:
    Okuma Octana OT-40 8 bilyeli
    En İyi Avı:
    (CEYLAN PALAMUTU 1.250 KG) (LÜFER 1 KG) (LEVREK 1.KG ) (SAZAN 53 cm)
    Selam arkadaşlar ;
    Dörtyol balıkçı barınağı içinden ve dış kısmındaki kayalıklardan, zaman zaman kendi kullanmış olduğum olta ile avlanma yöntemlerimden bahsetmek istiyorum bazı arkadaşlarımıza yararlı olacağı kanısındayım
    ÇUPRA : Arkadaşlar çupra avımda genel olarak 3lü klasik olta, yani 2 adet kurşun üstü 1 adet kurşun altı olacak şekilde igneleri kullanırım. köstek uzunlugu 10-15 cm dir. ignelerin 5-6-7 numaralarını tercih ediyorum, genel olarak 35 lik misina kullanırım tercihe göre köstekleri 30 luk yapıyorum, kurşun ağırlığı barınaktaki akıntı durumuna göre 25 ile 50 gram arası değişiyor. yem olarak genelde taze karides ve taze sardalya kullanırım. Arkadaşlar bu yöntemi ayrıca MIRMIR, SARGOZ, KARAGÖZ, GÜMÜŞ, İSTAVRİT gibi balıkların avlarında da kullanmaktayım. Bu yöntemle barınagın uzun tarafının iç kısmının en sonundan sahile dogru 40 -50-60-70 metre kadar atacaksınız, kısa tarafından da yine en uc kısmından aygaz istikametine veya uzun buruna doğru 40-50-60 metre kadar atıp avlanabilirsiniz, arkadaşlar daha yakına atarsanız takımınızın kayalara takılma riski fazla olduğundan dolayı, belirttiğim mesafelere atarak takımınızın takılmasını ve kopmasını engellemiş olursunuz. Arkadaşlar bu yöntemi hem el oltası yani kasnaga sarılı veya makinalı ratlı(kamış) da kullanabilirsiniz.
    Çupra avında ayrıca 25 lik veya 30 luk misina ya 3 veya 4 numara igne baglanır ignenin yaklaşık 25 - 30 cm kadar gerisine kıstırmalı sinek kurşun takılır ve taze kabuklu karidesin kafa kısmı kopartılır , kalan kısmı kabuklu şekilde ignemize takarak barınağın dış kısmından 10 -15- 20 metre kadar kayalık kısımlara dogru atılır ve kayda değer yabani cubralar bu yöntem ile yakalanmaktadır.
    LEVREK: Arkadaşlar Dörtyol barınağımızda açıkcası ben sahte balıkla yani başka bir deyişle rapala ile at çek yöntemiyle levrek tutanı görmedim ve duymuşta değilim, kendimde defalarca denememe ragmen bende levrek tutamadım
    Sadece at çek yönteminde çapari ve silikon ile levrek tutmuşluğum vardır ve bu yöntemleri genelde dörtyol barınagında ve kıyı şeridinde özellikle derelerin, çayların denize döküldüğü yerlerde kullanıldığında verim alınacagından eminim, Çapari; arkadaşlar ön tarafında batmayı engelleyecek mantar tarzı bir top veya benzer bişe takılarak arkasına yaklaşık 35 - 40 cm aralıklarda duruma göre 3-4-5-6 adet beyaz kaz tüyü, martı tüyü vb. gibi tüyler baglı igneler şeklinde olur, yine ayni yöntemle silikon ruglolular ile uygulayabiliriz yani tüyler yerine silikon yemleri baglayarak uygulanabilir, silikon ruglolular 3 -4-5 cm beyaz ve simli olanlar tercih edilmelidir kamışımızın bu yöntemde bana göre en az 3 enfazla 3.5 metre ve atarı fazla olanlar (100-150 atarlı ) tercih edlmelidir.makinamızında kuvvetli devri yüksek olanlar tercih edilmelidir Arkadaşlar ayrıca bu yöntemlerle LÜFER ve PALAMUT da tutulmaktadır.
    Ayrıca canlı yem kullanarak levrek avıda yapılmaktadır canlı yem olarak mırmır, sülük balığı, kefal, gümüş balığı kullanarak verim aldığım olmuştur bu yöntemde 40-45-50 lilik misinalar kullanmaktayım kurşun suz bir şekilde -2-3-4 nolu levrek igneleri kullanabilirsiniz kuyruk ve kulaç kısmından veya balığa göre üst yüzgeç kısmından öldürmeden iğneye takarak , barınaktan atacaksak atabildiğimiz kadar ileri atarız(20-30-40 m) kıyıdan da genelde çay, dere gibi yerlerin denize döküldüğü yerlerden bu yöntemle yine atabildiğim kadar ileriye atıp kıyıya 1 metre kadar bir çubuk dikerek misinamızı sararız tabiki oltamız kasanaga sarılı ise, balık vurup yemi aldıgında çubugumuzuda götürecektir bu demektir balık oltamızda daha sonrası oltacı arkadaşın becerisine kalmıştır bu yöntemimizi tabiki makinalı ratlı(kamışlı)olta ile de kullanılabilinir.
    Arkadaşlar barınakta ayrıca 25 lik veya 30 luk misina ya 2 veya 3 numara igne baglanır ignenin yaklaşık 25 - 30 cm kadar gerisine kıstırmalı sinek kurşun takılır veya bu kurşunu takmaya bilirsinizde yaprak sardalya veya sardalyayı büyüklügüne göre tüm veya iğnenin büyüklügüne göre 2-3 parca keserek iğneye takılır ve 10-15-20 metre mesafeye atılır ve beklenir akşam hava kararmaya yakın, geceleyin ve sabaha karşı bu yöntemle güzel levrek alınır ayrıca bu yöntemle sardalya yerine canlı TEKE (erkek karides) te temin ederseniz dahada güzel levrekler avlayacağınıza eminim, Bu yöntemi dörtyol barınagında Kazım dayı var barınakta yatıp kalkar Cin Kazım yaşlı kurt genelde çok trofe levrekleri bu yöntemle aldıgını biliyorum 9 kiloluk levrek tuttugunuda duydum.
    Kazım dayının avlarından az bucuk Şahit olduğum bir avını anlatayım bu şubat ayında izinde iken sabah 07.00 sıralarında barınaga balık avına gitim uzun buruna dogru ilerlerken karşımdan Meşhur Kazım dayı geliyor omuzunda herzamnki gibi kepçesi var, selamlaştık yeğen geç kaldın ava dedi daha erken gelmem gerektiğini ima etti, bende yarın erken geliriz dayı dedim ve hayırdır Kazım dayı bugün kepçe ağır basıyo diyince durdu, yavv arkadaş bekle bekle bişe çıkmadı tam gitmeye yakın yemin yanından bi levrek geçti abowwwwww 3-4 kilo civarı var ben hiç kıbırdamadım dondum kaldım ve 1 metre kadar sonra şöyle bir durdu ve geri dönüm yeme doğru baktı tabi ben içimden hadi hadi gel al şunu derken, nazlana nazlana gelip yemi kapıverdi biraz kapıştık sonra kıyıya yanaştırıp kepçemle alıp misafir ettim diyerek tebessüm etti ve sana rastgelsin yeğen diyerek oradan ayrıldı,
    LÜFER : Lüfer avcılıgını arkadaşlar ALBA nın 2 - 3 - 4 numaralı kaşıklarıyla, agırlıkları 20 ile 35 gram arası degişiyor at çek yöntemiyle barınagın uzun kısmından yapabilirsiniz ben bu belirtmiş oldugum kaşıklarla güzel lüferler aldım aynı zamanda ceylan palamutuda avlanmaktadır.Sahte balıklar (rapala) ile at çek yöntemiyle avlanabilirsiniz
    Ayrıca lüfer 20 -35 gram gezer kurşunlu, 5-10 cm uzunluğunda 35-40 lık çelik halatlı köstek ve 1 -2 numara uzun saplı igne ile bağlı şekilde, büyüklüğüne göre 5 cm kadar tüm sardalya , parça sardalya, kayış balığı veya cupra filato veya süpye -kalamar takarak bu şekildede barınagın uzun ve kısa burunun uç kısımlarından iç havuz veya dışa dogru 40-50-60-70 metre civarı atarak avlanabilirsiniz.
    Arkadaşlar yukarda belirtmiş olduğum bu yöntemler genel olarak denenmiş ve uygulanmıştır ve karşılığında verim alınan yöntemlerdir.Birçogumuzun bu yöntemleri bildiğine eminim, ancak aramıza yeni katılıp kendini bu sevdaya yeni kaptıran arkadaşlara umarım bir nebzede yardımcı olacagına inanıyorum Kalın sağlıcakla.
    Manisa'dan selamlar Saygılar...
     
    Son düzenleme: 26 Nisan 2011
  10. metallurgist

    metallurgist Gültekin Güler

    Yaş:
    48
    Mesajlar:
    1.108
    Şehir:
    İskenderun
    Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    cumartesi akşam bende barınakta sabahladım. gerçi gecenin büyük bölümünü balık yapmayınca sardalya ile ve yağmurdan dolayı arabada uyuyarak geçirdim ama. aslında erciyes balıkı aradım boru kurdu kalmamıştı.saat 8:00 gibi herhalde son yemi sen aldın:D daha bereketli avlar dilerim. aslında resimlesen sende daha güzel olur raporun

    ben moonphase 3.3 diye bir program var. ayrıca iyi balık yapan günleride gösteriyor o program. kendimce gidiyorum pekte boş gelmez oldum eskisi gibi. ama kısmetinde etksi büyük bu işte:)
     
  11. seyfiklim

    seyfiklim SEYFULLAH

    Yaş:
    47
    Mesajlar:
    77
    Şehir:
    İSKENDERUN
    Favori Kamış:
    Ryobi
    Favori Makine:
    Ryobi ecosima 8000 4+1 rulman
    En İyi Avı:
    3 kg sazan-1.2 kg Harmadar
    Balığı resimledim pc ye attım ama foruma atamadım en yakın zamanda yüklerim. bahsettiğin programa bir bakacam şimdi. Bazen bende barınaktan avlanıyorum. Teknelerin üzerinden sarkıtma yapıyorum kefale ve levreğe. Bu aralar levrek yapıyor barınak ama şans tabi bazen dolu geliyorsun bazen de boş. Bu hafta Allah kısmet ederse cuma akşamı yine gidecem belki karşılaşırız beraber avlanırız.
     
  12. metallurgist

    metallurgist Gültekin Güler

    Yaş:
    48
    Mesajlar:
    1.108
    Şehir:
    İskenderun
    Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    cuma akşamı olabilir bak. bir değerlendirelim. cuma akşamını programda yeşil işretlemiş
     
  13. ceranımoo_ist

    ceranımoo_ist Yakup BULUT

    Yaş:
    42
    Mesajlar:
    522
    Şehir:
    hatay/dörtyol
    Favori Kamış:
    okuma,linelife,remixon
    Favori Makine:
    Favorim Shimano Sahara 3000FD , Okuma İmpact 65,Okuma Eclipz ez 65
    En İyi Avı:
    levrek,çupra,yazılı orkinos, ceylan .....


    Mahmutt abii yüreğine ellerine sağlık çok güzel bir derleme yapmışsın,forumda yeni olan arkadaşlar için olur bu bağlamda bende bilgilerimi tazelemiş oldum ne kadar teşekür etsem azdır şahsına, umarım bir şu meşhur barınağımızda diğer arkadaşlarımızla buluşur güzel bir organizasyon yaparız...


    Görüşmek Üzre..
     
    Son düzenleme: 26 Nisan 2011
  14. UZM-36

    UZM-36 Mahmut Ç.

    Mesajlar:
    477
    Şehir:
    Tunceli- HATAY,Dörtyol
    Favori Kamış:
    Okuma Alümina 240 cm spin kamış - energy carbon 3 m -lineaeffe 2.10 m spin kamış
    Favori Makine:
    Okuma Octana OT-40 8 bilyeli
    En İyi Avı:
    (CEYLAN PALAMUTU 1.250 KG) (LÜFER 1 KG) (LEVREK 1.KG ) (SAZAN 53 cm)
    Hemşerim güzel yorumların için çok teşekkür ederim, dilimiz döndüğü kadar uyguladıgımız yöntemlerimizden bahsetmeye çalıştım. aslında çizimli -şekilli -resimli anlatmak isterdim daha detaylı ve anlaşılır olurdu, ancak biraz teknoloji özürlü olduğumdan :) böyle detayları beceremiyorum açıkcası, inşallah ileriki zamanlarda bu eksikliğimide gidereceğim, Hemşerim Allahın izniyle birgün yine buluşup arkadaş çevremizi genişleterek güzel organizasyonlara imza atacağımıza eminim Allaha Emanet ol, Kal sağlıcakla..
     
  15. ceranımoo_ist

    ceranımoo_ist Yakup BULUT

    Yaş:
    42
    Mesajlar:
    522
    Şehir:
    hatay/dörtyol
    Favori Kamış:
    okuma,linelife,remixon
    Favori Makine:
    Favorim Shimano Sahara 3000FD , Okuma İmpact 65,Okuma Eclipz ez 65
    En İyi Avı:
    levrek,çupra,yazılı orkinos, ceylan .....
    Mahmut abininin bahsettiği yönetemlerle barınak ucundan yaptığım avlardan birkaç resim beğeninize sunuyorum,şimdi resimlerle avunuyoruz, sardalyenin, kokmuş karidesin elime sinen kokusu özledimm yahuu :(



    [​IMG]



    [​IMG]



    [​IMG]


    [​IMG]

    Öğmeyişte Size dediğim yerde yaptığım avlardan bir kaç resim...


    [​IMG]


    [​IMG]


    [​IMG]
     
    Son düzenleme: 26 Nisan 2011
  16. UZM-36

    UZM-36 Mahmut Ç.

    Mesajlar:
    477
    Şehir:
    Tunceli- HATAY,Dörtyol
    Favori Kamış:
    Okuma Alümina 240 cm spin kamış - energy carbon 3 m -lineaeffe 2.10 m spin kamış
    Favori Makine:
    Okuma Octana OT-40 8 bilyeli
    En İyi Avı:
    (CEYLAN PALAMUTU 1.250 KG) (LÜFER 1 KG) (LEVREK 1.KG ) (SAZAN 53 cm)
    Hemşerim bu yazımın altına bu resimler iyi gitti valla, balıkların hepsi birbirinden güzel görünüyor çok teşekkürler
     
  17. ceranımoo_ist

    ceranımoo_ist Yakup BULUT

    Yaş:
    42
    Mesajlar:
    522
    Şehir:
    hatay/dörtyol
    Favori Kamış:
    okuma,linelife,remixon
    Favori Makine:
    Favorim Shimano Sahara 3000FD , Okuma İmpact 65,Okuma Eclipz ez 65
    En İyi Avı:
    levrek,çupra,yazılı orkinos, ceylan .....
    ne demek abi sen baştacısın herzaman,

    Şİmdii Dörtyolda Barınağın ucunda,olmak vardı yem kesiyordum yem tahtatasında,yemleri takıyorum oltama, savuruyorumm aygaza doğruu misinanın boşluğunu alıp beklemeye başlıyorum bu ara sende atmışsın oltayı koyu bir sohbete başlıyoruz termostan çayımızı dolduruyoruz,çayı içmeye fırsat bulamadan balıklar bindirmeye başlıyor oltalarımıza şenlik başlıyor bir iki çekiyoruz çupraları melanurları sargozları,, sabah olunca sepetimizi doldurup evimize gidiyoruz bir dahaki av için sözleşiyoruz...


    ne güzel olurdu demii abi... ahh ahh diyorum başka bişey demiyorum..
     
  18. seyfiklim

    seyfiklim SEYFULLAH

    Yaş:
    47
    Mesajlar:
    77
    Şehir:
    İSKENDERUN
    Favori Kamış:
    Ryobi
    Favori Makine:
    Ryobi ecosima 8000 4+1 rulman
    En İyi Avı:
    3 kg sazan-1.2 kg Harmadar
    Cumartesi akşamı tuttuğum harmadar


    [​IMG]
     
    Son düzenleme: 26 Nisan 2011
  19. UZM-36

    UZM-36 Mahmut Ç.

    Mesajlar:
    477
    Şehir:
    Tunceli- HATAY,Dörtyol
    Favori Kamış:
    Okuma Alümina 240 cm spin kamış - energy carbon 3 m -lineaeffe 2.10 m spin kamış
    Favori Makine:
    Okuma Octana OT-40 8 bilyeli
    En İyi Avı:
    (CEYLAN PALAMUTU 1.250 KG) (LÜFER 1 KG) (LEVREK 1.KG ) (SAZAN 53 cm)
    Yavv hemşerim dur hele içime düşerecen beni, içim içimi yiyor zaten, ne güzelde bahsetmişsin yaramızı deşip durma, rüyalarımızdan çıkmayacak sonra, birde firar falan edersem sorumlusu sensin ha ona göre :)))))
     
    Son düzenleme: 26 Nisan 2011
  20. UZM-36

    UZM-36 Mahmut Ç.

    Mesajlar:
    477
    Şehir:
    Tunceli- HATAY,Dörtyol
    Favori Kamış:
    Okuma Alümina 240 cm spin kamış - energy carbon 3 m -lineaeffe 2.10 m spin kamış
    Favori Makine:
    Okuma Octana OT-40 8 bilyeli
    En İyi Avı:
    (CEYLAN PALAMUTU 1.250 KG) (LÜFER 1 KG) (LEVREK 1.KG ) (SAZAN 53 cm)
    Seyfullah bey güzel bir av yapmışsın, Avların daim ve bereketli olması dilegiyle...